Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

smile.gif Aš tai Gaziulką šiąnakt spanavau. Įdavė man muilinę ir liepė ją labai iš toli nufotografuoti ir svarbiausia, kad pastatas baltas, toks ale Šv. Širdies Bazilika Paryžiuje, matytusi.
Ediper, pažiūrėjau tavo nuotraukas - reikia man filtro, galvoju. Patinka sodrus kontrastas.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2011 03 22, 10:29)
smile.gif Aš tai Gaziulką šiąnakt spanavau. Įdavė man muilinę ir liepė ją labai iš toli nufotografuoti ir svarbiausia, kad pastatas baltas, toks ale Šv. Širdies Bazilika Paryžiuje, matytusi.
Ediper, pažiūrėjau tavo nuotraukas - reikia man filtro, galvoju. Patinka sodrus kontrastas.

gal trečiadienį vakarop Vilniuje pasimalsi? wink.gif skaityk anksčiau skelbimą apie meetą smile.gif

Gaziulka, Tu?
Atsakyti
Ne, Sayonara, nebūsiu trečiadienį. Bet ačiū.
Atsakyti
kol praeitin nenugrimzdo: vakar nuotraukas porom dėjau. fotografuotos olympus Om sistemos penkiasdešimtukais 1,4 ir 1,8 atvirom ir panašiom diafragmom. absoliučia dauguma vertinusių (cieli du vertintojai) nuspręsta, kad skirtumo matomo nėra ir 1.8 objektyvas aštresnis. prisilaikau tokios pačios nuomonės. aišku, tai nėra supertestas visom prasmėm, bet realiai nebeturiu didelio noro pirktis 50/1,4 bet kokia kaina. konicos sistemos atveju daug forumų išlandžiojau ir didžioji dalis kalba apie tai, kad konicos 50/1,7 yra aštriausias iš visų kada padarytų 50ukų visose sistemose. plius jo piešinys yra geras. oly sistemos atveju 1.4 giriamas, bet realiai nematau esminio skirtumo. o jei aš nematau, tai preziumuoju, kad 99 proc. žiūrovų irgi nepamatys. tai jau geriau tada investuoti į platesnį kampą. tiesa, neseniai ebejui nusipirkau šiai sistemai 100-200/f5 (toks ilgas ir plonas, kaip agurkas). f5 daugoka aišku, ale juom lauke daugiausiai fotografuoti ir dėl šviesumo tai problemų man nekyla. dėl DOF labiau. bet šiaip tai labai aštrus objektyvas:

user posted image

user posted image

user posted image

juosta Kodak TMAX iso400, viskas iš rankų, 200 mm. viduje tai išlaikumas 1/125 ar 1/60 buvo (vis tik f5).

tiesa, fokusuotis jum labai sunku. mano matinis stiklas su mikrorastru (toks apskritimas per centrą kuris tokiais kaip trikampiukais padalintasmažais. ir kai vaizdas sufokusuojamas, tai fokuso zonoje jis tampa švariu, be tų mikrotrikampiukų. o vat su šiuo objektyvu centre, tam apskritime, niekada švarus vaizdas nesigauna ir reikia fokusuotis pagal šonus ir be jokių pagalbinių priemonių (mikroratro, fenzelio linzės ar pan.). blogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 22 kovo 2011 - 13:07
QUOTE(andriuska @ 2011 03 22, 13:54)
tai jau geriau tada investuoti į platesnį kampą. tiesa, neseniai ebejui nusipirkauo jei aš nematau, tai preziumuoju, kad 99 proc. žiūrovų  šiai sistemai 100-200/f5 (toks ilgas ir plonas, kaip agurkas). f5 daugoka aišku, ale juom lauke daugiausiai fotografuoti ir dėl šviesumo tai problemų man nekyla. dėl DOF labiau. bet šiaip tai labai aštrus objektyvas:

juosta Kodak TMAX iso400, viskas iš rankų, 200 mm. viduje tai išlaikumas 1/125 ar 1/60 buvo (vis tik f5).

