Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 10 tema

QUOTE(Laurita84 @ 2011 04 12, 19:21)
O as galvoju, ko tai mano mergytei nosis pastoviai uzimta ir pries pora dienu pradejo gausiai begt (cia pasiskaicius vienos mamytes pasisakyma apie rinita alergini atmintis prabudo) doh.gif Taigi gamta bunda, pradejo zydeti pirmieji medziai ax.gif Niekad netikejau, kad teks tai patirti auginant vaikucius verysad.gif 
O tiesa, jus apie kiekviena maza priepoli astmos gydytojus informuojat apie tai? Ar vaziuojat konsultuotis g.gif

Jei suvaldom patys, tai pas gydytoją nelekiam. O kai dėl kokios priežasties važiuojam, tai paminiu, kad buvo toks ir tiek. Ir taip vos ne klinikoj gyvenam, tai jei dar dėl kiekvienos smulkmenos lakstytume, reikėtų palapinę koridoriuj pasistatyt ir ten apsigyvent. lotuliukas.gif

Didesnė bėda su darželiu. Vis skundžia auklėtojos, tai kosėjo, tai čiaudėjo. Vaikas su alergine sloga ir vidutinio sunkumo astma, tai ką man jį į stiklainį uždaryti. doh.gif Ir niekaip nesupranta, kad čia neužkrečiama... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 04 13, 13:14)
Jei suvaldom patys, tai pas gydytoją nelekiam. O kai dėl kokios priežasties važiuojam, tai paminiu, kad buvo toks ir tiek. Ir taip vos ne klinikoj gyvenam, tai jei dar dėl kiekvienos smulkmenos lakstytume, reikėtų palapinę koridoriuj pasistatyt ir ten apsigyvent.  lotuliukas.gif

Didesnė bėda su darželiu. Vis skundžia auklėtojos, tai kosėjo, tai čiaudėjo. Vaikas su alergine sloga ir vidutinio sunkumo astma, tai ką man jį į stiklainį uždaryti.  doh.gif Ir niekaip nesupranta, kad čia neužkrečiama...  unsure.gif

mes kazkaip jau apsipratom ir daznai neliekiam pas gyd, nebent va kaip buna kai tempe didele ir nekrenta tadam jau rodomes, na dar gyd pati praso kad kartais pasirodytume jei neinam i darzeli, nes paskuj tipo ji nebus iformuota kad mes sirgom, o pazymos prasysim, mes ir sakyciau ir taip labai daznai lankom ta poliklinika doh.gif
o i musu vyresneli irgi darzelyje keistai ziuri, bet ne aukletojos, jos kazkaip suprato kas mum yra, viena pagrindine aukletoja turi sunu su astma, tai ji isvis labai mus puikiai supranta, ir net zino kada duoti vaikuj pakviepuoti ventolino jei jau tikrai reikia, o keistai ziuri kitu vaiku teveliai, jiems atrodo kad mes juos uzkresim doh.gif

musu vyresnelis jau sveikas, bet dar neskubam vesti i darzeli, na gal jau pirmad ir nuvesim, o po kol kas tegu namie, laukia, kieme grudinasi ax.gif
mes su mazyle vis dar sergam bronhitu, bet jau mazyle sveiksta, o man po lauko kazkaip dar uzeina tokie negrazus kosuliai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(julcikas @ 2011 04 13, 14:53)
mes kazkaip jau apsipratom ir daznai neliekiam pas gyd, nebent va kaip buna kai tempe didele ir nekrenta tadam jau rodomes, na dar gyd pati praso kad kartais pasirodytume jei neinam i darzeli, nes paskuj tipo ji nebus iformuota kad mes sirgom, o pazymos prasysim, mes ir sakyciau ir taip labai daznai lankom ta poliklinika  doh.gif
o i musu vyresneli irgi darzelyje keistai ziuri, bet ne aukletojos, jos kazkaip suprato kas mum yra, viena pagrindine aukletoja turi sunu su astma, tai ji isvis labai mus puikiai supranta, ir net zino kada duoti vaikuj pakviepuoti ventolino jei jau tikrai reikia, o keistai ziuri kitu vaiku teveliai, jiems atrodo kad mes juos uzkresim  doh.gif

musu vyresnelis jau sveikas, bet dar neskubam vesti i darzeli, na gal jau pirmad ir nuvesim, o po kol kas tegu namie, laukia, kieme grudinasi  ax.gif
mes su mazyle vis dar sergam bronhitu, bet jau mazyle sveiksta, o man po lauko kazkaip dar uzeina tokie negrazus kosuliai  doh.gif

