Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

QUOTE(Galadrielė @ 2011 01 14, 09:22)
Prokruste, matau turi nefiltruotą kakavos sviestą - papasakok man apie jį, nes einu per visas temas su savo klausimu ir nerandu atsakymo. Ar jis labai skiriasi nuo AN balto sviesto, kuris, kaip suprantu, yra filtruotas, tad kaip ir turi mažiau naudingųjų medžiagų nei rudas ar kaip čia? Rudo kakavos sviesto Monika neturi ir nežino kada bus, nes sakė ieško naujo tiekėjo, o man skubiai reikia iki savaitės pabaigos

man tai jis tikras sokoladas, kad nesaldus tik. Vaikai puole valgyti, manydami, kad sokoladas, paskui visur spjaude smile.gif
Pirkau ji kaip vaista, gerkles perstejimui sumazinti. Tai toks malonus pojutis gerkleje. Jo kvapas intensyvesnis uz paprasto (balto). Mano balzamas gavosi kaip blizgesys, suteikia rusva atspalvi.
Del poveikio siu abieju sviestu tai sunku ka pasakyti. Nepastebejau kazkokio skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(prokruste @ 2011 01 14, 12:22)
man tai jis tikras sokoladas, kad nesaldus tik. Vaikai puole valgyti, manydami, kad sokoladas, paskui visur spjaude smile.gif
Pirkau ji kaip vaista, gerkles perstejimui sumazinti. Tai toks malonus pojutis gerkleje. Jo kvapas intensyvesnis uz paprasto (balto). Mano balzamas gavosi kaip blizgesys, suteikia rusva atspalvi.
Del poveikio siu abieju sviestu tai sunku ka pasakyti. Nepastebejau kazkokio skirtumo.

Na, jei sakai, kad didelio skirtumo tarp jų nėra, jaučiu imsiu baltą, kol AN jo yra, nes rudo nebesulauksiu smile.gif Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Galadrielė: 14 sausio 2011 - 11:41
QUOTE(prokruste @ 2011 01 14, 11:22)

O kaip jus ji naudojat kaip vaista? tirpinat kazkur? Idomu nestuke.gif galima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 01 14, 14:09)
O kaip jus ji naudojat kaip vaista? tirpinat kazkur? Idomu nestuke.gif  galima? g.gif

Dezdemona, kakavos sviestas naudojamas perštinčiai gerklei nuraminti - sučiulpiamas grynas gabalėlis, tirpinamas piene arba arbatoje. Jis gerklę aptraukia tokiu riebaliuku, sutepa ją, tad skausmas ir perštėjimas slopsta po trupučiuką, tai todėl ir domėjausi ar ir rudas, ir baltas turi tokį pat poveikį. Kakavos sviestas naudojamas lūpų balzamų ir kremų gamyboje, nes pats vienas jis labai kietas ir sunkiai tirpsta, todėl maišomas su kitais aliejais.
Manau nestuke.gif galima, nes neštukėms patartina tik vengti EA.
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 01 14, 13:41)
Dezdemona, kakavos sviestas naudojamas perštinčiai gerklei nuraminti - sučiulpiamas grynas gabalėlis, tirpinamas piene arba arbatoje. Jis gerklę aptraukia tokiu riebaliuku, sutepa ją, tad skausmas ir perštėjimas slopsta po trupučiuką, tai todėl ir domėjausi ar ir rudas, ir baltas turi tokį pat poveikį. Kakavos sviestas naudojamas lūpų balzamų ir kremų gamyboje, nes pats vienas jis labai kietas ir sunkiai tirpsta, todėl maišomas su kitais aliejais.
Manau nestuke.gif galima, nes neštukėms patartina tik vengti EA.

