Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 10 tema

QUOTE(ericaa @ 2011 01 09, 17:44)
Aš kažkaip net nemąstau apie tokius dalykus. Baisu man tie visi skiepai.

bet tai angina irgi sudas. maza kad antibai, kas savaime ner nieko dziugaus, tai dar ir sirdies raumeni labai sodina. neklbant, kad karsciavimas kiekvienu papildomu laipniu +10 kelia sirdies duzius. irgi blogai. apie anginos pjovima nesvarstom, nes iki 12 m nelabai rekomenduoja, o ir veliau ner garantiju, kad eiline sloga neis i sinusita. Puske issioperavo suaugusi, tai dabar antibus valgo del sinusitu, taip pat daznai, kaip valge del anginos.

zodz, giliuos apmastymuos. ryt klausiu, ka pediatre galvoja apie tai. nes nu nebuvo mums anginos niekad gyvenime, o dabar va jau antra per sezona. negali but tiesiog sutapimas logiskai.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 01 09, 17:37)
blyn, blyn, kyba visgi ribomunylis veikia. nes nu iki siol nebudavo tokio sudo kaip angina. rimtai mastau apie Pneumo skiepa. ka manot?

Mums po geriamų imunostimuliatorių prasidėjo didelis astmos paūmėjimas,čia kaip skiepas gi.. Nelabai tinkantis astminukams. Mums Pneumo irgi sakė neskiepyt-kuo mažiau skiepų,tuo geriau. O beje,anginoms gi nepagelbės pneumas doh.gif Tik nuo visokių bronchitų/plaučių uždegimų.
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 09, 19:25)
Mums po geriamų imunostimuliatorių prasidėjo didelis astmos paūmėjimas,čia kaip skiepas gi.. Nelabai tinkantis astminukams. Mums Pneumo irgi sakė neskiepyt-kuo mažiau skiepų,tuo geriau. O beje,anginoms gi nepagelbės pneumas doh.gif Tik nuo visokių bronchitų/plaučių uždegimų.

nu bet tai pneumo skiepas tai tie patys streptokokų štamai, kaip ir anginoms. dėl astmos tai reiks pulmonologe pasigaut, ką ji siūlys. bet kad maniškiam nelabai BA visi. nes nuo to plaučių uždegimo daugiau dusulio nėr buvę. tik, kad ir pulmonologė ir alergologė vistiek kažkodėl singulairą pratęsė.
Atsakyti
sveikutes 4u.gif pirmiausia-kad Naujaisiais pasibaigtu visos ligos smile.gif
norejau paklausti-si menesi turim vaziuoti pas gyd.,praejo tie pirmi 3men.,reikia pasirodyti pulmonologei...pasiskaitinejau,kad jus,kai vaikui nera paumejimo,neduodavot vaistu,tai ir as nedaviau blush2.gif nesirgom visa ziema,net slogos neturejom,tik buvo pabere...nutraukiau vaistus,dabar vel pradejau duot kvepuot-nieko...zinoma,kad taip savarankiskai"gydau"gud.ne zodziu neuzsiminsiu,bet ziuriu,kad mano vaikinas net palakstes nebeuzsikoso,kas anksciau nuolat budavo...viena vertus-ir noriu,kad vaistu jau nebeskirtu,is kitos puse...o jei visiskai nutraukus mums vel paumes?vaistai tebuvo skirti mums pirmus 3men.,tai neismanau ka daryt g.gif kaip manot,ar man pasakius,kad jaum daug geriau,mums nutrauks visiskai gyd.?gal kuriai taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(audrikea @ 2011 01 10, 13:37)
sveikutes 4u.gif pirmiausia-kad Naujaisiais pasibaigtu visos ligos smile.gif
norejau paklausti-si menesi turim vaziuoti pas gyd.,praejo tie pirmi 3men.,reikia pasirodyti pulmonologei...pasiskaitinejau,kad jus,kai vaikui nera paumejimo,neduodavot vaistu,tai ir as nedaviau blush2.gif nesirgom visa ziema,net slogos neturejom,tik buvo pabere...nutraukiau vaistus,dabar vel pradejau duot kvepuot-nieko...zinoma,kad taip savarankiskai"gydau"gud.ne zodziu neuzsiminsiu,bet ziuriu,kad mano vaikinas net palakstes nebeuzsikoso,kas anksciau nuolat budavo...viena vertus-ir noriu,kad vaistu jau nebeskirtu,is kitos puse...o jei visiskai nutraukus mums vel paumes?vaistai tebuvo skirti mums pirmus 3men.,tai neismanau ka daryt g.gif kaip manot,ar man pasakius,kad jaum daug geriau,mums nutrauks visiskai gyd.?gal kuriai taip buvo?

