Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 10 tema

QUOTE(oksy @ 2011 01 05, 13:27)
Aplamai jis yra labai nevalgus, tai pienas išsigelbėjimas doh.gif

o kas jame gero? smile.gif Trilitrinis pieno atstoja fermentinio sūrio gabaliuką mažą..Gal verčiau jo duokit tada smile.gif Aš tai piene labai gerumų neįžvelgiu. Jei nevalgiukas-juo labiau,nes apetitą numalšinat, o gerų medžiagų beveik negauna..
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 05, 14:32)
o kas jame gero? smile.gif Trilitrinis pieno atstoja fermentinio sūrio gabaliuką mažą..Gal verčiau jo duokit tada smile.gif Aš tai piene labai gerumų neįžvelgiu. Jei nevalgiukas-juo labiau,nes apetitą numalšinat, o gerų medžiagų beveik negauna..

Pilnai su tavim sutinku Čili, bet kad tik kažką imestu į skrandį nusileidžiu vaiko zyzimui. Nebžinau ką ir daryt, reiktu apetita skatinančių, bet vaikinas ir taip su ansvoriu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2011 01 05, 13:45)
Pilnai su tavim sutinku Čili, bet kad tik kažką imestu į skrandį nusileidžiu vaiko zyzimui. Nebžinau ką ir daryt, reiktu apetita skatinančių, bet vaikinas ir taip su ansvoriu  doh.gif

o ką mėgsta valgyti? Gal kažką tokio duodat, kad tukina? unsure.gif Manoji tai džiūsta doh.gif Irgi išranki baisiai ir nenoriai valgo.. O buvo iš stambesnių tokių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2011 01 05, 14:50)
o ką mėgsta valgyti? Gal kažką tokio duodat, kad tukina? unsure.gif Manoji tai džiūsta doh.gif Irgi išranki baisiai ir nenoriai valgo.. O buvo iš stambesnių tokių unsure.gif

Tunkam nuo hormonų, nuo pieno tai jau tikrai ne unsure.gif Gyd. klausė ar sportuojam, taip sportuojam bet labai jau nejudrus tas mūsų sportas. Tuoj pavargsta, o ir susiriest nelabai išeina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2011 01 05, 14:02)
Tunkam nuo hormonų, nuo pieno tai jau tikrai ne  unsure.gif Gyd. klausė ar sportuojam, taip sportuojam bet labai jau nejudrus tas mūsų sportas. Tuoj pavargsta, o ir susiriest nelabai išeina doh.gif

nu nežinau,maniškė flixotide kvėpuoja 2 metus jau, tai tik kūdyn eina schmoll.gif
Atsakyti
o tai su karvės pienu tyrimų yr? nes nu MP suprantu, jį šildant ir skonis keisdavos gerokai. bandysim šildyt ant viryklės, bet tai tada knisliavos kieeeek. puode ant dugno kaitint teks. kad vieno kakavos sviesto nevalgys, garantuoju beveik. pas mus ir taip šou programa dėl bile kokio maisto. nu bet aš vis guodžiuos, kad 18 -kos valgo visi ir visi būna alkani.
Atsakyti
Aš pastebėjau jau po mėnesio fliksotido ir singuliaro vartojimo, pradžioj kaip ir džiaugiaus, nes kudukas buvo. Bet dabar tai baisu daros, jau ir daktarai sako kad patukęs blink.gif
Atsakyti
NA va, įsijungsiu ir aš su komentaru , kas gleives gamina: gydytoja liepė vengt dėl to šokolado, nes tas irgi tik tirština gleives. taip pat keipė atsisakyt ir į jį panšių produktų, tai mes ir teip ne ką vartodavom, bet dabar ir visus glaistytus sūrelius, ir visus kakavos turinčius produktus išbraukiau iš raciono. Na nežinau kiek ilgam ir griežtai, bet kolkas mėnuo jau be šių produktų.
Ir iš vis jos nuomonė kuo mažiau reiktų tų sintetinių varškyčių, sūrelių ir kitų gardumynų, nes tas lepinimas atsisuka visad prieš ligoniukus.

