Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(joreta @ 2011 01 09, 20:39)
nu gi puodelius savo jau išfotkinau visus, kai tik fotiką nusipirkau, net kelti čia nedrįsau, visiškas fiasko  doh.gif
Fotolama ir kuo atviresnė diafragma tuo labiau rankos dreba  doh.gif (trikojo dar neturiu), ir židinio nuotolį labai riboja mano buto erdvė  doh.gif Žodžiu, kenčiačiantiems dangus. Jei iki pavasario nesufokusuosiu, tai nuvarysiu pas mamą kaimon, va tada jau į obelis gal pavyks kaip nors  blush2.gif

Vietoj trikojo gali panaudot kokį kitą stabilų daiktą, pavyzdžiui, kėdę, stalą.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 01 09, 20:50)
Vietoj trikojo puikiai tinka ir visokios parankinės medžiagos  - taburetės, knygos, etc.

Dar geriau yra į maišelį pripilti kruopų ir statyti fotoaparatą ant jo wink.gif
Atsakyti
Fotolama dėl diafragmos jau atsakė, bet papildysiu: kuo mažesnis f skaičius, tuo atviresnė diafragma (gali būti, kad tai suklaidino) wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo je t'aime: 09 sausio 2011 - 20:59

QUOTE(rarity @ 2011 01 09, 20:50)
Vietoj trikojo puikiai tinka ir visokios parankinės medžiagos  - taburetės, knygos, etc.

išbandyta pioneer.gif

QUOTE(fotolama @ 2011 01 09, 20:51)
Klystate.
Atviresnė diafragma -> trumpesnis išlaikymas -> mažiau matysis rankų drebėjimas.

jau dabar susibalamūtijau g.gif kuo mažesnis skaičius mano kitinio mažiausias 5,6, tai tuo atviresnė? man kažkaip atvirkščiai atrodė ir prie 36 (max) pvz pats fotikas ilgesnį išlaikymą duoda su AV priority blink.gif (čia iš savo bandymų istorijos rašau)
tik nepyktit, nu tundra visiška jaučiuos... netgi instrukciją didelėm raidėm atsispausdinau ir naudos 0 blink.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 01 09, 20:59)
išbandyta pioneer.gif
jau dabar susibalamūtijau  g.gif  kuo mažesnis skaičius mano kitinio mažiausias 5,6, tai tuo atviresnė? man kažkaip atvirkščiai atrodė ir prie 36 (max) pvz pats fotikas ilgesnį išlaikymą duoda su AV priority blink.gif (čia iš savo bandymų istorijos rašau)
tik nepyktit, nu tundra visiška jaučiuos... netgi instrukciją didelėm raidėm atsispausdinau ir naudos 0  blink.gif  blush2.gif

mazas f, reiskia, kad atvira diafragma. tada reikia trumpesnio islaikymo. nes skyle didele, uzteks ir trumpai ja laikyt atvira. kai f didelis (pvz 36), tai diafragma uzdara, skylute maza. todel reik didelio islaikymo. per maza skylute gi mazai sviesos praeina, todel reik daugiau laiko sviesai iseiti

o kuris ilgesnis islaikymas, 1/60 ar 1/250, gal zinot smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 09 sausio 2011 - 21:19
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 09, 21:16)

o kuris ilgesnis islaikymas, 1/60 ar 1/250, gal zinot smile.gif

Pasiimk skaičiavkę ir padalink 1/60 ir 1/250. Man šitai padėjo pagaliau suprast kuris išlaikymas trumpesnis, nes visada ir aš galvodavau biggrin.gif 1/250 mažesnis/trumpesnis.
O dar geriau visada suprast: įsivaizduok kad turi tortą. Kuriuo atveju gabaliukai bus mažesni: kai dalinsi į 60 ar 250 dalių? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 09 sausio 2011 - 21:22
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 09, 21:21)
Pasiimk skaičiavkę ir padalink 1/60 ir 1/250. Man šitai padėjo pagaliau suprast kuris išlaikymas trumpesnis, nes visada ir aš galvodavau  biggrin.gif  1/250 mažesnis/trumpesnis.
O dar geriau visada suprast: įsivaizduok kad turi tortą. Kuriuo atveju gabaliukai bus mažesni: kai dalinsi į 60 ar 250 dalių? biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif as tai zinau biggrin.gif cia ne klausimas buvo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 09, 19:38)
neišmetinėkite EXIF informacijos...

Kažkada klausiau kaip tą padaryti,niekas man neatsakė.... Kaip tą padaryti,kad jos nesimatytų?
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2011 01 09, 20:23)
Kažkada klausiau kaip tą padaryti,niekas man neatsakė....  Kaip tą padaryti,kad jos nesimatytų?

ps- save for web and devices mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2011 01 09, 21:23)
Kažkada klausiau kaip tą padaryti,niekas man neatsakė....  Kaip tą padaryti,kad jos nesimatytų?

flickr tai galima paslept nustatymuose
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 09, 21:23)
biggrin.gif biggrin.gif as tai zinau biggrin.gif cia ne klausimas buvo wink.gif

ot blem biggrin.gif nu nieko, gal kažkam pravers. Man tokie pvz daug paprasčiau suprast sudėtingą info... bigsmile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 09, 21:26)
flickr tai galima paslept nustatymuose

O kam ją slėpt?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 09, 21:21)
Pasiimk skaičiavkę ir padalink 1/60 ir 1/250. Man šitai padėjo pagaliau suprast kuris išlaikymas trumpesnis, nes visada ir aš galvodavau  biggrin.gif  1/250 mažesnis/trumpesnis.

Bet tai 1/250 ir yra trumpesnis nei 1/60 g.gif
Atsakyti