Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

sillwio, na uzkelti suprantu daug budu yra biggrin.gif bet kaip po to nuleisti ne i kaimynine sali ir surasti? cia kazkoks rusas ar baltarusis per lietuva perskraidino kamera ar fotika su balionu aukstai ir po to pagal gps signala paprase surasti jam ta baliona Lietuvos siaureje biggrin.gif
Atsakyti
c-girl, aš canonuose nieko nesuprantu, taigi sunku kažką konkretaus patarti. Nepadaryk tik klaidos ir neimk bet kokio modelio, svarbu tik, kad paimt. Geriau investuok ne 100, o 200, bet nusipirk daiktą, kuris tarnaus tau dar daug metų ir valgyt neprašys.

Sansara, nuleisti paprasta - pats sprogęs nusileidžia. Menas yra suskaičiuoti trajektoriją taip, kad nusileistų bent jau maždaug ten, kur planuoji. Vat šitai ir yra didžiausias galvosūkis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 04 07, 20:04)
c-girl, aš canonuose nieko nesuprantu, taigi sunku kažką konkretaus patarti. Nepadaryk tik klaidos ir neimk bet kokio modelio, svarbu tik, kad paimt. Geriau investuok ne 100, o 200, bet nusipirk daiktą, kuris tarnaus tau dar daug metų ir valgyt neprašys.

Dekui Sillwio. Na neperku bet ko, todel ir ziurineju ir klausiu cia pas jus. Tai jau mazdaug suprantu, kad ties $100 limitu nereikia uzsiciklinti biggrin.gif na $100-200 tame tarpe dar isitilpsiu.

O apie vidutini formata kas galit paprotinti??? ax.gif
Atsakyti
Mielai patarčiau dėl canon, bet aš sielą pardavęs nikon smile.gif

Vidutinį formatą jei nori išbandyt, žiūrėk kokį dviakį. Rolleicord, Zeiss Ikoflex gana nebrangūs ir kokybiški aparatai. Pigiau būtų kokie nors dumpliniai. Kad ir Zeiss Ikon Nettar ar Agfa Isolette.
Atsakyti
Sveiki, gal galit padeti g.gif Problema tame, kad isryskkinau dvi juosteles po 24 kadru ir ... ju tik po 12, kiek suprantu jai prasuktu is karto po 2 kadrus, tai juosteleje kas antras turetu buti tuscias, bet taip nera, pirmi 12 kadru tvarkoje, o like tusti, pats fotoaparatas atsuka juosta atgal. Tai kame cia beda galetu buti? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Pradėkim nuo to, koks tiksliai aparatas ir kokia tiksliai juosta. Turiu itarima, kad aparatas neteisingai nuskaito juostos DX koda arba pats DX kodas klaidingas.

http://en.wikipedia....iki/DX_encoding
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 balandžio 2011 - 09:02
QUOTE(c-girl @ 2011 04 07, 21:26)
- $100-200 tame tarpe dar isitilpsiu.

- O apie vidutini formata kas galit paprotinti??? ax.gif

- www.ebay.com ivedi suma, pazymi firma (canon) ir renkiesi. Daug neprigalvosi.
- kas konkreciai neaisku? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintare D. @ 2011 04 08, 09:10)

Kaip smagu tave matyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 04 08, 09:12)
Kaip smagu tave matyt smile.gif

biggrin.gif pavasaris, laikas vel kibt i darbus, visom prasmem
Atsakyti
QUOTE(Gintare D. @ 2011 04 08, 09:16)
biggrin.gif pavasaris, laikas vel kibt i darbus, visom prasmem

Jeeeee biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2011 04 08, 08:48)
Sveiki, gal galit padeti g.gif 

pritariu, kad labiausiai tikėtina DX kodo nuskaitymo klaida (tiksliau matyt markiravimas neatitinka turinio arba aparatas neteisingai supranta). jei dar tokių juostų turi, tai tiesiog užlipdyk su izoliacine juostą DX kodą ir juostos iso rankom suvesk į aparatą.

Sansara

ir olympus om, ir konica yra labai geri aparatai. padarymo kokybė ir rezultatas puikūs. skirtumai: konicos sistemą pirkti yra pigiau gerokai. ji nėra tokia pupuliari, nes nėra tokia brando skaitmenkių. o olympusas ir dabar žinoma firma. jos optiką manualinę per adapterius populiaru naudoti ant DSLR ir 3/4 sistemos aparatų. tai būtų toks pliusas. dar iš pliusų - tai konstruktyvo ir naudojimo patogumai, kurie skirasi įvairiuose vėlesniuose modeliuose modeliuose (pvz. užvedimo rankenėlė negrįžta iki pat galo pati ir patogu persukti naują kadrą, jei serijom fotografuoji, eksponometras įsijungia kadrų persukimo rankenėlės judesiu ir pan.).

