Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 10 tema

QUOTE(Rimuselis @ 2011 03 26, 20:43)
Nezinau,kokio laipsnio turetu but BA,kad siustu i reabilitacija.Mano vaikinui liga senai nustatyta.Vaistai kompencuojami. Du kartus gulejo ligoninei.Pasitaiko ,ausu uzdegimas,bet niekas nesiule i sanatorija verysad.gif .

blink.gif blink.gif blink.gif
Kaip taip??? Mums tik nustatė, forma lengva ir iškart sako - rašyt rekomendaciją į sanatoriją, norit? Sakau - žinoma biggrin.gif
Atsakyti
Rimuseli, kreipkitės į ligonių kasas,neleiskite jūsų mulkinti, atsivertusi ligų sąrašus,pamatytumėte,kad turint bet kokio lygio BA, KASMET priklauso sanatorija po paūmėjimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimuselis @ 2011 03 26, 20:43)
Nezinau,kokio laipsnio turetu but BA,kad siustu i reabilitacija.Mano vaikinui liga senai nustatyta.Vaistai kompencuojami. Du kartus gulejo ligoninei.Pasitaiko ,ausu uzdegimas,bet niekas nesiule i sanatorija verysad.gif .

kad nesiūlo, nereiškia, akd nepriklauso,. šiais laikai, deja, reikia patiems savo teises reik žinot sad.gif
jei su BA paūmėjimu (kad ir kitos ligos fone buvo dusuliai) iš ligoninės priklauso tiesiai keliaut, o ambulatoriškai gydantis, bent jau pas mus siunčia procedūrą pasidaryti, tada reabilitologė rašo, kad reikalingas tolesnis reabilitacinis gyd, ir keliauji su pediatrės siuntimu į TLK.
vienas kartas per metus nemokamas.
tiesa, girdėjau kad neseniai tvarka keitėsi, kad net dar lengviau gauti tuos siuntimus, bet nesu tikra, mes kai paūmėjimus ir taip turim, tai pasakėm, kada pagalvojau, kad jau laikas, ir tvarkomės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 27 kovo 2011 - 12:12
QUOTE(Čili @ 2011 03 27, 11:27)
Rimuseli, kreipkitės į ligonių kasas,neleiskite jūsų mulkinti, atsivertusi ligų sąrašus,pamatytumėte,kad turint bet kokio lygio BA, KASMET priklauso sanatorija po paūmėjimo doh.gif

musu dakt tik paklause ar nebuvom ir toliau patylejo kai passakiau kad ne doh.gif geras klausimas is jos puses, pati nesiunte o dar klausia ar nebuvom doh.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
mes buvom uzklause pulmonologes kaip cia del sanatorijaus, tai ji kazkaip susimete g.gif na ji gal tikejosi neisgirsti is musu to klausimo, bet isgirdo biggrin.gif is tai teko aiskint visa eiga, sake kad laisvai gali paruosti rekomindacija, tik reikia savo seimos gyd uzklausti ar ta musu seimos klinika turi pinigu tam reikalui skirti g.gif mes uzklausem savo gyd, o ji ir nezino, nes naujau atydarytas seimos centras, tai zadejo uzklausti direktores g.gif tai va sekanti apsilankima uzklausim kaip cia bus g.gif

o musu vyresnelis vel po savaites darzelyje vakar ir snd jau kosija, ir ko toliau to dazniau unsure.gif baisu, jau nebezinau, kas gi mum daro itakos, ir i lauka einam ir nesuprantu g.gif verysad.gif tai nujauciu kad rytoj darzelio nematyt vaikui schmoll.gif
pilnu tempu kviepuojam ventolina doh.gif bet jau si karta aciu D.. kad ne loja g.gif nors jau bijau ir pagalvoti kas gali but toliau, gal greitai baigsis ir mes vel eisim sveiki i darzeli 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julcikas: 27 kovo 2011 - 17:20
Julcik, sveikatytes suneliui 4u.gif

Mano karalaite irgi kazkokia itartina doh.gif mane tas jos kvepavimas apsunkintas i nevilti varo doh.gif ir nepadeda mum jokie ventolinai ar oranzines pypkes blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 03 27, 19:27)
Julcik, sveikatytes suneliui 4u.gif

Mano karalaite irgi kazkokia itartina doh.gif mane tas jos kvepavimas apsunkintas i nevilti varo doh.gif ir nepadeda mum jokie ventolinai ar oranzines pypkes blink.gif  doh.gif

aciu 4u.gif ir jus laikykites 4u.gif
mes ir kviepojam ta oranzine, flixotide, jau antras menuo eina kaip ja kviepuojam, bet ziuriu kad cia jau darosi iprasta, savaite darzelyje savaite ar dvi namie doh.gif taip visa ziema g.gif
Atsakyti
QUOTE(julcikas @ 2011 03 27, 17:34)
aciu  4u.gif ir jus laikykites  4u.gif
mes ir kviepojam ta oranzine, flixotide, jau antras menuo eina kaip ja kviepuojam, bet ziuriu kad cia jau darosi iprasta, savaite darzelyje savaite ar dvi namie doh.gif taip visa ziema  g.gif

