andriuška, 2,4,6,7. 1,3,5 - akivaizdziai paplaukusios. tokios, net nemaloniai minkstos 7,8 skiriasi siuzetai ir sujudejimas yra, tai sunku jas abi vertinti ir lyginti. aciu uz red pamoka blog'e. didziuojuosi, kad tave pazistu
sayon, vargu ar bus galimybe prisijunti. as beveik asociali, kadangi anginu skaicius padvigubejo su lyg vaiku prisidedanciu prie akcijos "sirkime anginomis be perstojo" padvigubejimu
galvoju vis dazniau apie "siaura" fotoaparata. ir metausi. man reik laisves kadru skaiciuje, bet kita vertus tai galima sau suteikti su atitinkamu juosteliu skaiciumi placioje gal irgi kokiu shanghai uzsipirkti tona
stepas??? hmmm.
QUOTE(sayonara @ 2011 03 15, 17:36)
apžiūrėk estus ir jų eurą
Apžiūrėjau Ir likau prie savo nuomonės, su kuria nesutinka daugelis estų - mus ir juos skiria tik euras. Tokios pačios jie sovietinio auklėjimo aukos, kaip ir mes, nors ir "nekalba" rusiškai
QUOTE(Sansara @ 2011 03 15, 17:39)
fotografijos muzieju
centre butinau uzsuk pavalgyti i viduramziu restorana, olde hansa ar kaip ten vadinasi. senamiestyje jis. (VANA TURG 1 adresu) maistas viduramziu, elektros nera, tulike zvakes tik, rubai senoviniai, indai senoviniais budais pagaminti - ispudis nerealus
centre butinau uzsuk pavalgyti i viduramziu restorana, olde hansa ar kaip ten vadinasi. senamiestyje jis. (VANA TURG 1 adresu) maistas viduramziu, elektros nera, tulike zvakes tik, rubai senoviniai, indai senoviniais budais pagaminti - ispudis nerealus
Kitą kartą aplankysiu būtinai. Ačiū!
Muziejus, kaip tyčia, trečiadieniais nedirba, o tai buvo vienintelė diena, kada galėjau ištrūkti dieną. Restoraną praleidau dėl pakilusios temperatūros.
QUOTE(andriuska @ 2011 03 21, 14:15)
nu-u-u-u, su ekstraktorium košerniau dirbti. iki to laiko mes iš viso kaip barbarai konservu atidarytuvu trepanuodavom kasetes dabar dirbam inteligentiškai...
Aš ir toliau dirbu. Tik atidarytuvą rimtesnį nusipirkau Labai panašų į šitą http://www.comparest...ette-opener.jpg Traukti juostą dar kartą ir ją dar kartą braižyti ranka nekyla
Andriuška, fainos nuotraukos. O ir pavyzdžiai geri. Reiks užsisakyt linksmosios juostos nekontrastingom scenom.
dėl estų - manau, kad jie tikrai toliau pažengę, nei lietuviai (arba gal galvas daugiau nušalę, kaip kam labiau patinka). pas mus biurokratinis požiūris toks: kak by čevo nevyšlo ir berežonovo boch berežot. arba kaip naujai iškeptas ūkio ministras pasakė - teisėtumas aukščiau teisingumo stovi, nesvarbu, kad tas teisėtumas labai neteisingas. visko mes bijome, dėl visko apsidraudžiame ir užsibarikaduojame krūva taisyklių ir aktų. steigiam represines agentūras ir tarnybas. ir pripažinsiu, ne be reikalo kartais. bo verslininkai pas mus irgi gudrūs, bet netoliaregiai... kai aš estų paklausiau, kodėl pas juos nėra atskiros represinės agentūros tam tikrai verslo sričiai, patys verslininkai pasakė - o kam? jei ir yra kokie 3-5 proc. nesąžiningų verslininkų, tai jie po kiek laiko supras, kad gėda taip elgtis ir reikia gerbti šalį, kurioje tu gyveni ir verslą darai. tad kam brangiai kainuojanti tarnyba, jei jos nereikės ilgainiui? o pas mus kiek laiko praeitų, kol iš tų 5 procentų pasidarytų 100? savaitė? dvi? todėl mes perėmėm dar vieną taisyklę iš kaimynų: bei babu molatam, budet baba zolatam. taip ir verslui taikome....