tiesa, fokusuotis jum labai sunku. mano matinis stiklas su mikrorastru (toks apskritimas per centrą kuris tokiais kaip trikampiukais padalintasmažais. ir kai vaizdas sufokusuojamas, tai fokuso zonoje jis tampa švariu, be tų mikrotrikampiukų. o vat su šiuo objektyvu centre, tam apskritime, niekada švarus vaizdas nesigauna ir reikia fokusuotis pagal šonus ir be jokių pagalbinių priemonių (mikroratro, fenzelio linzės ar pan.). blogai.

oho visai neblogas 200-kas blink.gif . as prie Prakticos turiu 210,180 ir 300,tai muilu muilai doh.gif
Atsakyti
ale kolekciją irgi neblogą turi.... ir upę biggrin.gif kai sakei, kad upę fotografuoji, tai mūsų antra pagal dydį pamatavau... o ten pas jumi upėje kreiseris avrora pliuškenasi ir dar strateginiam lėktuvnešiui vietos užtektų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 03 22, 16:40)
ale kolekciją irgi neblogą turi.... ir upę biggrin.gif  kai sakei, kad upę fotografuoji, tai mūsų antra pagal dydį pamatavau... o ten pas jumi upėje kreiseris avrora pliuškenasi ir dar strateginiam lėktuvnešiui vietos užtektų blink.gif

aha ,turiu doh.gif reikia pradet atsikratinet,nes tik vieta bereikalingai uzima biggrin.gif joa.. upelis nemazas,o laivelis ispudingo dydzio ,du berods uk tokius turi..atplukdino publikai parodyt,mes dar naiviai tikejomes ,kad ir i vidu ileis lotuliukas.gif cia maziukas aprasymas jo
Atsakyti
su pentaconu fotkinau siaura juostele smile.gif

user posted image
Papildyta:
dar smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
ms idomiai su perforacijom atrodo. labai patiko
Atsakyti
Aha, labai net fainai ir perforacija sharmo duoda. Kaip idejai? Susukai su rakordu senu ar siaip uzvyniojai ant spules ir tamsoje dejai? Itariu ne, bo apsisviest turejo nuo eksponavimo kiti po ir pries einantys kadrai. Reiks pabandyti. Turiu dar ilford bw c-41 proceso babinoje. Bet neblogai ryskinasi tradiciskai. Ten bespalvis pagrindas, ne ruda maske.
Atsakyti
PRIMINIMAS:

šį trečiadienį organizuojamas meetas su londonietiška wyshnia smile.gif

Laikas: kovo 23 d. po darbo, apie 17,30-18,00 val.
Vieta: tiksliname, bet manau, kad bus Pizza Jazz virš Savanorių Rimi.

daug mūsų nebus (pagal susidomėjimą ir AŽ), bet kažkiek tikrai susirinks. 4u.gif bus senokai matytų veidų ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2011 03 22, 23:21)
ms idomiai su perforacijom atrodo. labai patiko

wink.gif

QUOTE(andriuska @ 2011 03 22, 23:59)
Aha, labai net fainai ir perforacija sharmo duoda. Kaip idejai? Susukai su rakordu senu ar siaip uzvyniojai ant spules ir tamsoje dejai? Itariu ne, bo apsisviest turejo nuo eksponavimo kiti po ir pries einantys kadrai. Reiks pabandyti. Turiu dar ilford bw c-41 proceso babinoje. Bet neblogai ryskinasi tradiciskai. Ten bespalvis pagrindas, ne ruda maske.

idejau paprastai-uzkabinau viena gala ant priimancios spules ir viskas. Kai baigiau fotkint tamsoje isemiau ir susukau atgal smile.gif tada ryskint smile.gif dar eksperimentuosiu su dviem juostelem iskart - viena siaip, kita gal crosint ar pan. Vaizdas - kokia nors perpektyvine abstrakcija, kad linijos ristu abi juosteles ir efektas matytusi.
Atsakyti