Tai va, kad nesusidūrę žmonės nesupranta, kas tai per liga. Bjauriausia tai, kad niekaip išaiškinti neina, nei ventolino palikti, kad duotų sukvėpuoti, tipo jos tuo neužsiims... ai,vienu žodžiu... doh.gif
Kas įdomiausia, tada, kai gaudavom singulairą, kažkaip ir tie priepuoliai lengvesni būdavo ir gerokai retesni. Dabar vos ne vienas paskui kitą, doh.gif vaikas pastoviai sprengsi... Gerai, kai aš namie sėdėjau, tai problemos nebuvo, bet tuoj į darbą, neįsivaizduoju, ką reikės daryti...
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 04 13, 17:37)
Tai va, kad nesusidūrę žmonės nesupranta, kas tai per liga. Bjauriausia tai, kad niekaip išaiškinti neina, nei ventolino palikti, kad duotų sukvėpuoti, tipo jos tuo neužsiims... ai,vienu žodžiu...  doh.gif
Kas įdomiausia, tada, kai gaudavom singulairą, kažkaip ir tie priepuoliai lengvesni būdavo ir gerokai retesni. Dabar vos ne vienas paskui kitą, doh.gif  vaikas pastoviai sprengsi... Gerai, kai aš namie sėdėjau, tai problemos nebuvo, bet tuoj į darbą, neįsivaizduoju, ką reikės daryti...

apie singulaira ir mes kazkaip pagalvojam naudojom ji puse metu, o kai va dbr sausi nueme ji, tai tas monkastas mum nieko nedave, mes pradejom dazniau sirgti, o dbr jau antra men naudojam flixotide, bet vistiek kaip sirgom daznai taip sergam doh.gif
Atsakyti
O mes metai laiko kai vartojam singuliari ir is kart matosi kad mums zymiai geriau,seniau kas menesi bronchita turedavom,o karta per metus ir plauciu uzdegima,kai nustate astma ir pradejom gert singuliari tik karta turejom bronchita,o pas gydytoja ir be reikalo neinam,priepuoliu mums nebuna mirksiukas.gif Kad ir nekompensuoja jo jau visvien perkam ir geriam,pati alergologe sake gerai kad ir nepakeitem jo monkasta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 04 13, 11:14)
Jei suvaldom patys, tai pas gydytoją nelekiam. O kai dėl kokios priežasties važiuojam, tai paminiu, kad buvo toks ir tiek. Ir taip vos ne klinikoj gyvenam, tai jei dar dėl kiekvienos smulkmenos lakstytume, reikėtų palapinę koridoriuj pasistatyt ir ten apsigyvent.   lotuliukas.gif

Didesnė bėda su darželiu. Vis skundžia auklėtojos, tai kosėjo, tai čiaudėjo. Vaikas su alergine sloga ir vidutinio sunkumo astma, tai ką man jį į stiklainį uždaryti.  doh.gif Ir niekaip nesupranta, kad čia neužkrečiama...  unsure.gif

nuneškit pažymą į darželį, jei taip žiūri. šiaip jau čiaudulys iš viso normali organizmo reakciją į dirgiklius, dulkes, jautresniems dažniau būna, apskritai nesusijęs su bacilom, tai suprantu jus, jei jau net apie čiaudulį praneša, tai nervų prigadina... sad.gif

maniškis eina su sloga, nes ji alerginė, ir tfu 3 k visai nestipri. tai nė žodžio nesulaukiam. jau kai pamatė, kad per kiekvieną miega pradėjo kosėt, tai apsakė, ir dar pagalvę pasiūlė savo atsinešt, kad gal jį dulkės erzina.tai naujojo darželio auklėtojų nuostatom džiaugiuosi, nes kartu ir žymiai mažiau sergančių vaikšto, bet ir niekas negraužia dėl kiekvieno kostelėjimo (nugi vaikas pusmetį be perstojo pakosti, tai ką man - namie sėdėt?...)m senajame darželyje visko buvo... ypač kai matė, kad su kitu mažu vaiku, tai galvojo matyt kad namie sėdžiu, nieko neveikiu, graužė dėl kiekvieno menkniekio. o kad aš ir su mažu ir su didesniu, ir su abiem sergančiais paeiliui, ir dar dirbu, tai niekam nė motais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 14 balandžio 2011 - 22:48
Laba, 4u.gif

aš su klausimu apie monkastą ir Singulair.