apie juostelių atidarytuvus-ištraukėjus. vat apie braižymus parašei ir dabar pagalvojau, kad ant lucky per du kadrus įdomus toks brukšnys eina akurat prie juostos galo. dar pagalvojau, kad kinai kažką pridarė. dabar įtariu, kad ne. ale tokio atidarytuvo neturiu ir man gaila pirštų su tradiciniu šprotų skerdiku darbuojantis.
sansara, aš ir pats savim truputi didžiuojuos, bo rašau dažniausiai penktadienio-šeštadienio vakarais, kai tradiciškai būnu . ale tekstą dar rišliai sugebu surikiuoti. manau, kad tai geras ženklas ir senatvinės dimensijos paveiktas irgi pakankamai rišliai reikšiu mintis žodžiu
ir pripažinkim, siaura juosta nėra gėda ir fuuuu. -ms- gudrus, jis seniai tai suprato siaura tai ne tik kadrų skaičius juostoje. tai ir vėlesnis ryškinimas (na rasi pigiau plačią, ale kad tuos pačius 36 kadrus išgauti taigi reiks ryškinti 3vs1 siaurą. aparatai mažesni ir pigesni, objektyvų prieinamų pasirinkimas didžiulis. biudžetas leidžia turėti kelias sistemas (jei leicomanija nesusergi). ir skaneris dedikuotas kainuoja nebekosmosą siaurai. žodžiu yra savo pliusų siauroje. ir nesakau, kad vidutinis formatas yra blogai. aš turiu visų formatų kameras ir visomis fotografuoju. tačiau paskutiniu metu dėl patogumo ir paprastumo fotografuoju daugiausia siaura juosta.
apie juostelių atidarytuvus-ištraukėjus. vat apie braižymus parašei ir dabar pagalvojau, kad ant lucky per du kadrus įdomus toks brukšnys eina akurat prie juostos galo. dar pagalvojau, kad kinai kažką pridarė. dabar įtariu, kad ne. ale tokio atidarytuvo neturiu ir man gaila pirštų su tradiciniu šprotų skerdiku darbuojantis.
sansara, aš ir pats savim truputi didžiuojuos, bo rašau dažniausiai penktadienio-šeštadienio vakarais, kai tradiciškai būnu . ale tekstą dar rišliai sugebu surikiuoti. manau, kad tai geras ženklas ir senatvinės dimensijos paveiktas irgi pakankamai rišliai reikšiu mintis žodžiu
ir pripažinkim, siaura juosta nėra gėda ir fuuuu. -ms- gudrus, jis seniai tai suprato siaura tai ne tik kadrų skaičius juostoje. tai ir vėlesnis ryškinimas (na rasi pigiau plačią, ale kad tuos pačius 36 kadrus išgauti taigi reiks ryškinti 3vs1 siaurą. aparatai mažesni ir pigesni, objektyvų prieinamų pasirinkimas didžiulis. biudžetas leidžia turėti kelias sistemas (jei leicomanija nesusergi). ir skaneris dedikuotas kainuoja nebekosmosą siaurai. žodžiu yra savo pliusų siauroje. ir nesakau, kad vidutinis formatas yra blogai. aš turiu visų formatų kameras ir visomis fotografuoju. tačiau paskutiniu metu dėl patogumo ir paprastumo fotografuoju daugiausia siaura juosta.
