Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Sansara @ 2011 04 11, 20:17)
ediper - vidutinis formatas ir jb - man labiausiai patiko  4u.gif

QUOTE(andriuska @ 2011 04 11, 22:31)
aha, šitos tikrai geresnės. o kuom ir kaip ryškinai? neblogas išlyginamasis efektas išėjo. nepalyginamai su c41. saulė ir šešėliai gerai tilpo.

dekui 4u.gif na man mokytis ir mokytis dar. bet nieko laiko turiu,noro taip pat smile.gif

ryskinau,kaip visad rodinaliu 11min. juosta t-max
Atsakyti
ediper, good 4u.gif

O kad prirašėt apie filtrus. Gaziulka, aš neturiu nei vieno filtro prie leicos. Man kažkaip tai iškreipia reportažinės kameros koncepcija smile.gif Prie rollėjaus turiu raudoną ir oranžinį, bet skirtumai su filtrais ir be jų nėra tokie dideli, kad aš juos nešiočiausi kišenėj. Vat apie ND svajoju, bet nerandu mažo (35,5 mm) bent jau 8-10 stopų.
Atsakyti
sillwio - kaip tai skirtumų nematai? negali būti, nebent pas jumis ten dangus raudonas (skandinaviškas komunizmas jau ir stratosferon inlindo, ar ne todėl tu ten nori musę su fotokamera paleisti? cool.gif )

ediper, o kiek skiedi? bo 11 min tai jau skiedimas didesnis, nei 1+50. 1+100 gal? nes rašant apie ryškinimą rodinalyje neužtenka vien laiko parašyti, reikia ir skiedimo santykį. pabandyk kada ryškinti 3 ml rodinalio į 500 ml vandens. ryškinti 60-70 minučių, pirmas 3 minutes pastoviai suki (neskubant ir jei spiralės su šratukais - į abi puses suki, kad srovės nesusidarytų), tada porą kartų kas minutę ir ilgini laiką. pabaigoje tarpai pas mane būna nuo 5 iki 10 min. būdas ypač tinka vasaros saulėtoms dienoms, kuomet kadre daug šviesių ir tamsių zonų.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 04 12, 09:57)
sillwio - kaip tai skirtumų nematai? negali būti, nebent pas jumis ten dangus raudonas (skandinaviškas komunizmas jau ir stratosferon inlindo, ar ne todėl tu ten nori musę su fotokamera paleisti? cool.gif )

ediper, o kiek skiedi? bo 11 min tai jau skiedimas didesnis, nei 1+50. 1+100 gal? nes rašant apie ryškinimą rodinalyje neužtenka vien laiko parašyti, reikia ir skiedimo santykį. pabandyk  kada ryškinti 3 ml rodinalio į 500 ml vandens. ryškinti 60-70 minučių, pirmas 3 minutes pastoviai suki (neskubant ir jei spiralės su šratukais - į abi puses suki, kad srovės nesusidarytų), tada porą kartų kas minutę ir ilgini laiką. pabaigoje tarpai pas mane būna nuo 5 iki 10 min. būdas ypač tinka vasaros saulėtoms dienoms, kuomet kadre daug šviesių ir tamsių zonų.

1l h2o su 20ml ryskalo.as laika darau,koki rodinalis siulo ant pakuotes. Oho visa val.? O grudo nepadaugeja situo metodu? Ir sukt,ne vartyt? Dekui wink.gif pabandysiu wink.gif
Atsakyti
ačiū 4u.gif ypač andriuskai uz kantrybę, supratau ką norėjau mirksiukas.gif

ediper, man šįkart nelabai įdomios foto - ganėtinai standartinės pasirodė. pati būčiau kitaip išnaudojus šviesą - kai kur žmogus tokiais atsitiktiniais šviesos lopinėliais apšviestas, nesuprasi, ar čia sąmoningai ta dalis išryškinta, ar atsitiktinai, pvz, ant plauku šviesa krenta, ant veido ne, antram plane ant žolės šviesu - žmogus šešėlyje.

say, kaip atostogos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 04 11, 23:49)
ediper, good  4u.gif

O kad prirašėt apie filtrus. Gaziulka, aš neturiu nei vieno filtro prie leicos. Man kažkaip tai iškreipia reportažinės kameros koncepcija smile.gif Prie rollėjaus turiu raudoną ir oranžinį, bet skirtumai su filtrais ir be jų nėra tokie dideli, kad aš juos nešiočiausi kišenėj. Vat apie ND svajoju, bet nerandu mažo (35,5 mm) bent jau 8-10 stopų.

