Įkraunama...
Įkraunama...

Studijos nuotoliniu būdu Lietuvoje

Aš irgi studijuoju mru teisę ir valdymą drinks_cheers.gif na man tai atrodo, kad neakivaizdininkams lengviau, jie bent šiek tiek susipažįsta su dėstytojais, o va mes, tai dažniausiai visai vieni suktis turim, neaiškus nei dėstytojo reikalavimai, nei apskritai vertinimo sistema, dėstytojai tik retas kuris prisijungia, bet jei gyveni užsieny, tai turbūt nelabai rinktis gali:)
Atsakyti
QUOTE(Victrix @ 2011 06 20, 13:39)
Aš irgi studijuoju mru teisę ir valdymą  drinks_cheers.gif  na man tai atrodo, kad neakivaizdininkams lengviau, jie bent šiek tiek susipažįsta su dėstytojais, o va mes, tai dažniausiai visai vieni suktis turim, neaiškus nei dėstytojo reikalavimai, nei apskritai vertinimo sistema, dėstytojai tik retas kuris prisijungia, bet jei gyveni užsieny, tai turbūt nelabai rinktis gali:)

Sveika, kolege thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kokius dalykus turi ar seniai studijuoji? Ar laikysi dar ką nors šią sesiją?

Dėstytojo reikalavimai tai dažniausiai būna okie patys kaip ir kitiems studentams. Būna kad egzaminus laikom kartu su kitais, tai klausinėja vienodai visų. Su bendravimu moodlej visko būna, bet pagrinde tai būna jie. Gal taip pasitaikė tiktai? O užsienyje gyvenant labai patogus būdas taip mokytis, nes juk neakivaizdiniu mokantis į paskaitas nelabai privažinėsi ir sesijose po tris savaites tikrai retas turi galimybę būti. O čia susitari su dėstytoju ir atvažiuoji laikyt egzaminų, jeigu per sesiją negali būti. Pati mokausi MRU teisę ir valdymą, o gyvenu ne Lietuvoje, tai man labai patogu taip mokytis. Vienintelis trūkumas gyvenant ne LT tai literatūros neprieinamumas.
Atsakyti
QUOTE(Victrix @ 2011 06 20, 15:39)
Aš irgi studijuoju mru teisę ir valdymą  drinks_cheers.gif  na man tai atrodo, kad neakivaizdininkams lengviau, jie bent šiek tiek susipažįsta su dėstytojais, o va mes, tai dažniausiai visai vieni suktis turim, neaiškus nei dėstytojo reikalavimai, nei apskritai vertinimo sistema, dėstytojai tik retas kuris prisijungia, bet jei gyveni užsieny, tai turbūt nelabai rinktis gali:)

tai vat jei gyveni uzsienyje nera is ko rinktis,reikia dziaugtis kad galima mokytis tokiomis galimybemis thumbup.gif
kolkas as dar tik pradedancioji idomu ka sakysiu po metu, blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanija650 @ 2011 06 20, 13:50)
tai vat jei gyveni uzsienyje nera is ko rinktis,reikia dziaugtis kad galima mokytis tokiomis galimybemis thumbup.gif
kolkas as dar tik pradedancioji idomu ka sakysiu po metu, blush2.gif  g.gif

Jeigu turi nusiteikimo ir save priversi mokytis, tada būsiu patenkinta. nes tikrai būna sunku prisiversti, ypač kai aplinkui visokių kitokių pagundų pilna doh.gif aš jau laukiu liepos 8 d., kai būsiu grįžus ir prasidės tikros atostogos vacation4.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2011 06 20, 15:53)
Jeigu turi nusiteikimo ir save priversi mokytis, tada būsiu patenkinta. nes tikrai būna sunku prisiversti, ypač kai aplinkui visokių kitokių pagundų pilna  doh.gif aš jau laukiu liepos 8 d., kai būsiu grįžus ir prasidės tikros atostogos  vacation4.gif

