Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 10 tema

QUOTE(Fedes @ 2011 01 11, 21:20)
mums po pirmos savaitės pradėjo gerėt, aikšu iš pradžių dar su ventolinu kartu vartojom, paskui kai nuėmėm ventoliną, tai dusulių ir nebeatasirado. buvo tik kai susialergizavus stipriai vienkartiniai.
ir šiaip ji man vis labiau atsigavus linksma, su apetitu ir naktį miega ramiai.

mums ir labai greitai pasireiske teigiamas poveikis-nebekosejo smile.gif maniskis irgi buvo susialergizaves-isbertas,bet nutraukiau flixotide,praejo smile.gif dabar ryt einam pas gyd.,tai ir nezinau ar sakyt-bijau,kad lieps kitokius vaistus bandyt g.gif kaip itr jums-nesinori bandymus atliket unsure.gif
beje,noriu pasidziaugti-musu pediatre siuntime parase-"ryskus pagerejimas" ax.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 13, 09:42)
na, kvėpavimo pratimus jau darau... dėl masažų tai  g.gif reik paklaust, kokie ten, gal padarys ką.

o dar sakykit, sanatoriją skiria vaikams tik po paūmėjimo iš karto? reikia mums abiems ir man, ir mažajai susiveikt ką, kad ir mokamai.

vibromasažai, po jų mano pana išeidavo kosėdama karkalais doh.gif Geros meistrės gerai atmuša šiaip.

Sanatoriją teoriškai skiria po paūmėjimo, bet bent mes tvarkomės viską prieš pusmetį,registruojamės ir t.t., nes paskui nebeduoda pas mus kvotuojamų siuntimų.
Atsakyti
labutis mamukai 4u.gif

vakar ano pupa gavo bronchines astmos irasa verysad.gif ilgai kovojau bet nepavyko, per 3 su puse menesio obstrukciniu bronchitu sirgom 4k verysad.gif
noriu paklausti apie uos visus hormonus purskiamus, ar jus naudojate?

ir dar ar uz tokius irasus nera skirimi pinigai vaikui, na tipo kaskas panasaus kaip negalia? ax.gif nes
Atsakyti
Raasula, čia mažoji diagnozę gavo? g.gif Mažytė dar labai.. O invalidumą vadinamą tai duoda retai,ir tai turint sunkiausią formą.
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 13, 16:34)
Raasula, čia mažoji diagnozę gavo? g.gif Mažytė dar labai..  O invalidumą vadinamą tai duoda retai,ir tai turint sunkiausią formą.

jo mano mziuke cia verysad.gif ir is kur nezinau, kaip prasidejo 2men taip iki dabar verysad.gif ir ligoninej 2k ir antibijotikai, ir viskas dariau, bet neisvengia ilgiausias tarpas kai buvo viskas usslopinta tai 8d verysad.gif ir vel tas pats verysad.gif ir nuo ko viskas nezinau. visi dabr saukia man kd katina mesti lauk turiu verysad.gif bet as nemanau kad tai nuo jos, ir tikiuosi kad isaugsim blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(raasula @ 2011 01 13, 15:38)
jo mano mziuke cia  verysad.gif  ir is kur nezinau, kaip prasidejo 2men taip iki dabar verysad.gif  ir ligoninej 2k ir antibijotikai, ir viskas dariau, bet neisvengia ilgiausias tarpas kai buvo viskas usslopinta tai 8d  verysad.gif  ir vel tas pats verysad.gif  ir nuo ko viskas nezinau. visi dabr saukia man kd katina mesti lauk turiu verysad.gif  bet as nemanau kad tai nuo jos, ir tikiuosi kad isaugsim blush2.gif

aš siūlyčiau skubiai pasidaryti odos dūrio mėginukus-paskaudės trumpai,bet bent žinosit kas tiek vaiką įaudrina.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 13, 17:05)
aš siūlyčiau skubiai pasidaryti odos dūrio mėginukus-paskaudės trumpai,bet bent žinosit kas tiek vaiką įaudrina.. unsure.gif

vasario gale eisim pas alergologa, gal ptartumet pas ka karoso g klaipedoje?
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2011 01 11, 18:12)
Sveikos,

Mes irgi norim i jusu buri pasiprasyt  ax.gif Serga mazieji BA, vienam is ju dabar jos paumejimas nuo viruso. Salia purskiamu Flexotido dar geriam montelukasta, bet pripuoli numalsinti pajegiam tik su prednezolonu  verysad.gif  verysad.gif Fabar geriam jau 3 para, bet vos pabegioja tuoj sniokscia jis, kosulys negrazus ir ganetinai daznas. Norejau pasiklausti ka naudojat priepuoliui isvengti ar ji numalsinti, nes salbutamolis mums menkai padeda sad.gif turim elektrini inhaliatoriu, bet leido mums tik su fiziologiniu skysciu inhaliacijas daryti, poveikio nepastebejau  verysad.gif

per paūmėjimus ir po mes tai fllexotidą didesnėm dozem ( šiaip vartojam po 125 mg, o paūmėjus 250 mg) ir salbutamilį (mes ventoliną) naudojam. Nieka ddar neprireikė prednizolono. o su fizilioginiu inhaliacijas mums darydavo du kart dienoj po 10 min ir mums jos labai gerai būdavo. Bet gal kiekvienam kitaip veikia vaistai.
Po paūmėjimo reik dar mėnesį flexotidą vartot.

