QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 01 10, 16:56)
Kas naudojate ekologiškus plaukų dažus- kokius naudojate ir kokie atsiliepimai?
Pirmą kart bandžiau dažytis ne su savo įprasta "chemija", pirkau firmos 3chenes dažus Color & Soin. Nors nepastebėjau ant pakuotės jokių "ekocert" ženklų, bet jie vis natūralesni manau
(tiesa, kaina siaubinga- 48 lt už vieną pakelį, o jų mano plaukams reik minimum dviejų..)
Mano pastebėjimai: Dažai tikrai neėdė galvos, jokių nemalonių pojūčių ar akių perštėjimo nuo cheminės smarvės dažant
Dėja spalva gavosi ne tokia kokios norėjau
mano plaukai pilki ir nešviesūs, taigi dažydavau ryžai (ne raudonai), kad nudažius gautūsi kiek šviesesni nei mano natūrali spalva, ir "lapės ryžumo" (nežinau kaip kitaip apibūdinti spalvą
) Maniau kad mano ataugusių pilkų plaukų nepajams šie dažai išviso- (ir cheminiai ne visi pajama, chna isvis be pėdsakų, kiek bandžiau) bet pasirodo klydau- tikrai nudažė, bet gavausi dėja beveik "raudona", o ne ryža
taigi gal kas parekomenduos kokių kitokių dažų?
Mano supratimu, ekologisku dazu, tokiu kaip sintetiniai, nebuna, bun tik arba maziau kenksmingi dazai (pvz Naturigin, Tints of Nature) arba dazymas zolemis (Aubrey Organics, Chna ir pan. zoles).. Tie kur minejau maziau kenksmingi, tai cheminiai dazai tik, kad be parabenu, amoniako ir kt. "blogiuku".. juose gal daugiau alieju yra.. Bandziau Naturigins dazus.. dazai kaip dazai.. nudaze plaukus normaliai, bet va nusiplaudineja tai man palyginus greitai..
Sakiau sau, kad kita karta dazysiu plaukus su zolem