Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas atsikalbinėja prieš tėvus

QUOTE(_Mirtišė_ @ 2012 06 06, 23:12)
Oj mes ir turim ta bedele, sunui 7m. doh.gif  nenoriu nedarysiu nevalgysiu nesidesiu neisiu nevaziuosiu nekalbesiu ne ne ne!!! su rekimais, siaubingais uzsispyrimais ranku sukryziavimais ir net zviegimais... visus durniais isvadins doh.gif  zodziu nesuprantu kur ka padariau ne taip ar cia toks amzius atejo g.gif  Bandau ir graziuoju ir piktuoju ir nekreipti demesio ir su grasinimais, kad bus atimti zaislai uz tokius jo ciudus, tai atsako, kad koks skyrtumas jam ju ir nereikia.. praeina max 10min mamyte atsiprasau, busiu geras, nezinau kodel as toks buvau, atsiprasau.. bandom kalbet bandom deliot kaip kas yra gerai kas yra blogai.. ale jau supratom kaip kas ka, uz valandos vel tas pats nenoriu nedarysiu ir t.t. Tikiusoi isaugsim sita laikotarpi, nes dabar tai kosmaras kazkoks verysad.gif

Jum gerai, Jūsų nors atsiprašo, susitaiko 4u.gif
Maniškė, tai ant tiek užsispyrusi doh.gif
Po eilinio pykčio, kai man jau trūko kantrybė, pasakiau vsio nors tave labai myliu, bet su tavimi nedraugausiu ir nekalbėsiu schmoll.gif
Visą vakarą vaikščiojo, mama, mama, nieko nesakiau. Pati suruošė pamokas, sudėjo kuprinę, susiruošė miegui.
Iš ryto vėl tas pat, mama, mama, nieko nesakau jai. Tai vėl gi pati susiruošė, ištraukė rubus, kokius norėjo, apsirengė, susišukavo. Ir ne ateiti pas mane, ne, nuvarė pas tėvą, sako nuvešk mane į mokyklą doh.gif
Tėvas jos klausia, dėl ko su tavimi mama nešneka, o ji, aj, ilgai pasakot doh.gif
Ir ką galvojate, kelintą dieną ir nieko, nei atsiprašymo, nei kodėl nešneki, nieko doh.gif
Ir kokį metodą dar naudot neįsivaizduoju doh.gif Geruoju, negirdi schmoll.gif Bloguoju, negirdi schmoll.gif Rėkiu, negirdi schmoll.gif Tyliu, vėl negirdi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 10 02, 20:19)
* Visą vakarą vaikščiojo, mama, mama, nieko nesakiau.

** Iš ryto vėl tas pat, mama, mama, nieko nesakau jai.

Ir ką galvojate, kelintą dieną ir nieko, nei atsiprašymo, nei kodėl nešneki, nieko  doh.gif
Ir kokį metodą dar naudot neįsivaizduoju  doh.gif  Geruoju, negirdi  schmoll.gif  Bloguoju, negirdi  schmoll.gif  Rėkiu, negirdi  schmoll.gif  Tyliu, vėl negirdi  schmoll.gif

TAigi, pati parašėt, kad vaikščiojo ir vakare ir ryte ir kvietė: mama, mama.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 10 03, 09:47)
TAigi, pati parašėt, kad vaikščiojo ir vakare ir ryte ir kvietė: mama, mama.. g.gif

Tai, taip, tik ir girdėjau, kad šaukia blink.gif O, jeigu neatsakydavau, tai nieko ir neišgirsdavau daugiau schmoll.gif
Turiu omeny, ji net nesuprato, kodėl aš su ja nešneku, o apie atsiprašymą, tai net minčių jai nekilo doh.gif
Atsakyti
Mes irgi susiduriams su panašia problema.
Kai pradėjau ieškoti atsakymo, kodėl taip yra, vienas iš mane dalinai patenkinančių atsakymų buvo, kad vaikas mokykloje užgniaužia savyje daug emocijų, kurios paskui, sugrįžus namo, nevaržomai išsilieja. Tiesiog darželyje vaikai gali rinktis veiklą, patys nusprendžia, ar nori žaisti, ar spalvinti ir pan. Mokykloje atsiranda tam tikra prievarta - jei reikia rašyti, tai turi tą ir daryti. Dar prisideda nauja aplinka, nauji žmonės ir t.t.
Kol kas mėginu bent jau taip pat audringai nereaguoti į jo elgesį, kiek įmanoma išliku rami. Aistroms nurimus, mėginam ramiai išsiaiškinti. Tik nelabai tai padeda... Vis tikiuosi, kad einant laikui viskas susidėlios į savo vietas.

