Mes su saviškiu 9-mečiu kovojam dėk kėlimosi rytais į mokyklą. Į prašymą kelts nereaguoja absoliučiai. Į pajudinimą atsako: eikit jūs visi, man atsibodot su ta savo mokykla...Kai per jėgą pasodinu lovoj, nesirengia vistiek. Tai su pykčiais pastoviai. Miegoti tai normaliai nueina, apie 22val. Bet matomai yra pelėdžiukas Pradėjom bausti - vakare rašo diktantą, jei ryte nesikelia. Trumpam buvo suveikę. Labai nesinori šantažuoti dėl kompiuterio atėmimo, bet teks
QUOTE(Amelijana @ 2012 10 04, 09:49)
Mes su saviškiu 9-mečiu kovojam dėk kėlimosi rytais į mokyklą. Į prašymą kelts nereaguoja absoliučiai. Į pajudinimą atsako: eikit jūs visi, man atsibodot su ta savo mokykla...Kai per jėgą pasodinu lovoj, nesirengia vistiek. Tai su pykčiais pastoviai. Miegoti tai normaliai nueina, apie 22val. Bet matomai yra pelėdžiukas Pradėjom bausti - vakare rašo diktantą, jei ryte nesikelia. Trumpam buvo suveikę. Labai nesinori šantažuoti dėl kompiuterio atėmimo, bet teks
o gal geriau būtų išsiaiškinti, kodėl jis nenori eiti į mokyklą? gal jam ten kažkas nesiseka ar kas nors atsitiko?
QUOTE(Amelijana @ 2012 10 04, 09:49)
jei ryte nesikeltu, tai vakare eitu miegot ne 22 val. , o 20.30 val.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2012 10 04, 09:51)
o gal geriau būtų išsiaiškinti, kodėl jis nenori eiti į mokyklą? gal jam ten kažkas nesiseka ar kas nors atsitiko?
o as manau, kad tiesiog tingi ryte keltis, as pati ryte mieliau pamiegociau, nei i darba eiciau
bet turi but kompromisas, jei nesikelia pats normaliai - vakare gula anksciau.
o del to , kaip sekasi mokykloj, as manau, kad kiekviena normali mama kasdien domisi savo vaiko diena praleista mokykloj, snekasi, domisi galu gale su mokytoja pasisneka kaip jos vaikui sekasi.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 09:52)
as speju, kad vaiko nenoras keltis ryte gali buti ir nesusijes su miego trukumu. manau, neteisinga bausti vaika uz tai, kad jis bando pranesti tevams, kad blogai jauciasi.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 09:54)
o as manau, kad tiesiog tingi ryte keltis, as pati ryte mieliau pamiegociau, nei i darba eiciau
o tu gali tvirtinti, kad tavo darbas tau labai patinka?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 09:54)
del to , kaip sekasi mokykloj, as manau, kad kiekviena normali mama kasdien domisi savo vaiko diena praleista mokykloj, snekasi, domisi galu gale su mokytoja pasisneka kaip jos vaikui sekasi.
zinoma. bet suaugusieji ne visada isgirsta, kaip vaikas is tikrųjų jauciasi. paprastai daugiau domimasi vaiko mokymosi rezultatais ir elgesiu.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 08:54)
Papildyta:
o del to , kaip sekasi mokykloj, as manau, kad kiekviena normali mama kasdien domisi savo vaiko diena praleista mokykloj, snekasi, domisi galu gale su mokytoja pasisneka kaip jos vaikui sekasi.
Papildyta:
Taip, aišku viskuo domimės. Neblogai jam sekasi, klasėj prie stipresnių. Ir bandraujantis, ne tylenis. Tiesiog tai kiekvieno ryto 15 min reikalas, kol nueina ir nusiprausia. Tada jau išsijudina ir yra linksmas vaikas. Na bet tos 15min. yra tikras pragaras kiekvieno ryto.
Dėl varymo anksčiau miegoti - bandėm. Guli ir tiek atsimerkęs, dar apsiverkia..
QUOTE(ragnez @ 2012 10 04, 09:59)
-as speju, kad vaiko nenoras keltis ryte gali buti ir nesusijes su miego trukumu. manau, neteisinga bausti vaika uz tai, kad jis bando pranesti tevams, kad blogai jauciasi.
--o tu gali tvirtinti, kad tavo darbas tau labai patinka?
zinoma. bet suaugusieji ne visada isgirsta, kaip vaikas is tikrųjų jauciasi. paprastai daugiau domimasi vaiko mokymosi rezultatais ir elgesiu.
--o tu gali tvirtinti, kad tavo darbas tau labai patinka?
-tikrai ne visi vaikai mielai soliuoja i mokykla ir cia nieko keisto
--mano darbas man patinka, bet del to ryte miego trukumas man nesumazeja
is komentaro , bent jau as suprantu, kad su vaiku siaip viskas ok, tik, kaip ir daugeliui, jam sunku kelis rytais....
Papildyta:
QUOTE(Amelijana @ 2012 10 04, 10:01)
nu ir tegu guli, per diena miegojimo iprtociai nepasikeis, bet po 2 savaiciu prades uzmigt 21.15 ir keltis lengviau bus
galu gale, kai pamatys, kad tevai nejuokauja, gal prieis jis pats kompromisa, kad rytais kelsis be atsikalbinejimu, bet tai ne dienos reikalas. man nesikelimas rytais ir diktanto rasymas vakarais - bausme neatitinkanti "nusizengimo". prie ko cia tas diktantas?
