Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Mariau (-ms-), su gimtadieniu nestuke.gif
labai norėjau padovanoti skaidrių rėmelius, ale vakar galutinai parduotuvėje išsiaiškinau, kad tų rėmelių jie dar net neužsakė (tipo laukia kol iš to taško daugiau prekių susiformuos). tai supykau ir nusipirkau pas juos prietaisėlį juostoms iš kasėtės traukti (11 lt, nors prašė 14). o tai pabodo konservų atidarytuvu rankas tamsoje žalotis.

QUOTE(Ievukis @ 2011 02 23, 00:09)
Andriuska aciu,skanavau taip kaip tu buvai aprases.Gal su spalvotom kas kokiu patarimu turite?

ir kaip būdas? mano skanriui (canoscan 8800) ir softui (silverfast) BW skanavimui nieko geriau neradau. jei nuskanuoju su programiniu negatyvo vertimu į pozityvą, vaizdas būna perkontrastingas ir nebesileidžia tempimui (iš šešėlių ar šviesų). be to histograma tokio vaizdo būna labai siaurutė (aišku, kad kontrastingo vaizdo kitokia nelabai ir būna). bet aš kontrastlige nesergu, man toks rezultatas netinka.
ilgainiui pradėsi gan neblogai pagal negatyvą įsivaizduoti koks vaizdas bus pozityve ir jei naudojiesi silverfastu ar kita įranga, kuri prescaną leidžia koreaguoti pagal histogramą, tai stumdydama trikampiukus iš karto gausi tokį negatyvo skaną, kurį galėsi tik išversti ir per daug nebetvarkyti jo šviesumą/kontrastą.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 02 24, 15:35)
nusipirkau pas juos prietaisėlį juostoms iš kasėtės traukti (11 lt, nors prašė 14). o tai pabodo konservų atidarytuvu rankas tamsoje žalotis.

velnias, kaip man tokio reikia sad.gif
Atsakyti
ten dar bent keli yra. vitrinoje vienas liko tikrai. jei ką, tai galiu nupirkti rytoj, pro šalį važiuosiu.
Atsakyti
aciu uz sveikinimus smile.gif 4u.gif

Andriuska, tuoj dirbsiu kitam darbe, tai keisis vieta atvaziavimui xtolui:) Tai du menesius dar turi laiko iki katedros prilekt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 02 24, 16:21)
ten dar bent keli yra. vitrinoje vienas liko tikrai. jei ką, tai galiu nupirkti rytoj, pro šalį važiuosiu.

nupirk, plyz plyz plyz smile.gif 4u.gif
Atsakyti
_ms_, su gimtadieniu! Milijoną tau juostų ir chemijos joms ryškint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 02 24, 17:24)
nupirk, plyz plyz plyz smile.gif 4u.gif

o.k. šiandien paimsiu. užvešiu kada kai pro šalį važiuosiu.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 02 25, 08:44)
o.k. šiandien paimsiu. užvešiu kada kai pro šalį važiuosiu.

ačiū. nežinau, kad atsidėkoti smile.gif 4u.gif man ten pas juos nuvažiuoti labai nepatogu, kaip gerai, kai šalia darbo buvo.. doh.gif
Atsakyti
andriuska - nebandei fotofaninio formadon excel?
Atsakyti
bandžiau. smulkiagrūdis toks, gan kontrastingas (bet čia dėl to, kad pabijojau labai skietsi ir atrodo stoke ryškinau). bet dėl hemorojaus, susijusio su miltelių tirpinimu, apsiribojau vienu poku. tą hemorojų sutinku kentėti tik x-tol ryškalą skiedžiant. o pušui ir greitukui man labai gerai R09. ir laikyti patogu, ir pasigaminti greitai, ir išpilti negaila.
Atsakyti
dekui Silwio wink.gif
Atsakyti
Sayonara, mam tiebe prezent cool.gif
Atsakyti