na, mums dar tiek nepagerėjo, bet mūsų pulmonologė linkus kiek tik įmanoma greičiau hormoninius vaistus nutraukt, tai jau pačiai man perdavė reguliuot dozę, priklausomai nuo būklės. tik monkastos nežinau, kiek teks gert, pasiskaičiau, kad ji ir preišalergiją padeda, kadangi mums ji labai stipri, tai pati kol kas "noriai" duodu, kad tik padėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 10 sausio 2011 - 14:11
kokia dabar singulairo tablečių kaina? Nesikeis artimiausiu metu? Susipainiojus aš tose priemokose ir kompensavimų keitimuose doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 10, 15:02)
kokia dabar singulairo tablečių kaina? Nesikeis artimiausiu metu? Susipainiojus aš tose priemokose ir kompensavimų keitimuose doh.gif

keisis. braukia singulaira is kompensuojamu saraso. visus etinius vaistus braukia. iki sausio 14 d dar galit spet issirasyt ir jei pasiseks, rast. as ketviradieni tik vienoj vaistinej gavau reikiamas 84 tabletes ir jau moekjau tiek, kiek liepe. gavos virs 130 lt priemoka. vis geriau nei visa kaina. juolab, kad tas isbraukimas is saraso is esmes gresia vaisto isejimu is rinkos, vadinas, net jei ir noresim patys moet uz ji, nebus kur nusipirkt.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 01 10, 16:16)
keisis. braukia singulaira is kompensuojamu saraso. visus etinius vaistus braukia. iki sausio 14 d dar galit spet issirasyt ir jei pasiseks, rast. as ketviradieni tik vienoj vaistinej gavau reikiamas 84 tabletes ir jau moekjau tiek, kiek  liepe. gavos virs 130 lt priemoka. vis geriau nei visa kaina. juolab, kad tas isbraukimas is saraso is esmes gresia vaisto isejimu is rinkos, vadinas, net jei ir  noresim patys moet uz ji, nebus kur nusipirkt.

ne visus etinius braukia, o tuos vaistus, kuriu kaina pagal kazkokia ten formule smarkiai virsija visu kitu atinkamos veikliosios medziagos vaistu kaina. todel etiniud aug ir lekia lauk, nes gi jie ir yr brangiausi...

cia tipo vardan vartotoju. kad nebutu brangiu vaistu, o is tiesu, pirk visa kaina, jei nori brangiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 10, 16:43)
cia tipo vardan vartotoju. kad nebutu brangiu vaistu, o is tiesu, pirk visa kaina, jei nori brangiu  doh.gif

jep. niekam gi enidomu, kad generikai neipareigoti i savo vaista sudet tip top ta pati, ka etikai. Pediatre pasakojo, kad turi pacienta, kuris nuo kazkurio generinio montelukasto naktim nemiega.

mums angina. antra si sezona. Gydytoja siulo ribomunyli geriau nei pneumo skeipa.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 10, 15:10)
tik monkastos nežinau, kiek teks gert, pasiskaičiau, kad ji ir preišalergiją padeda, kadangi mums ji labai stipri, tai pati kol kas "noriai" duodu, kad tik padėtų.

Aš bandžiau klausti apie vaistų nutraukimą kai maniškis jau buvo Singulairą gėręs apie 1,5 metų, tai pulmonologė atsakė, kad gersim kokia 5 metus, o tada žiūrės ar nutraukti ar ne g.gif Dabar jau geriam 3 metai - situacija išties gerėja, tik va kažin kaip bus kai jo nebegausim, nes monkastą bandžiau - netinka. Ir apskritai kodėl aš turiu eksperimentuoti su savo vaiku kol rasiu kuris generinis jam tiks doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perkune: 11 sausio 2011 - 12:32
QUOTE(Perkune @ 2011 01 11, 13:29)
...nes monkastą bandžiau - netinka. Ir apskritai kodėl aš turiu eksperimentuoti su savo vaiku kol rasiu kuris generinis jam tiks  doh.gif

Na va, man tas irgi labai aktualu, juolab kad tie ieškojimai irgi sudėtingi: išrašė 2 mėn vaistų, pasiimi kokį generiką, o jei jis netinka- ką tada daryt? pirkt kitu spilna kaina? Ir teip kol rasi tinkamus. sad.gif
Mes pradėjom montelukastą, kolkas lyg ir viskas gerai. Tikiuosi kad tiks ir nebeprasidės blogumai kokie. Žiūriu nuo 01.16 d. keisis kainos vaistų - kaikurie pigs, kaikurie brangs. Nu jokio pastovumo tame gyvenime. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2011 01 11, 12:29)
Aš bandžiau klausti apie vaistų nutraukimą kai maniškis jau buvo Singulairą gėręs apie 1,5 metų, tai pulmonologė atsakė, kad gersim kokia 5 metus, o tada žiūrės ar nutraukti ar ne  g.gif Dabar jau geriam 3 metai - situacija išties gerėja, tik va kažin kaip bus kai jo nebegausim, nes monkastą bandžiau - netinka. Ir apskritai kodėl aš turiu eksperimentuoti su savo vaiku kol rasiu kuris generinis jam tiks  doh.gif

aš tai kadangi dar nežinau ką reiškai tinka - netinka, veikai - neveikia... ar yr skirtumas be jų... kol kas tik fluxotido poveikis pasimatė. geriam ir žiūrėsim paskui...
Atsakyti