QUOTE(Sarytė @ 2011 01 04, 19:37)
... mano abu dvyniai turi br. astmą,ir abu vartoja jį nuo pavasario. Jau ir teip už singuliarą 4 mg kramtomų ta priemoka paskutiniu laiku buvo nemaža, vieno vaiko 2 mėn kursas atseidavo vos ne 90 lt. O tai reikdavo pirkt abiems. Dabar net minčių nebeturiu kad pirksim nekompensuojamą.
Teks pratintis prie kitų.
Gal kas skiepijotės Pneumo23 vakcina? Gal kam padėjo kiek stipresniems patapt ir apsisaugot nuo tų ligų?Mums ir pediatrė, ir docentė Santariškėse patarė pasiskiepyti, nes nebėr galo ligom.3 sav sergam, dvi dienas darželin
ir vėl viskas iš pradžių.
Laikykitės
, mano abi dvynės irgi su šia bėda gyvena, bronchitais sirgo nuo 2 mėn. ištisai... Galiu sakyt, mano žodžius parašei
Kažkaip tikrai nemažai dvynukų kenčia nuo BA, bent jau tarp 2007 gimusiųjų...
O dėl Pneumo skiepo, tai mums vaikų gydytoja vasarą rekomendavo skiepytis, bet taip ir Nauji metai greičiau atėjo, nei sulaukėm, kol visos visiškai sveikos bus
O kai paklausiau pulmonologės, tai patarė neskiepyti, nes iš jos prižiūrimų ligoniukų, tai praktiškai visi pasiskiepijusieji ir toliau (ne)sėkmingai serga...
Tai ir nebepasiskiepijom... Jau geriau siūlė su homeopatija gydytis pabandyt arba pagal schemą Broncho-munal ar Ribomunyl'į pagert.
Papildyta:
QUOTE(Tinka @ 2011 01 04, 07:53)
vakar su vyru intensyviai diskutavom, ar reik mums inhaliatoriaus. va tokio
http://www.ringitas....s_id=44&lang=lt
ar pan. MB sako, kad nereik. tipo nėr idikacijų naudojimui, mūsiškis vaikis nedūsta, o vien dėl slogų tas nieko neduos. ką mąstot?
ai, dėl montelukasto. tai vat, peržiūrėjo MB gamintojus, šnektelėjo su kursiokais. iš principo neblogi visi generikai. gal kiek silpnesni gedeonai, mes patys imsim arba sandozo arba ratiofarmo. bet dar turiu vilties suisrankiot singulairo. nes poryt pas pediatre išsirašyt vaistų ir gal dar per kelis taškus susirnksiu kiek trūksta mums. vakar klausiau euruose, 28 tab priemoka būtų apie 35 lt. daug, bet vis mažiau nei pirkt be kompensavimo.
Tinka, ačiū už pastangas
O dėl inhaliatoriaus, tai tikrai slogas padeda gydyti, net naudojimo instrukcijoj surašyta. O dėl konkretaus modelio, tai, mano nuomone, tokio tikrai neverta pirkti. Čia, sakyčiau, labiau su rimta BA, kai dusuliai persekioja nuolatos ir tada yra gerai tokį turėti su savimi, kad galėtum bet kada pasinaudoti.