as visai ne del to, kad "siaura - geda ar ne lygis". tiesiog turiu puiku hasseliuka, kuri beveik myliu ir kuris patenkina mane beveik visiskai (ot sakinys ). nemanau, kad kazka geriau tureciau ar isigyciau, ar net man reiktu. tiesiog mano toks stilius, n kadru pro sali, kol gimsta mintis plati mane tame kiek riboja, nes juostu milijono neturiu, kad keisti viena po kitos, spalvotu nemyliu, musu biolaukai nesutampa, kad su 220 ispresti beda. tai ir gaunasi - viskas pro sali, mintis net gimti nespeja. tai vat ir reikia, arba didinti juostu skaiciu, arba mazinti formata ir tuo paciu didinti kadru skaiciu, arba mintis greiciau gimdyti ismokti bet kita puse galvoj sako "na kam tau tie melejonai (kaip mano sunus sako) kadru, kada tu juos ant popieriaus turesi laiko atspausti ir kam tie kadrai, kurie gules n metu net niekam neparodyti ir nueis uzmarstin amzinojon". jau ir dabar is placiu daug pra"skip"inu kadru, tai siauroj skipinimas privalomas
o reziume: as amzinai mintyse apie tai galvoju, uzsiciklinau ir tiek, o jei nusipirksiu siaura, vel dejuosiu del ko nors blogam fotografui ir fotiko formatas maiso.... o ir rankos atidarytuvu nesuzalotos su placia
o reziume: as amzinai mintyse apie tai galvoju, uzsiciklinau ir tiek, o jei nusipirksiu siaura, vel dejuosiu del ko nors blogam fotografui ir fotiko formatas maiso.... o ir rankos atidarytuvu nesuzalotos su placia
na va mano fotos
be filtro
http://www.flickr.co...128510/sizes/z/
su raudonu filtru
http://www.flickr.co...080578/sizes/z/
geltono privalumo dar neatradau,o su raudonu jau daug maz aisku.. ir kad sitai trix juostai gal ir nlb jis tinka..turbut kokiai ilfordo
be filtro
http://www.flickr.co...128510/sizes/z/
su raudonu filtru
http://www.flickr.co...080578/sizes/z/
geltono privalumo dar neatradau,o su raudonu jau daug maz aisku.. ir kad sitai trix juostai gal ir nlb jis tinka..turbut kokiai ilfordo
Smagu man už estus, jei jie tikrai toliau už mus pažengę, tik aš labai tuo abejoju. Tiesiog jie visada kopijavo suomius, todėl kai kuriais aspektais jie "mąsto" taip, kaip suomiai (panašiai kaip ir "nekalba" rusiškai).
Sansara, o kodėl tu nefotografuoji "prisišaudymui" į siaurą, o pagauvus už uodegos mūzą, į vidutinį. Aš taip darau, kai netingiu 2 fotikus tampytis. Tik vis dažniau vidutinis lieka namie
Papildyta:
ediper, maladec. Mano filtrai guli spintoj sėkmingai. Pamirštu užsukt, nusukt, kompensuot ir t.t.
Sansara, o kodėl tu nefotografuoji "prisišaudymui" į siaurą, o pagauvus už uodegos mūzą, į vidutinį. Aš taip darau, kai netingiu 2 fotikus tampytis. Tik vis dažniau vidutinis lieka namie
Papildyta:
ediper, maladec. Mano filtrai guli spintoj sėkmingai. Pamirštu užsukt, nusukt, kompensuot ir t.t.
QUOTE(sillwio @ 2011 03 21, 18:39)
tai as irgi,kiek jau juos turiu, tik dabar prisiminiau,o siaip gamtos palyginus,kai ne daug fotografuoju(nors is vis nedaug fotografuoju ),tai kzkaip ir vis likdavo namie.. siaip nustebus likau,kaip lengvai jie uzsisukineja,is vis kuo toliau tuo labiau dziaugiuosi leica ir jos visa technika . mamiya irgi patinka labai,tik del gabaritu nepraktiska zodziu is tos puses tik va ta ana uz uodegos ,kad pagaut ..
p.s. o ka kompensuot reikia? as nieko nedariau,kaip ismatavo man sviesa taip ir staciau
p.p.s. jei ne tingit ,zvilgtelkit ir i kitas fotas
QUOTE(ediper @ 2011 03 21, 17:56)
p.s. o ka kompensuot reikia? as nieko nedariau,kaip ismatavo man sviesa taip ir staciau
Turėjau omeny fotografavimą kamera be eksponometro. Tuomet tenka matuoti išoriniu eksponometru ir kompensuoti filtrą.
sillwio, nes neturiu nei vieno siauro smena vyro nesiskaito. ten daugiau relikvija, nei fotikas. tik dvigubai expo ji paimu viena k i metus.
tiesa, viena diena sapnavau meeta stokholme sillwio ar andriuska isimete pas save i kuprine mano hasseli ir as juos gaudziau po visa stokholmo centra, kazkokiam universitete pagavau jie labai jau linksmi buvo
tiesa, viena diena sapnavau meeta stokholme sillwio ar andriuska isimete pas save i kuprine mano hasseli ir as juos gaudziau po visa stokholmo centra, kazkokiam universitete pagavau jie labai jau linksmi buvo
QUOTE(Sansara @ 2011 03 22, 08:55)
sillwio, nes neturiu nei vieno siauro smena vyro nesiskaito. ten daugiau relikvija, nei fotikas. tik dvigubai expo ji paimu viena k i metus.
