Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Kai reikia tampytis, tada ir filtrai tampa hanteliais smile.gif Savaitgali fotkinau su rollejum. Kaip nepatogu nesiotis fotika ant kaklo, eksponometra ir juostas kisenese! Su leica zymiai patogiau, nes viskas kompaktiskiau. Laipiojau skardziais, tai viena ranka teko laikyti aparata, kita eksponometra, o juostas susikisti i dzinsu kisenes, kad vejas, bekilojantis striukes kampus, po kalnus ju neisbarstytu. Vat tokiais atvejais ir tampa filtras dar viena nasta smile.gif

Kad raudonas filtras prideda sarmo, nesiginciju. Tiesiog man jis prideda ne tiek daug, kad as ji "tampyciausi" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 04 12, 14:49)

Kad raudonas filtras prideda sarmo, nesiginciju. Tiesiog man jis prideda ne tiek daug, kad as ji "tampyciausi" smile.gif

prie gero greit priprantama biggrin.gif tai zinoma ne nr vienas dalykas jau tas filtras .. as tada laiva,kai fotografavau,tai uzsidejau ir pamirsau po to kad su juo fotografuoju,tai kai kur jau tu efektu ir per daug, ir nereikejo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2011 04 12, 14:31)
1+50 škias. gali 10 ml į 500 ml h2o. mano rekomenduotu būdu gali sukti ar vartyti, kaip patogiau. grūdas neauga.

zinok nors ir ryskinu viena vienintele juosta ta diena,bet placiai vis tik nusprendziau daryt 1L ,kzkaip labiau uztikrinta jauciuos.be to,kai pas mane tokie ryskinimo 'abarotai' tai ryskalas greiciau susens tubut,nei as ji isnaudosiu lotuliukas.gif
pabandysiu Tavo buda 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 12 balandžio 2011 - 18:38
QUOTE(Gaziulka @ 2011 04 12, 09:16)
ačiū 4u.gif ypač andriuskai uz kantrybę, supratau ką norėjau mirksiukas.gif

ediper, man šįkart nelabai įdomios foto - ganėtinai standartinės pasirodė. pati būčiau kitaip išnaudojus šviesą - kai kur žmogus tokiais atsitiktiniais šviesos lopinėliais apšviestas, nesuprasi, ar čia sąmoningai ta dalis išryškinta, ar atsitiktinai, pvz, ant plauku šviesa krenta, ant veido ne, antram plane ant žolės šviesu - žmogus šešėlyje.

say, kaip atostogos? ax.gif

Puikiai. Vienos geriausių mano (mūsų) atostogų. P.s. Dar neparskridom - rytoj wink.gif
Atsakyti
kzk galvos skausmas su tais filtrais - radau 39mm sriegio Nikon filtra, bet pardavejas sako, kad anas gali netikt Leicai, bo yr daug skirtingo sriego, kad ir to paties diametro filtru.. ar as jau su ta Leica pasmerka tik jai skirtus brangius accessories pirkt (kuriu priedo dar neina rasti)??
Atsakyti
Gaziulka, vat ka raso Kenas Rockwellis:

The lens' threads are the same diameter, but too coarse to receive standard filters.

I use regular 39mm filters, but I only screw them in to where they first stop. Force them and you destroy everything.

Atsakyti
Sregis ne tik diametras, bet ir "zingsnis" ty atstumas tarp apviju.
Atsakyti
LUCKY jau atkeliavo. primenu:

sillwio - 30
degute - 10
alabama - 5
efoto (wabalaitis) -10
aš - 20
sayonara - 10?
Puriena 10
Ievukis - 5

Vilniuje būsiu iki penktadienio vakaro. Penktadienį vakare labai skubėdamas lekiu pro Kauną (galiu autostradoje kur perduoti). grįšiu jau po velykų. telefonas ar až. juostelės kaina 4 lt 10 ct suapvalinus trečią skaičių po kablelio., t.y. 10 vnt - 41 lt, 5 vnt - 20 lt 50 ct.

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 04 13, 12:59)
Gaziulka, vat ka raso Kenas Rockwellis:

The lens' threads are the same diameter, but too coarse to receive standard filters.

