Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma, 10 tema

QUOTE(Betukas @ 2011 03 20, 17:35)
Sveikos,

Dar norėjau paklausiti, o kokiu metu duodate monkastą? Pulmonologė akcentavo, kad pavakarį, tik jokiu būdu ne vėlai vakare, ne prieš miegą. Gal todėl ir miega neramiai, jei vėlai sugeria  g.gif  Aš stengiuosi apie 17 val. duoti, taip pavakary žodžiu  smile.gif 

Ir dar...Koks astminukų kosulys, pasimečiau, manoji murkia kaip katinas, taip norisi, kad išsikosėtų normaliai ir atrodo palengvėtų, o dabar  doh.gif  O ir taip, kosulio stipraus, kaip ir nebuvo dabar, o murkia ir viskas  g.gif Nosis blizga nuolat  doh.gif

aš irgi stengiuosi apie 19 val. suduoti (miegoti eina apie 22:30 - 23 val.) bet būna, kad tuo metu pamirštu, tai tada gaunasi prieš miegą.

o dėl kosulio - na, jis būna visoks. tada, kai mums pripažino BA - tai buvo ilgai šlapias kosulys - gal kokias 5 savaites, o gal ir ilgiau. dabar kai pakosti - tai toks tarpinis variantas - tarp šlapio ir sauso. būna sausas - kai nieko neiškosti - dėl bronchų susiaurėjimo - kas ir vadinama BA
kitiems būna ir lojantis kosulys. turbūt kaip kam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2011 03 20, 17:53)
aš irgi stengiuosi apie 19 val. suduoti (miegoti eina apie 22:30 - 23 val.) bet būna, kad tuo metu pamirštu, tai tada gaunasi prieš miegą.

o dėl kosulio - na, jis būna visoks. tada, kai mums pripažino BA - tai buvo ilgai šlapias kosulys - gal kokias 5 savaites, o gal ir ilgiau. dabar kai pakosti - tai toks tarpinis variantas - tarp šlapio ir sauso. būna sausas - kai nieko neiškosti - dėl bronchų susiaurėjimo - kas ir vadinama BA
kitiems būna ir lojantis kosulys. turbūt kaip kam  4u.gif

unsure.gif Aišku, nes aš kažkaip ėmiau abejoti, sakau, gal būtinai tik sausas turi būti...Žodžiu, kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių man su ta BA doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2011 03 20, 18:35)
Sveikos,

Dar norėjau paklausiti, o kokiu metu duodate monkastą? Pulmonologė akcentavo, kad pavakarį, tik jokiu būdu ne vėlai vakare, ne prieš miegą. Gal todėl ir miega neramiai, jei vėlai sugeria  g.gif  Aš stengiuosi apie 17 val. duoti, taip pavakary žodžiu  smile.gif 

Ir dar...Koks astminukų kosulys, pasimečiau, manoji murkia kaip katinas, taip norisi, kad išsikosėtų normaliai ir atrodo palengvėtų, o dabar  doh.gif  O ir taip, kosulio stipraus, kaip ir nebuvo dabar, o murkia ir viskas  g.gif Nosis blizga nuolat  doh.gif

Mes tai monkasta geriam prieš pat miega. Pulmonologė minėjo, jog jau po jos sudavimo geriau nei gerti nei valgyti.

O pas mus jei pajuntu , jog kosulys lojantis, iškart purškiu ventoliną ir pas gyd. vedu. Nes visada būna astminis kosulys. Kaip gera yra girdėti šlapią kosulį....
Atsakyti
pas mus jau antra karta kaip isailes iskart pradedam loti verysad.gif anksciau taip nebuvo, bet dbr slogyte ir tadam lojimas g.gif bet ventolinas ne iskart padeda tik kokia antra para, ar va praeita karta kai lojo tai trys paras pralojom, ir net ventolinas nepadejo,tik tam momentuj sustodavo loti kai kviepavom verysad.gif
kviepuojam dar ir floxotide g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julcikas: 20 kovo 2011 - 21:32
Laba diena smile.gif

Labai labai skubiai pirkčiau Singulair Mini 4mg granulių vieną pakuotę(28 pakelius). Gal kuri turite užsilikusių? O gal žinote, kur dar galima jų gauti? Veiksmo vieta - Vilnius.

Atsakyti
labas rytas,
manasis vis dar sveikas. jei neskaityt rytinio snurglio. neitiketina totaliai. pradedam 5 - ta savaite darze. tiesa, vis dar dusinam singulaira ir su siaubu laukiu zoles. nes prasides baisumai vel mums.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 03 21, 07:52)
labas rytas,
manasis vis dar sveikas. jei neskaityt rytinio snurglio. neitiketina totaliai. pradedam 5 - ta savaite darze. tiesa, vis dar dusinam singulaira ir su siaubu laukiu zoles. nes prasides baisumai vel mums.

Linkiu, kad taip ir toliau... thumbup.gif
Aš mažąjį po poros savaičių pradėsiu į darželį vesti. Jau dabar bijau... g.gif Jei eis po tris dienas ir sirgs po tris savaites.... schmoll.gif
Atsakyti
na va o mes vel namie, jau taip ruosiames snd eiti i darzeli, atrode kad na tikrai jau sveikas, tik biskuti slogyte rytais, o sianakt te tau vel sulojo kelis kartus, tai daviau veltolino pakviepuoti, tai lig viskas apstojo, dbr jau atsikosija,ir galima sakyt kad visai nekosija, kas jam ten buvo uzeja, staigus lojimas, ir viskas baigesi,issigandom,i darzeli nenuejom, tai tikuosi tuom ir pasibaigs ir mes jau ryt nueisim i darzeli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(julcikas @ 2011 03 21, 11:32)
na va o mes vel namie, jau taip ruosiames snd eiti i darzeli, atrode kad na tikrai jau sveikas, tik biskuti slogyte rytais, o sianakt te tau vel sulojo kelis kartus, tai daviau veltolino pakviepuoti, tai lig viskas apstojo, dbr jau atsikosija,ir galima sakyt kad visai nekosija, kas jam ten buvo uzeja, staigus lojimas, ir viskas baigesi,issigandom,i darzeli nenuejom, tai tikuosi tuom ir pasibaigs ir mes jau ryt nueisim i darzeli  4u.gif

Tikiuosi, kad ryt jau daržely būsit. 4u.gif
Atsakyti
As vis dar bijau vestii darzeli.
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2011 03 21, 14:56)
Tikiuosi, kad ryt jau daržely būsit.  4u.gif

aciu 4u.gif
man atrodo kad taip ir bus, nes jis visai nekosija clap.gif tai jei nakti kas dar neuzeis tai ryt butinai keliausim i darzeli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2011 03 20, 17:35)
Sveikos,

siaip monkasta ir reikia duot pries nakti, nes jis silpnina koordinacija ir didina nervinguma, todel negerai kai diena taip veikia psichika. ir info lapely berods parasyta kad vakarais reikia. o neramiai daug kas miega nuo to vaisto, toks jau salutinis poveikis. mes va jau metus negeriam , tai nepalyginsi kiek ramesnis miegas, o ir siaip vaikas ne toks dirglus, kaip kad buna kai geria.

jinai negali issikoset matyt, nes yra spazmas kazkur bronchuose ir neleidzia karkalams iseit. mums tokiu atveju labiausiai antispazminis + vibracinis masazas padeda, atleidzia ir issikosti per kelias dienas. jei domina galiu duot telefa savo vaiko masazistes, jinai ir namie priima, 10 lt uz karta ima. parasyk sms jei noresi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 21 kovo 2011 - 17:35