QUOTE(Salt @ 2014 06 08, 20:38)
Sveikos
Norisi ir man pradėt skrebint
Tiksliau noriu pati savo leliukui padaryt knygutę-albumėlį, kur būtų ne tik foto, bet ir kada gimė, kada pradėjo sėdėt, vaikščiot ir pan. Na kažką panašaus į "Pirmieji vaikučio metai".
Kadangi tik pradedu, ir bent jau kol kas šviečiasi vienas didesnis darbelis, tai norėčiau pasiteirauti keletos dalykėlių:
1. Kur būtų galima rasti albumiuką, norėčiau albumiuko juodais lapais, kurį būtų galima vis papildyti lapais, nes kol kas paieškose nesiseka
2. Ar geriau visas medžiagas pirkti čia, ar tarkim užsisakyti rinkinuką pradžiai iš Aliexpress ar ebay? Nes kiek mačiau už 70Lt galima labai daug visko gaut
3. Kokios priemonės yra tikrai būtinos darant tokį darbelį?
4. Ar verta pačiai daryt ar geriau surasti kas padarytų tokį, kokio aš norėčiau?
Labas, kiek mačiau tu iš rugsėjinukų
aš irgi rusgėjo būsima mamytė ir šiek tiek užsiimu skrebinimu, o dabar kaip tik darau savo leliui tokį albumėlį, apie kurį klausi
klausk visko drąsiai, gali per až, nes jau esu tris anksčiau albumukus padariusi, tai tokią pradedančiosios prktiką jau turiu
1. Pirmus albumukus dariau pati, nuo A iki Ž, na patarčiau geriau nusipirkti jau padarytą albumo pagrindą. Nes kai darai pati, tai visos klaidos, visi kreivi nukirpimai paskui bado akis, o laiko perdarinėti nelabai yra
Geras patarimas buvo įrišti žiedais, bet man asmeniškai negražūs tokie. Sau nusipirkau foto prekėse albumą popieriniais lapais, nulupau nuo viršelio visus "pribumbasus" ir dabar darau viską pagal save.
2. Jeigu ateity planuoji dar užsiimti skrebinimu ir, aišku, finansai leidžia, gali viską pirkti atskirai, tada gausi viską norimos spalvos, formos ir t.t. Bet jei apsiribosi tik šiuo albumu tai neverta, nes jei sakai, kad už 70Lt gali gerą rinkinį gauti tai ir nesuk galvos (nors nesu mačius tokių rinkinių, tai negaliu patarti)
Bet iš patirties sakau, kad padariusi albumėlį, norėsi daryti dar vieną, dar kitą...
Skrebinimas tai liga
3. Šiaip priemonės priklauso nuo stiliausi, kurį pasirinksi. Vienos mėgsta vienaip, kitos kitaip skrebukint. Iš esmės užtektų žirklių ir klijų ir tai jau skaitytųsi skrebukas
Na, bes aš iš savo patirties bandysiu: jei albumo pagrindą jau turėsi tai būtini yra kanceliarinis peiliukas, liniuotė metalinė, štampukai vaikiška tema ir bent kelių spalvų rašalas, popierius įvairus, markeriai... Sunku pasakyti BŪTINAS priemones, nes, kaip sakiau, nuo daug ko priklauso.
4. Verta pačiai daryti, nes labai daug meilės įdedi į tą darbelį leliukui
ir jis tooooks tada mielas patampa
Taip pat ir užaugusiam vaikui daug smagiau būtų žinoti, kad tai mamos rankų darbas. Be to, gali pasidaryti, kaip nori, nes kitam žmogui visų smulkmenų nesusakysi. Neverta pačiai daryti, jei nenori daug pinigėlių išleisti ir nesi nusiteikusi daug laiko praleisti prie darbelio irdaug idėjų išgeneruoti
Taip pat, jei netrukus gimdysi (kiek mačiau kitoj temoj) tai irgi verta pagalvoti - gal geriau neskubėti dabar ir daryti tą albumą palaipsniui, augant vaikučiui, po vieną lapą? Aš taip savo žadu daryti, dabar tik pagrindą pasidariau
O kito žmogaus gali prašyti, kad padarytų jei nori greito rezultato. Galiu padaryt, imsiu tik už priemones