as tai dar noriu graziu modeliu ir tada graziu aplinku..
aš tai noriu dar kokio zoomo ir viskas
QUOTE(Alabama @ 2011 01 12, 23:33)
Ir tu nejauneji
O Tau šitą buvo būtina sakyti??
QUOTE(Forgete @ 2011 01 13, 09:59)
as tau per skype pasiusiu abi kelbio dalis
Ir man pasiūsk
QUOTE(Yvette @ 2011 01 13, 10:27)
NUOSTABI.
QUOTE(Yvette @ 2011 01 13, 10:41)
O kažkas va neseniai sakė, kad kas fotkina vaikus- pasirenka lengviausią modelį ir kelią
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 14:22)
pirk ir nelauk, nesigailesi
Bepigu taškyti svetimas babkes, ane?
Yvette, nesimato man flikre apie kompoziciją. Kaip galima gaut didesniu formatu?
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 15:22)
pirk ir nelauk, nesigailesi
geresnio nerasi Keisk boby nebent
Tau "labiau panasu", o as sakau ka maciau. su 50tuku turi arciau prilisti prie zmogaus kad butu tas pats kaip su 85tuku, beto su 50tuku is mazesnio atstumo leidzia fokusuot nei 85tuko.
Sakykim taip, jei fotografuoji is pacio artimiausio atstumo is kurio fokusuoja dar su 50tuku, tai veidai jau visai negrazus (vaiko veido krastu nesimato) kai tuo tarpu, fotkinant su 85 tuku - veidai bus grazus, nes neleidzia jis jo vos ne i nosi sukist ir matysis visas veidas, kaklas ir aplinkos.
geresnio nerasi Keisk boby nebent
Tau "labiau panasu", o as sakau ka maciau. su 50tuku turi arciau prilisti prie zmogaus kad butu tas pats kaip su 85tuku, beto su 50tuku is mazesnio atstumo leidzia fokusuot nei 85tuko.
Sakykim taip, jei fotografuoji is pacio artimiausio atstumo is kurio fokusuoja dar su 50tuku, tai veidai jau visai negrazus (vaiko veido krastu nesimato) kai tuo tarpu, fotkinant su 85 tuku - veidai bus grazus, nes neleidzia jis jo vos ne i nosi sukist ir matysis visas veidas, kaklas ir aplinkos.
tai kad tu dabar pakeitei salyga, anksciau rasei, kad darei bandymus talpindama toki pat vaizda - galva ir biski petuku. Cia ir esme ta, kad norint gauti ta pati kadra 50mm ant crop bus praktiskai tas pats kas 85mm ant ff, del to fotkinsi is to pacio atstumo, t.y. +- vienodai i veida list turi abiem atvejais.
Refresh. Nori parodyti mergaitės plaukus. Tai parodyk juos, nes šioje foto viso grožio neatskleidei. Mergaitės drabužis su petnešėlėm, tai aš kad ir tokią bandyčiau daryti štai Dar supintos dvi kasos, iš nugaros gražiai atrodytų. Ar eglute supintos, kvadratą neblogai įsivaizduoju palenkta truputėlį galva žemyn ir kiek žemiau petukų kirpti. Galų gale pasiprašyk ko nors pagalbos fotografuojant ir pašėliokit. Paimk feną ir paskraidink mergaitės plaukus, tuo pačiu fotografuok. Vėlgi bus kažkas žaismingesnio. Galbūt vaikų fotografijoms netinka, bet man labai patinka foto modeliukų su ilgais paleistais plaukais, dengiančiais krūtinę. Žodžiu, tikiuosi supratai, ką noriu pasakyti. Pabandyk dar ką nors įdomesnio.
Tiesa, spalvos geros, gerai, kad tokias šviesias pasirinkai. Lauksim kitų rezultatų.
Arba štai ir dar viena
Sunku, žinoma, pradedant, bet pabandyk.
Tiesa, spalvos geros, gerai, kad tokias šviesias pasirinkai. Lauksim kitų rezultatų.
Arba štai ir dar viena
Sunku, žinoma, pradedant, bet pabandyk.