to labiausiai ir bijau kad reikes paciai mokintis viska,nes esu tokia kai lengviau isisavinu moksla kai kazkas desto ir paaiskina viska,bet ziuresiu kaip man seksis kitaip mokytis smile.gif
geru tau atostogu,jau jos ne uz kalnu 4u.gif
Atsakyti
tiek nuomoniu visokiu sulaukiau kad nesugebesiu mokytis nuotoliniu budu nes viska reikia daryt paciai verysad.gif bet nejaugi taip yra sunku?papasakokit man kaip yra is tikruju nejau reikia save versti mokytis,ir ar retai destytojai buna online?
is kur zinot kokia literatura susipirkt ir gaut reikiamos medziagos,as kai pirma kart tokioj situacijoj tai nieko nenusimanau,o mokytis noriu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanija650 @ 2011 06 23, 14:18)
tiek nuomoniu visokiu sulaukiau kad nesugebesiu mokytis nuotoliniu budu nes viska reikia daryt paciai verysad.gif bet nejaugi taip yra sunku?papasakokit man kaip yra is tikruju nejau reikia save versti mokytis,ir ar retai destytojai buna online?
is kur zinot kokia literatura susipirkt ir gaut reikiamos medziagos,as kai pirma kart tokioj situacijoj tai nieko nenusimanau,o mokytis noriu doh.gif

Nuotoliniu būdu panašiai kaip neakivaizdiniu, tik kad sesijų nėra, paskaitų nereikia lankyti. Ten irgi reikia prisiversti mokytis pačiai, darbus pačiai rašyti (juk niekur dėstytojai darbų už studentus neraš ax.gif ) Jeigu yra noras - tikrai pajėgsite ir įveiksite 4u.gif Bandykite pradžiai paimti vieną-du dalykus, pabandysite ir suprasite tai jūsų jėgoms ar ne. O dėstytojai labai įvairiai, vieni dažnai prisijungia, kiti rečiau. Vieni daugiau darbų užduoda, kiti mažiau. Knygų reikia, bet pagrindinė mokomoji medžiaga yra duota, kai kurie dėstytojai įkelia papildomos medžiagos. Nemažia medžiagos yra internete, galima ir skanuotų vadovėlių rasti.

Bandykit, tik neimkit daug pirmam kartui jeigu savim abejojate.
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2011 06 23, 18:43)
Bandykit, tik neimkit daug pirmam kartui jeigu savim abejojate.

as paemiau is viso dabar 5 dalykus susidare kazkur 12kreditu,kaip manot daug ar ne pradzioj,as cia rinkausi viska pagal 1 kurso plana g.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanija650 @ 2011 06 23, 17:35)
as paemiau is viso dabar 5 dalykus susidare kazkur 12kreditu,kaip manot daug ar ne pradzioj,as cia rinkausi viska pagal 1 kurso plana g.gif

Nebus daug, pabandymui kaip tik thumbup.gif O iki sausio mėn. jau turėsit bendrą vaizdą kaip viskas vyksta, bus aiškiau ir drąsiau. Žinosit savo galimybes ir ar jums tinka toks mokymosi būdas. Pabandykite dar SM paieškoti savo kolegijos/universiteto temukės, mergaitės joje tikriausiai dalinasi kokia medžiaga, atsiliepimais apie dėstytojus, pasipasakoja apie reikalavimus per egzaminus, vis bus lengviau ir drąsiau. Ir kai gausit prisijungimo slaptažodžius ir nuorodas, pašnekinkit klegas, tikrai bus tokių, kurie mokois ne pirmą semestrą ir galės daugiau apie viską papasakoti 4u.gif

