Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2011 01 13, 11:51)
Tai gal verta pamąstyt apie paties fotiko keitimą g.gif

Pakeisti fotoaparatą bus brangiau, nei nusipirkti mano minėtus objetyvus...
Atsakyti
Nu gerai, bus kitas dublis, tikraaaai bus........ Supratau dabar ką norėjot ta tyla pasakyt. Bet aš nepasiduosiu.

Negi man taip ir nepavyks? Ar per prasta technika mano?
Jopštararai, pikta aš šiandien ant savęs.
Atsakyti
Na ka ateinu su 2 ND ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 01 13, 13:03)
Nu gerai, bus kitas dublis, tikraaaai bus........ Supratau dabar ką norėjot ta tyla pasakyt. Bet aš nepasiduosiu.

Negi man taip ir nepavyks? Ar per prasta technika mano?
Jopštararai, pikta aš šiandien ant savęs.

aš nekomentavau nes nesupratau ką norėjai parodyti. Tavo komentaro apie foto, bandymus man pritrūko.
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 01 13, 12:06)
Na ka ateinu su 2 ND  ax.gif

ND wisai atwirxciai padarei. Ar supranti , kas keicias jei uzweri diafragma? Kai fotkini ant maziausios t.y. atwiriausios, tada ryskumo gylis mazesnis, ISO galima mazesni naudot. Cia, aisku, priklauso nuo esamo apswietimo. Krc, daryk pirma ant atwiriausios, antra ant 8 ar ba 11, trecia ant 22 ar kox ten pas tawe bus didziausias. Tada pajausi, kaip plauna fona. Fona dek toliau, tada labiau matysis.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 13, 11:02)
man tai idomu, kaip 85mm ant cropo.. gal bandei, paprasta? nes paskutiniu metu man kazkoks isitikinimas, kad mano 50mm is arti kraipo veida.. niekaip man negrazu is arti visi veidai.. butu idomu pasibandyt 85mm ant cropo..

as ne Paprasta, bet galiu pasakyt. Dariau bandyma kazkada Tik dabar nebeturiu tu nuotrauku. Fotkinau vaika kad su 50tuku ant d90 ir 85tuku ant d700 kad matytusi veidas ir biski petuku. Tai zinok skirtumas yra, nelabai suprantu ar kraipo ar ne, bet veidas is arti grazesnis su 85tuku ant FF, su 50tuku is arti labai ir neina nes nefokusuoja, o ir vistiek gaunas jis pakraipytas, nors ir labai nedaug, as su d90 cropindavau kompe kad is arciau gautus. Kai pasveiksiu galesiu pakartot 4u.gif Be to neiseina kad gautusi vienoda visai,bandziau pirmyn atgal vaiksciot, bet identiskos nuotraukos kad viskas tas pats tilptu i kadra neisiejo padaryt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 13 sausio 2011 - 12:43
QUOTE(qrwaLT @ 2011 01 13, 13:37)
ND wisai atwirxciai padarei. Ar supranti , kas keicias jei uzweri diafragma? Kai  fotkini ant maziausios t.y. atwiriausios, tada ryskumo gylis mazesnis, ISO galima mazesni naudot. Cia, aisku,  priklauso nuo esamo apswietimo. Krc, daryk pirma ant atwiriausios, antra ant 8 ar ba 11, trecia ant 22 ar kox ten pas tawe bus didziausias. Tada pajausi, kaip plauna fona. Fona dek toliau, tada labiau matysis.

