Įkraunama...
Įkraunama...

Sutrumpėjęs gimdos kaklelis

QUOTE(naktigone @ 2016 04 11, 20:32)
kiek daktarų- tiek nuomonių biggrin.gif priklauso nuo to, ar pirmas nėštumas, kaip progresuoja ir tt. nes iškart nieks nededa ir nesiuva. jei atsivėręs jau, tai lyg per vėlu būna. ar deda būtent žiedą lt nebeprisimenu, kažkur skaičiau, bet senokai, tad nenoriu suklaidint. bet tarkim mano atveju tai išvis, niekas nieko nedarė, bet kolkas nuo 17sav diagnozuoto nepakankamumo, šiandien turim beveik 31sav.,o kaklelio pokytis nuo 2,2cm iki 1,8cm. ir nieks nieko nedaro smile.gif

Duok Dieve laimingai išnešiot iki galo 4u.gif kažin ar gali būt toks stebuklas, kad kaklelis pats užsidarys ar bent jau daugiau neatsidarinės? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 11, 20:59)
Duok Dieve laimingai išnešiot iki galo  4u.gif  kažin ar gali būt toks stebuklas, kad kaklelis pats užsidarys ar bent jau daugiau neatsidarinės? unsure.gif

neužsidaro jis. svarbiausia - kad nebeatsidarytų daugiau : )kokia jūsų situacija?
Atsakyti
QUOTE(naktigone @ 2016 04 11, 21:38)
neužsidaro jis. svarbiausia - kad nebeatsidarytų daugiau : )kokia jūsų situacija?

Visai prasta. Nors mažą viltelę dar turiu. Savaitė 13 tik, atsidarė beveik centimertą. Gal taip ir liks..reikės eiti tikrinti po savaitės kokios. Jaučiuosi gerai, bet dabar saugausi. Su pirmais nėštumais nieko panašaus nebuvo, dėl ko čia taip. Neįsivaizduoju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 11, 22:04)
Visai prasta. Nors mažą viltelę dar turiu. Savaitė 13 tik, atsidarė beveik centimertą. Gal taip ir liks..reikės eiti tikrinti po savaitės kokios. Jaučiuosi gerai, bet dabar saugausi. Su pirmais nėštumais nieko panašaus nebuvo, dėl ko čia taip. Neįsivaizduoju  doh.gif

per visą ilgį atsidarė?
kaip pastebėjot?
Atsakyti
QUOTE(naktigone @ 2016 04 11, 22:16)
per visą ilgį atsidarė?
kaip pastebėjot?

Ne, ne per visą. Tik galuose. Pamatė ultragarsu. Dar hematoma yra šalia, gydytoja lyg ir minėjo, kad kai hematoma išsivaikščios, gali užsidaryti. Jau nesu tikra, kad supratau tuo momentu. Gal nuo jos ir atsidarė, o gal atvirkščiai.
O ką jūs vartojot? Visą laiką gulit?
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 11, 22:24)
Ne, ne per visą. Tik galuose. Pamatė ultragarsu. Dar hematoma yra šalia, gydytoja lyg ir minėjo, kad kai hematoma išsivaikščios, gali užsidaryti. Jau nesu tikra, kad supratau tuo momentu. Gal nuo jos ir atsidarė, o gal atvirkščiai.
O ką jūs vartojot?  Visą laiką gulit?

abiejuose galuose? pas mane tik vidinėj pusėj, gimdoj. vartoju progesterono žvakutes, o judėjimo neriboju. TIksliau neberiboju, tik pradžioj,kai diagnozavo, nes nežinojom, ar progresuos. o kadangi neprogresavo, tai leido judėt pilnai.
Atsakyti
QUOTE(naktigone @ 2016 04 11, 22:43)
abiejuose galuose? pas mane tik vidinėj pusėj, gimdoj. vartoju progesterono žvakutes, o judėjimo neriboju. TIksliau neberiboju, tik pradžioj,kai diagnozavo, nes nežinojom, ar progresuos. o kadangi neprogresavo, tai leido judėt pilnai.