Mes po geru dvieju savaiteliu irgi pradesim pratintis prie darzelio ax.gif Labai tikiuosi, kad ligu pavyks isvengti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 03 27, 19:55)
Mes po geru dvieju savaiteliu irgi pradesim pratintis prie darzelio ax.gif Labai tikiuosi, kad ligu pavyks isvengti rolleyes.gif

sekmes 4u.gif manau sunkoka isvengti lygu darzelyje 4u.gif bet linkiu jumi jas isvengti ir but sveikems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 03 27, 13:10)
kad nesiūlo, nereiškia, akd nepriklauso,. šiais laikai, deja, reikia patiems savo teises reik žinot sad.gif
jei su BA paūmėjimu (kad ir kitos ligos fone buvo dusuliai) iš ligoninės priklauso tiesiai keliaut, o ambulatoriškai gydantis, bent jau pas mus siunčia procedūrą pasidaryti, tada reabilitologė rašo, kad reikalingas tolesnis reabilitacinis gyd, ir keliauji su pediatrės siuntimu į TLK.
vienas kartas per metus nemokamas.
tiesa, girdėjau kad neseniai tvarka keitėsi, kad net dar lengviau gauti tuos siuntimus, bet nesu tikra, mes kai paūmėjimus ir taip turim, tai pasakėm, kada pagalvojau, kad jau laikas, ir tvarkomės...

As zinau,kad priklauso. Stenguosi ,kad nereiktu i ligonine vaziuoti.Paskutini kart sirgo visa sausi,jokiu proceduru neskyre. Vartojo ventolina,ambroksoli,diska.Veliau dasidejo vaistai nuo ausu uzdegimo.Mano visi vaikai turi problemu,bet nei vienam neskyre.Atrodo,kad laukia kol bus paskutines stadijos. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Šindila @ 2011 03 27, 14:13)
musu dakt tik paklause ar nebuvom ir toliau patylejo kai passakiau kad ne  doh.gif geras klausimas is jos puses, pati nesiunte o dar klausia ar nebuvom  doh.gif

g.gif ...

QUOTE(julcikas @ 2011 03 27, 17:19)
sveikutes 4u.gif
mes buvom uzklause pulmonologes kaip cia del sanatorijaus, tai ji kazkaip susimete g.gif na ji gal tikejosi neisgirsti is musu to klausimo, bet isgirdo  biggrin.gif is tai teko aiskint visa eiga, sake kad laisvai gali paruosti rekomindacija, tik reikia savo seimos gyd uzklausti ar ta musu seimos klinika turi pinigu tam reikalui skirti g.gif

įdomu, kaip čia su taip pinigėliais, jei maža klinika neturi, tai jums gal dideslė, kur jus siunčia turėtų pasiūlyt. nes pvz mums kai masažų reikėjo, o antakalnio poliklininkoj nemokamas kursasmetuose, tai mums rašė siuntimą į antakalnį, ir tada galėjom tais nemokamais pasinaudot thumbup.gif tai man kažkaip atrodo metų pradžioj, tikrai tie pinigai neišsibaigę, negali būti, kad klininka naturi, ir jos vaikams nereik sanatorijų schmoll.gif

beje, net jei sako, kad neaišku ar turi pinigėlių, galima tiesiog prašyt to išrašo -siubntimo ir eit į TLK. nes aš kažkaip bijau, kad gyd kartais "papildomus filtrus uždeda", įdomu, jeineišnaudoji tųpinigėlių,tai kiba įstaigai lieka, kad taip visad atkalbinėja, ir nesiūlo unsure.gif

QUOTE(Rimuselis @ 2011 03 27, 21:18)
As zinau,kad priklauso. Stenguosi ,kad nereiktu i ligonine vaziuoti.Paskutini kart sirgo visa sausi,jokiu proceduru neskyre. Vartojo ventolina,ambroksoli,diska.Veliau dasidejo vaistai nuo ausu uzdegimo.Mano visi vaikai turi problemu,bet nei vienam neskyre.Atrodo,kad laukia kol bus paskutines stadijos. verysad.gif

tai kai gydotės ir sakot iš karto, norėsim sanatorinio gyd. nebūtina ligoninėn gultis, mes irgi jei ekstra atvejis į priimamajį lekiam, o paskui pasirašinėjam, kad nesigulsim doh.gif
o procedūrų ir neskiria šiaip sau, skiria, kai paprašai sanatorijos. nežinau, gal jei paprašytum taip, tai ir taip skirtų, bet kad net į galvą man neatėjo, nes kvėpuot garus turim, tuoj ir bioptroną pasiskolinsim, o paskui jau tik mankšta- baseinas ką tokiems mažiems kaip mes gali pasiūlyti.
beje, pvz jei vilniuj, tai antakalnio pol vietoj yra, nereik nė kur važiuot. nes kokiam palangos gintare dabar turbūt rugsėjui - spaliui jau tik vietos likę.
Atsakyti
O Utenos sanatorijoje ar kaip ten ji vadinasi, nesat ne viena buvusi g.gif
Atsakyti