po alaus musėt
nekaluskit manęs, ką aš šiąnakt sapnavau.. moterų emancipaciją pačia netikėčiausia forma juk tai irgi su Švedija susiję??
matyt babkių pritrūkom ir nešėm taškan haselį priduot
ediper, geltonas filtras patamsina mėlyną, daro didesnį kontrastą tarp baltų debesų ir daungaus, taip pat nuima melsvą miglą horizonte (kažkur turiu foto, kur be filtro horizonte kalvų nesimato, o su filtru jos puikiausiai matosi). tik dirba jis kur kas švelniau, nei raudonas filtras, bo ne tiek daug spalvų įtakoja (iš esmės mėlyną ir žalią švelniai).
apie filtrų tinkamumą juostom neturiu daug ką pasakyti. logiškai mąstant filtras turi daryti tokią pačią įtaką visom normaliom (ne IR) juostom, bo visos jos padarytos jautrios matomam spalvų spektrui (tik labai senos juostos, užkrito jų tipo pavadinimas, kitaip reaguodavo į mėlyną spalvą ir dangus būdavo baltas). tačiau praktiškai mačiau informaciją, kad skirtingos juostos iš ties skirtingai reaguoja į tam tikrą spektrą, t.y. tam tikro ilgio bangos labiau/mažiau veikia emulsiją ir atitinkamai būna šviesesnės/tamsesnės nei teoriniame etalone turėtų būti. bet siūlau nekvaršinti sau galvos, žinoti, kad jei prieš tave gražus žydras dangus su baltais debesėliais, jie gražiau atrodys BW juostoje nufotografuoti geltonu filtru, o oranžiniu ar raudonu filtru nufotografuoti atrodys dar baltesni todėl, kad juos supantis mėlynas dangus bus veik juodas. o jei apačioje bus molinga žemė (rausvo atspalvio, tai bus iš viso siurrealistinis vaizdas, bo žemė bus labai šviesi, nes kuo spalva arčiau filtro spalvos (ar jį atitinka) tuo ji bus šviesesnė (akivaizdžiai matosi mano pvz. su disnejaus princesemis, kur rausvas fonas pavirto visiškai baltu).
ediper, geltonas filtras patamsina mėlyną, daro didesnį kontrastą tarp baltų debesų ir daungaus, taip pat nuima melsvą miglą horizonte (kažkur turiu foto, kur be filtro horizonte kalvų nesimato, o su filtru jos puikiausiai matosi). tik dirba jis kur kas švelniau, nei raudonas filtras, bo ne tiek daug spalvų įtakoja (iš esmės mėlyną ir žalią švelniai).
apie filtrų tinkamumą juostom neturiu daug ką pasakyti. logiškai mąstant filtras turi daryti tokią pačią įtaką visom normaliom (ne IR) juostom, bo visos jos padarytos jautrios matomam spalvų spektrui (tik labai senos juostos, užkrito jų tipo pavadinimas, kitaip reaguodavo į mėlyną spalvą ir dangus būdavo baltas). tačiau praktiškai mačiau informaciją, kad skirtingos juostos iš ties skirtingai reaguoja į tam tikrą spektrą, t.y. tam tikro ilgio bangos labiau/mažiau veikia emulsiją ir atitinkamai būna šviesesnės/tamsesnės nei teoriniame etalone turėtų būti. bet siūlau nekvaršinti sau galvos, žinoti, kad jei prieš tave gražus žydras dangus su baltais debesėliais, jie gražiau atrodys BW juostoje nufotografuoti geltonu filtru, o oranžiniu ar raudonu filtru nufotografuoti atrodys dar baltesni todėl, kad juos supantis mėlynas dangus bus veik juodas. o jei apačioje bus molinga žemė (rausvo atspalvio, tai bus iš viso siurrealistinis vaizdas, bo žemė bus labai šviesi, nes kuo spalva arčiau filtro spalvos (ar jį atitinka) tuo ji bus šviesesnė (akivaizdžiai matosi mano pvz. su disnejaus princesemis, kur rausvas fonas pavirto visiškai baltu).