Sveikutės. Skaičiau skaičiau aš jūsų postus, rinkausi receptus, prisirašiau... Ir pasigaminau pirmuosius kremukus, nors man aliejų -sviestų mixai su ea irgi labai patiko (sakyčiau netgi labiau). Bet kad visos kremukus gaminate, tai ir man magėjo pabandyti.
Ėmiau: argano al. 5 ml,simondsijų al. 5ml, erškėtrožių al 5 ml, sviestmedžio( nilinio) 5 ml, bičių vaško ( dar emulsinio neturiu),rožių vandens apie 30 %, santalo ea 5l, rožių absoliuto 2 l, palmarozų ea 3l. gavosi malonus veidui, tik kiek riebokas, veidas blizga. Bet po kiek laiko pasausinu servetėle ir gerai. Tik vandeninė fazė šiek tiek atsiskyrė kitą dieną. Bet nieko nedariau , tik kažkiek nupyliau ir tepu .
Kitą pasigaminau rankoms: bičių vaško( nuo akies ), nilinio sviestmedžio, kakavos sviesto, kokosų aliejaus, alyvuogių aliejaus, rožių hidroliato ( apie 30 % ) , bergamočių ea 5 l, levandų ea 5l ,neroli ea 5l, manukos ea 4l . Aliejus dėjau nuo akies.
Šaldytuve sustingo gerai. Rankoms malonus, gerai įsigeria, tik su eteriniais perlenkiau, labai kvapnus gavosi Bet rankoms labai patinka.
Noriu paklausti ar kaip konservantai netinka ea, turintys antivirusinį, antibakterinį poveikį( levandos, kėnių, manukos, gvazdikėlių ...) ?
QUOTE(M_A @ 2011 01 19, 19:35)
jei kartojuos, nepykit, tiesiog visas temas skaičiau ir gilinausi tik kaip kremą daryt su emulsiniu vašku, viską apie ksantaną praleisdavau nesigilindama o dabar žiūriu, kad gal reiktų su ksantanu, nes norisi normalios kremo konsistencijos. taigi, jei daryčiau tarkim 60ml kremo, 30proc aliejų, kiek dėti emulsinio vaško ir kiek ksantano į hidrolatus? kai be ksantano, viskas aišku, kad 3g, o db... ir ar tada reikia kaitint sutirštintą hidrolatą ar ne? Palomina nekaitina (kiek bloge skaičiau)
emulsinio gali sumazinti net per puse.. pvz 1.5 g deti tokiam kiekiui kremo.. o ksantano tai jau nepasakysim kiek tiksliai ideti.. reik ziuret darant, bet nepadauginti reikia, nes paskui bus per tirstas gelis ir jausis lipnumas ant veido..
belieka sulaukt visų priemonių ir teks bandyt dabar gailiuosi, kad nesigilinau į postus apie gelių darymą maniau, kad gelio tai jau tikrai nedarysiu
QUOTE(Palomina @ 2011 01 19, 19:08)
emulsinio gali sumazinti net per puse.. pvz 1.5 g deti tokiam kiekiui kremo.. o ksantano tai jau nepasakysim kiek tiksliai ideti.. reik ziuret darant, bet nepadauginti reikia, nes paskui bus per tirstas gelis ir jausis lipnumas ant veido..
o tai vis tik ta geli reikia kaitinti ar ne ?
pasigirsiu:
siandien pasigaminau savo treciaji krema labai dziaugiuosi, nes gavosi puikiai, o be to labai patinka.
tik noriu pasitikslinti: dedu nemazai pagerinimu, gal but nelabai gerai toki mixa daryti ?
krema dariau is galvos, svarbiausiai laikiausi 40:60 alieju ir vandens santykio. vasko 5 proc, 65 ml kremo.
dejau emulsinio ir truputi arabiniu jazminaiciu vasko.
alieju dejau nakvisu , moringu, lazdynu, morku fitolio alyvuogiu al, lasiukas saltalankio, mangu sviesto ir murumuru sviesto truputi.
vandens faze: ylnag ylang ir pelargoniju
pagerinimai: q10, zaliosios arbatos hidrogrl ekstraktas, pseudokalogenas.
planuoju ideti ir pepha tight stangrinamaji, hialiuronu rugst.., gal pantenolio
o dar ir ea noreciau ideti, turiu visokiu.
tik ar ne per didele bomba cia pas mane ?
ar vis tik galima taip laisvai interpretuoti
siandien pasigaminau savo treciaji krema labai dziaugiuosi, nes gavosi puikiai, o be to labai patinka.
tik noriu pasitikslinti: dedu nemazai pagerinimu, gal but nelabai gerai toki mixa daryti ?
krema dariau is galvos, svarbiausiai laikiausi 40:60 alieju ir vandens santykio. vasko 5 proc, 65 ml kremo.
dejau emulsinio ir truputi arabiniu jazminaiciu vasko.
alieju dejau nakvisu , moringu, lazdynu, morku fitolio alyvuogiu al, lasiukas saltalankio, mangu sviesto ir murumuru sviesto truputi.
vandens faze: ylnag ylang ir pelargoniju
pagerinimai: q10, zaliosios arbatos hidrogrl ekstraktas, pseudokalogenas.
planuoju ideti ir pepha tight stangrinamaji, hialiuronu rugst.., gal pantenolio
o dar ir ea noreciau ideti, turiu visokiu.