QUOTE(ežiuolė @ 2011 01 12, 09:46)
Kai mes lankėmės kmuk pas alergologę, tai šios nuomonė apie singulairą buvo nelabai kokia. Ji prasitarė, kad gydytojai labai diskutuoja dėl šio vaisto reikalingumo ir ji mums šviesiai tiesiai pasiūlė bandyti nebevartoti singulairo (mes geriam jį, ir dar purškiam nasonex), stebėti kaip vaikas jausis. Bet dar tik pusę metų mes jį geriam, tai aš jai pasakiau, kad dar gersim, gal vasarą ir bandysim nebegert.

Mes singuliarą vartojam nuo rugsėjo iki kovo be pertraukos, pertrauką leido darytoi tik jei sveiki būtume buvę, bet to nesulaukėm. Vasarą jį vartoja labai maža dalis pacientų.
QUOTE(Rijama @ 2011 01 12, 15:46)
Man iskilo toks klausimas BA paumejimas mums budingas salia virusiniu susirgimu, bet priepuoliai buna stiprus ir tenka naudoto prednezolona kad juos pajegtume nutraukti. Itariu kad mums per silpni vaistai skirti? Norejau suzinoti kitiems kaip pasireiskia BA paumejimai, kaip juos slopinat?

Mažiems vaikams tuo ir pasireiškia BA, kad beveik kiekvienas virusas keliauja žemyn sukeldamas obstrukcijas, nuo ko dusuliukai prasideda.

QUOTE(Fedes @ 2011 01 13, 10:42)
na, kvėpavimo pratimus jau darau... dėl masažų tai  g.gif reik paklaust, kokie ten, gal padarys ką.

o dar sakykit, sanatoriją skiria vaikams tik po paūmėjimo iš karto? reikia mums abiems ir man, ir mažajai susiveikt ką, kad ir mokamai.

Mes po pirmos sanatorijos pavasarį 4 mėn buvom sveiki, tikrai gerai ri druskos ir masažai, ir mankštos.

QUOTE(Čili @ 2011 01 13, 17:05)

Kad tokiem mažiukam odos mėginių nedaro. Mums buvo beveik 2 metai, ir tai gydytoja svarstė ar daryt. Šiaip daro kraujo kažkokį tyrimą dėl alergijų mažiams.

O mes šiandien pas LOR buvom: sakė 99 procentai alerginė sloga abiems, ir adenoidai 2-3 laipsnio. Gavom siuntimą pas LOR'ą ir alergologą į santariškes ar kmuk. Dabar tik žinot pas ką važiuot. Gal kas ką galit rekomenduot?
Atsakyti
QUOTE(Sarytė @ 2011 01 13, 18:31)
Kad tokiem mažiukam odos mėginių nedaro. Mums buvo beveik 2 metai, ir tai gydytoja svarstė ar daryt. Šiaip daro kraujo kažkokį tyrimą dėl alergijų mažiams.

kraujo tyrimas iki 3 metų išvis nerodo nieko.. smile.gif O dūriai maniškei parodė keletą alergenų. Kažkaip atvirkščiai man sakė.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 13, 19:34)
kraujo tyrimas iki 3 metų išvis nerodo nieko.. smile.gif O dūriai maniškei parodė keletą alergenų. Kažkaip atvirkščiai man sakė.. g.gif

Eilinį sykį: kiek daktarų-tiek nuomonių. doh.gif O kur mums rast teisybę???
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 13, 11:23)
vibromasažai, po jų mano pana išeidavo kosėdama karkalais doh.gif Geros meistrės gerai atmuša šiaip.
Sanatoriją teoriškai skiria po paūmėjimo, bet bent mes tvarkomės viską prieš pusmetį,registruojamės ir t.t., nes paskui nebeduoda pas mus kvotuojamų siuntimų.

tai kaip išeina - tvarkais, tvarkais, o kai paūmėja - ir važiuoji? g.gif
na, aš įsivaziduoju, kad pas mus su popierizmais tai griūk negyvas, kai reikėjo vibromasažų, tai rgi po dviejų savaičiu - prašom doh.gif ir dar nepamirškit per keletą gyd prieš tai perbėgt ir susimokėt... tai jau privačiai susiorganizuoji ir turi iškart...

