Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2011 02 28, 16:37)
Sayonara - ta "juosta" eina kadro šone, bo TLR ( o toks ir turi būti yashica D) kadrai juostoje išsidėstę horizontalioje padėtyje. tai, kas žiūrint į vieną kadrą atrodo "šonas", juostoje yra viršus arba apačia. tai kad problemos šaknys manau tos pačios, kaip ir anuomet: arba vynas ir laiko nuovokos praradimas, arba bakelį tavo naudojo koks hogvartso (ar kur ten poteris mokėsi) studentas cool.gif

tas juostos ištraukėjas saugiai guli pas mane darbe stalčiuje, tai kad viskas o.k.

aš už pietus, jei bent prieš dieną susitarsim. aš tradiciškai pietauju penktadieniais žvėryno smuklėje. gera ir nebrangi virtuvė plius labai skanus tamsus vilkmergės drinks_cheers.gif galit prisijungti kas norit.

bet tai jadrytvaijrūta, aną kartą, kai vyno pribaubus ryškinau, juosta buvo kitoje vietoje kadruose, negu dabar. buvo aiškus loginis ryšys tarp elgesio ir rezultato. dabar gi visame procese randu tik vieną priežastį - agitavau ne vartydama bakelį, kaip VISADA darau, o sukinėdama ritę, kaip instrukcijos liepia. TIPO, eksperimentavau.. laiko nuovokos nebuvau praradusi, iPhone'as skaičiavo viską, alkoholio nevartojau, ryškinau nepavargusi ir pan. nerandu atsakymo. na, išbandysiu dar vieną juostą, viską darysiu kaip visada, tada pasigirsiu..smile.gif

ok, pietus kitą savaitę šauksiu, jei bus norinčių smile.gif
Atsakyti
vaikas pas mane tamsiam dirba tik taimerio ijungeju. smile.gif mazas jis dar. o ir noro nera per daug kazka aiskinti. jam klausimu nekyla, o kisti jei nera klausimu info, nelabai yra prasmes. uztenka kantrybes 1-3 kadrams
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2011 02 28, 01:51)
Radau vieną iš senų mokymo programėlių mokinukams mokyklose užklasiniam būreliui vesti...
Wow, kaip faina, perskaičiau kaip koks mokinukas. hihihi.gif
Kažkaip nunešė tas tekstas mane į pačios prisiminimus, kaip vaikystėj su broliu eksperimentuodavom su visom tom rankom, plėšytais lapais visokiais ir pan... Tik tuomet šalia mūsų jokių mokytojų nebuvo – kieme kažką nugirsti, ir leki „patikrint“... biggrin.gif
Atsakyti
aciu Pupeliuk smile.gif

as atsimenu is vaikystes du dalykus darydavau. Bruce lee fotkes perfotkines daugindavau ir mokykloj pardavinejau ir budavo tokie filmukai ant sienos ziuret - "Na palauk" (ne filmukai, bet kaip nuotykiai fotografijnes juosteles pavidale) - tai va situs ant popieriaus spausdavau, po to, kad inversija atstatyt kontakta darydavau. Nesamone, bet kazkas gaudavos smile.gif
Atsakyti
gal kas ka fotografavot paskutiniu metu?
Atsakyti
dvi savaites fotiko į rankas neėmiau.... nors ne, sekmadienį ėmiau be objektyvo. važiavau konicai pirkti hexanoną su 1,4 skyle. ale gerai kad body paėmiau. pardavėjas toks pagyvenęs vyras, tvarkingas, pardavinėja daug senos technikos. objektyvas irgi gražus, švarus, viskas o.k. sakosi parduoda, nes jo konica sugedo. rodo man savo body, jame užstrigęs veidrodis ir užuolaidėlės. jau galvoju imsiu. bet sugalvojau ant savo bodžio uždėti, pasidžiaugti kaip gerai žiūrisi ir šviesiai matosi per puikų objektyvą. užsidėjau, pažiūrėjau. gražu.... kažin kodėl užvedžiau šuterį, spaudžiu mygtuką ir..... ir...... ir nieko. vartau fotika ir nesuprantu. nuimu objektyvą ir tik vos jį atlaisvinau suveikia šuteris. be objektyvo fotikas veikia. išbandau kelis kartus. uždedu objektyvą - neveikia. pardavėjas akivaizdžiai nuliūsta, žegnojasi kad nesupranta kas prie ko. padėkoju ir išvažiuoju. sudeginau kažkiek benzo, sutaupiau 150 lt. vien dėl kažkokio nepaaiškinamo noro pasiimti fotiką, užsidėti objektyvą ir spragtelti šuterį. vat taip. NEPASITIKĖKIT NIEKUOM cool.gif
Atsakyti
diafragmos svirtele? smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2011 03 03, 18:31)
dvi savaites fotiko į rankas neėmiau.... nors ne, sekmadienį ėmiau be objektyvo. važiavau konicai pirkti hexanoną su 1,4 skyle. ale gerai kad body paėmiau. pardavėjas toks pagyvenęs vyras, tvarkingas, pardavinėja daug senos technikos. objektyvas irgi gražus, švarus, viskas o.k. sakosi parduoda, nes jo konica sugedo. rodo man savo body, jame užstrigęs veidrodis ir užuolaidėlės. jau galvoju imsiu. bet sugalvojau ant savo bodžio uždėti, pasidžiaugti kaip gerai žiūrisi ir šviesiai matosi per puikų objektyvą. užsidėjau, pažiūrėjau. gražu.... kažin kodėl užvedžiau šuterį, spaudžiu mygtuką ir..... ir...... ir nieko. vartau fotika ir nesuprantu. nuimu objektyvą ir tik vos jį atlaisvinau suveikia šuteris. be objektyvo fotikas veikia. išbandau kelis kartus. uždedu objektyvą - neveikia. pardavėjas akivaizdžiai nuliūsta, žegnojasi kad nesupranta kas prie ko. padėkoju ir išvažiuoju. sudeginau kažkiek benzo, sutaupiau 150 lt. vien dėl kažkokio nepaaiškinamo noro pasiimti fotiką, užsidėti objektyvą ir spragtelti šuterį. vat taip. NEPASITIKĖKIT NIEKUOM cool.gif