QUOTE(bituteba @ 2011 01 19, 23:54)
o tai vis tik ta geli reikia kaitinti ar ne ?
as nekaitinu gelio..
Papildyta:
QUOTE(bituteba @ 2011 01 20, 00:09)
na tikrai visko daug po to nezinosi nuo ko isbere jei isbers ar siaip kas negerai bus..
QUOTE(Flos @ 2011 01 19, 16:15)
Aš juodojo muilo nedidelį gabaliuką ištirpinusi truputyje hidrolato ir vandenyje, įlašinus kelis lašus EA. Tokį grynai skystaliuką padariau, gerokai skystesnis nei skystas muilas ia ir įsipyliau į tokio tipo putas padarantį flakoną. Putos gaunasi labai tirštos, naudoju tiek veidui, tiek kūnui, tiek rankoms plaut kokio 60 ml ilgai pakako, labai jau skalsiai naudojasi, dabar vėl naują partiją reikės pasidaryti. Tai tiek ir težaidžiu su tais muilais. Didesnio kiekio neapsimoka iš karto darytis, nes yra galimybė, jog surūgs
va geras pabezdzioniausiu ir as taip
o istirpsta paprastai, paplakus tik , ane ? ar reikia gal vos pasildyti ?
Papildyta:
QUOTE(Palomina @ 2011 01 19, 23:16)
as nekaitinu gelio..
Papildyta:
supratau
na tikrai visko daug po to nezinosi nuo ko isbere jei isbers ar siaip kas negerai bus..
Papildyta:
supratau
nu manes kol kas nebere ir kiti du pries taigaminti. irgi buvo bombiniai
nu tikiuosi nebers, nes kiekviena alieju esu isbandziusi atskirai ant odos. ir ne viena karteli, o visa vasara.
vienintele mano didele beda - smakras bet cia jau hormonai arba kt bedos, nes tik vienoj vietoj. o gydyt sako gali nuo moterisku organu arba problemos su skrandziu/virskinimu.
Aš pirma tryniau su šaukštuku ir vandeniu, kad suskystėtų, o po to jau flakone įpyliau dar vandens ir kračiau. Ir ištirpo
mano tai žandikaulio sritis pati problematiškiausia. Dabar jau apnyko, užtad tragiškos raudonos dėmės liko labai laukiu AHA, bandysiu su jų pagalba kovoti. Beje, kelis kartus pabandžiau patepti vos vos pelargonijų ea ant augančio blogiečio ir prabudau, o jo nė žymės nelikę
mano tai žandikaulio sritis pati problematiškiausia. Dabar jau apnyko, užtad tragiškos raudonos dėmės liko labai laukiu AHA, bandysiu su jų pagalba kovoti. Beje, kelis kartus pabandžiau patepti vos vos pelargonijų ea ant augančio blogiečio ir prabudau, o jo nė žymės nelikę
Sveikos
aciu uz pagalba rasau recepteli..
Sezamu al. - 4g
Kokosu al. - 7g
Saltalankiu al. - 5las.
Roziu ziedlapiu fitolis - 25las.
AHA rugsciu - 0.5ml
Distil.vandens 25ml
Emulsinio vasko apie 0.8g
Ksantano - is akies.
Saldziuju apelsinu ea - 4las.
vit.E - 2las.
GSE - 5las.
tiesa, dar norejau paklausti vieno dalyko.. dauguma patyrusiu kremu gamintoju (musu SM) kiek pastebejau savo receptuose nenaudoja kokosu al. Kuo jis prastas, kad jo nesirenkat? juk apie ji labai gerai raso.. ar cia tik as klaidingai toki vaizda susikuriau
QUOTE(Palomina @ 2011 01 19, 17:05)
neturetu blizgeti veidas.. aisku ziurint kiek to vasko pridesi.. but gerai jei parasytum kiek ir ko dejai kai darei, tai as tada pasakyciau kiek mazdaug galetum prideti..
Sezamu al. - 4g
Kokosu al. - 7g
Saltalankiu al. - 5las.
AHA rugsciu - 0.5ml
Distil.vandens 25ml
Ksantano - is akies.
vit.E - 2las.