Taip ir maniau, kad kazka netaip padariau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 13:41)
as ne  Paprasta, bet galiu pasakyt. Dariau bandyma  kazkada  Tik dabar nebeturiu tu nuotrauku. Fotkinau vaika kad su 50tuku ant d90 ir 85tuku ant d700 kad matytusi veidas ir biski petuku. Tai zinok skirtumas yra, nelabai suprantu ar kraipo ar ne, bet veidas is arti grazesnis su 85tuku ant FF, su 50tuku is arti labai ir neina nes nefokusuoja, o ir vistiek gaunas jis pakraipytas, nors ir labai nedaug, as su d90 cropindavau kompe kad is arciau gautus. Kai pasveiksiu galesiu pakartot  4u.gif Be to neiseina kad gautusi vienoda visai,bandziau pirmyn atgal vaiksciot, bet identiskos nuotraukos kad viskas tas pats tilptu i kadra neisiejo padaryt g.gif

Nu va, vadinasi nesivaidena man biggrin.gif Su 35 mm isivaizduokit dar blogiau nei su 50 mm. Nors man ir tu 50 mm pradziai uzteks. Maziau kirpti PS'e reikes. Tikiu, kad su skirtingais mm, neina visko vienodai sutalpinti. Kazkur efoto buvo pvz, kaip vaizdas keiciasi su skirtingais mm. Fotografuota buvo taip, kad pagrindinio objekto matmenys butu panasus, tai kiekvienu atveju vis skirtingai aplinkos i kadra patekdavo. Logiska aisku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2011 01 13, 12:56)
Nu va, vadinasi nesivaidena man  biggrin.gif Su 35 mm isivaizduokit dar blogiau nei su 50 mm. Nors man ir tu 50 mm pradziai uzteks. Maziau kirpti PS'e reikes. Tikiu, kad su skirtingais mm, neina visko vienodai sutalpinti. Kazkur efoto buvo pvz, kaip vaizdas keiciasi su skirtingais mm. Fotografuota buvo taip, kad pagrindinio objekto matmenys butu panasus, tai kiekvienu atveju vis skirtingai aplinkos i kadra patekdavo. Logiska aisku  smile.gif

tai vat taip ir bandziau, kad nuo tam tikros druzes ant drabuziu i virsu, tai virsuj labai skyres, o su 35tuku portretu apksritai negalejau fotkint schmoll.gif Gal todel kad mano objektai yra kudikiai, o jei ir ji visa nori sutalpint i kadra, tai realiai vistiek is labai arti reik fotkint, o tada jau vaizdas gaudavos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2011 01 12, 20:39)

Akis natūraliai krenta į šviesiausią nuotraukos vietą. Ar tai norėjai parodyt? smile.gif

Sedejau ilgai susimasciusi, noredama atsakyt i tavo klausima...ir supratau, kad nemoku daryt rezisuotu kadru verysad.gif as einu su fotiku paskui ir gaudau zmones ar siaip kadrus...sitas vaikis ir buvo pagautas netiketai krapstantis po promociutes stala...
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 14:04)
tai vat taip ir bandziau, kad nuo tam tikros druzes ant drabuziu i virsu, tai virsuj labai skyres, o su 35tuku portretu apksritai negalejau fotkint schmoll.gif Gal todel kad mano objektai yra kudikiai, o jei ir ji visa nori sutalpint i kadra, tai realiai vistiek is labai arti reik fotkint, o tada jau vaizdas gaudavos  schmoll.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2011 01 13, 12:56)
Nu va, vadinasi nesivaidena man  biggrin.gif Su 35 mm isivaizduokit dar blogiau nei su 50 mm. Nors man ir tu 50 mm pradziai uzteks. Maziau kirpti PS'e reikes. Tikiu, kad su skirtingais mm, neina visko vienodai sutalpinti. Kazkur efoto buvo pvz, kaip vaizdas keiciasi su skirtingais mm. Fotografuota buvo taip, kad pagrindinio objekto matmenys butu panasus, tai kiekvienu atveju vis skirtingai aplinkos i kadra patekdavo. Logiska aisku  smile.gif

buvau ir cia kzkada imetus pvz, kai prie skirtingu mm ir to pacio objekto fonas keicias.

na, jauciu eisiu issinuomot 85mm ir pasiziuret smile.gif nors gal man kazko kitko reikia... g.gif biggrin.gif
Atsakyti