QUOTE(vasarele85 @ 2012 01 28, 12:29)
pas mane sunus 9 metu irgi situaciaj panasi pirma atsisnekineja po to daro
nes mato kad tuo nieko nepasieks
vakar vakare prasau padek susluostyt indus jis mansako nu kodel as, nenoriu bet as jam dar syki pakartojau buk geras padek man susluostyt indus ir zinokit atejo i virtuve ir sluose
buvo pazanga is jo puses
bandysim visko prasyti geruoju gal jam reikia kaip tik grazumu prasyti o ne saukimu
nes atsimenu save kaip saukdavo tai darydavau priesingai o jai graziai paprasydavo pasisokinedama eidavau ir padarydavu
O paskui nepamiršote vaiką 10 ar 20 kartų pagirti už tai, nepamiršote tėčiui ir šiaip artimiems žmonėms papasakoti, koks vaikas šaunuolis ir jusm padėjo?
Mes irgi turim atsikalbinėjimo, neklausimo problemą, ėjom pas psichologą. Kai ėjom tuo metu lyg buvo pagerėjimas, dabar tokiais tarpais. Tik įsikaliau sau į gavą vieną dalyką - jeigu padarė kažką blogo, tai vaikui pasakyti vienu sakiniu ( kuo trumoiau), jeigu padarė kažką gero - girti ir girti, ir girti.....
Tai tikrai padeda, tik aišku kartais tiek visko prisikaupia, kad ne visada pavyksta laikytis pirmosios taisyklės, bet girti tai tikrai nepamirštu
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 07:48)
nesistebiu Jusu situacija visiskai
ir tevas aisku nuveze ja i mokykla, ane
? vietoj to, kad lieptu atsiprasyt mamos ir paprasyt mamos, jisai tiesiog eme ir nuveze
gal reikejo vyra prainformuot visu pirma apie Jusu barni su dukra
? jei Jus su vyru nebusit vieningi, dukra sokdins Jus abu kaip karstas bulves
keista, kad nei vienai patarianciai tas neuzkliuvo
Aiš dėl to, kad tėvai turi bendrdarbiauti yra akivaizdu, jeigu nebus tėvų bendradarbiavimo, nebus ir rezultato. Aš tai paprastai tokiai atvejais vaikui pasakau, kad jeigu susipyko su tėčiu, tai tegul pirmiausia su juo ir išsiaiškina, o ne ieško užuovėjos pas mane. Veikia, net labai, nes žino, kad mama tikrai nepavaduos užpykusio tėčio.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 08:10)
atsikalbinejimas yra viena, vadinimas visu durniais - kita
maniskiui 8 metai bus gruodi, kazkaip dar susisnekam, aisku buna, kad kazko nenori, bando issisukt ir pan. bet durne manes ar kazkok gyvenime nera pavadines
gal todel, kad namuose nelabai girdejes tokiu epitetu
Buvo laikas, kai maniškis mus durniais pavadindavo. Nors ir namuose niekas taip nekalba, o dabar mažasis iš didžiojo tokių dalykų prisimokęs, kad man net plaukai šiaušiasi, bet irgi manau, kad praeis. Šiuolaikiniai vaikai daug visko prisigaudo iš aplinkos, nereikia ir namų. O šiaip, kai vaikas mus pavadindavo durniais, aš jam atsakydavau, kad tada jis yra durniu vaikas. Kažkaip greitai praėjo noras taip kalbėti.
QUOTE(Amelijana @ 2012 10 04, 08:49)
Mes su saviškiu 9-mečiu kovojam dėk kėlimosi rytais į mokyklą. Į prašymą kelts nereaguoja absoliučiai. Į pajudinimą atsako: eikit jūs visi, man atsibodot su ta savo mokykla...Kai per jėgą pasodinu lovoj, nesirengia vistiek. Tai su pykčiais pastoviai. Miegoti tai normaliai nueina, apie 22val. Bet matomai yra pelėdžiukas
Pradėjom bausti - vakare rašo diktantą, jei ryte nesikelia. Trumpam buvo suveikę. Labai nesinori šantažuoti dėl kompiuterio atėmimo, bet teks
Nereikia pyktis, dėl to, kad buvo pasiūlyta apie vaiko nenorą eiti į mokyklą pasidomėti priežastis. Pas mus irgi buvo tokia problema, kažkiek galvojau, kad vaikas tingi keltis, bet kai pradėjau klausinėti vako "kas atsitiko", sužinojau, kad vaikui nepatinka prailgintoje grupėje, papasakojo dalykų, kurie ir man nepatiko. Taigi buvo rastas kompromisas ir vaikas nebėine į prailgintą , baigėsi ir nenoras eiti į mokyklą.
O su rytiniu nėsikėlimu mes darome labai paprastai, pirmiausia jam nustatome žadintuvą, jam yra žinoma, kad po to aš ateisiu jas jį tik kartą ir jeigu jis neatsikels ir nesusiruoš, bus palikttas namuose. Taip pat jis žino, kad tokiu atveju jis pats turės pasiaiškinti mokytojai, kodėl neatėjo į mokyklą ir jeigu reikės pasirašyti raštelį
Na kolkas dar neik arto nepreireikė
Mums ir psichologas sakė, kad pradinukus dar turi paveikti ta baimė būti pačiam atsakingam už tokius dalykus.