olympuso pliusai - labai šviesus ieškiklis (nerealiai) ir mažas, bet ergonomiškas korpusas. dar gal eksponometro parodymas su + ir -. pas konicą tai rodyklė sustoja ant konkrečios diafragmos reikšmės ieškiklio šone esančioje skalėje. bet čia toks sąlyginis pliusas ir kaip kam. kai kadras tamsus, konicos ieškiklyje sunku išžiūrėti ties kur stovi rodiklė (oly lengviau). bet konicoje ieškiklyje matai išlaikymo reikšmę ir kokią diafragmos reikšmę siūlo fotikas. atitinkamai paprasčiau daryti ekspokorekciją stopais. olympuse tai padaryti kiek kebliau neatitraukiant akių nuoieškiklio. pirštais reikia labai jautriai jausti diafragmos žiedo klikus, kai suki.

tai mano subjektyvi nuomonė. naudoju abi sistemas beveik lygegrečiai. konicai turiu daugiau objektyvų. oly imu, kai manau, kad išsiversiu tik su 50-uku.

apie tyliai-netyliai veikia pasakysiu tiek, kad "duslintuvą" galima kiekvienam beidrodiniam aparatui priklijuoti. ir veiks labai minkštai.

c-girl

sayonara turi canon 1N (ar V g.gif ) bet nemanau, kad ten bus tokia dideli skirtumai, kaip tarp DSLR. ji gal daugiau pasakys. aš pasikartosiu. tau tereikia paimti "vyresnį" modelį, bet ne senesnį body. pas pažengusiems ir profi skirtiems modeliams ir korpusas didesnis/ergonomiškesnis, ir bajonetas metalinis , todėl nėra to jausmo, kad objektyvas išraus "su mėsa" aparato gabalą. ir nustatymus lengviau daryti, nes yra ratukas ir visokiu daug mygtukų pagalbinių ir nereikia po meniu klaidžioti arba kažkokių svarbių funkcijų nėra. mano 50e turėjo ratuką, tad valdymas keičiant išlaikymą/diafragmą buvo 1:1 kaip canon 30d. galima buvo programuoti fokusavimą ant expo lock mygtuko ir ant kito mygtuko. multiexpo galima buvo iki 5 kadrų naudoti, iso reikšmė nustatyti kokią nori (kas multiexpo svarbu) ir dar daug daug visko buvo ir dabar tikiuosi yra pas vieną forumietę smile.gif
sayonara savo pirmuku irgi labai patenkinta buvo. ir expoziciją tas aparatas mano galvą matuoja super.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 04 07, 23:15)
Mielai patarčiau dėl canon, bet aš sielą pardavęs nikon smile.gif

Vidutinį formatą jei nori išbandyt, žiūrėk kokį dviakį. Rolleicord, Zeiss Ikoflex gana nebrangūs ir kokybiški aparatai. Pigiau būtų kokie nors dumpliniai. Kad ir Zeiss Ikon Nettar ar Agfa Isolette.

Aciu Silwio, ziurineju smile.gif

QUOTE(Gintare D. @ 2011 04 08, 09:10)

-Taip ir darau biggrin.gif Alia tokie jau vintage seniai ismetami uz ta kaina doh.gif
-absoliuciai nieks neaisku...Kad ir tarkim mazdaug kokio senumo/naujumo ziuret. Apynauju vidutinio formato neikasiu, o pazaidimui butent kokio uztektu??? ax.gif

QUOTE(andriuska @ 2011 04 08, 14:29)
sayonara turi canon 1N (ar V g.gif ) bet nemanau, kad ten bus tokia dideli skirtumai, kaip tarp DSLR. ji gal daugiau pasakys. aš pasikartosiu. tau tereikia paimti "vyresnį" modelį, bet ne senesnį body. pas pažengusiems ir profi skirtiems modeliams ir korpusas didesnis/ergonomiškesnis, ir bajonetas metalinis , todėl nėra to jausmo, kad objektyvas išraus "su mėsa" aparato gabalą. ir nustatymus lengviau daryti, nes yra ratukas ir visokiu daug mygtukų pagalbinių ir nereikia po meniu klaidžioti arba kažkokių svarbių funkcijų nėra. mano 50e turėjo ratuką, tad valdymas keičiant išlaikymą/diafragmą buvo 1:1 kaip canon 30d. galima buvo programuoti fokusavimą ant expo lock mygtuko ir ant kito mygtuko. multiexpo galima buvo iki 5 kadrų naudoti, iso reikšmė nustatyti kokią nori (kas multiexpo svarbu) ir dar daug daug visko buvo ir dabar tikiuosi yra pas vieną forumietę smile.gif
sayonara savo pirmuku irgi labai patenkinta buvo. ir expoziciją tas aparatas mano galvą matuoja super.

Tai taip, ta jau supratau...Nu pasirinkimas uz mano numatyta kaina ni koks....niu ziuresim, dekui 4u.gif
Atsakyti