Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2011 01 10, 13:29)
Man kaip per egzamina koki.Ateinu pasiruosus, apgalvojus, eskizu pripiesus, vieta apziurejus, sviesa paziurejus.Pamatau zmogu ir viska pamirstu, nesusikaupiu, skubu.Pravalas laugh.gif

kaip aš norėčiau būt tokia organizuota.. thumbup.gif
aš pagalvoju, pamąstau ir tiek. bet 90 procentų visų shootų būna tiesiog neplanuota blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ypač @ 2011 01 10, 13:49)
kaip aš norėčiau būt tokia organizuota..  thumbup.gif
aš pagalvoju, pamąstau ir tiek. bet 90 procentų visų shootų būna tiesiog neplanuota blush2.gif

Tai kas is to, jei rezultatas shhh:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 10, 13:56)
Tai kas is to, jei rezultatas shhh:)

tai tiesiog praktikos mažai, o čia tai jau su laiku cool.gif
Atsakyti
Nu ką, vaikams NE. Visą dieną sėdžiu prie jos, ranka jau nuo kompo pelės nušąlo biggrin.gif Pakomentuokit:

fui, išėmiau, šita iš vis šlykšti smile.gif

Man pačiai nepatinka servetėlė, nu nerviškai kažkaip veikia šitoj foto ir paskutinė nuotrauka- kažkaip per plokščios gėlės, ane?
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 10, 13:42)
nu as ir skubu... jokio pamastymo. tik pyks pykst.

joooo, man tas pats drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Bet tą pastebėjau, kad jei labai stengiuosi taip pradedu daryti ir jei fotkinu nepažystamus žmones. Jei savus, tai kažkaip iškart kadrų mažiau, bet labiau išdirbti iškart- vos patvarkius jau gana.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 10 sausio 2011 - 15:58
o šita:
user posted image

Čia: pirma labai patinka, svogūnai irgi nieko, bet paskutinė nelabai, norisi labai aiškaus fokuso į žiedą, bet niekaip nesigauna. Kaip Jums?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 10, 16:58)
o šita:

Čia: pirma labai patinka, svogūnai irgi nieko, bet paskutinė nelabai, norisi labai aiškaus fokuso į žiedą, bet niekaip nesigauna. Kaip Jums?
Turiu tau klausimuką. Įsivaizduok ateina naujokas į šią temą ir įkelia keturias foto prisistatymui. Tos keturios foto, būtent tos, iš tavo koliažo, tik atskirai pristatytos. Galėtum pasakyti, kaip tu pakomentuotum, na tik sąžiningai, ką? Nepatarsiu mesti koliažų, bet patarsiu dirbti ties kompozicija, tiesa jau patariau. Koliažams reikia bent vienos stiprios foto, o kitos gali būti palydimosios, papildančios, bet nebūtinai stiprios, tarkim kompozicija.
Abi svogūnų foto, ne tai, kad labai panašios, o tas koliažuose man nesižiūri, bet ir kompozicija, na kokia ji. nėra jos. Galima būtų atskirai komentuoti pirmą foto, toji dar išsigelbėja. Bet visoms trims, tuo pačiu koliažui bendrai, sakau ne. Nors, nesu koliažų žinovė, todėl visą komentarą viršuje galima būtų ir trinti smile.gif
p.s. leidžiu sau tave patarkuoti daugiau, nes tuos pačius pradmenis turi. kai nori gali nemažai. Todėl vis tikiuosi, kad perskaičiusi griežtesnį komentarą kiek užsirūstinsi, ir kitąkart atidundėsi su trenksmais parodyti gerų rezultatų. Retai rašiau, kad matosi, kaip tobulėji, bet turi dar kur dirbti. Pasiskaityk info apie kompoziciją. Būna fotografijos žurnalų, ne lietuvių kalba. Ten kartais paimamos paprastų eilinių žmonių foto ir pakomentuojamos, taip iš peties...
Tokius pasiskaityti, atkreipiant dėmesį į pastabas, tau manau visai praverstų. Gal atsirastų tas pajautimas kompozicijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 10 sausio 2011 - 16:26
QUOTE(Yvette @ 2011 01 10, 16:11)
Būna fotografijos žurnalų, ne lietuvių kalba.

Kokie tie zurnalai, kaip vadinasi?

