Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 10 tema

QUOTE(Čili @ 2011 01 05, 18:48)
tai ir su paprastu pienu taip, čia mp tik kaip pavyzdį atkapsčiau..
mano mamai staigiai ėmė kilti svoris ėmus naudoti symbicortą.. unsure.gif  Todėl nebegaliu ir ginčytis,kad vaikams to nebūna.. Bet kartais ir sutampa vaikams tam tikras amžius stambėjimo su kokiu gydymu..

paguosk, kad po kiek laiko tavo mamai svoris atsistatė...
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 05, 14:17)
nu nežinau,maniškė flixotide kvėpuoja 2 metus jau, tai tik kūdyn eina schmoll.gif

Oj baikit, nebegąsdinkit doh.gif Aš ir taip dar nesusitaikiau su diagnoze, o čia dar ir nutukimas gresia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2011 01 05, 21:08)
Oj baikit, nebegąsdinkit doh.gif Aš ir taip dar nesusitaikiau su diagnoze, o čia dar ir nutukimas gresia unsure.gif

kad zinok cia nuo tavo kūno manau irgi daug priklauso. mano kaip vieną kartą išsibalansavo su kontraceptikais, tai nuo to laiko neturiu pastovaus svorio, nors iki to laiko problemu neturejau. taigi, nesigasdinkit, gal viskas bus gerai. nors ir tas svoris is tiesu ne tokia jau problema atrodo, kai pagalvoji, akd laisvai kvepuot gali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 05, 21:13)
kai pagalvoji, akd laisvai kvepuot gali  4u.gif

Tikriausiai taip rolleyes.gif Bet vis tiek norisi, kad dukrytė ir toliau tokia augtų, kokia yra. Bet kaip bus, taip... Vyrui pasakiau, tai jis sako, kad lyg ir pamena kaip pulmonologė minėjo, kad flixotide netukina. Na jis vežioja dukrą, tai negaliu patvirtinti jo žodžių. Bet kaip ir kažkas čia jau rašė, kiekvienas organizmas yra individualus
Atsakyti
maniskiui flixotide jokio poveikio svoriui neturejo. kaip buvo kudena, toks ir yra.
Atsakyti
šiaip mano žinios apie steroidus minimalios, bet jau tiek žinau, kad su svoriu tai gali būti susiję.
o inhaliuojami vaistai ne visad veikia sistemiškai, bet gali taip veikt.todėl tikrai svorio problemos ir apetito padidėjimai ne sutapimai. bet tiesa,kad ne visiems ir pasireiškia.
šiaip keista, kad to nerašo lietuviškoj anotacijoj (skaičiau flixotido), bet užsienietiškose anotacijose radau ir prie flixotide, ir prie symbicort svorio augimą, kaip galimą šalutinį poveikį. be to kai kuriems jei gali kelti ir cukraus kiekį kraujyje, kas irgi nelabai džiugina tuos, kurie rūpinasi svoriu... neskaitant tai, kad esantiems diabeto rizikos grupėje reik tai stebėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 05 sausio 2011 - 23:56
QUOTE(Fedes @ 2011 01 05, 19:21)
paguosk, kad po kiek laiko tavo mamai svoris atsistatė...

deja,nepaguosiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 06, 00:54)
šiaip mano žinios apie steroidus minimalios, bet jau tiek žinau, kad su svoriu tai gali būti susiję.
o inhaliuojami vaistai ne visad veikia sistemiškai, bet gali taip veikt.todėl tikrai svorio problemos ir apetito padidėjimai ne sutapimai. bet tiesa,kad ne visiems ir pasireiškia.
šiaip keista, kad to nerašo lietuviškoj anotacijoj (skaičiau flixotido), bet užsienietiškose anotacijose radau ir prie flixotide, ir prie symbicort svorio augimą, kaip galimą šalutinį poveikį. be to kai kuriems jei gali kelti ir cukraus kiekį kraujyje, kas irgi nelabai džiugina tuos, kurie rūpinasi svoriu... neskaitant tai, kad esantiems diabeto rizikos grupėje reik tai stebėt.