Neatmetu "versijos", kad vaikas taip siekia daugiau dėmesio. Kad ir kaip stengiesi, bet juk negali ištisai su vienu vaiku žaisti, kalbėtis. Kažkaip į savo veiklą (kambarių tvarkymas, maisto ruošimas, skalbinių džiaustymas ir pan.) jį įtraukti man nepavyksta, nors labai norėčiau ir kantrybe tikrai apsišarvuočiau. Bet gal anksčiau jo tinkamai nepadrąsinau, kad jis nenori kartu su manim tuo užsiimti.

Dabar įpusėjau knygą "Laimingi tėvai, iššūkis vaikams". Kažkada pradėjau skaityti ir numečiau (iš tiesų vertimas nelabai kokybiškas). Bet dabar turbūt tos problemos aktualesnės, todėl su dideliu susidomėjimu skaitau, ypač pateikiamas gyvenimiškas situacijas ir jų komentarus. Pamėginkit, gal ir jūs surasit šį tą naudingo.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2012 10 03, 11:17)
Dabar įpusėjau knygą "Laimingi tėvai, iššūkis vaikams".

turėtų būti "Laimingi vaikai iššūkis tėvams" wink.gif

QUOTE(sunflow @ 2012 10 03, 10:49)
Turiu omeny, ji net nesuprato, kodėl aš su ja nešneku, o apie atsiprašymą, tai net minčių jai nekilo  doh.gif

stebites, kad jusu dukra nemoka minciu skaityti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 03 spalio 2012 - 13:11
QUOTE(ragnez @ 2012 10 03, 14:10)
stebites, kad jusu dukra nemoka minciu skaityti?

Aš ir nereikalauju iš vaiko, kad skaitytų mintis mirksiukas.gif
Tiesiog prieš nekalbėjimą, jai viskas buvo paaiškinta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 10 03, 14:24)
Aš ir nereikalauju iš vaiko, kad skaitytų mintis  mirksiukas.gif
Tiesiog prieš nekalbėjimą, jai viskas buvo paaiškinta  mirksiukas.gif

ka galima suprasti is tokio paaiskinimo:

Po eilinio pykčio, kai man jau trūko kantrybė, pasakiau vsio nors tave labai myliu, bet su tavimi nedraugausiu ir nekalbėsiu  schmoll.gif

labiausiai tai man sita situacija primena vaiku pokalbi "nu duok saldaini" - "neduosiu" - "nu prasau, duok saldaini" - "nenoriu, neduosiu" - "nu tai as su tavim daugiau nekalbesiu ir nedraugausiu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 03 spalio 2012 - 13:36
QUOTE(ragnez @ 2012 10 03, 14:34)
ka galima suprasti is tokio paaiskinimo:
labiausiai tai man sita situacija primena vaiku pokalbi "nu duok saldaini" - "neduosiu" - "nu prasau, duok saldaini" - "nenoriu, neduosiu" - "nu tai as su tavim daugiau nekalbesiu ir nedraugausiu".

Na, jeigu Jums ši situacija atrodo, kaip vaikų žaidimai, tai daugiau komentuoti nieko negaliu.
Matyt Jums neteko susidurti su tokiu vaiko elgesiu.
Savo elgesiu norėjau parodyti vaikui, kaip yra "smagu", kai su tavimi kalbasi, tavęs prašo, o kitas nieko negirdi ir nieko nedaro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 10 03, 15:45)
Savo elgesiu norėjau parodyti vaikui, kaip yra "smagu", kai su tavimi kalbasi, tavęs prašo, o kitas nieko negirdi ir nieko nedaro  mirksiukas.gif

ir kokio rezultato pasieket?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 10 03, 16:13)
ir kokio rezultato pasieket?