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 10, 16:11)
Turiu tau klausimuką. Įsivaizduok ateina naujokas į šią temą ir įkelia keturias foto prisistatymui. Tos keturios foto, būtent tos, iš tavo koliažo, tik atskirai pristatytos. Galėtum pasakyti, kaip tu pakomentuotum, na tik sąžiningai, ką? Nepatarsiu mesti koliažų, bet patarsiu dirbti ties kompozicija, tiesa jau patariau. Koliažams reikia bent vienos stiprios foto, o kitos gali būti palydimosios, papildančios, bet nebūtinai stiprios, tarkim kompozicija.
Abi svogūnų foto, ne tai, kad labai  panašios, o tas koliažuose man nesižiūri, bet ir kompozicija, na kokia ji. nėra jos. Galima būtų atskirai komentuoti pirmą foto, toji dar išsigelbėja. Bet visoms  trims, tuo pačiu koliažui bendrai, sakau ne.
p.s. leidžiu sau tave patarkuoti daugiau, nes tuos pačius pradmenis turi. kai nori gali nemažai. Todėl vis tikiuosi, kad perskaičiusi griežtesnį komentarą kiek užsirūstinsi, ir kitąkart atidundėsi su trenksmais parodyti gerų rezultatų. Retai rašiau, kad matosi, kaip tobulėji, bet turi dar kur dirbti. Pasiskaityk info apie kompoziciją. Būna fotografijos žurnalų, ne lietuvių kalba. Ten kartais paimamos paprastų eilinių žmonių foto ir pakomentuojamos, taip iš peties...
Tokius pasiskaityti, atkreipiant dėmesį į pastabas, tau manau visai praverstų. Gal atsirastų tas pajautimas kompozicijai.

Blyn, taip ir maniau..
Aš matai, sunkiai su teorija draugauju, man gal lengviau daryt praktiškai, nors tai sunkesnis kelias... Daužau galva į sieną ir tiek...Arba va kaip sakai- kad būtų imamos konkrečios foto ir komentuojamos, tada man aiškiau... Dėl to pačios priežąsties įdedu savo koliažą ir noriu to "pataršymo".
Oki, pirmiausia tada ieškosiu kokios info žmonių kalba apie kompoziciją, ji kaip suprantu pas mane silpniausia.. Dėl koliažo, tai žinau kad man dar daug kadrų daryt, kad koks gautųsi, bet aš vis bandau... Gal juokinga, bet šitą gimdžiau visą dieną.. Padariau daugybę kadrų, visaip dėliojau, keičiau, net tušas nuo blakstienų nutekėjo nuo sėdėjimo prie kompo ... biggrin.gif
Ačiū už dėmesį mano foto. Jei kas dar gali, labai pasisakykit irgi.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 10, 16:29)

Ačiū už dėmesį mano foto. Jei kas dar gali, labai pasisakykit irgi.

As negraziai pasakysiu-man noras ta zaluma suvalgyt.As noriu pavasario.

O siaip po Yvettes pridurti nebera ko.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 10, 16:40)
As negraziai pasakysiu-man noras ta zaluma suvalgyt.As noriu pavasario.

O siaip po Yvettes pridurti nebera ko.smile.gif

Alabama!!!!! AČIŪ Tau. Nes būtent tokia mintis ir buvo: "Pavasario belaukiant". Kad va, buvo svogūnai, o iš jų pamažu pradeda lįsti žaluma.. paskui žalumą ir mažučiai trapūs žiedeliai. Jei Tau mano foto užsiminė apie pavasarį- aš labai laiminga.

yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 10, 16:43)
Alabama!!!!! AČIŪ Tau. Nes būtent tokia mintis ir buvo: "Pavasario belaukiant". Kad va, buvo svogūnai, o iš jų pamažu pradeda lįsti žaluma.. paskui žalumą ir mažučiai trapūs žiedeliai. Jei Tau mano foto užsiminė apie pavasarį- aš labai laiminga.
yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif

Vajei:D
Man cia LABAI pavasaris.As dabar kaip ozka su avitaminoze ziuriu i ta zaluma ir norrrrriu pavasario.O pas tave is baltumo dygsta zaluma ir gelytes cray.gif
Atsakyti
laukine25

man pirma koliažo visai nieko, tik šone kažkoks baltas strypas dėmesį patraukia.. :D
o šiaip pagrindinis dalykas kodėl mano akį patraukė, tai buvo spalvos, tikrai gražu ir miela, bet pačios foto nėra labai informatyvios, man asmeniškai. kompozicija irgi silpnoka. pirmoj, vėlgi, dar įmanoma idėją pritaikyti, gyvybės pavasario, ji tokia koliažinė labai, viena nežinau ar žiūrėtųsi, bet jau maždaug įsivaizduoju kas jai tiktų. gal jei tau jie tiap patinka, bandyk nuo mažesnių foto skaičių? pvz. 2? kartais daug geriau gaunasi.. ir šiaip smagu, kad moki pateikti estetišką akiai vaizdą, nes ypatingai man patinka toks minkštumas. na, tiek. čia mano nuomonė :)))
Atsakyti