Eina 29 sav. Dvi dienas iš eilės labai dažnai susitraukinėja gimda - kietėja pilvas. Nuėjau pas daktarą - kaklelis 21 mm (kiek daugiau nei 2 cm). Sakė - trumpesnis nei norma. Liepė stebėt save ir po kiek laiko pasirodyt. Jei kaklelis toliau trumpės - guldys į ligoninę kuriam laikui brandint vaiko plaučius. Dėl visa ko...
QUOTE(Vaterlo @ 2013 09 11, 19:54)
Eina 29 sav. Dvi dienas iš eilės labai dažnai susitraukinėja gimda - kietėja pilvas. Nuėjau pas daktarą - kaklelis 21 mm (kiek daugiau nei 2 cm). Sakė - trumpesnis nei norma. Liepė stebėt save ir po kiek laiko pasirodyt. Jei kaklelis toliau trumpės - guldys į ligoninę kuriam laikui brandint vaiko plaučius. Dėl visa ko...
O dar ka nors jauti be kietejancio pilvuko? Skausmu jokiu nejauti? As rugpjucio pabaigoj buvau pas gydytoja, pamatavo kakleli - 29 mm, sake , kad apatine normos riba, jei kokie pilvo skausmai ar gimda susitraukines daugiau negu 10 kartu per diena, vaziuot i ligonine plauciuku brandinimui, o siaip sekantis vizitas tik sio menesio pabaigoj, tai gal nera taip baisu viskas Karts nuo karto tik pamaudzia strenas ir pakieteja tas pilvas, bet tikrai maziau negu 10 kartu per diena. Gerkmagni, jei tau padeda
QUOTE(AnaMari @ 2013 09 11, 22:49)
O dar ka nors jauti be kietejancio pilvuko? Skausmu jokiu nejauti? As rugpjucio pabaigoj buvau pas gydytoja, pamatavo kakleli - 29 mm, sake , kad apatine normos riba, jei kokie pilvo skausmai ar gimda susitraukines daugiau negu 10 kartu per diena, vaziuot i ligonine plauciuku brandinimui, o siaip sekantis vizitas tik sio menesio pabaigoj, tai gal nera taip baisu viskas Karts nuo karto tik pamaudzia strenas ir pakieteja tas pilvas, bet tikrai maziau negu 10 kartu per diena. Gerkmagni, jei tau padeda
Daugiau nieko nejaučiu. Tik tas nemalonus kietėjimas... strėnų neskauda, pilvo apačios - irgi (tpfu, tpfu, tpfu). Vieną dieną pilvas kietėjo tikrai ne dešimt kartų - gerokai daugiau. Bet paguliu ir viskas susitvarko. Stebėsiu save. Tikiuos, netrumpės. Mažokai dar laiko pilvukui...Tau magnis padeda? Aš klausiau savo daktaro ar ką vartot, jis atsakė - nieko.
O Tu nejauti nieko?
QUOTE(Vaterlo @ 2013 09 12, 10:47)
Daugiau nieko nejaučiu. Tik tas nemalonus kietėjimas... strėnų neskauda, pilvo apačios - irgi (tpfu, tpfu, tpfu). Vieną dieną pilvas kietėjo tikrai ne dešimt kartų - gerokai daugiau. Bet paguliu ir viskas susitvarko. Stebėsiu save. Tikiuos, netrumpės. Mažokai dar laiko pilvukui...Tau magnis padeda? Aš klausiau savo daktaro ar ką vartot, jis atsakė - nieko.
O Tu nejauti nieko?
O Tu nejauti nieko?
Man nezinau ad padeda tas magnis, nebent nuo neramiu ranku ir koju O siaip tai nieko neskauda, tik kartais patempia pilva sian bei ten, o dar mazas vjurkas namuose, tai neturiu kur detis, ne visada galiu prigult, kada noriu Tikiuosi, kad daugiau nesutrumpes tas kaklas, nesinori dar gimdyt To ir tau linkiu O kada tau pas gydytoja?