Bent dabar, kai prašau, nors ir atsikalbinėdama, padaro mirksiukas.gif Labai tikiuosi, kad tai bus ilgalaikis, o ne trumpalaikis efektas rolleyes.gif
Atsakyti
Jum gerai, Jūsų nors atsiprašo, susitaiko  4u.gif
Maniškė, tai ant tiek užsispyrusi  doh.gif
Po eilinio pykčio, kai man jau trūko kantrybė, pasakiau vsio nors tave labai myliu, bet su tavimi nedraugausiu ir nekalbėsiu  schmoll.gif
Visą vakarą vaikščiojo, mama, mama, nieko nesakiau. Pati suruošė pamokas, sudėjo kuprinę, susiruošė miegui.
Iš ryto vėl tas pat, mama, mama, nieko nesakau jai. Tai vėl gi pati susiruošė, ištraukė rubus, kokius norėjo, apsirengė, susišukavo. Ir ne ateiti pas mane, ne, nuvarė pas tėvą, sako nuvešk mane į mokyklą  doh.gif
Tėvas jos klausia, dėl ko su tavimi mama nešneka, o ji, aj, ilgai pasakot  doh.gif
Ir ką galvojate, kelintą dieną ir nieko, nei atsiprašymo, nei kodėl nešneki, nieko  doh.gif
Ir kokį metodą dar naudot neįsivaizduoju  doh.gif  Geruoju, negirdi  schmoll.gif  Bloguoju, negirdi  schmoll.gif  Rėkiu, negirdi  schmoll.gif  Tyliu, vėl negirdi  schmoll.gif

nesistebiu Jusu situacija visiskai schmoll.gif ir tevas aisku nuveze ja i mokykla, ane lotuliukas.gif ? vietoj to, kad lieptu atsiprasyt mamos ir paprasyt mamos, jisai tiesiog eme ir nuveze lotuliukas.gif
gal reikejo vyra prainformuot visu pirma apie Jusu barni su dukra g.gif ? jei Jus su vyru nebusit vieningi, dukra sokdins Jus abu kaip karstas bulves biggrin.gif

keista, kad nei vienai patarianciai tas neuzkliuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Mirtišė_ @ 2012 06 06, 23:12)
Oj mes ir turim ta bedele, sunui 7m. doh.gif   nenoriu nedarysiu nevalgysiu nesidesiu neisiu nevaziuosiu nekalbesiu ne ne ne!!! su rekimais, siaubingais uzsispyrimais ranku sukryziavimais ir net zviegimais... visus durniais isvadins doh.gif  zodziu nesuprantu kur ka padariau ne taip ar cia toks amzius atejo g.gif   Bandau ir graziuoju ir piktuoju ir nekreipti demesio ir su grasinimais, kad bus atimti zaislai uz tokius jo ciudus, tai atsako, kad koks skyrtumas jam ju ir nereikia.. praeina max 10min mamyte atsiprasau, busiu geras, nezinau kodel as toks buvau, atsiprasau.. bandom kalbet bandom deliot kaip kas yra gerai kas yra blogai.. ale jau supratom kaip kas ka, uz valandos vel tas pats nenoriu nedarysiu ir t.t. Tikiusoi isaugsim sita laikotarpi, nes dabar tai kosmaras kazkoks verysad.gif

atsikalbinejimas yra viena, vadinimas visu durniais - kita blink.gif
maniskiui 8 metai bus gruodi, kazkaip dar susisnekam, aisku buna, kad kazko nenori, bando issisukt ir pan. bet durne manes ar kazkok gyvenime nera pavadines blink.gif gal todel, kad namuose nelabai girdejes tokiu epitetu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 04 spalio 2012 - 08:45