QUOTE(laumi @ 2011 01 24, 16:32)
Ziurekit merginos, man dabar vis paskaitinejus kyla klausimu apie maisyma...
Is sviestu issukti kuno sviestuka man gaunasi puikiai. Dabar su kitais reikalais - kada reikia plakti, kada tik maisyti? Kada mikseris praverstu, o kada nereiktu jo kisti? Kada ilgai maisyti, o kada nepermaisyti?
Tarkim su biciu vasku kai gaminausi seniai kremuka, maisiau su mikseriu ir gana ilgai, kol atveso, tai konsistencija buvo nebloga. Dabar apie emulsini ne syki skaiciau, kad nepermaisyti? Kada sustot? Nes man budavo, maisai maisai, tirsteja, ir pliurpt - skystaliukas staiga...
Kas galit trumpai vaizdeli nusviest?
hmm.. as uzduosiu durna klausima - o kuo skiriasi maisymas nuo plakimo?
elektrinis maisiklis pravercia man tada kai darau krema su ksantanu, arba tiesiog geli su ksantanu.. visais kitais atvejais man ir su medine mentele viskas puikiai gaunasi..
as tai kazkodel nemanau, kad krema su emulsiniu permaisyt galima (o ypac maisant su mentele/sauksteliu).. kaip tik kuo ilgiau (aisku ne valanda ir ne dvi) ir intensyviau plaki tuo fazes geriau susijungia.. as paskutiniu metu su elektriniu maisikliu maisau kremus tai irgi dar nebuvau permaisius ju
va permaisyti imanoma tik darant krema be emulsikliu..
QUOTE(Shana @ 2011 01 24, 17:14)
ypatingai didelis aciu Palominai, manau tavo informacija ir patirtis tikrai daug ka ant teisingo kelio uzvede
Dabar i tema- atsiprasau jei buvo ir kazkur praziopsojau, bet ar galima kokiu nors budu, ir kokiu, pasidaryti istrauka is alijosiaus
?
na, ner uz ka
alijosiaus fitoli galima pasidaryti (net AN yra pirkti alijosiaus fitolio), tik kaip ji daryti, tai nezinau.. gal alavijo ekstrakta uzpilti aliejum ir laikyti (??)
abejociau, kad su svieziu alijosium tai butu daroma.. nors kas ten zino
QUOTE(nuostabumelis @ 2011 01 24, 17:33)
Parodysiu savo kremuką
Palomina, norėjau paklaust, ar nilinis sviestmedis irgi turi emulguojančių savybių? be to, jis toks rupus, lyg su kristaliukais, neįsivaizduoju kaip išsitrintų iki visiškai purios konsistencijos. o gal jis visai netinka tokio tipo kremui?
kaip graziai atrodo
toks zalias ir dar aplinka zalia
nezinau zinok kaip ten del nilinio sviestmedzio emulsiniu savybiu.. vakar kai dariau krema, nerizikavau, dejau paprasta sviestmedi..