Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(paprasta @ 2011 01 09, 18:39)
Kam klausi, jei atsakymą turi jau galvoje savo  4u.gif Manau, kad tikrai yra pilnas internetas panašių darbų... Netikiu, kad nevartai foto galerijų, neturi savo favoritų, mėgiamų darbų, mėgiamo stiliaus... Ir  nebandai atkurti šviesos, pozos ar dar ko nors, įnešant dalelę savęs...  ax.gif

Vartau, ziuriu.Kaip sviesa krenta, kaip kadruoja, daug visko.Atrodo akis isvarves, kiek ziuriu, skaitau.

QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 09, 18:55)
man tai tu nieko nekopijuoji. matosi, kad darai kas patinka ir tiek smile.gif tai nereiskia, kad nera tokiu panasiu foto nete. nete viskas yra biggrin.gif bet faktas, kad neini lengviausiu keliu, t.y. nevagi ideju

Man labai patinka.Per situs menesius vel tapau laiminga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 09, 19:09)
Vartau, ziuriu.Kaip sviesa krenta, kaip kadruoja, daug visko.Atrodo akis isvarves, kiek ziuriu, skaitau.

Iš to mes ir mokomės 4u.gif
Atsakyti
Būtent "Iš to mes ir mokomės".
Nemanau, kad labai didelę nuodėmę padariau nukopijuodama tiulinę suknelę. Tokio krepšo, kuriame sėdi mano mergaitė niekur nemačiau tongue.gif (Save teisinu smile.gif )
bet ko gero geriau tokių klaidų nebedaryti.
Atsakyti
Labutis,
Alabama, man pirma foto patiko (iš tos serijos gražu - negražu blush2.gif ) ir tikiuos, kad nebus tas remontas objektyvo neįkandamas.
Dedu dar kartą savo ND Nr. 1. pabandžiau truputį įdomiau (čia vakar vakare lygindama rūbus atsiminiau, kad turiu 3 prosus (čia žemaitiškai mirksiukas.gif ). Pati pastebėjau, kad tą blizgantį vidurinį sunkiai sekės sufokusuot doh.gif
user posted image
user posted image
user posted image
P.S. visa šeima krito iš juoko, kai aš visą patalynę iš spintos į virtuvę susivilkau lotuliukas.gif
Refresh, jei mergaitę akcentavai, tai man jos mažoka nuotraukoj pasirodė, nu bet aš tai visiškas žalėsis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 09 sausio 2011 - 19:25
QUOTE(Refresh @ 2011 01 09, 19:19)
Būtent "Iš to mes ir mokomės".
Nemanau, kad labai didelę nuodėmę padariau nukopijuodama tiulinę suknelę. Tokio krepšo, kuriame sėdi mano mergaitė niekur nemačiau tongue.gif (Save teisinu smile.gif )
bet ko gero geriau tokių klaidų nebedaryti.

aš iš savo patirties: galiausiai pradėjau vadovautis šia taisykle- daryk taip, kaip tau patinka, kaip tau smagu... o tas stilius, savęs išskirtinumas ateis, manau, su laiku ax.gif vienoms greičiau, kitos ilgiau teks paklaidžioti, bet jei norėsi ir lydės sėkmė, viskas susidėlios į vietas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 09 sausio 2011 - 19:29
QUOTE(joreta @ 2011 01 09, 20:24)
Dedu dar kartą savo ND Nr. 1. pabandžiau truputį įdomiau (čia vakar vakare lygindama rūbus atsiminiau, kad turiu 3 prosus (čia žemaitiškai  mirksiukas.gif ). Pati pastebėjau, kad tą blizgantį vidurinį sunkiai sekės sufokusuot  doh.gif

Jei tai Nd1, tikrai neužskaitau. Nematau skirtumo tarp antros ir trečios.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 09, 20:14)
Jei tai Nd1, tikrai neužskaitau. Nematau skirtumo tarp antros ir trečios.

nu ir aš pati labai mažai skirtumo matau blush2.gif tiesiog smagumo norėjau šį sekmadienio vakarą čia įnešt, nes labai jau kažkaip toks tas vakaras ....
bandysiu iš naujo, dar gal ką namuos įdomaus rasiu. Su diafragmom skirtingom, net nebekeliu... matau š.... gavos doh.gif tiesiog turi iškart kompe žiūrėt, kitaip aš dar nematau.
P.S. šiandien jau išsiryškinau kaip atrodo šviesios ir tamsios foto histograma ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 09 sausio 2011 - 20:21
QUOTE(joreta @ 2011 01 09, 21:21)
nu ir aš pati labai mažai skirtumo matau  blush2.gif
bandysiu iš naujo, dar gal ką namuos įdomaus rasiu. Su diafragmom skirtingom, net nebekeliu... matau š.... gavos  doh.gif tiesiog turi iškart kompe žiūrėt, kitaip aš dar nematau.

aš kitokius daiktus bandyčiau rinktis. Kad ir paprasčiausius puodukus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 09 sausio 2011 - 20:30
QUOTE(joreta @ 2011 01 09, 19:24)
andamas.
Dedu dar kartą savo ND Nr. 1. pabandžiau truputį įdomiau (čia vakar vakare lygindama rūbus atsiminiau, kad turiu 3 prosus (čia žemaitiškai  mirksiukas.gif ). Pati pastebėjau, kad tą blizgantį vidurinį sunkiai sekės sufokusuot  doh.gif

Viskas normaliai. Užskaitau smile.gif

Tik norint gauti siaurą ryškumo zoną (ji padeda ND1 daryme) reikėtų kuo ilgesnio židinio nuotolio bei kuo labiau atviros diafragmos.

Šiaip pastaba daugumai ND bedarančių ir kitų, klausiančių "kas negerai šitoj nuotraukoj?": neišmetinėkite EXIF informacijos, ji labai padeda kai reikia ką nors patarti...
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 09, 20:29)
aš kitokius daiktus bandyčiau rinktis. Kad ir paprasčiausius puodukus.

nu gi puodelius savo jau išfotkinau visus, kai tik fotiką nusipirkau, net kelti čia nedrįsau, visiškas fiasko doh.gif
Fotolama ir kuo atviresnė diafragma tuo labiau rankos dreba doh.gif (trikojo dar neturiu), ir židinio nuotolį labai riboja mano buto erdvė doh.gif Žodžiu, kenčiačiantiems dangus. Jei iki pavasario nesufokusuosiu, tai nuvarysiu pas mamą kaimon, va tada jau į obelis gal pavyks kaip nors blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 09 sausio 2011 - 20:43
QUOTE(joreta @ 2011 01 09, 20:39)
....
(trikojo dar neturiu),
....

Vietoj trikojo puikiai tinka ir visokios parankinės medžiagos - taburetės, knygos, etc.
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 01 09, 20:39)
Fotolama ir kuo atviresnė diafragma tuo labiau rankos dreba  doh.gif (trikojo dar neturiu)

Klystate.
Atviresnė diafragma -> trumpesnis išlaikymas -> mažiau matysis rankų drebėjimas.
Atsakyti