Įkraunama...
Įkraunama...

Sutrumpėjęs gimdos kaklelis

QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 12, 10:47)
Dabar as jau pora sav. neziureta, taciau kol ziuredavo kas savaite, nesikeite. Bet ir tokiu spazmu nebeturiu, kokie buvo uzeje- tokie trumpi skaudus is apacios....
O kraujuoji, jei hematoma mato? Gal tikrai, ji ir trukdo kakleliui?
4u.gif

Taip, jau mėnesį, bet nedaug. Pradžioj buvo viena maža hematoma, per savaitę ir nunyko. Bet tada atsirado nauja doh.gif man čia visakas jau kaip košmaras atrodo.
Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 12, 10:06)
Sveikos merginos, mano kakleli rado 2,7 esant 16 savaiciu. Teko keisti gyd, nes pirma sake- niekas nezino kaip bus, daryti nera ka, apsiuti irgi niekas nesius, nes siuva tik po 3!!! persileidimu doh.gif
Dabar naudoju prg, guliu daug, ir turiu jau 22 sav.
Mano buvo ir T raide susigadinusi, tai cia gal dar nera atsidarymas, bet pradzia. Man sako, jog atsistate ta raide, tai nesu tikra, jog ne kiek negali grizti i pradine padeti g.gif

Vabaliuke, nueikit pas ka nors patikima papildomai, bus ramiau. Man atrodo, prg turi vis tiek skirti, o del apsiuvimo, irgi turetu pakomentuoti  4u.gif

man lygiai tas pats - kadangi pirmas nėštumas, tai fiziologiškai tas nepakankamumas gali atlaikyt visą nėštumą be problemų, todėl nesiūna. buvau pas 4 skirtingas gydytojas dėl to. Ir tik viena skyrė progesteroną, kitos atmetė, kad tipo neveikia, nesąmonė. Bet pasiskaičiau mokslinių straipsnių ir naudojau prg.

o dėl formos atsidarymo, tai labai priklauso kaip pažiūrės gydytojas. jei perspaus - netgi atrodys uždaras, jei kampas pasikeis, irgi. pas mane Y formos, piltuvėlio, viršūnė atsidarius 0,8cm, viduriukas siaurėjant 0,4cm. pinas kaklelis 4cm, o uždara apatinė dalis 1,8cm likus (prieš 3 sav).

o mano aplinkoj viena pažįstama prarado 2 berniukus22 ir 26sv, nes tiesiog staiga atsidarė ir viskas. kitus 2 nėštumus užsiuvo kaklelį ir išnešiojo.
Papildyta:
QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 12, 08:44)
7 mm ir 9 mm.  Ilgis 27mm. Kažkaip daktarė nieko konkretaus nepasakė, tikriausiai bandysiu ieškot antros nuomonės. Dėl savo ramybės.

27mm pilnas ar tik ta uždara funkcionuojanti dalis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naktigone: 12 balandžio 2016 - 10:58
QUOTE(naktigone @ 2016 04 12, 12:02)

Papildyta:

Nežinau, parašyta kaklelio ilgis 27 mm ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 12, 12:54)
Nežinau, parašyta kaklelio ilgis 27 mm ir viskas  g.gif

jei uždaro tiek, tai dar thumbup.gif na, visos geros istorijos turėtų įkvėpti optimizmo : )
Atsakyti
QUOTE(naktigone @ 2016 04 12, 15:15)
jei uždaro tiek, tai dar  thumbup.gif na, visos geros istorijos turėtų įkvėpti optimizmo : )

Ačiū smile.gif dar nepasiduosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naktigone @ 2016 04 12, 12:02)
man lygiai tas pats - kadangi pirmas nėštumas, tai fiziologiškai tas nepakankamumas gali atlaikyt visą nėštumą be problemų, todėl nesiūna. buvau pas 4 skirtingas gydytojas dėl to. Ir tik viena skyrė progesteroną, kitos atmetė, kad tipo neveikia, nesąmonė. Bet pasiskaičiau mokslinių straipsnių ir naudojau prg.