QUOTE(Amelijana @ 2012 10 04, 08:49)
Mes su saviškiu 9-mečiu kovojam dėk kėlimosi rytais į mokyklą. Į prašymą kelts nereaguoja absoliučiai. Į pajudinimą atsako: eikit jūs visi, man atsibodot su ta savo mokykla...
jei sunkiai keliasi ryte, vakare anksčiau guldyčiau ir tiek.
varymas miegoti anksčiau - ne bausmė, o tiesiog būtinybė vaikui geriau išsimiegoti. ir tai reikia vaikui išaiškinti
Manoji - juoda pelėdžiukė į ritmą įeina per dvi savaites. Tas dvi savaites - sudėtinga, bet vėliau įeina. o pirmąsias kelias minutes atsikėlus irgi leidžiu vaikui ramiai pasėdėti (pasnausti) lovoje. Vien dėl to, kad turiu ir aš tokią patirtį - negaliu iššokti iš lovos, reikia minutę kitą pasivartyti, pasvajoti, pasiražyti.
QUOTE(ragnez @ 2012 10 04, 08:59)
as speju, kad vaiko nenoras keltis ryte gali buti ir nesusijes su miego trukumu. manau, neteisinga bausti vaika uz tai, kad jis bando pranesti tevams, kad blogai jauciasi.
dar būna elementarus natūralus miego ritmas. Mano vaikas ryte sunkiai keliasi, nes jeigu nežadinčiau, ramiai parptų kaip per atostogas - iki 10 val.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 10:04)
-tikrai ne visi vaikai mielai soliuoja i mokykla ir cia nieko keisto
ar kas nors tuo stebisi?
as tik siulau pamastyti, kokios gali buti priezastys.
taip, priezastis gali buti elementari - netinkamas dienos rezimas ir miego trukumas. o gali buti ir kas nors kita. pvz., kol kas dar nebuvo uzduotas klausimas, ar tas devynmetis ir anksciau sunkiai keldavosi rytais, ar tik siais mokslo metais?
QUOTE(ragnez @ 2012 10 04, 10:13)
ar kas nors tuo stebisi?
taip, priezastis gali buti elementari - netinkamas dienos rezimas ir miego trukumas. o gali buti ir kas nors kita. pvz., kol kas dar nebuvo uzduotas klausimas, ar tas devynmetis ir anksciau sunkiai keldavosi rytais, ar tik siais mokslo metais?
Jum neatrodo , kad slieku netinkamoj vietoj ieskot ?
QUOTE(Karusia @ 2012 10 04, 10:05)
dar būna elementarus natūralus miego ritmas. Mano vaikas ryte sunkiai keliasi, nes jeigu nežadinčiau, ramiai parptų kaip per atostogas - iki 10 val.
mano devynmetis, kuris per atostogas ar savaitgaliais ramiai sau parpia kad ir iki desimtos, darbo dienomis be diskusiju keliasi 6:45. ir tai netgi zinant, kad jam mokykla visiskai nepatinka (nors mokytis jam sekasi labai gerai, su mokytoja ir vaikais nekonfliktuoja, turi draugu ir interesu).
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 10:14)
Jum neatrodo , kad slieku netinkamoj vietoj ieskot ?
deja ne. man atrodo, kad mes per daznai ignoruojame savo vaiku jausmus.
QUOTE(ragnez @ 2012 10 04, 10:15)
mano devynmetis, kuris per atostogas ar savaitgaliais ramiai sau parpia kad ir iki desimtos, darbo dienomis be diskusiju keliasi 6:45. ir tai netgi zinant, kad jam mokykla visiskai nepatinka (nors mokytis jam sekasi labai gerai, su mokytoja ir vaikais nekonfliktuoja, turi draugu ir interesu).
tai ka ? del to, kad jusiskis keliasi 6.45 be problemu, tai visi kurie nesikelias labai mielai turi problemu mokyklok ?
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2012 10 04, 10:17)
deja ne. man atrodo, kad mes per daznai ignoruojame savo vaiku jausmus.
o man atrodo, kad kartais devynmeciai tiesiog megsta pagiedot ilgiau
as nesakau, kad vaiku nereikia dometis, su juo sneketis, klausti ir bandyti suprasti kaip jis jauciasi ir pan. bet nereikia perspaust, nes paskui is tokiu labai ieskojimu bedu nematot elementariu dalyku. kad vaikui ne jausmu paiesku reikia, o tiesiog miegot anksciau eit.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 10:18)
tai ka ? del to, kad jusiskis keliasi 6.45 be problemu, tai visi kurie nesikelias labai mielai turi problemu mokyklok ?
man tiesiog keista, kodel toki pasipriesinima kelia pasiulymas pasidometi vaiko jausmais? ne fizine bukle ir pareigu vykdymu, o kaip vaikas jauciasi?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 10 04, 10:20)
as nesakau, kad vaiku nereikia dometis, su juo sneketis, klausti ir bandyti suprasti kaip jis jauciasi ir pan. bet nereikia perspaust, nes paskui is tokiu labai ieskojimu bedu nematot elementariu dalyku. kad vaikui ne jausmu paiesku reikia, o tiesiog miegot anksciau eit.
ar is parasymo apie vakarinius diktantus atrodo, kad tevai suvokia, kaip vaikas galetu jaustis?
beje, reikia suvokti ir toki dalyka, kad pradinukas dar daznai nemoka ir nesugeba ivardinti, kas su juo vyksta. ir jo vidines patirtys, nerimas, pyktis ar dar kas nors, kartais gali pasireiksti isoriniu destruktyviu elgesiu - nenoru keltis ryte, "nesugebejimu" susirasti kojiniu ar batu, atsisakymu valgyti pusrycius, arba - kaip mano devynmeciui - suglamzytais sasiuviniais...