QUOTE(robobebras @ 2011 01 13, 15:31)
tai kad tu dabar pakeitei salyga, anksciau rasei, kad darei bandymus talpindama toki pat vaizda - galva ir biski petuku. Cia ir esme ta, kad norint gauti ta pati kadra 50mm ant crop bus praktiskai tas pats kas 85mm ant ff, del to fotkinsi is to pacio atstumo, t.y. +- vienodai i veida list turi abiem atvejais.
Trecia diena neisilpu is lovos del temperaturos tai mintys nelabai raiskios matyt
Ten turejo but dvi pastraipos, viena sukita nesusijusios.
Ar bandei kad sakai kad gaunasi "praktiskai tas pats" ? Istraukiau fotika ir pabandziau, tuoj parodysiu.
P.S. Su 85tuku i veida neina list
Tai va, pabandziau pasodint vaika i vezima kad nejudetu bet kad matytusi skirtumas, bet nelabai man ji davesi, tada pafotkinau kambari is tos pacios vietos, kokybes nulis ir grozio ner, bet skirtumas matos.Idejau abu variantus. Man skirtumas matosi.
ir labai geras pvz kad su geru fotiku galima traaaagiskas nuotraukas padaryt
Viena su d700 ir 85mm
kita su d90 ir 50mm
Labai dar norejau parodyti kaip skirias kai pasirenki sakykim ta pati taska (prasidetu nuotrauka nuo iskirptes) kaip skiriasi. Tada labai matosi skirtumas. Su 50tuko ant cropo reikia zingsni i prieki kaip minimum zengti, o ir aplinkos visiskai skirtingai telpa i kadra. Bet mano panele atsisake ta rodyti. Jei idomu, kai turesiu modeli kuris sugeba bent puse minutes nejudeti, parodysiu koks yra skirtumas. O kaip sakiau, jei fotkinant is artmiausiu atstumu is kuriu fokusuoja 50tukas ir 85 ant skirtingu bodziu, tai 50tukas jau tikrai akivaizdziai iskraipo bruozus.
Aisku, reikia tureti omeny svarbu dalyka, tie iskraipymai tikrai nera nieko panasaus kas gaunasi su placiakampiais, bet veidas nebebuna grazus Ir jie matosi tik tada jei bandai fotkinti is arciau, realiai fotkinant zmogu kad tilptu jau ir peciai i nuotrauka iskraipymu nebera
ir labai geras pvz kad su geru fotiku galima traaaagiskas nuotraukas padaryt
Viena su d700 ir 85mm
kita su d90 ir 50mm
Labai dar norejau parodyti kaip skirias kai pasirenki sakykim ta pati taska (prasidetu nuotrauka nuo iskirptes) kaip skiriasi. Tada labai matosi skirtumas. Su 50tuko ant cropo reikia zingsni i prieki kaip minimum zengti, o ir aplinkos visiskai skirtingai telpa i kadra. Bet mano panele atsisake ta rodyti. Jei idomu, kai turesiu modeli kuris sugeba bent puse minutes nejudeti, parodysiu koks yra skirtumas. O kaip sakiau, jei fotkinant is artmiausiu atstumu is kuriu fokusuoja 50tukas ir 85 ant skirtingu bodziu, tai 50tukas jau tikrai akivaizdziai iskraipo bruozus.
Aisku, reikia tureti omeny svarbu dalyka, tie iskraipymai tikrai nera nieko panasaus kas gaunasi su placiakampiais, bet veidas nebebuna grazus Ir jie matosi tik tada jei bandai fotkinti is arciau, realiai fotkinant zmogu kad tilptu jau ir peciai i nuotrauka iskraipymu nebera
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 16:42)
Tai va,
Kaip tau ačiū užm šitą postą. Dar, jei gali su ff pafotkint tašką su 50 ir 85mm...
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 13, 17:10)
Kaip tau ačiū užm šitą postą. Dar, jei gali su ff pafotkint tašką su 50 ir 85mm...
rytoj butinai ant abieju bodziu uzdesiu ir 50 ir 85 parodyt
QUOTE(vijja @ 2011 01 13, 16:15)
ai,as daug ko noriu,nesiplesiu
oi, as tik skaitau ir seile varvinu. Man irgi daug ko reiketu amunicijai pasipildyt . Ale dabar buteliukai, soskes ir vezimukai saraso pirmoj vietoj