Įkraunama...
Įkraunama...

Sutrumpėjęs gimdos kaklelis

QUOTE(naktigone @ 2016 04 15, 20:12)
ne, su ranka kontraindikuotina žiūrėti, beto, neinformatyvu, nes nesimato realaus vaizdo. o per v.echo matosi ir ilgis ir storis.

o dėl minkštumo, tai jis minkštėja prieš trumpėjant, kitaip neatsidarytų (prieš gimdymą). bet šiaip, kiek mokslinių straipsnių skaičiau tai svarbiausia yra ilgis ir atsidarymas.. jei bus normalaus ilgio ir minkštesnis, bet netrumpėjantis per kažkokį tai reikiamą laikotarpį, tai nėr ko pergyvent.  kažkur šitoj temoj buvau įmetus nuorodą gerą į tą mokslinę apžvalgą, tai po jos viskas labai susidėlioja gražiai  smile.gif
Papildyta:
http://www.mtp.lt/fi..._3-370-375p.pdf
Papildyta:
dar įdomus straipsniukas:
http://www.vitaelite...iewFile/158/157

Pirma straipsni zinau, prg mano draugas:) bet ta tikrai zino ne visi gyd, ir man tas taip keista, gal kai kurie gyd niekuo nesidomi?? Antras straipsnis labai padejo nusiraminti, nes rizikos nera tokios labai jau dideles nestuke.gif.
Tik dar idomu, kaip ir kada tada nustatineja minkstuma/kietuma pagal tas westin ir bishop skales, kaip sakai, kad ranka negerai ziureti- echoskop. kietumas juk nesimato? Ar jei mato sutrumpejima ir atsidaryma, tuomet tik ziuri ranka kietuma? g.gif
Mane ziurejo kelis kartus ir ranka. Kazkaip nedristu atsisakyti..
Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 15, 21:41)
Pirma straipsni zinau, prg mano draugas:) bet ta tikrai zino ne visi gyd, ir man tas taip keista, gal kai kurie gyd niekuo nesidomi??  Antras straipsnis labai padejo nusiraminti, nes rizikos nera tokios labai jau dideles nestuke.gif.
Tik dar idomu, kaip ir kada tada nustatineja minkstuma/kietuma pagal tas westin ir bishop skales, kaip sakai, kad ranka negerai ziureti- echoskop. kietumas juk nesimato? Ar jei mato sutrumpejima ir atsidaryma, tuomet tik ziuri ranka kietuma?  g.gif
Mane ziurejo kelis kartus ir ranka. Kazkaip nedristu atsisakyti..

nežinau, gal keitumą ir ranka, bet kaip rašo - kad nėr efektyviausias būdas nustatyt priešlaikinį, plius, tai gali paskatinti, todėl geriausia echo.
o šiaip, bandyčiau spėti, kad minkštėjant plėstis turėtų kaklelis, nes kietas susitraukęs ir siauras būna. tai matuojant echo, jei tarkim padaro ranka patikrinimą,būna kietas,tada išmatuotų cm plotį, ir jei platėtų, reiškias, minkštėja. nu čia teoriškai bandau saugesnį būdą "išrast" biggrin.gif

aha, tas antras straipsnis tai ir mane nuramino : )) nusprendžiau kitą sav dar vieną kart nueit pasitikrint, nes vis tik dekretines gavau, nėr ko taupyt biggrin.gif

ir man patiko, kad straipsny rašo, kad profas turi matuot ilgį ir kad gali neparodyt atsidarymo (būtent man taip ir buvo su viena daktare, kad blogai matavo ir užspaudė vidines žiotis). wreiktų jai nunešt tą straipsnį. o dėl prg tai tikrai iš mano visų 4 kalbėtų tik 1 sakė UŽ prg smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naktigone: 15 balandžio 2016 - 23:09
QUOTE(naktigone @ 2016 04 16, 00:08)
nežinau, gal keitumą ir ranka, bet kaip rašo - kad nėr efektyviausias būdas nustatyt priešlaikinį, plius, tai gali paskatinti, todėl geriausia echo.
o šiaip, bandyčiau spėti, kad minkštėjant plėstis turėtų kaklelis, nes kietas susitraukęs ir siauras būna. tai matuojant echo, jei tarkim padaro ranka patikrinimą,būna kietas,tada išmatuotų cm plotį, ir jei platėtų, reiškias, minkštėja. nu čia teoriškai bandau saugesnį būdą "išrast" biggrin.gif

aha, tas antras straipsnis tai ir mane nuramino : )) nusprendžiau kitą sav dar vieną kart nueit pasitikrint, nes vis tik dekretines gavau, nėr ko taupyt biggrin.gif

ir man patiko, kad straipsny rašo, kad profas turi matuot ilgį ir kad gali neparodyt atsidarymo (būtent man taip ir buvo su viena daktare, kad blogai matavo ir užspaudė vidines žiotis). wreiktų jai nunešt tą straipsnį. o dėl prg tai tikrai iš mano visų 4 kalbėtų tik 1  sakė UŽ prg smile.gif

