Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(BElge @ 2011 01 13, 15:17)
Dalyja, tiek daug nemąstyk smile.gif Gi dar tik pradedi.
Gerai, kad gaudai kadrus, gi yra ir reportažinis fotografijos stilius, nebūtinai turi būti viskas režisuota. Man, pvz., toks labai patinka, tik mano norai labai prasilenkia su sugebėjimais  ax.gif
Jei tu gaudei vaiką besikrapštantį, pagalvok, kaip galėjai kitaip pasisukti ar prieiti, kad pagautum kažką įdomesnio ar bent jau informatyvesnio. Dabar, mano akimis žiūrint, ten matosi tik lempa, paskui laikrodis, paskui berniukas.
Bandyk, kelk čia, ir pamatysi, kaip laikui bėgant vis geriau ir geriau bus smile.gif

Šiaip dar vieną dalyką pastebėjau, kai anksčiau fotkinau su muilinuke, tai pyškindavau ir būdavau patenkinta. O dabar? Niekas man nepatinka, niekas nesigauna...
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2011 01 13, 14:29)
man ant ff su 50 tuku norisi arčiau prilysti, ypač fotografuojant maistą. Atrodo,dabar visko turiu mokytis iš naujo. Arba kokį 100mm macro imti smile.gif

man is arciau ant ff 50tukas nepatinka biggrin.gif is tiesu tai net neleidzia tiek prilysti kiek noris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 14:22)
pirk ir nelauk, nesigailesi  biggrin.gif

geresnio nerasi  biggrin.gif  Keisk boby nebent
Tau "labiau panasu", o as sakau ka maciau. su 50tuku turi arciau prilisti prie zmogaus kad butu tas pats kaip su 85tuku, beto su 50tuku is mazesnio atstumo leidzia fokusuot nei 85tuko.
Sakykim taip, jei fotografuoji is pacio artimiausio atstumo is kurio fokusuoja dar su 50tuku, tai veidai jau visai negrazus (vaiko veido krastu nesimato) kai tuo tarpu, fotkinant su 85 tuku - veidai bus grazus, nes neleidzia jis jo vos ne i nosi sukist ir matysis visas veidas, kaklas ir aplinkos.

Nelabai supratau. Man tai privalumas, kad leidžia iš kuo arčiau fokusuoti. Atsitraukti visada gali. fotolama lygino 50'tuką ant crop'o ir 85 mm ant ff.

QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 13, 14:23)
nu tai va, kad jo man retai reiktu. tik kai fotkinu veida is arti. nes su 50mm tai man berysio. jei tikrai labai is arti.

reikia meeto. turiu 100 mm, galėtum pabandyti wink.gif
Atsakyti
Klausykit, o sigma arba tamronas tinka daugumai fotoaparatu?
Pvz. as turiu juostini minolta ar tiktu koks minetu firmu? Zinoma paskui noreciau, jog jis tiktu ir nikond90 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2011 01 13, 14:29)
man ant ff su 50 tuku norisi arčiau prilysti, ypač fotografuojant maistą. Atrodo,dabar visko turiu mokytis iš naujo. Arba kokį 100mm macro imti smile.gif

Man 100 mm maistui buvo kaip tik ant cropo. Dabar jau kartais ir koks 150 mm nepamaisytų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 01 13, 14:32)
Nelabai supratau. Man tai privalumas, kad leidžia iš kuo arčiau fokusuoti. Atsitraukti visada gali. fotolama lygino 50'tuką ant crop'o ir 85  mm ant ff.

as lyginau ta pati. Tik su 50tuku ant cropo kai veidas jau matosi tiek kad net veido krastai netelpa, jis atrodo nebegrazus, o ne ant cropo man atrodo to net neitu padaryt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 13 sausio 2011 - 14:35
QUOTE(rarity @ 2011 01 13, 15:32)
Nelabai supratau. Man tai privalumas, kad leidžia iš kuo arčiau fokusuoti. Atsitraukti visada gali. fotolama lygino 50'tuką ant crop'o ir 85  mm ant ff.

ax.gif aga reikia mirksiukas.gif juk buvo kalbeta, kad koki ketvirtadieni pas O.o. susibegam. Tai kaip? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 01 13, 13:31)
Šiaip dar vieną dalyką pastebėjau, kai anksčiau fotkinau su muilinuke, tai pyškindavau ir būdavau patenkinta. O dabar? Niekas man nepatinka, niekas nesigauna...

Čia nuolatinė būsena, sveika atvykus biggrin.gif Ir paskui dar atrodo, kad nesigauna dėl to, kad neturi TO aparato ir TO objektyvo smile.gif

QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 13:31)
man is arciau ant ff 50tukas nepatinka  biggrin.gif is tiesu tai net neleidzia tiek prilysti kiek noris smile.gif

Būtent. To nepastebėjau, kol iki maisto pagaliau nedasikasiau. Žmones fotografuojant man jis vis tiek superinis

QUOTE(rarity @ 2011 01 13, 13:34)
Man 100 mm maistui buvo kaip tik ant cropo. Dabar jau kartais ir koks 150 mm nepamaisytų  lotuliukas.gif

Negąsdink smile.gif Aš vyrui pažadėjau, kad su nauju fotoaparatu išlaidų kitai technikai labai ilgą laiką nebus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 01 13, 14:34)
Klausykit, o sigma arba tamronas tinka daugumai fotoaparatu?
Pvz. as turiu juostini minolta ar tiktu koks minetu firmu? Zinoma paskui noreciau, jog jis tiktu ir nikond90  ax.gif

tas pats objektyvas netiks ant minoltos ir ant nikono. Nebent kažkokie adapteriai yra (bet to aš nežinau) Kai rašo, kad tinka Canon, Nikon, Olympus.... tai nereiškia, kad tas pats objektyvas tinka. Tai reiškia, kad gamina su bajotetais, tinkamais toms sistemoms. T.y. vienas konkretus Tamronas (Tokina etc) tinka tik vienai konkrečiai sitemai.

QUOTE(Dalyja @ 2011 01 13, 14:35)
ax.gif aga reikia mirksiukas.gif juk buvo kalbeta, kad koki ketvirtadieni pas O.o. susibegam. Tai kaip?  mirksiukas.gif

Deja, man iki Vilniaus tolokai. Darbo dieną niekaip.
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2011 01 13, 14:38)
Negąsdink smile.gif Aš vyrui pažadėjau, kad su nauju fotoaparatu išlaidų kitai technikai labai ilgą laiką nebus  biggrin.gif

as irgi ji taip apmelavau biggrin.gif bet ziuriu galo nera norams lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2011 01 13, 14:38)

Būtent. To nepastebėjau, kol iki maisto pagaliau nedasikasiau.  Žmones fotografuojant man jis vis tiek superinis
Negąsdink smile.gif Aš vyrui pažadėjau, kad su nauju fotoaparatu išlaidų kitai technikai labai ilgą laiką nebus  biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Mažiems objektams 50 mm su ff netinkamas reikalas schmoll.gif
Atsakyti
Taigi, taigi...... Nu nežinau vat kodėl būtent, bet šiandien užsiciklinau ant mažės plaukų. Ir vat bandymus dariau įvairiausius. Nežinau ar čia galima kažką pakomentuoti.........

user posted image
Atsakyti