o dėl formos atsidarymo, tai labai priklauso kaip pažiūrės gydytojas. jei perspaus - netgi atrodys uždaras, jei kampas pasikeis, irgi.  pas mane Y formos, piltuvėlio, viršūnė atsidarius 0,8cm, viduriukas siaurėjant 0,4cm. pinas kaklelis 4cm, o uždara apatinė dalis 1,8cm likus (prieš 3 sav).

o mano aplinkoj viena pažįstama prarado 2 berniukus22 ir 26sv, nes tiesiog staiga atsidarė ir viskas. kitus 2 nėštumus užsiuvo kaklelį ir išnešiojo.
Papildyta:

Naktigone, o kas kiek tave ziuredavo? Vag. echo? Ir nelabai supratau del perspaudimo- ta prasme apziurint kazkaip suspaudzia ir netiksliai matosi?

Del drauges- 26 sav. Leliukas juk gali jau isgyventi?...
Vabaliukui va - 4u.gif kad drasiau butu.

Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 13, 10:14)

Dėkui! Pasikonsultavau su kitu gydytoju, sakė dar normalus kaklelis po dviejų natūralių gimdymų. Toks džiaugsmas apėmė bigsmile.gif žinoma, stebėsim jį kas kažkiek laiko.
Bet nors akyse prašviesėjo..
Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 13, 10:14)
Naktigone, o kas kiek tave ziuredavo? Vag. echo? Ir nelabai supratau del perspaudimo- ta prasme apziurint kazkaip suspaudzia ir netiksliai matosi?

Del drauges- 26 sav. Leliukas juk gali jau isgyventi?...

pirmą kart pasitikrint būtent dėl kaklelio nuėjau 17sav į genetikos kliniką (nes norėjau lytį sužinot), tai tada ir parodė nepakankamumą (per pilvą netgi užteko pamatyt). tada ėjau tirtis kas 2-3savaites. antras kartas buvo krikščioniškuose, ten vaginalinį ir per pilvą darė dvi skirtingos daktarės, abi pasakė, kad tobulas kaklelis (turiu nuotraukas. deja, kokybė smarkiai atsilieka nuo genetikų). per pilvą darytam išvis nesuprantu iš ko ji sprendė,kad viskas gerai, o vaginalinis tikrai atrodė gerai. po savaitės pastebėjau tokias tirštas gleives su vos rudų taškiukų, tai kadangi buvo vakaras, pagalvojau, kad kamštis, lėkiau į klinikas kauno. Ten apžiūrėjo gydytojai vaginaliniu ir per pilvą, ir patvirtino genetikės diagnozę dėl nepakankamumo. ir pasakė,kad tikrai negalėjo praeitą savaitę užsidaryt, daba vėl atsidaryt. tą patį tvirtino ir mane prižiūrinti ginė. taigi, pradėjau stebėt kaklelį pagal rekomendacijas kas 2-3savaites. susiradau privačią kliniką ir labai fainą daktarę. Pas ją nuėjus, papasakojau visą istoriją. ji man padarė dvi nuotraukas- neteisingai apžiūrint kaklelį (ir jis atrodė idealus), ir realų vaizdą (buvo lygiai toks pats rezultatas, kaip genetikų ir kauno klinikų). taigi, tęsiau apžiūras pas šią ginekologę kas 2-3sav. rezultatai visada tokie patys, tad apsiraminau, dingo panika. kaklelis buvo 2,2 - 2,16cm uždaras. 26sav pradėjo stipriai spazmuot gimda, su skausmu. važiavau į 2 ligoninę, ten kaklelis 2,12 buvo. pagulėjau kelias dienas, pagėriau vaistų, praėjo spazmai. po 2 sav vėl pas savo privačiai ėjau, tai buvo 28+ sav, tai buvo 1,8cm likę kaklelio. šiandien 31sav, kadangi nespazmuoja niekas, gerai jaučiuosi, kolkas dar nebuvau, bet jau ir nebe taip baisu, tai nežinau ar dar eisiu kitą sav, ar pataupyt jau pinigus : ) nes jei ir prasidėtų gimdymas, jau tokio pavojaus nėra, kaip ankstesnės savaitės.

