Sveikos, bandysiu prisijungti jei galima Nezinau net ka cia rasyt apie save, isigyjau ne per seniausiai canon 1000D 18-55mm, esu zalia. Visiskai. Bet noriu mokytis
Siandien pabandziau padaryti pirmaja ND uzduoti. Ryt bandysiu antra jei si patenkinama
P.S. Maggie, tamsta tai man pazistamas veidas
Ach ateinu ir as su portretuku kritikai...
Panele man labai grazi, bet blin kaip pas mane tamsu, tai net nervas ima..... Sestadieni eisiu ja kankinti i miesta, prie geresnio apsvietimo gal kazkas gausis... Dabar tai triuksmai akis bado, nepratusi as prie tokiu triuksmingu foto... Rezkit, kas dar negerai...
Panele man labai grazi, bet blin kaip pas mane tamsu, tai net nervas ima..... Sestadieni eisiu ja kankinti i miesta, prie geresnio apsvietimo gal kazkas gausis... Dabar tai triuksmai akis bado, nepratusi as prie tokiu triuksmingu foto... Rezkit, kas dar negerai...
QUOTE(rarity @ 2011 01 12, 20:50)
Man irgi nieko neatvėrė tiesą sakant, nusivyliau net paėmusi į rankas ir niekaip nerandu kuo džiaugtis. Čia jau turbūt kažkas negerai su manim
gal viskas vyko per greitai. as pastebejau pas save (ne tik kalbant apie foto), kad ku daugiau galiu sau leisti ir perku (pvz 5 poras batu), sunkiai dziaugiuosi. o jei svajoju apie tam tikra pora, renku babkes ir pagaliau nusiperku - sokineju is laimes. matyt ir su foto technika panashiai. jau man taaaaaip igriso 400d ir 50tukas, kad manau, jei tureciau nauja objektyva tai ojojoj kaip sokineciau is laimes laikas jau, laikas.
QUOTE(rarity @ 2011 01 12, 21:19)
Vat kuo džiaugiuosi, tai lempom. Nu nerealiai fainas dalykas. Dabar dar fono reikia.
o tas matosi pastebejau jau tavo savita stiliu, faina, kad po truputi atrandi save. tavo foto tokios shviesios, ryshkios ir aishkios. matosi, kad megsti zaisti su geru apshvietimu.
QUOTE(Will @ 2011 01 12, 22:01)
be jau minėtos šviesiausios dalies dar laikrodukas labai krenta į akis, kažkaip nevietoj padėtas
QUOTE(paprasta @ 2011 01 12, 23:08)
Iš šiandien pabandymų jaukintis... Mane pačiai labai patiko spalvų gyvumas
mmm. spalvos tai cool. man tik kotais mergaites ishraishka uzkliuvo (tokia ciut nenaturali) bei kadravimas, lyg koju truxta. bet balionai tai suuuuper.
QUOTE("agrastuke" @ 2011 01 12, 23:10)
As turiu kompe Kelbio I dali, jei kam reikia galiu atsiusti.
man man - freakymaggie@gmail.com
o gal kazhkas turi parduoti? mieliau skaitosi ne prie pc.
QUOTE(rarity @ 2011 01 12, 23:24)
Man tai tiesą pasakius giliai tas pats, ar darė tuos ND ar ne. Tiesiog keista - ko eiti į fotografų psl, jei neplanuoji rodyti foto.
man irgi. tegu. tikrai nesvarbu, juk ne partija cia kazhkokia.
dekuj uz komentarus mano foto. is tikruju itin retai kazhka parodau, bet jau taaaaip skurdziai komentuojate, shakiai. labai idomi tam tikru cia nuomone, bei patarimai, todel nesmagu, kad ju beveik nesulaukiau .
QUOTE(Akasha @ 2011 01 13, 17:51)
Labai nuostabu.
QUOTE(Maggie @ 2011 01 13, 18:18)
dekuj uz komentarus mano foto. is tikruju itin retai kazhka parodau, bet jau taaaaip skurdziai komentuojate, shakiai. labai idomi tam tikru cia nuomone, bei patarimai, todel nesmagu, kad ju beveik nesulaukiau .
Nu as gi pakomentavau.Nebent as ne tam tikra
QUOTE(Akasha @ 2011 01 13, 17:51)
gal nesinoretu apacioj to tamsaus krasto
QUOTE(Alabama @ 2011 01 13, 18:22)
Nu as gi pakomentavau.Nebent as ne tam tikra
na, aš taip pat pakomentavau, bet gal nesiskaito jau ne iš pirmos suprantu, kad tik kai kurių komentarai laukiami, tai geriau rašykit kurių, bus aišku kada komentuot
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 16:42)
O kaip sakiau, jei fotkinant is artmiausiu atstumu is kuriu fokusuoja 50tukas ir 85 ant skirtingu bodziu, tai 50tukas jau tikrai akivaizdziai iskraipo bruozus.
Nelabai suprantu tokių bandymų prasmės... Juk portretus fotografuojame ne iš minimalaus atstumo, kuriuo objektyvas dar sufokusuoja.
O tai, kad 50mm and D90 apima kiek plačiau, tai taip ir turi būti, jis juk atitinka tik 75mm ant FF.
QUOTE(Yvette @ 2011 01 13, 19:26)
Soy, skirtumas tarp trijų foto matosi. Bet jeeetau kokios netvarkingos.
Siūlyčiau nuo pat pradžių pratintis prie tvarkingų foto.
Siūlyčiau nuo pat pradžių pratintis prie tvarkingų foto.
Cia ta prasme del triuksmo aplinkoj ar del ko?
Aciu uzu komentara
QUOTE(Soy @ 2011 01 13, 20:40)
dėl aplinkos rašiau. Kai norėsis gražių portretų, juk apžiūrėsi kas aplink darosi, aprankiosi išsimėčiusius drabužius, gal dulkę kažkur nubrauksi ir t.t. Tai tas pats juk su nd.
QUOTE(fotolama @ 2011 01 13, 19:40)
1.Nelabai suprantu tokių bandymų prasmės... Juk portretus fotografuojame ne iš minimalaus atstumo, kuriuo objektyvas dar sufokusuoja.
2.O tai, kad 50mm and D90 apima kiek plačiau, tai taip ir turi būti, jis juk atitinka tik 75mm ant FF.
2.O tai, kad 50mm and D90 apima kiek plačiau, tai taip ir turi būti, jis juk atitinka tik 75mm ant FF.
1. Kartais nori portreto is arti, na sakykim kad vos ne vienas veidas tilptu i kadra, idomu paziuret ar ta reikes kompe daryt, ar gali padaryt fotkinant, antras dalykas tai kad sakot nekraipo nieko, ta ir noriu pasakyt, kad kraipo jei nori is arciau fotkint ir realiai turi fotkint is toliau ir cropint kompe.
2. Robobras turejo omeny kad "praktiskai nesisikiria" tai norejau parodyt kad skirias. O lauke pirma karta fotkinus, jau automatiskai zinai mazdaug kokiu atstumu atsistot jei noredavai su cropu ir 50tuku fotkint visu ugiu, tai buvo tikrai keista kad reikejo gan smarkiai pasitraukt atgal pasiemus FF. Ir anksciau man atrodo is jusu, bet ir ne tik, teko girdet kad gaunasi beveik identiski variantai su siais dviejais komplektais, o dabar jau "TIK 75mm ant FF".