Taip.. nežinau kaip normaliai gyvent. Nebijot, kad ši diena paskutinė verysad.gif tikiuosi sulaukt kito ultragaso ir pamatyt, kad nors neblogiau. Čia paskaitau, nemažai istorijų su laiminga pabaiga, vis paguoda.
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 11, 22:48)
Taip.. nežinau kaip normaliai gyvent. Nebijot, kad ši diena paskutinė  verysad.gif  tikiuosi sulaukt kito ultragaso ir pamatyt, kad nors neblogiau. Čia paskaitau, nemažai istorijų su laiminga pabaiga, vis paguoda.

tikrai žinau ką išgyveni, perėjau per visą tai. o dabar taip ramu širdy ir gera, kad mes jau tokie dideli smile.gif lengva pasakyt,kad nesinervuot, bet matyt reik kiekvienai išgyvent savus išbandymus.

o tiesa, kokio pločio atsidarymas yra?
Atsakyti
QUOTE(naktigone @ 2016 04 11, 23:00)
tikrai žinau ką išgyveni, perėjau per visą tai. o dabar taip ramu širdy ir gera, kad mes jau tokie dideli  smile.gif lengva pasakyt,kad nesinervuot, bet matyt reik kiekvienai išgyvent savus išbandymus.

o tiesa, kokio pločio atsidarymas yra?

7 mm ir 9 mm. Ilgis 27mm. Kažkaip daktarė nieko konkretaus nepasakė, tikriausiai bandysiu ieškot antros nuomonės. Dėl savo ramybės.
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 12, 08:44)
7 mm ir 9 mm.  Ilgis 27mm. Kažkaip daktarė nieko konkretaus nepasakė, tikriausiai bandysiu ieškot antros nuomonės. Dėl savo ramybės.

Sveikos merginos, mano kakleli rado 2,7 esant 16 savaiciu. Teko keisti gyd, nes pirma sake- niekas nezino kaip bus, daryti nera ka, apsiuti irgi niekas nesius, nes siuva tik po 3!!! persileidimu doh.gif
Dabar naudoju prg, guliu daug, ir turiu jau 22 sav.
Mano buvo ir T raide susigadinusi, tai cia gal dar nera atsidarymas, bet pradzia. Man sako, jog atsistate ta raide, tai nesu tikra, jog ne kiek negali grizti i pradine padeti g.gif

Vabaliuke, nueikit pas ka nors patikima papildomai, bus ramiau. Man atrodo, prg turi vis tiek skirti, o del apsiuvimo, irgi turetu pakomentuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarosziedai @ 2016 04 12, 10:06)
Sveikos merginos, mano kakleli rado 2,7 esant 16 savaiciu. Teko keisti gyd, nes pirma sake- niekas nezino kaip bus, daryti nera ka, apsiuti irgi niekas nesius, nes siuva tik po 3!!! persileidimu doh.gif
Dabar naudoju prg, guliu daug, ir turiu jau 22 sav.
Mano buvo ir T raide susigadinusi, tai cia gal dar nera atsidarymas, bet pradzia. Man sako, jog atsistate ta raide, tai nesu tikra, jog ne kiek negali grizti i pradine padeti g.gif

Vabaliuke, nueikit pas ka nors patikima papildomai, bus ramiau. Man atrodo, prg turi vis tiek skirti, o del apsiuvimo, irgi turetu pakomentuoti  4u.gif

Ačiū 4u.gif tai nuo 16 sav.daugiau netrumpėjo?
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2016 04 12, 10:20)
Ačiū  4u.gif tai nuo 16 sav.daugiau netrumpėjo?

Dabar as jau pora sav. neziureta, taciau kol ziuredavo kas savaite, nesikeite. Bet ir tokiu spazmu nebeturiu, kokie buvo uzeje- tokie trumpi skaudus is apacios....
O kraujuoji, jei hematoma mato? Gal tikrai, ji ir trukdo kakleliui?
4u.gif
Atsakyti