Nu matos skirtumas. gatves ir gamtos peizazams liuks. Va to geltonzalio tai as is neatradau dar,bet tikiu,kad ir daiktas. O uzsisukineja jie super patogiai(lyginant su canonu) wink.gif
Atsakyti
Andriuška, įsiskaityk. Efektas nėra toks didelis, kad priverstų mane tampytis filtrus. Nesakiau, kad jo nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2011 04 12, 10:16)

ediper, man šįkart nelabai įdomios foto - ganėtinai standartinės pasirodė. pati būčiau kitaip išnaudojus šviesą - kai kur žmogus tokiais atsitiktiniais šviesos lopinėliais apšviestas, nesuprasi, ar čia sąmoningai ta dalis išryškinta, ar atsitiktinai, pvz, ant plauku šviesa krenta, ant veido ne, antram plane ant žolės šviesu - žmogus šešėlyje.

aha.. nlb susikaupiau. sekanciam fotografavimui sakiau is vis skaitmenos neimsiu tikriausiai,nes labai ji mane blasko ir nebespeju persiorentuot ir susikaupt. cia dariau toki kaip konvejeri dabar,pirma skaitmena,tada leica,tada mamka ir per visus skirtingai matau.. biggrin.gif su sviesos jautimu,tai amzina jau problema pas mane doh.gif zinau,kad ne visi uz visokius kursus makursus,bet vis tik galvoju,kad man gal ir reiketu kokio 'hands on'. aij dar ten viena is mergaiciu ziauriai Ziauriai nemegsta ir vengia fotografuotis,tai daugumoje fotu prazioplinau jos veido israiska biggrin.gif oij..zodziu.. MOKYTIS man ir Mokytis biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, gal galit rekomenduot skeneri juostom skenuoti?Gera ir nebrangu:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 04 12, 11:09)
Sveiki, gal galit rekomenduot skeneri juostom skenuoti?Gera ir nebrangu:)

gera ir nebrangu - ne tongue.gif

paprasti, turbut dazniausiai cia turimi/tureti:

Canonscan 4400F
Canonscan 8800F
Epson 4490
Epson V500 arba V700
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2011 04 12, 10:22)

Canonscan 4400F
Canonscan 8800F
Epson 4490
Epson V500 arba V700

Aga, aciu labai:)
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2011 04 12, 10:06)
1l h2o su 20ml ryskalo.

1+50 škias. gali 10 ml į 500 ml h2o. mano rekomenduotu būdu gali sukti ar vartyti, kaip patogiau. grūdas neauga.

QUOTE(sillwio @ 2011 04 12, 10:18)
Andriuška, įsiskaityk. Efektas nėra toks didelis, kad priverstų mane tampytis filtrus. Nesakiau, kad jo nėra smile.gif

parašei "tampytis" lyg tai būtų ganteliai po 5 kg smile.gif efektas priklauso nuo spalvų kadre. mano supratimu balto mūro miestas žydrame dangaus fone tikrai atrodys prasčiau be filtro, nei su raudonu filtru. arba raudonų tulpių laukas olandijoje....jei dar nebus sezonas pasibaigęs ir rasiu kur - parodysiu.

QUOTE(Gaziulka @ 2011 04 12, 11:22)

Canonscan 4400F
Canonscan 8800F
Epson 4490
Epson V500 arba V700

neparašei juostos tipo. jei tik siaurai, tai pasirinkimas didesnis. fotohobis.lt visai įdomiu dedikuotų yra. su greitu skanavimu ir veikiančiu kitokiu principu, nei planšetinis. aš dabar kažk iš ten paimčiau, jei siaura fotografuočiau. manau, kad rezultatas geresnis nei iš planšetinio. ir greitis skanavimo kitoks. gal ir su spalvom jie geriau tvarkosi.
Atsakyti