Ir aš manau, kad kiekvienam kitaip vaistas kenkia. Mums būtent ta problema... Na dėl diabeto tai taip pat labai bijau, nes 4 mėnuo, kai vyrui pripažino - dabar su insulinu kankinasi. Labai bijau kad genais nepersiduotu vaikams unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 01 05, 22:25)
maniskiui flixotide jokio poveikio svoriui neturejo. kaip buvo kudena, toks ir yra.

Manajam ir jokio poveikio svoriui nesudare o kvepuojam jau bus 1m. flixotide.
Atsakyti
Aš pati tai Neplitą ( veikl. medž. Budezonidas) vartoju, bet per 5 metus svorio pokytis nežymus - kilogramo ribose. Tame tarpe neštumą apturėjau, bet svoris beveik toks pat.

Sutinku, kad kiekvienam vis kiteip, kaip sako yra ir nuo vandens tunkančių.

O kas šalia BA turite alerginę slogą, ką nuo jos vartoja mažiukai jūsų? Nuo rudens vienam iš dvynių tiek užgulus nosis, kad nebegaliu nei žiūrėt nei klausyt - visą laik dabar prasižiojęs, o naktį tiek knarkia, kad prikelia iš miegų. doh.gif Jokio sekreto nosytėj nėra. Nebežinau ko tikėtis ir ką galvot. Ryt eilinį sykį eisiu pas pediatrę, nes kažką daryti reik. Išeisim daržiukan, tai užteks per lauką pereit prasiž-iojus, gausim kokių kvaranų. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarytė @ 2011 01 06, 12:53)
Aš pati tai Neplitą ( veikl. medž. Budezonidas) vartoju, bet per  5 metus  svorio pokytis nežymus - kilogramo ribose. Tame tarpe neštumą apturėjau, bet svoris beveik toks pat.

Sutinku, kad kiekvienam vis kiteip, kaip sako yra ir nuo vandens tunkančių.

O kas šalia BA turite alerginę slogą, ką nuo jos vartoja mažiukai jūsų? Nuo rudens vienam iš dvynių tiek užgulus nosis, kad nebegaliu nei žiūrėt nei  klausyt - visą laik dabar prasižiojęs, o naktį tiek knarkia, kad prikelia iš miegų.  doh.gif  Jokio sekreto nosytėj nėra. Nebežinau ko tikėtis ir ką galvot. Ryt eilinį sykį eisiu pas pediatrę, nes kažką daryti reik. Išeisim daržiukan, tai užteks per lauką pereit prasiž-iojus, gausim kokių kvaranų.  verysad.gif

žinok individualiai. šiaip geriami antihistamininiai. mums sakė, jei blogėtų, skirs į nosį purškimų antihistamininių, bet kol kas kai BA pradėjom kontroliuot, lengviau ir su alergine sloga tikiuosi bus (tiesa, pas mus klasikinė bėgantis vandenėlis, ne užsikimšimas), tai ir pati nesiveržiau vaistų prašyt.
nesinori tų rimtų antihistamininių, nes su jais mažiem vaikams nieks tyrimų nedarė, tai ir rašo anotacijose - nuo 3,4 ar 6 metų tik galima, o kaip iš tikro niekas nežino, alergologė sakė stengiasi tempti be jų kiek įmanoma,okai jau reikia, tai rašo ri mažesniems...

ir dar, pagal jūsų aprašytus požymius, tai jums labiau ne alerginė sloga,o adenoidų padidėjimas, tai pas LOR irgi reiktų nukulniuot...
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 06, 14:32)
ir dar, pagal jūsų aprašytus požymius, tai jums labiau ne alerginė sloga,o adenoidų padidėjimas, tai pas LOR irgi reiktų nukulniuot...

Ačiū, tai ryt bandysiu pramušt siuntimus kur reik.
Nesenai gerėm actifedą nuo slogos tai tas užgulimas buvo gerokai sumenkęs, bet nustojom gert ir vėl, tad įtariu kad gali būt alerginė, nes actifede esantis tas pseudoefedrinas mažina ir alerginę slogą.
Na jei dar adenoidus teks šalint, išvis bus gražu... sad.gif
Nors bendrabarbė vaikui išoperavo juos, tai ir BA priepuoliai tapo retesni.
Atsakyti