pastebėjau, kad pradėjus duot monkasta nieko gero nesidaro taip, kaip darydavosi su singulairu. kaip ir daugeliui kitiems wink.gif

monkastos turiu dar tiek, kad užtektų 2,5 mėn... ar man parduotų vaistinėj singulairą parodžius knygutėj, kad tokie vaistai mums išrašomi? gydytojas recepto turbūt nerašys? nes sakys, kad dar nesibaigė monkasta. (svarstau tik g.gif )

dabar kai singulairas nebekompensuojamas ar parduotų be recepto knygutės? ar vistiek reikia receptuko?
Atsakyti
Singulair ir taip nebekompensuojamas ,einat į bet kurią vaistinę ir mokat pilną kainą.Aš domėjausi šiuo klausimu,tai ŠEIMOS vaistinėj kainuoja 5 mg 140 lt.,o EUROVAISTINĖJ apie 70-80 lt.Tokios kainos buvo prieš 2 mėn.,mes geriam MONKAST"ą.Nežinau nei pagerėjimo nei pablogėjimo nėra,kaip sirgo taip serga....nuo kovo mėn. jau 3-ias virusas.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(RUSNEX @ 2011 04 15, 10:26)
Singulair ir taip nebekompensuojamas ,einat į bet kurią vaistinę ir mokat pilną kainą.Aš domėjausi šiuo klausimu,tai ŠEIMOS vaistinėj kainuoja 5 mg 140 lt.,o EUROVAISTINĖJ  apie 70-80 lt.Tokios kainos buvo prieš 2 mėn.,mes geriam MONKAST"ą.Nežinau nei  pagerėjimo nei pablogėjimo nėra,kaip sirgo taip serga....nuo kovo mėn. jau 3-ias virusas.... blink.gif

sakot, be recepto parduos? g.gif reiks pamėgint
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 15 balandžio 2011 - 10:31
Taip parduos, jis gi nekompensuojamas. Praeitą penktadieni klausiau kokia jo kaina šeimos vaistinėj - 80 lt.

Manasis taip pat serga, pasigavo virusą. Ir tik po to nuėjo į darželį vieną diena, parsivedėm su 38 temp. vėl krenkši. Diena viskas gerai, vakarais 37,4 tepakyla temp. - nesuprantu kas darosi. Tikiuos po velykiniu atostogu jau galės pradėt eit į daržą doh.gif
Atsakyti
cia virusiukas toks eina, ispradziu tempe, paskuj perena i gerklyte ar ausyte, sloga, o paskuj ir i plauciu uzdegima unsure.gif mes laiku sustabdem sita virusa vyresneliui antibijotikais, ir aciu D..nebuvo toliau nei paumejimo nei ka, dbr tik va pasveikes jau savaite, ir pradejo paciaudyt, galvojam vesti pirmad jau i darzeli, bet va nezinau ar tas ciaudulys liks tik ciauduliu g.gif ar ka rimciau vel..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2011 04 12, 14:23)
Dariausi dėl vaiko ir dėl pinigų-vienas su kitu surišta-kodėl jums tokie klausimai kyla? ax.gif
Visų pirma man pasakė gydytoja, gulint KMUK, kad mums priklauso neįgalumas, tai vat ir pagalvojau, kodėl gi ne, be to pinigėliai ten nedideli, virš 300 lt, jokių kitų legvatų negaunam-tiesa už darželio maitinimą nereikia mokėti-bet aš moku, nes patingėjau popierius tvarkytis, o ir lankomės ten retai.
Pinigus išleidžiu vien tik vaiko reikmėms-kadangi dažnai sergam,be kompensuojamųjų vaistų, dar naudojam homeopatinius, kurie patikėkit tirai nepigiai kainuoja,
dalį atidedu vaiko ateičiai, dalį išleidžiu-pvz.pernai rugsėjo mėn vežiau vaiką specialiai į Palangą, kad vaikas pakvėpuotų grynu oru, gautų jodo, vežiojau į sanatoriją druskų kambarius už savo lėšas ir t.t.
Tad patikėkit, pinigų tų už neįgalumą tikrai neužtenka ir ne dėl pinigų tą neįgalumą tvarkėmės, o viskas vaiko labui ir sveikatai.

Dėl Luivaco pasisakysiu , kaip ir dėl visų kt.papildų, nieko jie nepadeda, mes perkam, duodam vaikams, ir tikimės, kad būtent tas ar kt vaistas padės.

Nesupykit,aš ne iš blogos valios paklausiau apie tai,o tiesiog galvoju,gal ir mums pabandyk užklaust daktarės dėl to neįgalumo g.gif
Atsakyti