QUOTE(Yvette @ 2011 01 10, 16:11)
Turiu tau klausimuką. Įsivaizduok ateina naujokas į šią temą ir įkelia keturias foto prisistatymui. Tos keturios foto, būtent tos, iš tavo koliažo, tik atskirai pristatytos. Galėtum pasakyti, kaip tu pakomentuotum, na tik sąžiningai, ką? Nepatarsiu mesti koliažų, bet patarsiu dirbti ties kompozicija, tiesa jau patariau. Koliažams reikia bent vienos stiprios foto, o kitos gali būti palydimosios, papildančios, bet nebūtinai stiprios, tarkim kompozicija.
Abi svogūnų foto, ne tai, kad labai panašios, o tas koliažuose man nesižiūri, bet ir kompozicija, na kokia ji. nėra jos. Galima būtų atskirai komentuoti pirmą foto, toji dar išsigelbėja. Bet visoms trims, tuo pačiu koliažui bendrai, sakau ne.
p.s.
leidžiu sau tave patarkuoti daugiau, nes tuos pačius pradmenis turi. kai nori gali nemažai. Todėl vis tikiuosi, kad perskaičiusi griežtesnį komentarą kiek užsirūstinsi, ir kitąkart atidundėsi su trenksmais parodyti gerų rezultatų. Retai rašiau, kad matosi, kaip tobulėji, bet turi dar kur dirbti. Pasiskaityk info apie kompoziciją. Būna fotografijos žurnalų, ne lietuvių kalba. Ten kartais paimamos paprastų eilinių žmonių foto ir pakomentuojamos, taip iš peties...
Tokius pasiskaityti, atkreipiant dėmesį į pastabas, tau manau visai praverstų. Gal atsirastų tas pajautimas kompozicijai.
Blyn, taip ir maniau..
Aš matai, sunkiai su teorija draugauju, man gal lengviau daryt praktiškai, nors tai sunkesnis kelias... Daužau galva į sieną ir tiek...Arba va kaip sakai- kad būtų imamos konkrečios foto ir komentuojamos, tada man aiškiau... Dėl to pačios priežąsties įdedu savo koliažą ir noriu to "pataršymo".
Oki, pirmiausia tada ieškosiu kokios info žmonių kalba apie kompoziciją, ji kaip suprantu pas mane silpniausia.. Dėl koliažo, tai žinau kad man dar daug kadrų daryt, kad koks gautųsi, bet aš vis bandau... Gal juokinga, bet šitą gimdžiau visą dieną.. Padariau daugybę kadrų, visaip dėliojau, keičiau, net tušas nuo blakstienų nutekėjo nuo sėdėjimo prie kompo ...
Ačiū už dėmesį mano foto. Jei kas dar gali, labai pasisakykit irgi.