As vakar issirasiau is ligonines, pagulde del stiprios anemijos ir pilvo maudimo, padare daug tyrimu, net genetiku konsultacija gavau, viskas kaip ir gerai, bet paziurejau popierius, tai pasirodo pries savaite, kai buvo 19 nestumo sav kaklelis buvo 2 cm, gydytoja labai neakcentavo sito dalyko, bet dabar supratau, kodel mane laike skiriuj dar papildoma savaite, dabar jau pilnos 20 sav, ar labai jau cia rimta tie 2 cm ilgio tokiam laikotarpy?
Pradedu suvokti, kad mano svajones apie nesciuju jogas i baseinus, liks svajonemis... matyt, ne siam gyvenime...
Pradedu suvokti, kad mano svajones apie nesciuju jogas i baseinus, liks svajonemis... matyt, ne siam gyvenime...
QUOTE(lietaus_alisa @ 2013 11 14, 13:09)
As vakar issirasiau is ligonines, pagulde del stiprios anemijos ir pilvo maudimo, padare daug tyrimu, net genetiku konsultacija gavau, viskas kaip ir gerai, bet paziurejau popierius, tai pasirodo pries savaite, kai buvo 19 nestumo sav kaklelis buvo 2 cm, gydytoja labai neakcentavo sito dalyko, bet dabar supratau, kodel mane laike skiriuj dar papildoma savaite, dabar jau pilnos 20 sav, ar labai jau cia rimta tie 2 cm ilgio tokiam laikotarpy?
Nepanikuokit del gimdos kaklelio, as nuo nestumo vidurio vaiksciojau su sutrumpejusiu, taip pat 2 cm, buvo neramu, bet isvaiksciojau, nors ligoninej gulejau 2 kartus. Baseino gal ir teks atsisakyt, bet db svarbiausia sveikas ir kuo labiau isnesiotas vaikelis ramaus laukimo
QUOTE(lietaus_alisa @ 2013 11 14, 13:09)
Kaip dabar jums sekasi? Ar trumpeja dar?
Sveikos visos, nors jau labai senai niekas nieko nerase cia.
Vis tiek dekinga toms, kuriuos pasidalino savo istorijom, nes perskaiciau viska ir kazkaip net ramiau pasidare.
Man 34 sav., irgi pasake kad per trumpas kaklelis 2,1-2,5 cm, sake kad toks turetu buti tik 38-39 sav.
Labai kazkaip isgasdino, nerimauju, bet kaip matau daug kam tap buvo ir isnesiojo savo stebuklus, tiesiog reikia pasisaugoti, tai taip ir bandysiu daryti, ir optimizmo neprarasti
Toms, kuriuos klause ar buvo kokiu pojuciu kad sutrumpeja tas kaklelis - tai jokiu ... Va sitaip , netiketai, staiga mane isgasdino kad jau kaip ir bet kyriuo metu gali gimdymas prasideti su tokiu kakleliu ;/
Na, i ligonine nenorejau gultis, guliu dabar namuose, reikia dagyvent iki penktadienio -,eisiu pas savo daktare, ziuresim ka pasakys. Gal pamatuos ir jeigu tapo blogiau - turbut reikes gultis (((( o taip nenoriu,... Man atrodo kAd man ligoninej daugiau streso bus...
Vis tiek dekinga toms, kuriuos pasidalino savo istorijom, nes perskaiciau viska ir kazkaip net ramiau pasidare.
Man 34 sav., irgi pasake kad per trumpas kaklelis 2,1-2,5 cm, sake kad toks turetu buti tik 38-39 sav.
Labai kazkaip isgasdino, nerimauju, bet kaip matau daug kam tap buvo ir isnesiojo savo stebuklus, tiesiog reikia pasisaugoti, tai taip ir bandysiu daryti, ir optimizmo neprarasti
Toms, kuriuos klause ar buvo kokiu pojuciu kad sutrumpeja tas kaklelis - tai jokiu ... Va sitaip , netiketai, staiga mane isgasdino kad jau kaip ir bet kyriuo metu gali gimdymas prasideti su tokiu kakleliu ;/
Na, i ligonine nenorejau gultis, guliu dabar namuose, reikia dagyvent iki penktadienio -,eisiu pas savo daktare, ziuresim ka pasakys. Gal pamatuos ir jeigu tapo blogiau - turbut reikes gultis (((( o taip nenoriu,... Man atrodo kAd man ligoninej daugiau streso bus...