Viskas, reikia man biggrin.gif aciu jums uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
As naudoju kakavos sviesta, kai gerkle skauda ir vaikui duodu i arbata idedu, labai padeda, super dalykas smile.gif
Atsakyti
Aš irgi pati sau į arbatą dėjau, kai buvo pradėję gerklę kutenti, tai tikrai padėjo. thumbup.gif Tik reikia dėti ne į karštą arbatą, o į šiltą.
Dėl aliejų, tai kol kas esame išbandę tik kokosų ir jojobos aliejus. Kad nekimštų porų, tai reikia tepti ant sudrėkintos odos. Jojobos aliejų naudojam jau pora mėnesių, o kokosų tai dar ilgiau, esame išbandę kelių skirtingų firmų.
O šiaip prieš perkant bet kokį, kad ir sertifikuotą aliejų, reikia pasidomėti, ar jis nėra rafinuotas - turi būti užrašai "virgin" arba "unrefined". Nerafinuoti aliejai turi bakterijas naikinančių savybių, todėl ilgiau negenda.
Kai kurie ekologiškos kosmetikos pardavėjai rafinuotus aliejus netgi vadina beverčiais. Gal juose po rafinavimo lieka kur kas mažiau naudingų medžiagų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruktė @ 2011 01 15, 13:39)
Aš irgi pati sau į arbatą dėjau, kai buvo pradėję gerklę kutenti, tai tikrai padėjo.  thumbup.gif  Tik reikia dėti ne į karštą arbatą, o į šiltą.
Dėl aliejų, tai kol kas esame išbandę tik kokosų ir jojobos aliejus. Kad nekimštų porų, tai reikia tepti ant sudrėkintos odos. Jojobos aliejų naudojam jau pora mėnesių, o kokosų tai dar ilgiau, esame išbandę kelių skirtingų firmų.
O šiaip prieš perkant bet kokį, kad ir sertifikuotą aliejų, reikia pasidomėti, ar jis nėra rafinuotas - turi būti užrašai "virgin" arba "unrefined". Nerafinuoti aliejai turi bakterijas naikinančių savybių, todėl ilgiau negenda.
Kai kurie ekologiškos kosmetikos pardavėjai rafinuotus aliejus netgi vadina beverčiais. Gal juose po rafinavimo lieka kur kas mažiau naudingų medžiagų?  g.gif

Toli gražu ne visi aliejai turi bakterijas naikinančių savybių, tai iš viso daugiau būdinga eteriniams aliejams ir ypač ekstraktams, pvz. rozmarinų, greifrutų. Rafinuoti aliejai gali stovėti taip pat sėkmingai ilgai, bet po rafinavimo juose lieka ne tik kad šiek tiek mažiau naudingų medžiagų, bet galima sakyti iš viso nelieka. Kita vertus, rafinuoti aliejai nepakeičiami ilgam kepimui, nes tik retas nerafinuotas aliejus tam tinkamas, bet čia jau kulinarijos tema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(DA_LI @ 2011 01 15, 15:40)
Rafinuoti aliejai gali stovėti taip pat sėkmingai ilgai, bet po rafinavimo juose lieka ne tik kad šiek tiek mažiau naudingų medžiagų, bet galima sakyti iš viso nelieka. Kita vertus, rafinuoti aliejai nepakeičiami ilgam kepimui, nes tik retas nerafinuotas aliejus tam tinkamas, bet čia jau kulinarijos tema  biggrin.gif

Tikrai? Ech, gaila. Nesenai nusipirkau argano aliejų, deja, neatkreipiau dėmesio į žodelį "pure", kas, kaip vėliau išsiaiškinau reiškia, kad aliejus rafinuotas verysad.gif Gaila išleistų pinigų (o galvojau bus geras produktas, nes sertifikuotas Ecocert). Na ką, kitą kartą būsiu atidesnė.
Atsakyti
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 01 14, 16:40)
As naudoju kakavos sviesta, kai gerkle skauda ir vaikui duodu i arbata idedu, labai padeda, super dalykas smile.gif

o man kai gerkle skaudejo visus 50g kakavos siesto sunaudojau,nei truputi nepaejo.bandiau ir 1,ir i piena,ir i arbata.NIEKO
Atsakyti
QUOTE(Fruktė @ 2011 01 15, 16:09)
Tikrai? Ech, gaila. Nesenai nusipirkau argano aliejų, deja, neatkreipiau dėmesio į žodelį "pure", kas, kaip vėliau išsiaiškinau reiškia, kad aliejus rafinuotas  verysad.gif Gaila išleistų pinigų (o galvojau bus geras produktas, nes sertifikuotas Ecocert). Na ką, kitą kartą būsiu atidesnė.

Tai kad pure reiškia grynas, o su rafinavimu tai nieko bendra neturi, tuo labiau, jei jis yra sertifikuotas, tai kaip tik būčiau linkusi manyti, kad jis nerafinuotas. Tik tiek, kad apie argano aliejų esu girdėjusi, kad jis labai dažnai klastojamas, todėl tikras nerafinuotas geros kokybės aliejus turi turėti ir atitinkamą kainą ir bent jau aš konkrečiai argano aliejų pirkčiau tik atitinkamose vietose ax.gif Įmeskit savo aliejų, išsiaiškinsim.
Atsakyti
QUOTE(Fruktė @ 2011 01 15, 17:09)
Tikrai? Ech, gaila. Nesenai nusipirkau argano aliejų, deja, neatkreipiau dėmesio į žodelį "pure", kas, kaip vėliau išsiaiškinau reiškia, kad aliejus rafinuotas  verysad.gif Gaila išleistų pinigų (o galvojau bus geras produktas, nes sertifikuotas Ecocert). Na ką, kitą kartą būsiu atidesnė.

Kokios cia firmos tas aliejus?
Kazkaip nesu girdejusi/maciusi/skaiciusi, kad Ecocert aliejus sertifikuotu g.gif
Atsakyti