Linkiu sėkmingo starto ir kad nenusiviltumėte 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2011 06 24, 02:33)
Nebus daug, pabandymui kaip tik  thumbup.gif  O iki sausio mėn. jau turėsit bendrą vaizdą kaip viskas vyksta, bus aiškiau ir drąsiau. Žinosit savo galimybes ir ar jums tinka toks mokymosi būdas. Pabandykite dar SM paieškoti savo kolegijos/universiteto temukės, mergaitės joje tikriausiai dalinasi kokia medžiaga, atsiliepimais apie dėstytojus, pasipasakoja apie reikalavimus per egzaminus, vis bus lengviau ir drąsiau. Ir kai gausit prisijungimo slaptažodžius ir nuorodas, pašnekinkit klegas, tikrai bus tokių, kurie mokois ne pirmą semestrą ir galės daugiau apie viską papasakoti  4u.gif

Linkiu sėkmingo starto ir kad nenusiviltumėte  4u.gif  4u.gif  4u.gif

reikes pasieiskot sm gal rasiu temute kokia,ir aciu ums uz paskatinima nes jau buvau suabejojus ar galesiu,kazkaip daug kas nuteike ant blogiausio mane unsure.gif
bet aciu jums as vel kazkaip uzsidegiau bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif gyvenu UK,tai kitaip studijoti nei nuotoliniu budu man niekaip neiseina,pasirinkau MRU nuotolines studijas TEISE IR VERSLAS,ir pasirinkau tris dalykus:
1.Teise istorija;
2.Filosofija;
3. Baudžiamoji teisė (bendroji dalis)
Sakykit ar ne per daug?ir dar toks butu klausymas man atsiunte kvita sumoketi iki rugpjucio 31 dienos,o per kur ir kaip susimoketi jei esu uk?ka daryti?
Papildyta:
ir dar turiu klausymuka,pagal mano pasirenkiamus dalykus man gaunasi moketi 1200,cia daug ar normaliai?nes kaip pirma karta tai nelabai gaudausi kas ir kaip g.gif ir dar kokiu gal dar dokumentu reikia issiusti?
Atsakyti
QUOTE(mamanicka @ 2011 06 28, 16:59)
Sveikos mamytes 4u.gif gyvenu UK,tai kitaip studijoti nei nuotoliniu budu man niekaip neiseina,pasirinkau MRU nuotolines studijas TEISE IR VERSLAS,ir pasirinkau tris dalykus:
1.Teise istorija;
2.Filosofija;
3. Baudžiamoji teisė (bendroji dalis)
Sakykit ar ne per daug?ir dar toks butu klausymas man atsiunte kvita sumoketi iki rugpjucio 31 dienos,o per kur ir kaip susimoketi jei esu uk?ka daryti?
Papildyta:
ir dar turiu klausymuka,pagal mano pasirenkiamus dalykus man gaunasi moketi 1200,cia daug ar normaliai?nes kaip pirma karta tai nelabai gaudausi kas ir kaip g.gif ir dar kokiu gal dar dokumentu reikia issiusti?

Sveika 4u.gif
Dalykų nedaug, tikrai viską galima suspėti, nors baudžiamojoj ir daug medžiagos ir gana sunkūs atsiskaitymai. bet MRU aplamai sunku su baudžiamąja. Dėl kainos kol kas negaliu nieko pasakyti, dar nerinkau sau dalykų naujam semestrui, o žinau kad keitėsi ir kreditų skaičius, ir kaina už kreidtus, skaičiuoja dabar pagal naują tvarką. Kiek žinau iš seniau, kaina gaunasi panaši su neakivaizdininkais (dabar ištęstinės studijos vadinasi). Aš moku pavedimu per banką, turiu lietuvišką el. bankininkystę, tai sumoku ir ne Lietuvoje būdama. Tikriausiai galima sumokėti ir iš užsienio banko, tik apsiskaičiuot reikia pagal kursą kiek bus. Pirmam kartui dar reikia asmnens dokumento kopijos, vidurinės atestato kopijos ir, jei pavardės skiriasi šiuose dokumentuose, santuokos liudijimo kopijos.
Atsakyti