Aisku kad gerai, jog dar karta eisi, nors savaiciu jau daug, bet iki termino vistiek laiko yra bigsmile.gif
Kaip suprantu, tik po 33sav. galima gimdyti bet kur, o iki to- tik santariskes arba kauno klinikos.

Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 16, 13:10)
Aisku kad gerai, jog dar karta eisi, nors savaiciu jau daug, bet iki termino vistiek laiko yra bigsmile.gif
Kaip suprantu, tik po 33sav. galima gimdyti bet kur, o iki to- tik santariskes arba kauno klinikos.

po 36+6 betkur, man atrodo. bent jau kur aš noriu, tai sakė nuo 37sav smile.gif
Atsakyti
Tylu, ramu sitoje temuteje... ax.gif niekam nera problemu ar visos tyliai kencia? 4u.gif
Atsakyti
Yra, yra. Man matavo pries pora savaiciu, buvo 2 cm. Po savaites permatavo, buvo tarp 2 ir 2.5 cm. Vartoju progesterona (krinona), sake daugiau pailset, nenesiot sunkiai. Daugiau viska darau normaliai, einu i darba.
Atsakyti
QUOTE(Mrs. @ 2016 04 19, 14:39)
Yra, yra. Man matavo pries pora savaiciu, buvo 2 cm. Po savaites permatavo, buvo tarp 2 ir 2.5 cm. Vartoju progesterona (krinona), sake daugiau pailset, nenesiot sunkiai. Daugiau viska darau normaliai, einu i darba.

Mrs, as skaitau rugpjutinukes, nes pati tokia, tik nerasau drinks_cheers.gif
Jei gerai prisimenu, tu ne LR- ar pas jus ziuri ranka kietuma? 4u.gif
Atsakyti
Prisijunk smile.gif Ne, ranka niekas nematuoja, su vaginaliniu echoskopu.
Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 20, 07:50)
Mrs, as skaitau rugpjutinukes, nes pati tokia, tik nerasau drinks_cheers.gif
Jei gerai prisimenu, tu ne LR- ar pas jus ziuri ranka kietuma?  4u.gif

su ranka nerekomenduojama matuot, nes kartais kaip tik iššaukia priešlaikinį.

šiandien buvau pas savo poliklinikos ginekologę. tai ji maždaug mane išjuokė, kam aš tyriausi tą kaklelį, tipo nėr prasmės, nes jei nubėgtų vandenys, tik tada brandintų plaučius. nu nesuprantu tokio požiūrio doh.gif o tai jei nesitikrinčiau ir eičiau pilnu tempu sportuot ir tai paskatintų atsidarymą, tai kaip ji nemato prasmės? plius, visur moksliškai patvirtinta, kad kaklelio matavimas yra vienas geriausių ir saugiausių priešlaikinio gimdymo nustatymo būdų. susinervinau. sako dabar tikrai nebeik matuotis. sakau, o jeigu sutrumpės visai, ir reiks plaučius brandint, tai sako,kad nebrandins, kol nenubėgs vandenys. ir dar su tokia pajuoka verysad.gif
Atsakyti
Naktigone, idomus poziuris tavo gydytojos. As jauciu keisciau ja, nepatinka man tokios, su pasaipele.

Man matavo profilaktiskai, kai dare echo apie 20 sav. Su pirmu nestumu nieko panasaus nebuvo. O toliau jau jie susake, ka daryt ir kada vel ateit pasitikrint -po savaites, tada - po dvieju (cia viskas ligonineje) ir taip seks iki galo. Koordinuoja prieziura su mano gydytoja, tikrai negaliu skustis. Kaip jau minejau, gydytoja paskyre progesterona. Man sake, kad irodyta, kad tai efektyvu.
Atsakyti
QUOTE(naktigone @ 2016 04 20, 18:43)
su ranka nerekomenduojama matuot, nes kartais kaip tik iššaukia priešlaikinį.

