Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

ačiū drinks_cheers.gif

dėl vinjetavimo. šitam objektyvui be blendos, storo filtro ir dar privertam nėra jokių priežasčių vinjetuoti. apžiūrėk negatyvą ar ten matosi , kad negatyvo tankis keičiasi (jis šviesesnis). gal čia skanavimo problema. o ps kartais neapdirbta kokiį nors akšeną pritaikius? nes vinjetavimas tas (gerai įsižiūrėjus) visai ne vinjetavimas man atrodo. vinjetavimas kampuose pasireiškia ir vienodas visuose, tolygiai tamsėjant nuo centro į pakraščius. o foto viskas ne taip atrodo.
Atsakyti
neimantrus, bet grazus interviu su fotografu, paklausykit, kai turesit laisvas 15 min wink.gif interviu su Dave LaBelle
Atsakyti
sveiki,

seniai ką nors rodžiau, mažai fotkinu, nieko gero neturiu, mane lazdavoja dėl šios foto, bet vis tiek gyvinu temą biggrin.gif

user posted image

andriuška, čia su Tavo konica daryta.
jei gali palaukt, vieną spalvotą dar išfotkinsiu ax.gif

tiesa, man pabaigus juostelę ir norint ją susukti kažkas bandė priešintis. atgavus išryškintą pamačiau, kad dalis perforacijos iki paties kadro išplėšta iš abiejų pusių per beveik visą kadro plotį, kame gali būti reikalas? tai nutiko ant dviejų paskutinių kadrų, t.y. pradedant susukti - jutau priešinimąsi.
Atsakyti
palaukti galiu. dėl persukimo - o mygtuką apačioje paspaudei? man be problemų sukosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 01 27, 15:27)
palaukti galiu. dėl persukimo - o mygtuką apačioje paspaudei? man be problemų sukosi g.gif

tame ir įdomumas, kad spaudžiau. mano minoltoj lygiai toj pačioj vietoj mygtukas, tai ilgai galvoti nereikėjo. vienintelė mano versija - spaudžiau, bet nepaspaudžiau? bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar bandziau t3 persukti. Pasispaude mygtukas ir liko ispaustas. Ir gerai atsisuko juosta. Gal pradzioje sunkiau. Kiti karta kai atsukinesi ir jei sunkiai eis, pabandyk mygtuka paspaudusi laikyti ir sukti. O jei nepades tai paspaudusi uzvedimo rankenele svelniai patraukti, lyg uzvest noretum. Gal ne vietoj buvo kokie krumpliai sustoje ir neatsileido.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 01 28, 07:52)
Vakar bandziau t3 persukti. Pasispaude mygtukas ir liko ispaustas. Ir gerai atsisuko juosta. Gal pradzioje sunkiau. Kiti karta kai atsukinesi ir jei sunkiai eis, pabandyk mygtuka paspaudusi laikyti ir sukti. O jei nepades tai paspaudusi uzvedimo rankenele svelniai patraukti, lyg uzvest noretum. Gal ne vietoj buvo kokie krumpliai sustoje ir neatsileido.

jo, bandysiu šitą dalį atlikti atidžiau ir kantriau. mane minolta išlepino - joje ši dalis buvo kaip sviestas nepastebima biggrin.gif

ei, darom kada meetą. norisi prasiblaškyti, susitikti su seniai matytais.

sillwio, kada Tu Lietuvon? wyshnia štai kovą atvažiuoja, tai bus meetas cool.gif
Atsakyti
kad šalta dabar. nebent kas indoor vietą pasiūlytų. vt sansara nusipirks blykstes, turėsim 4 apšvietimo taškus. jau galima a la studijinį susitikimą padaryti smile.gif

pasiėmiau iš procentro nuotraukas. galvojau bus wow. supratau, kad daug nepraradau nefotografuodamas spalvotom juostom. bo kokybė 10x15 tai net nepasakysi, kad iš lomo kokio fotiko (ką jau čia apie plačia juostą kalbėti su aštriai ir sausais zenza bronica objektyvais). su rusišku upa didintuvu panašus rezultatas pagal ryškumą gaudavosi. spalvos tai dar dar, ypač kur iš skaidrės, bet joje jaučiasi, kad skaneris neištraukė visko. žodžiu canon 30d spalvotai foto į albumą geriau.

sillwio, užsakiau probai cewe skaidrę su rėmeliais. gausiu - pasakysiu kokio storio ir kaip sukarpė. 11 lt už 36 rėmelius (jei jie geri), labai gera kaina.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 01 28, 08:10)
sillwio, kada Tu Lietuvon? wyshnia štai kovą atvažiuoja, tai bus meetas cool.gif

Kol kas nežinau. Norėčiau kada. O kovą kada?

QUOTE(andriuska @ 2011 01 28, 15:10)
sillwio, užsakiau probai cewe skaidrę su rėmeliais. gausiu - pasakysiu kokio storio ir kaip sukarpė. 11 lt už 36 rėmelius (jei jie geri), labai gera kaina.

Panašiai tiek kainuoja tušti rėmeliai, o čia jau su montavimu.
Atsakyti
As kai is ebejaus siunciausi tai isejo 45 ct. O cia 30! Ekonomija 33 proc. O del montavimo-tai jei pirstais neaplapnos ir nukirps per tarpkadrinius, manau gerai tokia paslauga. Greit zinosim.

Vakar vel su durstu spaudziau. Si karta be problemu ir smagiai. Ale su chemijos resursu apturejau potyri. Ale sekasi gi man. Aprasysiu pas save kai prie normalaus kompo pieisiu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 01 29, 11:18)
Kol kas nežinau. Norėčiau kada. O kovą kada?
Panašiai tiek kainuoja tušti rėmeliai, o čia jau su montavimu.

wyshnia grįžta kovo antroje pusėje, sakė, iš karto liks Vilniuje kelioms (rodos, trims) savaitėms, tai matyt iki balandžio pradžios tikrai bus meetas, bent jau aš taip norėčiau, nes aš balandžio 3 d. pati išskrendu dekadai wink.gif o meeto be savęs tai aš neįsivaizduočiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif sorry, už šitą paskutinį sakinį, mano visur visur visur dalyvavimas mane pačią stebina ir juokina lotuliukas.gif bet kaip sakoma c'est la vie, esu neatsiejama Jūsų dalis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif sorry, kalbu kaip žolės prirūkius biggrin.gif
Atsakyti
išbandžiau 1993 m. juostelę TACMA gost 32. puikiai tinka naudojimui.

user posted image

user posted image

Papildyta:
Sayonara, nekalbi, o smailikus apsirūkiusius dėlioji smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 30 sausio 2011 - 22:49