Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas atsikalbinėja prieš tėvus

maniskis jau 3 metu atsikalbineja, jei ka reikia daryti sako negaliu.
Atsakyti
..sveikos smile.gif auginu sūnų, kuriam aštuoneri, susidūriau ir aš su atsikalbinejimu, negirdėjimu ir nesupratimu vienam kito. Kantrybė, kalbėjimasis, aiškinimasis esamos problemos- vienintelis sprendimas. Kartais vaikui reikia pabūti ne tik mama, kuri gamina, skalbia ir patikrina pamokas, su vaiku reikia pasikalbėti prie puodelio arbatos, aptarti dienos įvykius, ar apsikabinus palysti po dekiu, ir pasipasakoti paslaptis. Vaikams tai labai svarbu smile.gif
Atsakyti
DEMESIO PARASIAU ILGA ZINUTE BET RASKIT LAIKO IR PERSKAITYKIT MANAU LABAI PRAVERS biggrin.gif
Man 14m. tai pasakysiu kas mane sutramdytu (aisku manes tramdyt nereikia nes as gera dukryte 4u.gif ) tai va dar turiu sese 16m. kuri visiskai skiriasi nuo manes ji blogoji dukra doh.gif . Nu va tai manau pradesiu nuo seses kadangi daznai matau ja gincijantis su mama unsure.gif . As manau kad ja pradejo auklet kai jau buvo per velu, gyvenom mieste (nenoriu minet nes gal kas supyksit ax.gif ) kur jaunimas jau labai paseles ir va prisimoke sesute as buvau maza tai man dar nerupejo, pati bendravau su maziais ir gerai buvo . Nu va ir tevai nepastebejo nelabai pamenu bet tikiu kad sakydavo kad eina mokytis o is tikruju tai uz kampo blink.gif . Ir prasidejo gincai... Tevai issiskyre tetis gyvena tam mieste o mama issikrauste mes abi su mama apsigyvenom. Sese nepasikeite ir labai pykosi su mama, persikrauste pas teti unsure.gif . O tetis mano visai negrieztas o sesei tai labai gerai. Buna atvaziuoja, tai del manes tegu neatvaziuotu zinau kad blogai taip sakyt, myliu as ja bet kad kaip ne sava ji pykstas su mama ir manim...
Nu uzteks mano istorijos pasakysiu ka manau kad reikia daryti jums (teveliams) kol dar nevelu. Kalbekites kuo anksciau apie gerima rukyma ir t.t. su mano sese nieks nekalbejo ir va kaip gavos. Na ir su manim nekalbejo bet man ir nereikia jau prisiziurejau koki zveri is mano seses sitie dalykai padare ir seip esu per protinga kad tai daryciau rolleyes.gif . Nu va 2 dalykas bauskite blush2.gif . Jokiu budu nekalbu apie musima!!! Tiesiog istatykite taisykles kad jei neklausys ar darys kanors nepriimtino jusu seimoje bus namu arestas ar tiesiog manau kad reikia Pries isleidziant kur nors ten su draugais ar ka pasakyti: Isleidziu tave bet jeigu darysi tai ka neleidziu (nu aisku pasakykite ko neleidziat, jau patys spreskit g.gif ) tai daugiau niekur neisleisiu net neprasyk, namai bus tau kaip kalejimas ir tu busi del to kalta (manau gerai taip pagazdint nes niekas nenori buti kalejme ipac paauglys mirksiukas.gif ) BET JOKIU BUDU NEKALBEKIT PAKELTU BALSU!!! Kaip vienas protingas zmogus sake: Kuo garsiau su manimi snekesi tuo toliau as nuo taves trauksiuos smile.gif ir dar labiau priesinsis. O jei jau gris per velai, prisirukes, prisigeres ar dar ka (nu ko neleidot) tai nesuteikit antros galimybes kad ir kaip maldaus (zinau is seses patirties) NEPASITAISYS!! Vel tapati padarys o kuo toliau tuo blogiau nes matys kad leidziat ir galvos aj darysiu ka noriu vistiek kita karta isleis...O jei jau per velu, niekada nekalbejot su vaiku ir atejo girtas ir tt tai atsiseskite ir ramiai pasakykite: As tau neleidziu to ir to daryti as labai tavimi nusivyliau, galvojau galesiu tavimi didziuotis o tu taip su manimi elgiesi (patikekit vaikas pasijus labai blogai ir nebenores to daryti) 3 dalykas kuri darykite tai suzinokite visus su kuriais jusu vaikas bendrauja ir neleiskit bendrauti su "blogieciais" Nors seip tai leiskite ten mokykloj sneketis jei klasiokas ar kanors (nes as tai bendrauju mokykloj su tais kurie ir geria ir ruko nes jie normalus kai to nedaro o mokykloj tai negers ax.gif ) Bet neleiskit su jais eit kur nors po pamoku ir pan. bet cia jau griezciau nes jie galvos ai nepamatys gi kur as vaikstau.. UPS nu ir ilga cia zinute parasiau lotuliukas.gif gal kokia psichologe busiu biggrin.gif . Nu jau baigsiu blush2.gif tikiuosi padejau kazkiek o siap tai galvokit ko jus noretumet is tevu jai butumet sio amziaus paauglias thumbup.gif SEKMES 4u.gif smile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sniky: 25 kovo 2012 - 16:28
QUOTE(Sniky @ 2012 03 25, 18:26)
As tau neleidziu to ir to daryti as labai tavimi nusivyliau, galvojau galesiu tavimi didziuotis o tu taip su manimi elgiesi (patikekit vaikas pasijus labai blogai ir nebenores to daryti) 3 dalykas kuri darykite tai suzinokite visus su kuriais jusu vaikas bendrauja ir neleiskit bendrauti su "blogieciais" Nors seip tai leiskite ten mokykloj sneketis jei klasiokas ar kanors (nes as tai bendrauju mokykloj su tais kurie ir geria ir ruko nes jie normalus kai to nedaro o mokykloj tai negers  ax.gif ) Bet neleiskit su jais eit kur nors po pamoku ir pan. bet cia jau griezciau nes jie galvos ai nepamatys gi kur as vaikstau.

