Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2011 03 25, 09:26)
nu reikės gal pabandyt. aš vakar pagaliau normaliai lucky nusiskenavau, tai sėdėjau ir grožėjaus smile.gif norėčiau pabandyt atspausdint.. bet taip maloniai žiūrisi, mur mur mur wink.gif

Tai ar parodysi mur mur?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2011 03 25, 10:02)
Tai ar parodysi mur mur?

leidimo neturiu, nelabai smile.gif
keli kadrai vaiko nebent bus, bet kam jis įdomus? biggrin.gif
Atsakyti
Be leidimo tai žinoma žinoma..
Vaiko ar ne vaiko, jei sakai mur mur tai įdomu, žinok. wink.gif
Atsakyti
sveiki, grįžau ir ne bet kaip, o su klausimu - tikiuos kas nors man padės ir pagelbės cool.gif
ar kas esat tonavę fotografijas? gal kas turit kokios medžiagos apie tai ir pan (kokių priemonių reikia)?
noriu mėgint, bet dar nepakankamai info turiu smile.gif
Atsakyti
As tonavau. Selenu. Pirkau fotoimpexe. Juo tonuoti paprasta. Pas dovili is fotofanu lyg ir galima nusipirkti chemijos sepijos tonavimui. Ten kiek sudetingiau. Nuotrauka po ryskinimo balinama, po to tonuojama ir tada fiksuojama. Viskas ziauriai smirda. Todel selenu tonuot patogiau, bo juo po fixavimo tonuojama ir galima sviesoje lauke.
Atsakyti
ačiū. galima plačiau apie tą seleną? ar nukreipti kur info gauti?
ačiū
Atsakyti
Nelabai galiu ka placiau. Priklausomai nuo skiedimo santykio ir popieriaus rusies man daze nuo samanu atspalvio iki raudonu plytu. Dar jis konservuoja nuotraukas. Placiau guglei tikrai bus.

QUOTE(ypač @ 2011 03 30, 09:44)
ačiū. galima plačiau apie tą seleną? ar nukreipti kur info gauti?
ačiū

Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 03 30, 09:59)
Nelabai galiu ka placiau. Priklausomai nuo skiedimo santykio ir popieriaus rusies man daze nuo samanu atspalvio iki raudonu plytu. Dar jis konservuoja nuotraukas. Placiau guglei tikrai bus.

ačiū, šiaip visai įdomiai veikia selenas, kiek pavyzdžių žiūrėjau, bet kol kas maža info radau apie patį procesą, gaila
Atsakyti
Po fiksazo praplauni labai gerai, tada selene pamrkai, praplauni ir viskas.
Atsakyti
o kurį seleną rinktis? kokį pats naudojai?
Atsakyti
manau, kad selenas ir afrikoje selenas. jo nėra skirtingų cheminių formulių kaip kad ryškalų. pirkau fotoimpex.de adox'o gamybos selenidą. žiauriai smirda amoniaku.
Atsakyti
lotuliukas.gif
bet jo ten firmų daug, tai neįsivaizduoju kurią rinktis pradedant ifordu baigiant kodak.
einu pasižmonėt į fotoimpexą
Atsakyti