Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2011 01 07, 13:44)
O nustatei rankini WB?

Ne. Aišku, einu knistis instrukcijoj, kaip tą padaryti. (Kokia gėda blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 01 07, 13:43)
Tiesa, pasakius taip ir maniau. Bet kodėl. Nes bandžiau ne vieną kadrą padaryti su custom ir skirtinguose kambariuose, ale vistiek tas pats. Keista.

Gal daiktas, pagal kurį nustatinėjote WB yra šiek tiek gelsvas?
Atsakyti
Fotolama - patark del objektyvu, kadangi jau cia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 07, 13:31)
Zirzilia taip pat  4u.gif

mano pataisyta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 01 07, 13:43)
Tiesa, pasakius taip ir maniau. Bet kodėl. Nes bandžiau ne vieną kadrą padaryti su custom ir skirtinguose kambariuose, ale vistiek tas pats. Keista.

keisk daiktą pagal kurį nustatinėji WB. Aš kai pakeičiau, pavyko biggrin.gif
Atsakyti
siandien bandziau pazaisti rolleyes.gif

noreciau kritikos. Apdirbimas? Kadravimas? Gal ko per daug ar per mazai? kaip sviesumas/tamsumas? ir aplamai, ar verta jas pasilikti ar mest siukliu dezen rolleyes.gif

user posted image

user posted image

bandysiu dar keleta vakare imesti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 07, 16:19)
siandien bandziau pazaisti rolleyes.gif

noreciau kritikos. Apdirbimas? Kadravimas? Gal ko per daug ar per mazai? kaip sviesumas/tamsumas? ir aplamai, ar verta jas pasilikti ar mest siukliu dezen rolleyes.gif

bandysiu dar keleta vakare imesti rolleyes.gif

Pirma-nepatiko centravimas, spalvos, kadras vaziuoja desinen, vinjetavimas.
Antroj-ar tas indas persveria vizualiai, bet man ciuozia kairen kadras.Obuoliai per arti krasto.Obuolis vienas su puvesiuku-nuotraukoj tai nesiziuri.

Abiejuose sviesa krenta is priekio-tai labai suplokstino nuotrauka, nera gylio.

O siaube, kokia as ziezula unsure.gif man patiko, kad antroj obuoliu spalva sutampa su inde nupiestu obuoliu spalva.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 07, 17:27)
Pirma-nepatiko centravimas, spalvos, kadras vaziuoja desinen, vinjetavimas.
Antroj-ar tas indas persveria vizualiai, bet man ciuozia kairen kadras.Obuoliai per arti krasto.Obuolis vienas su puvesiuku-nuotraukoj tai nesiziuri.

Abiejuose  sviesa krenta is priekio-tai labai suplokstino nuotrauka, nera gylio.

O siaube, kokia as ziezula unsure.gif man patiko, kad antroj obuoliu spalva sutampa su inde nupiestu obuoliu spalva.

del pirmos kaip pasakei, kad vaziuoja desinen, akurat, net nepastebejau doh.gif
del antrosios, hm, siaip neturetu ciuozti g.gif ir ten ne puvesiukas, o apgamelis obuolio ax.gif

o kad gylis butu, is sonu reikia apsvietimo?

visai tu ne ziezula lotuliukas.gif kritika ir pastebejimai yra gerai 4u.gif aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 07 sausio 2011 - 16:54
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 07, 16:50)
del pirmos kaip pasakei, kad vaziuoja desinen, akurat, net nepastebejau doh.gif
del antrosios, hm, siaip neturetu ciuozti g.gif  o ten ne puvesiukas, o apgamelis obuolio ax.gif

o kad gylis butu, is sonu reikia apsvietimo?

visai tu ne ziezula lotuliukas.gif kritika ir pastebejimai yra gerai 4u.gif aciu

Is sono, is sono ir virsaus.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 07, 10:42)
Čia dar labai geras atvejis. Su daugeliu zūmų (ypač platesnio kampo) būna, kad vos ne juodame stačiakampyje toks apskritimas su vaizdu smile.gif
Papildyta:

Na, šiaip jau išvis WB sąvoka tik su skaitmena ir atsirado. Kol buvo fotografuojama į juostą, WB problema kaipo tokia neegzistavo išvis. Tad kažkaip keistai skamba jūsų teiginys apie "šį skaitmenos amžių". WB problema yra skaitmenos amžiaus problema.
T.y. siūlote fotografuoti bile kaip, o paskui jau ir Fotošope galima nuotrauką nupaišyti? smile.gif Jei WB pataisyti neina, triukšmai per dideli, tai padarom foto B&W, užmetam grūdo ir visi patenkinti: žiūrovai dėl to, kad nuotrauka meniška (juk B&W ir su tokiu a la juostos grūdu), fotografas dėl to, kad jam broką paslėpti pavyko  tongue.gif

ei ei, isisiautejai smile.gif prie ko cia wb nustatymas ir fotkinimas bele kaip ir dar triuksmus is kazkur istraukei?
Wb nustatymas ar fotike ar per raw yra visiskai vienodas. Aisku, kad laimi teisingai nustatytas wb fotike, nes zinai kokios spalvos is tikruju, bet tingisi ji nustatinet, o kai nenustatydamas nieko realiai neprarandi (na bent jau kol kas neteko del to gailetis), tai ir motyvo nelieka.
Aisku, jei fotkini JPG, tai wb butina nustatyti fotike.
Atsakyti
Labas visoms ir visiems 4u.gif

Kadangi skaitau jau antras mėnuo, tai tikriausiai reikia ir su Naujais metais pasveikint santa2.gif
Fotoaparatą turiu patį paprasčiausią (nes manau man per akis bus jo) canon 1000D su kitiniu EF-S 18-55 jau antras mėnuo taip pat. Kol kas tik trikojo ir šviesesnio objektyvo trūksta. Pirkau, nes muilinė jau ant užsilenkimo ribos "senutė", fotografuot visad patiko. Ankstyvoj jaunystėj ir su Smena bandžius ir nuotraukas ryškinus raudonoj šviesoj blush2.gif bet dabar pasiėmus savo canoną jaučiuos visiška žaliūkė doh.gif Jei kada "užaugsiu" iki ff kur Jūs žavitės, o kai kurie ir naudojat, tai prašysiu brolio canono juostinio - senolio, gal duos pažaist blush2.gif Ir dar tuo pačiu paklausiu ar galėtų to senuko canono juostinio objektyvas maniškiam tiktų, nes brolužis užmetęs fotografavimą rolleyes.gif
Tiek to mano prisitatymo, o per du mėnesius šiaip taip sugebėjau iki 3 lygio namų darbų prisikast, kol man pačiai atrodo tinkami Jūsų verdiktui.
1ND
user posted image
user posted image
user posted image
P.S. jei fokusas gerai, tai už netvarką nepykti labai blush2.gif nes namie arba tamsu, arba vietos nėr kur man pasireikšt.... kitas bandžiau tvarkingiau dėliot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 07, 17:55)
Is sono, is sono ir virsaus.

aisku smile.gif

QUOTE(joreta @ 2011 01 07, 18:20)

as uzskaitau rolleyes.gif
Atsakyti