Prisiminiau savo paauglystę. Jei tai, kas aprašyta cituojamoj žinutėj, būtų naudojama man "nuraminti", turbūt dabar su tėvais nebendraučiau. Tai psichologinis smurtas, vaiko savivertės mažinimas...
Dėl uždraudimo su kažkuo bendrauti tai irgi, didžiausia nesąmonė - juk uždraustas vaisius visada saldesnis. Be to, visi tėvai galvoja, kad jų vaikas nekaltas ir jam blogą įtaką draugai daro lotuliukas.gif Niekas niekada paauglystėj manęs nevertė rūkyti, gerti, tūsavotis ir t.t. - visko norėjau pati, tai tikrai nebuvo draugų įtaka. Ne jau manote, kad paaugliai tokie kvaili, kad norės bendrauti su kažkokiais baisiais žmonėmis, kurie juos vers daryti tai, ko jie patys nenori (gert, rūkyt etc.)

Tuo labiau, nepadės tie patarimai kovojant su "atsikalbinėjimu". Atsikalbinėja, nes jaučiasi nesuprasti, ir tiek. Šiaip ar taip visa tai yra išaugama, tačiau jei padėtis tikrai nekontroliuojama, ne internete, o pas psichologą kabinete reikia tokią problemą spręsti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2011 03 08, 11:03)
Tai va butent tie pokalbiai, situaciju nagrinejimai ir yra ir ji pasako pasekmes kas galejo nutikti ir jei taip darys kas gali nutikti. Mes kalbam kalbam ir kalbam.....ir kalbam ....