šiandien buvau pas savo poliklinikos ginekologę. tai ji maždaug mane išjuokė, kam aš tyriausi tą kaklelį, tipo nėr prasmės, nes jei nubėgtų vandenys, tik tada brandintų plaučius. nu nesuprantu tokio požiūrio  doh.gif o tai jei nesitikrinčiau ir eičiau pilnu tempu sportuot ir tai paskatintų atsidarymą, tai kaip ji nemato prasmės? plius, visur moksliškai patvirtinta, kad kaklelio matavimas yra vienas geriausių ir saugiausių priešlaikinio gimdymo nustatymo būdų. susinervinau. sako dabar tikrai nebeik matuotis. sakau, o jeigu sutrumpės visai, ir reiks plaučius brandint, tai sako,kad nebrandins, kol nenubėgs vandenys. ir dar su tokia pajuoka  verysad.gif

Naktigone, nekreipk demesio i poliklinikos ta savo gine. 4u.gif ji matyt ir prg prasmes nemate schmoll.gif as su tokiu poziuriu irgi susiduriau-15-16 sav. nu taigi dar ne 2,5cm!!! tai laikoma nesutrumpejes, nieko daryti nereikia doh.gif jiems tai statistika, o mums- musu vaikai. nestuke.gif
O tu jos teiravaisi del brandinimo? Su tiek savaiciu gal jau isvis nebereikia brandinti? Kiek dar yra to kaklelio pas tave? Man atrodo jau pritempsi iki galo thumbup.gif
Papildyta:
O man buvo sia savaite kazkokiu keistu maksties skausmu verysad.gif eisiu kad paziuretu, bet kazkaip jie man nepatinka....
Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 21, 08:33)
Naktigone, nekreipk demesio i poliklinikos ta savo gine.  4u.gif ji matyt ir prg prasmes nemate schmoll.gif  as su tokiu poziuriu irgi susiduriau-15-16 sav.  nu taigi dar ne 2,5cm!!! tai laikoma nesutrumpejes, nieko daryti nereikia doh.gif  jiems tai statistika, o mums- musu vaikai.  nestuke.gif
O tu jos teiravaisi del brandinimo? Su tiek savaiciu gal jau isvis nebereikia brandinti?  Kiek dar yra to kaklelio pas tave? Man atrodo jau pritempsi iki galo  thumbup.gif
Papildyta:
O man buvo sia savaite kazkokiu keistu maksties skausmu verysad.gif eisiu kad paziuretu, bet kazkaip jie man nepatinka....

Prieš 3sav matavaus tik, 1,8 likę. Brandina iki 34sav. Eisiu kitą savaitę, užsirašiau jau.

O man 17sav jau 2,20 lygtai buvo smile.gif)) bet iškart prg pradėjau vartot, ramiai gyvent, daug gulinėt.
Papildyta:
QUOTE(Mrs. @ 2016 04 21, 02:24)
Naktigone, idomus poziuris tavo gydytojos. As jauciu keisciau ja, nepatinka man tokios, su pasaipele.

Man matavo profilaktiskai, kai dare echo apie 20 sav. Su pirmu nestumu nieko panasaus nebuvo. O toliau jau jie susake, ka daryt ir kada vel ateit pasitikrint -po savaites, tada - po dvieju (cia viskas ligonineje) ir taip seks iki galo. Koordinuoja prieziura su mano gydytoja, tikrai negaliu skustis. Kaip jau minejau, gydytoja paskyre progesterona. Man sake, kad irodyta, kad tai efektyvu.

Taiva, kad norėčiau, tik nežinau į ką keist, tai tiesiog privačiai papildomai einu, o poliklinikoj lankaus dėl kraujo tyrimų, ir kitų, kad nereijtų mokėt. Kitą nėštumą tikrai ieškosiu kitos gydytojos. Dabar dar nenoriu keist, nes žadu gimdyt ten, kur ji kartais budi. Tai jei netyčia išpultų ji, nenoriu, kad įsižeidus būtų. Pavaikščiosiu jau iki galo privačiai, nieko nepadarysi smile.gif

O tu pas ką vaikštai, kad taip rimtai žiūri?
Man išvis, labai daug problemų su nėštumų, kitos stebisi kodėl manęs nesiunčia pas 3lygio ginekologus. Toks vaizdas, kad jiems kaip bus su manim, taip.... pirmas nėštumas, tai ant eksperimentų...
Atsakyti