Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 10 tema

QUOTE(Fedes @ 2011 01 11, 14:49)
kol kas tik fluxotido poveikis pasimatė. geriam ir žiūrėsim paskui...

O po kiek laiko pasireiškia jo poveikis? Nu nepastebėjau jokio pagerėjimo schmoll.gif Antra savaitė kvėpuoja. Koks jo poveikis? Nustoja kosėt? Sumažėja kosėjimų? Nu kažkaip nieko pas mum gero unsure.gif Kai užeina priepuolis po miego, tai varo neužsičiaupdama
Atsakyti
Sveikos,

Mes irgi norim i jusu buri pasiprasyt ax.gif Serga mazieji BA, vienam is ju dabar jos paumejimas nuo viruso. Salia purskiamu Flexotido dar geriam montelukasta, bet pripuoli numalsinti pajegiam tik su prednezolonu verysad.gif verysad.gif Fabar geriam jau 3 para, bet vos pabegioja tuoj sniokscia jis, kosulys negrazus ir ganetinai daznas. Norejau pasiklausti ka naudojat priepuoliui isvengti ar ji numalsinti, nes salbutamolis mums menkai padeda sad.gif turim elektrini inhaliatoriu, bet leido mums tik su fiziologiniu skysciu inhaliacijas daryti, poveikio nepastebejau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2011 01 11, 16:57)
O po kiek laiko pasireiškia jo poveikis? Nu nepastebėjau jokio pagerėjimo schmoll.gif  Antra savaitė kvėpuoja. Koks jo poveikis? Nustoja kosėt? Sumažėja kosėjimų? Nu kažkaip nieko pas mum gero unsure.gif Kai užeina priepuolis po miego, tai varo neužsičiaupdama

mums po pirmos savaitės pradėjo gerėt, aikšu iš pradžių dar su ventolinu kartu vartojom, paskui kai nuėmėm ventoliną, tai dusulių ir nebeatasirado. buvo tik kai susialergizavus stipriai vienkartiniai.
ir šiaip ji man vis labiau atsigavus linksma, su apetitu ir naktį miega ramiai.
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2011 01 11, 16:57)
O po kiek laiko pasireiškia jo poveikis? Nu nepastebėjau jokio pagerėjimo schmoll.gif  Antra savaitė kvėpuoja. Koks jo poveikis? Nustoja kosėt? Sumažėja kosėjimų? Nu kažkaip nieko pas mum gero unsure.gif Kai užeina priepuolis po miego, tai varo neužsičiaupdama

kai užeina priepuolis, tada salbutamolis turėtų pagelbėt.
flixotido poveikis mums maždaug po 3 savaičių - nebekosėja, arba žyyymiai mažiau kosėja
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2011 01 11, 21:42)
kai užeina priepuolis, tada salbutamolis turėtų pagelbėt.
flixotido poveikis mums maždaug po 3 savaičių - nebekosėja, arba žyyymiai mažiau kosėja

mano mažei grynai alerginė astma, mūsų pulmonologė sakė, kad būtent tokiems gerai padeda salbutamolis, nežina, netirinau ifno, bet kol kas mūsųš šeimynoj ta taisyklė galioja.
bet deja, bet tikrai ne visais atvejais jis taip puikiai veikia, man pvz po plaučiu uždegimo kaip komplikacija išlindo, deja, padėjo tik jei vartojau kas 4 valandas, o jei priepolis, tai tik palengvina, bet nenutraukia... plisu prei jo priprantama daugiau pavartojus.