Sveikos,gal yra siuo metu nestukiu,turinciu sia problema? Man gimdos kaklelis trumpet pradejo jau 16-ta savaite.istate gumini zieda. Siuo metu 21sav. ,o gimdos kaklelis tik 0,98 cm :/ bet uzdaras.guliu ir tikiuos geriausio..
QUOTE(paradigma @ 2015 06 18, 10:15)
Sveikos,gal yra siuo metu nestukiu,turinciu sia problema? Man gimdos kaklelis trumpet pradejo jau 16-ta savaite.istate gumini zieda. Siuo metu 21sav. ,o gimdos kaklelis tik 0,98 cm :/ bet uzdaras.guliu ir tikiuos geriausio..
Kaip sekasi?
Man 17+1 dieną nustatė 4,3cm, bet atsivėrusį y formos, ir uždaras apatinis kraštas tik 1,7cm. Išrašė progesteroną į makštį ir gulėt. Praėjo 3d, šiandien pajaučiau labai žemai kaklelį, kai dėjaus vaistus. Antrad einu vėl pas gydytoją ... apsiuvimo dar sakė tik svarstom.
Nu va, apatinė uždara dalis 2cm, viršus vis dar praviras..
Pastraipa iš mokslinio straipsnio:
Nustatyta, kad normalaus nėštumo metu gimdos ka-
klelio ilgis 2025 nėštumo savaitę turi siekti 40 mm. Gim-
dos kaklelio ilgis proporcingai trumpėja 0,8 mm per savaitę,
didėjant nėštumui nuo 20 iki 34 savaitės [10]. Nustatyta,
kad mažos rizikos nėščiosioms gimdos kaklelio ilgio 10 pro-
centilė yra 26 mm [11]. Gimdos kaklelio ilgis, mažesnis nei
25 mm, ir vidinių gimdos kaklelio žiomenų išsiplėtimas di-
desnis nei 5 mm vertinamas kaip prognozinis veiksnys gim-
dymo veiklai išsivystyti iki 37 nėštumo savaitės, o gimdos
kaklelio ilgis, mažesnis nei 15 mm, vertinamas kaip gim-
dymo, kuris įvyks per 7 dienas, rizikos veiksnys [12, 13].
Tyrėjų duomenimis, trumpas gimdos kaklelis nustatomas
1,72,3 proc. visų mažos rizikos nėščiųjų [7, 10, 11, 14].
Pastraipa iš mokslinio straipsnio:
Nustatyta, kad normalaus nėštumo metu gimdos ka-
klelio ilgis 2025 nėštumo savaitę turi siekti 40 mm. Gim-
dos kaklelio ilgis proporcingai trumpėja 0,8 mm per savaitę,
didėjant nėštumui nuo 20 iki 34 savaitės [10]. Nustatyta,
kad mažos rizikos nėščiosioms gimdos kaklelio ilgio 10 pro-
centilė yra 26 mm [11]. Gimdos kaklelio ilgis, mažesnis nei
25 mm, ir vidinių gimdos kaklelio žiomenų išsiplėtimas di-
desnis nei 5 mm vertinamas kaip prognozinis veiksnys gim-
dymo veiklai išsivystyti iki 37 nėštumo savaitės, o gimdos
kaklelio ilgis, mažesnis nei 15 mm, vertinamas kaip gim-
dymo, kuris įvyks per 7 dienas, rizikos veiksnys [12, 13].
Tyrėjų duomenimis, trumpas gimdos kaklelis nustatomas
1,72,3 proc. visų mažos rizikos nėščiųjų [7, 10, 11, 14].