GSE - 5las.
tiesa, dar norejau paklausti vieno dalyko.. dauguma patyrusiu kremu gamintoju (musu SM) kiek pastebejau savo receptuose nenaudoja kokosu al. Kuo jis prastas, kad jo nesirenkat? juk apie ji labai gerai raso.. ar cia tik as klaidingai toki vaizda susikuriau
QUOTE(suprara @ 2011 01 20, 10:17)
Sveikos
Sezamu al. - 4g
Kokosu al. - 7g
Saltalankiu al. - 5las.
AHA rugsciu - 0.5ml
Distil.vandens 25ml
Ksantano - is akies.
vit.E - 2las.
GSE - 5las.
Sezamu al. - 4g
Kokosu al. - 7g
Saltalankiu al. - 5las.
AHA rugsciu - 0.5ml
Distil.vandens 25ml
Ksantano - is akies.
vit.E - 2las.
GSE - 5las.
atrodo, kad emulsinio vasko tai pakankamai.. na gali iki 1 g prideti arba tiesiog siek tiek tirstesni geli daryti.. Jei oda mirsi i riebuma, tai geriau neapkrauti odos tokiais dalykais siaip ir naudoti siek tiek skystesni krema-geli.. na, cia mano nuomone ir patirtis..
o kas del kokosu.. as juos naudoju kuno kremus darydama.. veidui tai tikrai yra geresniu.. be to daug kam sako kemsa poras kokosas..
prireikė dar vienos konsultacijos, kuriu kremą savo MB, kurio oda labai jautri, po skutimo mėgsta išbert, oda linkusi į sausumą, taip pat spalva nelygi odos, raudonų dėmelių yra. taigi ingridientus pasirinkau tokius: medetku fitolis, erškėtrožių aliejus, sezamų aliejus, jojobos aliejus, levandų hidrolatas, proporcijas tai apsiskaičiuosi, būtų gerai, kad ingridientus pakomentuotumėt. hidrolatų dar turiu verbenų ir rugiagėlių, o aliejų makadamijos (gal reiktų kurį pasirinktą kremui aliejų pakeisti šitu?), kamelijų, argano. gal bus kokių patarimų naudojant mano turimą turtą? ir kokie EA geriausiai tiktų? kad nesujautrintų odos
Papildyta:
p.s. o kai tarkim į kremą dedant tik vieną hidrolatą, kaip egriau daryt, ar tik jį ir dėt (gaunasi nemaža jo dalis kreme) ar geriau skiest su distiliuotu/mineraliniu vandeniu?
Papildyta:
p.s. o kai tarkim į kremą dedant tik vieną hidrolatą, kaip egriau daryt, ar tik jį ir dėt (gaunasi nemaža jo dalis kreme) ar geriau skiest su distiliuotu/mineraliniu vandeniu?
QUOTE(M_A @ 2011 01 20, 12:07)
1. prireikė dar vienos konsultacijos, kuriu kremą savo MB, kurio oda labai jautri, po skutimo mėgsta išbert, oda linkusi į sausumą, taip pat spalva nelygi odos, raudonų dėmelių yra. taigi ingridientus pasirinkau tokius: medetku fitolis, erškėtrožių aliejus, sezamų aliejus, jojobos aliejus, levandų hidrolatas, proporcijas tai apsiskaičiuosi, būtų gerai, kad ingridientus pakomentuotumėt. hidrolatų dar turiu verbenų ir rugiagėlių, o aliejų makadamijos (gal reiktų kurį pasirinktą kremui aliejų pakeisti šitu?), kamelijų, argano. gal bus kokių patarimų naudojant mano turimą turtą? ir kokie EA geriausiai tiktų? kad nesujautrintų odos
Papildyta:
2.p.s. o kai tarkim į kremą dedant tik vieną hidrolatą, kaip egriau daryt, ar tik jį ir dėt (gaunasi nemaža jo dalis kreme) ar geriau skiest su distiliuotu/mineraliniu vandeniu?
Papildyta:
2.p.s. o kai tarkim į kremą dedant tik vieną hidrolatą, kaip egriau daryt, ar tik jį ir dėt (gaunasi nemaža jo dalis kreme) ar geriau skiest su distiliuotu/mineraliniu vandeniu?
1. medetku fitolio daug nedek, nes megsta sausinti oda.. kiti aliejai tinka.. levandu hidrolatas gerai labai.. o is EA tai irgi dek levandas ar levandinus.. ramina jos oda..
2. na, geriau deti vien tik hidrolata siaip
3. siaip tokiai odai, tai tinka dar morkos (fitolis, EA, hidrolatas), saltalankiai.. pati megstu jas naudoti, nes mano oda irgi su kaprizais.. ir tikrai duoda gera efekta odai.. dar labai gerai nakvisu aliejus (ramina oda)..