o kad 26 išgyvena, tai taip, netgi yra jauniausias 22sav išgyvenęs, kuris svėrė 450g, bet tai nereiškia, kad visi išgyvena :/ neklausinėjau konkrečiau kas, bet lyg 3 dienas gyveno :/ tiesiog kai tokia pabaiga, tai nesinorėjo klaust per daug. kai gerai baigiasi, tada šimtai klausimų. o šiaip draugei viskas iki tol gerai būdavo, tiesiog staiga atsidarė abu kartus kaklelis, nubėgo vandenys, ir tą pačią dieną viskas įvyko abu kartus. dėl to su trečiu jau nuo pradžių tikrinos kaklelį ir gydytojas rekomendavo apsiūti, ir pavyko! o su ketvirtu irgi sako "jei du kart nepavyko nesiuvus, o apsiuvus pavyko, tai nerizikuojam, ir siūnam vėl. taip dabar ir gyvena su dviem pabiručiais : )

QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 13, 16:44)
Dėkui!  Pasikonsultavau su kitu gydytoju, sakė dar  normalus kaklelis po dviejų natūralių gimdymų. Toks džiaugsmas apėmė  bigsmile.gif  žinoma, stebėsim jį kas kažkiek laiko.
Bet nors akyse prašviesėjo..

taip taip, dar čia tikrai geras! tiesiog karts nuo karto pasižiūrėt, ar neblogėja situacija ir tada ramiai gyvent : )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naktigone: 13 balandžio 2016 - 19:26
Naktigone, aciu kad tiek prirasei, nepatingejai. 4u.gif
O kokius vaistus ligonineje gerei?

Man buvo kraujo kiek atsirade, tai vel kazkaip neramu pasidare unsure.gif

Vabaliuk, kaip gerai, kad nuejai ir pas kt gyd thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 14, 17:36)
Naktigone, aciu kad tiek prirasei, nepatingejai.  4u.gif
O kokius vaistus ligonineje gerei?

Man buvo kraujo kiek atsirade, tai vel kazkaip neramu pasidare unsure.gif

Vabaliuk, kaip gerai, kad nuejai ir pas kt gyd thumbup.gif

dabar kur dėl spazmų gėriau, tai nifedipiną, labai stiprų vaistą, nuo kurio širdis pradėjo kalatotis biggrin.gif tai gerai, kad tik 2,5 paros užteko pavartot, nes jau buvo permušinėt pradėję. baisoka.
Atsakyti
QUOTE(naktigone @ 2016 04 14, 22:24)
dabar kur dėl spazmų gėriau, tai nifedipiną, labai stiprų vaistą, nuo kurio širdis pradėjo kalatotis biggrin.gif tai gerai, kad tik 2,5 paros užteko pavartot, nes jau buvo permušinėt pradėję. baisoka.

Dar paklausiu apie kietuma- ar ziuredavo su ranka ir ka sakydavo? 4u.gif
Ir gal zinai, ar tai labai reiksminga, jei uzsidares, taciau minkstas? doh.gif gyd. manes negasdina del to, bet kad as jau pati persigandus kuo labiausiai... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 15, 18:37)
Dar paklausiu apie kietuma- ar ziuredavo su ranka ir ka sakydavo?  4u.gif
Ir gal zinai, ar tai labai reiksminga, jei uzsidares, taciau minkstas?  doh.gif  gyd. manes negasdina del to, bet kad as jau pati persigandus kuo labiausiai... verysad.gif

ne, su ranka kontraindikuotina žiūrėti, beto, neinformatyvu, nes nesimato realaus vaizdo. o per v.echo matosi ir ilgis ir storis.

o dėl minkštumo, tai jis minkštėja prieš trumpėjant, kitaip neatsidarytų (prieš gimdymą). bet šiaip, kiek mokslinių straipsnių skaičiau tai svarbiausia yra ilgis ir atsidarymas.. jei bus normalaus ilgio ir minkštesnis, bet netrumpėjantis per kažkokį tai reikiamą laikotarpį, tai nėr ko pergyvent. kažkur šitoj temoj buvau įmetus nuorodą gerą į tą mokslinę apžvalgą, tai po jos viskas labai susidėlioja gražiai smile.gif
Papildyta:
http://www.mtp.lt/fi..._3-370-375p.pdf

Papildyta:
dar įdomus straipsniukas:
http://www.vitaelite...iewFile/158/157
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naktigone: 15 balandžio 2016 - 18:59