Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 13, 13:58)
neee biggrin.gif fotika as savo myliu. siaip gal kazkokio naujo dalyko norisi smile.gif bet manau, kad geriau isbandysiu juosta..

na, o tu isivaizduok koks tavo arklys butu grazus su ff, koks fonas isplaukes, kokios spalvos Eglės mmmmm , iskarto kudroj palka gautum lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 13, 14:04)
na, o tu isivaizduok koks tavo arklys butu grazus su ff, koks fonas isplaukes, kokios spalvos Eglės mmmmm , iskarto kudroj palka gautum lotuliukas.gif

gal del palkos ir verta biggrin.gif
Atsakyti
ka reiškia tas ant cropo?????????????
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 13, 13:14)
na, jauciu eisiu issinuomot 85mm ir pasiziuret smile.gif nors gal man kazko kitko reikia...  g.gif biggrin.gif

85mm turėtų būti gerai. 77mm yra Agnezos mėgstamiausias objektyvas. Lauke ir close up portretams labai gerai. Tik viduje jau sunku išsitekti, erdviame name dar-dar, bet bute tai beveik be šansų.
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 13, 13:58)
neee biggrin.gif fotika as savo myliu. siaip gal kazkokio naujo dalyko norisi smile.gif bet manau, kad geriau isbandysiu juosta..

Man smalsu pasidarė — o kodėl pas jūs pirkote juostinį ne tos pačios sistemos, kaip skaitmena? Juk būtų galima naudoti tuos pačius aksesuarus, prededant objektyvais ir baigiant blykstėmis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2011 01 13, 14:09)
ka reiškia tas ant cropo?????????????

Čia taip žargonu vadinamas APS-C dydžio fotoaparato jutiklis. Jūsų fotoaparate toks ir yra.
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 01 13, 12:07)
Sedejau ilgai susimasciusi, noredama atsakyt i tavo klausima...ir supratau, kad nemoku daryt rezisuotu kadru verysad.gif as einu su fotiku paskui ir gaudau zmones ar siaip kadrus...sitas vaikis ir buvo pagautas netiketai krapstantis po promociutes stala...

Dalyja, tiek daug nemąstyk smile.gif Gi dar tik pradedi.
Gerai, kad gaudai kadrus, gi yra ir reportažinis fotografijos stilius, nebūtinai turi būti viskas režisuota. Man, pvz., toks labai patinka, tik mano norai labai prasilenkia su sugebėjimais ax.gif
Jei tu gaudei vaiką besikrapštantį, pagalvok, kaip galėjai kitaip pasisukti ar prieiti, kad pagautum kažką įdomesnio ar bent jau informatyvesnio. Dabar, mano akimis žiūrint, ten matosi tik lempa, paskui laikrodis, paskui berniukas.
Bandyk, kelk čia, ir pamatysi, kaip laikui bėgant vis geriau ir geriau bus smile.gif

QUOTE(fotolama @ 2011 01 13, 13:04)
Man čia labiau panašu į saviįtaigą. 50mm and kropo atitinka maždaug 75mm and FF, o tarp 75mm ir 85mm nelabai ten ir bus pastebimų skirtumų perspektyvos iškraipymo prasme. Visi skirtumai ten greičiau dėl objektyvų skirtingai perteikiamų kontrasto, spalvų, boke, taip pat ant FF yra siauresnė ryškumo zona.

nelabai supratau, ką čia parašei... g.gif
jau supratau smile.gif žirafai užtrunka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BElge: 13 sausio 2011 - 14:26
QUOTE(vijja @ 2011 01 13, 14:54)
saunuole,pirk  thumbup.gif  ir as noriu,bet kenciu  biggrin.gif

Ko tu nori? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 13, 14:05)
gal del palkos ir verta biggrin.gif

o ka tu fotkinsi su 85mm?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 13, 13:54)

Nea. Senokai jau kitam žmogui paskolinusi wink.gif

QUOTE(fotolama @ 2011 01 13, 14:04)
Man čia labiau panašu į saviįtaigą. 50mm and kropo atitinka maždaug 75mm and FF, o tarp 75mm ir 85mm nelabai ten ir bus pastebimų skirtumų perspektyvos iškraipymo prasme. Visi skirtumai ten greičiau dėl objektyvų skirtingai perteikiamų kontrasto, spalvų, boke, taip pat ant FF yra siauresnė ryškumo zona.

Nu va ir man tokių minčių kyla.
Labai būtų įdomu pabandyti. Reikėtų iš kažkur ištraukti 85 mm, pasiimti cropą su 50'tuku ir bandyti abiem pafotkinti.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 13, 14:12)
Man smalsu pasidarė — o kodėl pas jūs pirkote juostinį ne tos pačios sistemos, kaip skaitmena? Juk būtų galima naudoti tuos pačius aksesuarus, prededant objektyvais ir baigiant blykstėmis smile.gif

oi, as nepirkau. tik gavau pazaisti neribotam laikui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2011 01 13, 13:25)
O as jauciu perku sigma 50 mm. Tuoj pat  biggrin.gif Nebegaliu jau iskentet  doh.gif

pirk ir nelauk, nesigailesi biggrin.gif
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 13, 13:27)
piiiirk biggrin.gif as gi turiu sita. man kazko kitko norisi. bet zinai, gali but, kad norisi, vien del to, kad norisi biggrin.gif

geresnio nerasi biggrin.gif Keisk boby nebent

QUOTE(fotolama @ 2011 01 13, 14:04)

Tau "labiau panasu", o as sakau ka maciau. su 50tuku turi arciau prilisti prie zmogaus kad butu tas pats kaip su 85tuku, beto su 50tuku is mazesnio atstumo leidzia fokusuot nei 85tuko.
Sakykim taip, jei fotografuoji is pacio artimiausio atstumo is kurio fokusuoja dar su 50tuku, tai veidai jau visai negrazus (vaiko veido krastu nesimato) kai tuo tarpu, fotkinant su 85 tuku - veidai bus grazus, nes neleidzia jis jo vos ne i nosi sukist ir matysis visas veidas, kaklas ir aplinkos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 13 sausio 2011 - 14:23
QUOTE(Forgete @ 2011 01 13, 14:19)
o ka tu fotkinsi su 85mm?

nu tai va, kad jo man retai reiktu. tik kai fotkinu veida is arti. nes su 50mm tai man berysio. jei tikrai labai is arti.
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 13:22)
Tau "labiau panasu", o as sakau ka maciau. su 50tuku turi arciau prilisti prie zmogaus kad butu tas pats kaip su 85tuku, beto su 50tuku is mazesnio atstumo leidzia fokusuot nei 85tuko.

man ant ff su 50 tuku norisi arčiau prilysti, ypač fotografuojant maistą. Atrodo,dabar visko turiu mokytis iš naujo. Arba kokį 100mm macro imti smile.gif
Atsakyti