I use regular 39mm filters, but I only screw them in to where they first stop. Force them and you destroy everything.

sita fraze ypatingai suzavejo biggrin.gif nu nieko, pasekiosiu dar ebajuj, neskubu, nerasiu - bandysiu kz alternatyvius sukti, gal nesuniokosiu visko biggrin.gif aciu visiems mirksiukas.gif

say, sian vaziuodama ir kazkodel besirupindama tavo skaitiniais, pagalvojau, kad tau Sabaliauskaites "Silva Rerum" turetu patikti - dabar ant bangos ji tokia. ir pazintine prasme idomu, ir prie bajerio subtilaus. dabar skaitau wink.gif

Atsakyti
Andriuska, gal jau žinai maždaug kada busi Kaune?. Penktadienio vakarą tarp 17.30 ir 19.30 tikrai negalėsiu privažiuoti iki tavęs.

Kaktuke, aūūū! Prieš gerą mėnesį sakei, kad išsiųsi man juostelę. Laukiu laukiu, nesulaukiu. Gal pašto bėdos? O gal dar neišsiuntei? Brūkštelk žodelį - tikiu, kad užbėgi čia kartais.

Oi, bet jau "Silva Rerum" ir aš labai rekomenduoju. Puikiai rašo autorė.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 04 13, 14:00)
LUCKY jau atkeliavo. primenu:

sillwio - 30
degute - 10
alabama - 5
efoto (wabalaitis) -10
aš - 20
sayonara - 10?
Puriena 10
Ievukis - 5

Vilniuje būsiu iki penktadienio vakaro. Penktadienį vakare labai skubėdamas lekiu pro Kauną (galiu autostradoje kur perduoti). grįšiu jau po velykų. telefonas ar až. juostelės kaina 4 lt 10 ct suapvalinus trečią skaičių po kablelio., t.y. 10 vnt - 41 lt, 5 vnt - 20 lt 50 ct.

aš Tau penktadienį paskambinsiu, pasiimsiu, nes jau parskrisau ir šią savaitę ilsėsiuos nuo poilsio namie 4u.gif

10 tiks smile.gif jei yra laisvų, paimčiau dar kažkiek.

QUOTE(Gaziulka @ 2011 04 13, 17:55)
say, sian vaziuodama ir kazkodel besirupindama tavo skaitiniais, pagalvojau, kad tau Sabaliauskaites "Silva Rerum" turetu patikti - dabar ant bangos ji tokia. ir pazintine prasme idomu, ir prie bajerio subtilaus. dabar skaitau wink.gif

Tu nereali biggrin.gif tai stoju į eilę biggrin.gif Tavo dvi knygos pas mane, abi perskaitytos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2011 04 13, 21:34)
Andriuska, gal jau žinai maždaug kada busi Kaune?. Penktadienio vakarą  tarp 17.30 ir 19.30 tikrai negalėsiu privažiuoti iki tavęs.

[

neabejoju, kad tai bus po 19.30 val. pakalbėk su Alabama, gal kaip nors susiderinsite, kad man nersiktų du kartus Kaune stoti? ir telefoną man į až atsiųsk, kad greičiau susiekt galėčiau.

sansara vakar skaitinėjau IR juostų datašitus. tai mano turimų dviejų rūšių (Agfa IR 400 s ir efke IR 820) skaičiai tavęs nenudžiugintų. bo abiejų jautrumas nedatraukia iki 850 nm. jos jautrios matomam spektrui ir kažkiek artimam IR. kai grįšiu galėsim bendrą eksperimentą padaryti "nanometrų įtaka IR juostai ir matricai" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 04 14, 08:39)
sansara tai mano turimų dviejų rūšių (Agfa IR 400 s ir efke IR 820) skaičiai tavęs nenudžiugintų. bo abiejų jautrumas nedatraukia iki 850 nm.

o dabar paaiskink blondiniskai, jei nedatraukia, tai kas bus juosteleje tuose kadruose? cool.gif as dar ir neturiu nei vienos IR juosteles ir dar net neziurejau.
uzsipirkau pasizaidimui shanghai pigiu juosteliu partija is ebay, kankinsim mano potenciala... biggrin.gif
Atsakyti