Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Galima ir susukus i kita puse. Bet juostele isdziuvusia ir pabuvusia susukta sunku istiesinti. Ypac mano galva bw. Ir po metu tarp knygu sukasi. Tai labe reik prasyti kad nesuktu, ateini atsiimti su slyveriu, sukarpai ir susidedi.

Kai pati ryskinsi, tokiu problemu is vis nebus. Isszius pakabinta ir bus tiesi kaip styga. Paciai pradeti baisoka. Bet tikrai ten nieko imantraus. Jei uzsikabinai ant juostos, tai ryskinti paciai ne tik privalu is principo, bet ir ekonomiska.

Del vidutinio formato. Juostele tiek pat kainuoja (kartais net maziau). Ryskinimas taip pat. Kadru skaicius tris kart mazesnis. Uz tat ildiau galvosi pries shuteri spausdama. O jei rimtai, tai jei kankiniesi taip, tai paimk dumplinkua koki zeisso arba yashica dviake. Pirmas kainuos iki 130 lt, antras iki 400 lt. Abu parduosi be nuostolio, jei veiks. Geriau gal cia paieskoti. Ebejus tokiems raritetams rizika. Jei uzkibsi ir noresi geresnes kameros, nusipirksi. O jei neuzkabins, minusan nenueisi. Dar. Ar tavo skaneris placias skanuoja? Bo jei ne, gausi skaneri pirkti. Kaip ryskinti gali paziureti jutube. Geras lt tutorialas yra www. Afd.lt

Sveika prisijungus. Smagu kad musu gretos dideja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2011 02 09, 21:36)
imauciu vilniuje, juozapaviciaus g. esanciose fotoprekese turbut tik buna.  g.gif arba ebay ir kitos interneto pardotuves uz sienos.

del tiesinimo - dauguma musiskiu po knygomis tiesina turbut. as pati siauru neturiu juostu, tai praktikoje nesusiduriau. placios nesusisuka.

"turiu pora juodai baltu juostu" priklauso nuo to kokio proceso turi juosteles. jei c-41 - namie neisryskinsi, jei turi kitokias, tada gali galvoti ar namie, ar ne. visi sakys - bandyk namie. nors be pamatymo kaip tai daroma, arba be pamokymo tai dariusio zmogaus, pirma karta tikrai nebus per daug lengva, bet visi pradejom nuo kazko smile.gif

Dekui, del imauciu jau sake, kad ir procentre yra smile.gif leksiu rytoj gaudyt... Ebayjuj kiek zvalgiausi, tai neradau g.gif
Kad c-41 ne rankinis tai zinau... pas mane rankinio ryskinimo, tai gal dar kolkas tempsiu i laba arba kaupsiu kol bus daugiau ir prasysiu kazkieno pagalbos, kad parodytu blush2.gif kiek youtube ziurejau, kaip ir nieko ten baisaus, bet dar nedrasu tiesiog....

QUOTE(andriuska @ 2011 02 09, 22:19)
Galima ir susukus i kita puse. Bet juostele isdziuvusia ir pabuvusia susukta sunku istiesinti. Ypac mano galva bw. Ir po metu tarp knygu sukasi. Tai labe reik prasyti kad nesuktu, ateini atsiimti su slyveriu, sukarpai ir susidedi.

Kai pati ryskinsi, tokiu problemu is vis nebus. Isszius pakabinta ir bus tiesi kaip styga. Paciai pradeti baisoka. Bet tikrai ten nieko imantraus. Jei uzsikabinai ant juostos, tai ryskinti paciai ne tik privalu is principo, bet ir ekonomiska.

Del vidutinio formato. Juostele tiek pat kainuoja (kartais net maziau). Ryskinimas taip pat. Kadru skaicius tris kart mazesnis. Uz tat ildiau galvosi pries shuteri spausdama. O jei rimtai, tai jei kankiniesi taip, tai paimk dumplinkua koki zeisso arba yashica dviake. Pirmas kainuos iki 130 lt, antras iki 400 lt. Abu parduosi be nuostolio, jei veiks. Geriau gal cia paieskoti. Ebejus tokiems raritetams rizika. Jei uzkibsi ir noresi geresnes kameros, nusipirksi. O jei neuzkabins, minusan nenueisi. Dar. Ar tavo skaneris placias skanuoja? Bo jei ne, gausi skaneri pirkti. Kaip ryskinti gali paziureti jutube. Geras lt tutorialas yra www. Afd.lt

Sveika prisijungus. Smagu kad musu gretos dideja smile.gif

Na gerai, kad ten spalvotos, gal lengviau issities, o po to jau nebebus bedos, zinosiu, kad i konteineriukus nedet daugiau smile.gif