O kad diagnozuoja BA, tikrai ne blogiau,nes be tos diagnozės net ir obstrukciniu bronchitu prasirgus, sanatorija nepriklauso. Mums buvo beprasidedantis plaučių uždegimas, gulėjom ligoninėj, santorinio gydymo negavom, reikėjo dar kelias dienas namuose įsisirgt pasirodo.... doh.gif

Kiek teko susidurt su BA diagnozavimu, tai bent jau mažam vaikui per 12 mėn prasirgus tirs kart obstrukciniu bronchitu, diagnozuojama BA. Didesniems dar daromi spirometrijos ir kiti tyrimai. O mažiukams kolkas lieka tik šis būdas.

Nemanau kad nuo flexotido galima nutukt, pati vartoju daug metų pastoviai inhaliatorius, jokio poveikio svoriui. Vaikams taip pat nepastebėjau, nors apetitu jie niekad nesiskundė ir valgo tikrai gerai, ganėtinai smulkūs kolkas. Kvėpuojamuose inhaliatoriuose išties nedidelės dozės hormonų, nes jos veikia vietiškai, tad kažia r tai priežąstis tukimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarytė: 05 sausio 2011 - 16:54
Nesiginčisiu, pripažystu kad mityba nėra superinė pas mus. Bet turiu du sūnus 11 ir 6m. svorio skirtumas pas juos tik 1 kg., valgo tą patį maistą...Giminėje apkunių neturim. Taigi daugiau neturiu ko kaltint doh.gif O gal jo organizmas kaip tik imlus tiem hormonam, planuoju gyd. prašyt ehoskopo gal organai yra padidėję...
Atsakyti
QUOTE(Sarytė @ 2011 01 05, 16:52)
Nemanau kad nuo flexotido galima nutukt, pati vartoju daug metų pastoviai inhaliatorius, jokio poveikio svoriui. Vaikams taip pat nepastebėjau, nors apetitu jie niekad nesiskundė ir valgo tikrai gerai, ganėtinai smulkūs kolkas. Kvėpuojamuose inhaliatoriuose išties nedidelės dozės hormonų, nes jos veikia vietiškai, tad kažia r tai priežąstis tukimui.

šiaip žinok pati sau su Simbicortu pastebėjau, kad sunkiau svorį man pačiai kontroliuot, tiksliau po jo kurso vis dar nekontroliuojamai pastoviai didėja svoris.
manau nuo žmogaus priklauso, ar jam hormonų pusiausyrą išbalansuoja, ar ne. pas mane hormonai nuo kiekvieno nieko išsiblaško biggrin.gif

o mano mažoji, nesuprasi, ar dėl to, kad geriau jaučias, ar nuo flexotido, bet nuo šaldytuvo neatsitraukia, jau duris tuoj reikės rakint, kad atitirpinėt nepradėtų. nepasakysi, kad valgo žymiai daugiau, bet toks vaizdas kad kaip ir mums būna - alkana, kažko nori, bet pati nežino ko ...
Atsakyti
Mano vyresnėlio klasiokas serga taip pat BA, stebiu jį jau 5m. kiek teko kalbėt su jo močiute, ji tik patvirtino, kad nuo hormonų anūkas išstambėjo. Fizinis krūvis berniukui yra tikrai didelis, bet kaip stambėja taip ir stambėja. Grynai mano mažiuko veidrodis doh.gif Beje mūsu mieste yra ir mergaitė kuri baisiai nutuko verysad.gif
Manau tai priklauso nuo žmogaus ir jo organizmo...
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 01 05, 14:52)
o tai su karvės pienu tyrimų yr? nes nu MP suprantu, jį šildant ir skonis keisdavos gerokai.

tai ir su paprastu pienu taip, čia mp tik kaip pavyzdį atkapsčiau..

QUOTE(Fedes @ 2011 01 05, 18:06)
šiaip žinok pati sau su Simbicortu pastebėjau, kad sunkiau svorį man pačiai kontroliuot, tiksliau po jo kurso vis dar nekontroliuojamai pastoviai didėja svoris.

mano mamai staigiai ėmė kilti svoris ėmus naudoti symbicortą.. unsure.gif Todėl nebegaliu ir ginčytis,kad vaikams to nebūna.. Bet kartais ir sutampa vaikams tam tikras amžius stambėjimo su kokiu gydymu..
Atsakyti