jo mano mziuke cia  verysad.gif  ir is kur nezinau, kaip prasidejo 2men taip iki dabar verysad.gif  ir ligoninej 2k ir antibijotikai, ir viskas dariau, bet neisvengia ilgiausias tarpas kai buvo viskas usslopinta tai 8d  verysad.gif  ir vel tas pats verysad.gif  ir nuo ko viskas nezinau. visi dabr saukia man kd katina mesti lauk turiu verysad.gif  bet as nemanau kad tai nuo jos, ir tikiuosi kad isaugsim blush2.gif

jetus, kaip gaila tokiso tavo mažiukės... o dėl katės, tai aš irgi žinok būčiau to snuomonės. sad.gif
mano mažoji buvo užgulta katės, gal skaitei mūsų temelėj pavasarį.,.. nors neatrodė, kad turėjo pakenkt, gulėjo ant pilvuko jai - krūtinės, bet jai buvo kvėpavimas sustojęs... tuomet mus pertikrino ir versija buvo arba apnėja, arba alergija... deja, dabar jau tyrimai ir rodo, kad ji alergiška katėms...

plius- meskit visas vilnas, pūkus, maksimaliai atsikratykit dulkių erkučių šaltinių, ant mažylės čiužinuko, ar ten kur miega visad laikyk neperšlampamą paklodę užvilktą, nes ten šaltinis dirgiklių kvėpavimo takams.

o hormonai man jau dabar geriau, nei ištisiniai antibiotikai be pagerėjimo, tikrai džiaugiuosi, kad jau su sumažinta doze po mėnesio gyd gyvenam ir persirgom per tą laiką virusu ir jis niekur nesikomplikavo, o tiesiog pasveikom thumbup.gif ko jau neprisimenu, ar kada ir buvę...labai seniai...

QUOTE(Čili @ 2011 01 13, 18:34)

dėl alergijų su abiem esu praėjus ir tyrinmus darius, ir galiu pasakyti - rodo tie tyrimai, tik rezultatus reik mokėt skaityt. aišku,t ia loterija. bet tai kodėl nedaryti tyrimų jei 50% kad jie kažką parodys, nesuprantu kodėl gyd akcentuoją tą pusę, kad 50%< kad nieko neparodys doh.gif tik prie dūrio tyr negalima minimum 2 sav antihistamininių.
o kraujo geriau iš pradžių bendrą IGe pasidaryt, tai jei nieko jis nerodo, neapsimoka ir specifinių alergenų daryt. o jei šis aukštas, tai ir iš specifinių turėtumėt bent dalį alergenų sužinot.
šie du tyr yra skirtingo pobūdžio, matuoja skirtingus dalykus, parodo skirtingas alergines reakcijas, todėl ir būna, kad vienas rodo, kitas ne.
o vaikams kraujo tyr nepataria niekas dėl to,kad antikūnai kraujyje susidaro tik po ilgo laiko, reikia nevienkartinio ir stipraus susidūrimo su alergenais. bet pvz mano sūnui jis laaabia pasiteisino, nes išsiaiškinom, ko nebūtume pagalvoję, o rodė "arti alergijos", bet kadangi gyd patyrusi, ji mums patarė pabandyti būtent šitą pašalint iš meniu, kitaip nežinau kiek būtume kankinęsi doh.gif

todėl tikrai nepritariu tam gyd abejingumui - "o kam"... mus taip ir pas pulmonologą nenorėjo siųsti - "o kam, juk kol prieis vizito laikas, tai gal jau pasveikę būsit..." doh.gif
Atsakyti

nu kadangi pupai tokiai mažai jau BA paišo, tai visgi rimtai svarstyčiau katės versija.
kokie argumentai, kad ne nuo jos? katės iš visų gyvūnų turbūt labiausiai alergizuojančios yra, bent jau kiek man teko susidurt.

daro odos mėginisu ir mažiukams. mano abudu bernai iki pusmečio pabadyti buvo. tik, kad jie dažniausiai neinformatyvūs.

QUOTE(Čili @ 2011 01 13, 18:34)

rodo kraujo tyrimas, jei kažkas yra. mažiui padidėjusi bendrą alerginį foną (imunoglobulinų atskiriems produktams buvo padidėję, bet dar nesiekė net žemiausios klasės) kraujo tyrimas parodė, kai jam buvo nepilni metukai, o kai buvo 1,9 m. jau turėjom aiškiai įvardintus alergenus pagal mix'o paletę.

Vilniuj iš laergologų rekomenduočiau Vaičiulionienę ir Tamošiūnienę. Dabar einam pas Vaičiulionienę, nes tuo metu, kai prasidėjo visa šuduva Tamošiūnienė buvo gal dekrete.

kalbėjau su pediatre dėl Pneumo skiepo. pasiūlė visgi geriau gert Ribomunylį. galim pradėt išsveikę. teks, nes nu blyn, antra angina per sezoną, kai anksčiau tokios ligos išvis mūsų apyvartoj nebuvo.
Atsakyti