Del vidutinio, tai zvalgiausi i yashikas ir mamiya... Skaneris ima ir placia juosta, tai del to bedos nebus...smile.gif

Dekui labai uz atsakymus i mano klausimus... man irgi smagu prisijungti.... Dar daug koses valgyt ir mokytis man wink.gif
Atsakyti
Spalvotą, tarp kitko, nėra taip sunku rankom išryškint, negu atrodo. Manau, kad nesunkiau, negu pirmą juodai balta juostą. Lt, aišku, rankom ryškint C-41 juostas nėra prasmės, bet pas mus tikrai pigiau išeina, o ir chemijos kiek nori.

Trumpai ir aiškiai:
http://photo-utopia....r-negative.html
Papildyta:
P.S. primečiau, išeina 4 kartus pigiau, negu labe. Reiks matyt pabandyt g.gif
Atsakyti
Chemija biski nuodingesne, nei bw. Jei gerai pamenu.
Atsakyti
Akasha, sveika prisijungusi 4u.gif
Atsakyti
kažkaip apleidom temą verysad.gif sillwio gondola irstosi, aš savo bloge makaluojuosi kai laiko atsiranda. ka kiti veikia, nezinau. tai įmesiu ir čia vieną kadrą.buitiakas mano toks šį savaitgalį buvo. "jogo" gimtadienį šventėm. neblogs būds su pagiriom kovoti cool.gif

user posted image

foma 400 kaip iso 1600, yashica mat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 14 vasario 2011 - 00:16
Andriuska, turetu but sunku pagiringam joga uzsiiminet, o dar sunkiau ant galvos stovet smile.gif

As tai pagaliau isbandziau skaneri.... kaip tik turejau tas pacias juostas labe skanuotas.... Tai jei buciau zinojus, kad toks skirtumas, tai senai jau buciau begus pirkti skanerio... doh.gif
Cia siaip toks rudeninid pasivaiksciojimas.... tiesiog palyginimui imetu, kaip labuose aparatura nustatyta... apatine is fuji labo...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 14 vasario 2011 - 11:58
akasha, jooo..ir pas mus tokius grozius daro..
juostu uzsipirkai naujam??

Andriuska, fainus tavo kadrai.. Plius esu isimylejus tavo bloga cool.gif

as idedu kolkas paskutine foto su haseliu daryta biggrin.gif nes po mano macro bandymu objektyvas visai supyko ant manes biggrin.gif atsisako veikt... reikia naujo dairytis.. bet rupuzes kandziojasi labai..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2011 02 14, 13:05)
akasha, jooo..ir pas mus tokius grozius daro..
juostu uzsipirkai naujam??

as idedu kolkas paskutine foto su haseliu daryta biggrin.gif nes po mano macro bandymu objektyvas visai supyko ant manes biggrin.gif atsisako veikt... reikia naujo dairytis.. bet rupuzes kandziojasi labai..

Aga prisizvejojau ebayjuj... dabar lauksiu, kol ateis... ir 35mm ir 220... tik kolkas i JB kibti bijau, kol pati neryskinu....

Gerules orchidejos....
O tai ko tavo haselis supyko ant taves? smile.gif

Atsakyti
Akasha, apatine fota yra geresne nei virsutine. Jei apatine yra skenuota fuji labe, o virsutine - tavo skenerio, tai fuji labas ZYMIAI geriau nuskenavo. Nebent tu virsutine prifotosopinai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2011 02 14, 16:44)
Akasha, apatine fota yra geresne nei virsutine. Jei apatine yra skenuota fuji labe, o virsutine - tavo skenerio, tai fuji labas ZYMIAI geriau nuskenavo. Nebent tu virsutine prifotosopinai smile.gif

Negi toks kontrastas normalu juostai ir tai vadinasi normaliai nuskanuota?
Su PS as nieko nedariau, bet mano nuskanuotas variantas man geriau atrodo.... Fujio drysiu teigti kad per daug uzkontrastinta viskas ir per daug uzsarpinta buvo.... lygiai taip pat daugelyje nuotrauku vien del kontrasto spalvos issikraipe... Bent jau manes netenkina ju skanavimo kokybe...

Jei tai butu JB juosta as pateisinciau toki kontrasta, net spalvotoj niekada schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 14 vasario 2011 - 16:16
ne apie kontrasta cia. apatiniam skane yra issaugota zymiai daugiau informacijos. geras skanas - tas, is kurio galima daug ka istraukt. is tavo apatinio virsutini padaryt su PS galima, o atvirksciai - ne.
Atsakyti