Maniskiai i bandyma pasikalbeti reaguoja - IR VEL..., ZINAU ZINAU..... Jie kalbetis NENORI. Paaugliai mano, kad jie viska zino ir kad viska supranta.
Atsakyti
QUOTE(bitutes @ 2012 05 05, 14:41)
Maniskiai i bandyma pasikalbeti reaguoja - IR VEL..., ZINAU ZINAU..... Jie kalbetis NENORI. Paaugliai mano, kad jie viska zino ir kad viska supranta.

drinks_cheers.gif tikiuosi tas laikotarpis mums neuztruks
Atsakyti
Oj mes ir turim ta bedele, sunui 7m. doh.gif nenoriu nedarysiu nevalgysiu nesidesiu neisiu nevaziuosiu nekalbesiu ne ne ne!!! su rekimais, siaubingais uzsispyrimais ranku sukryziavimais ir net zviegimais... visus durniais isvadins doh.gif zodziu nesuprantu kur ka padariau ne taip ar cia toks amzius atejo g.gif Bandau ir graziuoju ir piktuoju ir nekreipti demesio ir su grasinimais, kad bus atimti zaislai uz tokius jo ciudus, tai atsako, kad koks skyrtumas jam ju ir nereikia.. praeina max 10min mamyte atsiprasau, busiu geras, nezinau kodel as toks buvau, atsiprasau.. bandom kalbet bandom deliot kaip kas yra gerai kas yra blogai.. ale jau supratom kaip kas ka, uz valandos vel tas pats nenoriu nedarysiu ir t.t. Tikiusoi isaugsim sita laikotarpi, nes dabar tai kosmaras kazkoks verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(_Mirtišė_ @ 2012 06 06, 23:12)
Oj mes ir turim ta bedele, sunui 7m. doh.gif  nenoriu nedarysiu nevalgysiu nesidesiu neisiu nevaziuosiu nekalbesiu ne ne ne!!! su rekimais, siaubingais uzsispyrimais ranku sukryziavimais ir net zviegimais... visus durniais isvadins doh.gif  zodziu nesuprantu kur ka padariau ne taip ar cia toks amzius atejo g.gif  Bandau ir graziuoju ir piktuoju ir nekreipti demesio ir su grasinimais, kad bus atimti zaislai uz tokius jo ciudus, tai atsako, kad koks skyrtumas jam ju ir nereikia.. praeina max 10min mamyte atsiprasau, busiu geras, nezinau kodel as toks buvau, atsiprasau.. bandom kalbet bandom deliot kaip kas yra gerai kas yra blogai.. ale jau supratom kaip kas ka, uz valandos vel tas pats nenoriu nedarysiu ir t.t. Tikiusoi isaugsim sita laikotarpi, nes dabar tai kosmaras kazkoks verysad.gif

O kaip kitaip, negi pačios tokios nebuvot. rolleyes.gif Aš ir dabar ginčinuosi su tėvais, kai jie primygtinai bando, ką nors nurodyt kaip daryt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nebijoklė @ 2012 06 07, 10:26)
O kaip kitaip, negi pačios tokios nebuvot. rolleyes.gif Aš ir dabar ginčinuosi su tėvais, kai jie primygtinai bando, ką nors nurodyt kaip daryt. smile.gif

buvau butent tokia ir buvau kaip dabar sunus ax.gif bet gaudavau per subine ir apsiramindavau kazkuriam laikui biggrin.gif bet as nenoriu musti savo vaiko ir noriu kazka daryti kitaip tik nezinau kaip ir ka g.gif ir kaip niekas nebepadeda persasi viena mintis, gal visgi yra tikrai tokiu vaiku kurie be dirzo neuzauga, nes kitaip nebuna tevai isgirsti... ax.gif zodziu vis tikiu, kad sugalvosiu kazkaip kaip suiskalbeti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2012 01 28, 16:07)
maniskis jau 3 metu atsikalbineja, jei ka reikia daryti sako negaliu.

Protingas vaikas. nesako nenoriu...smile.gif)
Mes savo maze nuolat ikalbinedavome protingais atsakymais... kaip negali, mamyte tai gali, tevelis ir gi nenori, bet turi daryti ir turi galeti:))
Atsakyti
ką manote?
Atsakyti
ax.gif na dėmesio verta apskaityt ką mano vaikai..kaip išsako savo nuomonę..o ką tik patys buvom paaugliai doh.gif
Atsakyti