Atsakyti
Kai mes lankėmės kmuk pas alergologę, tai šios nuomonė apie singulairą buvo nelabai kokia. Ji prasitarė, kad gydytojai labai diskutuoja dėl šio vaisto reikalingumo ir ji mums šviesiai tiesiai pasiūlė bandyti nebevartoti singulairo (mes geriam jį, ir dar purškiam nasonex), stebėti kaip vaikas jausis. Bet dar tik pusę metų mes jį geriam, tai aš jai pasakiau, kad dar gersim, gal vasarą ir bandysim nebegert.
Atsakyti
Sveikos mamytes, noriu paklausti,gal kas yra susidure, gal labiau tos kas augina berniukus, turi mano vaikas ir AR ir BA, bet kai buna paumejimas jam labiausiai niezti nosi, aplink burna ir pimpiu, visur kur yra gleives, gal kas susiduret ir zinot kaip ta pimpiaus niezejima pasalinti?KMUK alergologe patare patepti hormoniniu tepaliuku turiu tik prenadoli, bet jis nieko nepadeda, ir nezinom kam alergija, ikvepiamiem alergenam nieko nerode, o mdel maistiniu tyrimo nedare, nes iki 3 m. sako turejo isaugti, tai taip ir nezinom kas ji sualergizuoja, net vartojant vaistus nuo alergijos atsiranda paumejimai, o dabar dar visi sergam, tai virusas savo irgi daro, jau nezinau kur ta vaika det ir kokiai daktarei parodyt? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurina @ 2011 01 12, 10:26)
Sveikos mamytes, noriu paklausti,gal kas yra susidure, gal labiau tos kas augina berniukus, turi mano vaikas ir AR ir BA, bet kai buna paumejimas jam labiausiai niezti nosi, aplink burna ir pimpiu, visur kur yra gleives, gal kas susiduret ir zinot kaip ta pimpiaus niezejima pasalinti?KMUK alergologe patare patepti hormoniniu tepaliuku turiu tik prenadoli, bet jis nieko nepadeda, ir nezinom kam alergija, ikvepiamiem alergenam nieko nerode, o mdel maistiniu tyrimo nedare, nes iki 3 m. sako turejo isaugti, tai taip ir nezinom kas ji sualergizuoja, net vartojant vaistus nuo alergijos atsiranda paumejimai, o dabar dar visi sergam, tai virusas savo irgi daro, jau nezinau kur ta vaika det ir kokiai daktarei parodyt? verysad.gif

jau eikit aiškinkitės dėl alergijų, tyr daryt. nes niežulys tikrai greičiausiai įkvepiamų alergenų pasekmė, nėra ko delst, jei taip vaikas kenčia. šiaip jau antihistamininiai turėtų padėt, hormonai man rodos čia niekuo dėti ir tikrai netepkit, o tai plona ten oda iš viso išplonės.
dėl niežulio priemonių Atopinio dermatito temelėj (AD) jums patartų, mums neaktualu, tai neįsimenu.
Atsakyti
Man iskilo toks klausimas BA paumejimas mums budingas salia virusiniu susirgimu, bet priepuoliai buna stiprus ir tenka naudoto prednezolona kad juos pajegtume nutraukti. Itariu kad mums per silpni vaistai skirti? Norejau suzinoti kitiems kaip pasireiskia BA paumejimai, kaip juos slopinat?
Atsakyti
sakykit, be montelukasto, ar yra dar kokių priemonių, kad gerint būklę kai būklė yra patenkinama? kokia apskirtai reabilitacija astmai būna?
man dabar pačiai tik apribotas kvėpavimas užeina ir susidūrus su dirgikliais ar nuo fizinio krūvio užeina kosuliai ar dusuliai, buvau pas pulmonologę, tai nieko naujo, tyrimai nėra blogi, bet kaip neatsigavę bronchai iki galo, tai ir neatsigavę, tik hormonus išrašė ir pasakė, kad jau dabar pastoviai ir vartočiau blink.gif o aš taip tikėjausi kad pakonsultuos kaip be jų gyvent... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 13 sausio 2011 - 00:17
QUOTE(Fedes @ 2011 01 13, 00:16)
kokia apskirtai reabilitacija astmai būna?

druskų kambariai, masažiukai, kvėpavimo spec mankšta ir pan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 13, 09:28)
druskų kambariai, masažiukai, kvėpavimo spec mankšta ir pan smile.gif

na, kvėpavimo pratimus jau darau... dėl masažų tai g.gif reik paklaust, kokie ten, gal padarys ką.

o dar sakykit, sanatoriją skiria vaikams tik po paūmėjimo iš karto? reikia mums abiems ir man, ir mažajai susiveikt ką, kad ir mokamai.
Atsakyti