Atsakyti
andriuska, tau alaus bokalas nuo manes uz blog'a smile.gif ypac aparatu pristatymai patinka smile.gif (baisiai laukiu graflexo pristatymo biggrin.gif)
viskas aisku, pliusai, minusai, pavyzdziai. kazkaip lyg ir visa tai buvo ir cia sudedama, bet laikas viska pratryne smegenu harde negriztamai. tai kai vel atrandi trumpai ir aiskiai, dziaugiasi sirdis 4u.gif

nefotkinu nieko su niekuo. visa fotochemija baigesi. fotopopierius baigesi. kompas baiginejasi, teko perinstaliuoti viska ir jame dabar nieko nera, o kazka kelti vel nesiryztu, neaisku ar ilgai tvers. as irgi baiginejuosi laipsniskai cool.gif
O DIDZIAUSIA TRAUMA - VAIKAI TELIKA SUDAUZE. kaip as duoble expo dalyvausiu dabar.... ne, teliko sudauzymas tolygus muzos nuzudymui. ziaurus tie vaikai..... lotuliukas.gif
Atsakyti
Ms- panasu. Nebuvo jokio kito objektyvo, su kuom palyginti. Siaip svirtele labai minsta buvo ir diafragma reagavo.

Sansara- aciu ir uzsirasau pazada. Pagal pageidavima graflexas bus sekantis. Labai noriu parasyt, ale biski darbe vesternai. Nesaziningi loteriju organizatoriai, kratos, apklausos ir kiti linksmumai. Gal sestadienio vakara bus laiko...
Atsakyti
Sveiki, apsireiškiu ir aš kaip pilypas iš kanapių :)skaitau, bet parodyt neturiu ką.

Nunešiau mano ir Purienos juostą ryškinti, bet grąžino man ją atgal, nes pasirodo tai skaidrinė juosta ir Fuji neryškina schmoll.gif Juosta Fujichrome Velvia, na tai pasakykite prašau kur man ją ryškinti tada, Procentre?

Ir dar, tie kas be skanerių, kur skanuojate? biggrin.gif

P.S. dar pasidžiaugsiu, gavau naujų žaislų visą maišą smile.gif MB iš UK parvežė porą zenitų su Heliosu ir dar kažkokiu 135mm objektyvu, senovinių blyksčių biggrin.gif ir dar vieną neaiškaus pavadinimo fotiką, ot thumbup.gif
Atsakyti
Gali cewe (iki parduotuves priima) kaip skaidre isryskinti uz 9 lt. Gali procentre krosinti, bo kaip skaidre pas juos 20 lt kainuoja.

Senienos gerai. Is kruvos tikrai ka nors pasirinksi.
Atsakyti
Kaktuke, aš tą juostelę krosinčiau, o ne ryškinčiau kaip skaidrę - ir įdomiau ir pigiau. O kur Vilniuje tokias ryškina, tai vilniečiai tau patars. Šiaip dar yra variantas - atsiųsk juostelę man. Išryškinsiu ir nuskenuosiu.
Atsakyti