Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

QUOTE(gosas @ 2011 01 09, 22:45)
Na taip suprantu ,kad bus nelengva Mano vyras mane kaip ir palaiko nes mato kaip as kankinuosi su savo odos problemomis. ,Va o sunus tai sako kad mama fanatizmu užsiima ir sampunus kokiomis sumomis perka Na ,bet juk jei nenori tai niekas ir nelep (sunus didelis) manau palaipsniui patys prisidės. Seip ar taip nelabai galiu naudotis ta kosmetika kuria naudojausi iki siol ,bet turiu dar tokia problema kaip veido rozaceja (isipletusius veido kapiliarus kurie daznai lydi ir elergijos) Gydytoju ira paskirta siuo metu Iwostin pienelis ir kremas isipletusiems kapiliarams .Vat ir galvoju kuo as galeciau pakeisti tai i naturalius? Nuo siu man neisaukia elergijos (Tik nuo siu Iwostin ) ,Bet itariu, kad jie tikrai nera svarus o turi chemijos Va ir pasimetus iki asaru  4u.gif

Na apskritai tai galiu pasakyti, kad greitai atsiradęs susidomėjimas ir noras viską pakeisti per vieną dieną taip pat greitai ir praeina, aš pati nesu šoko terapijos šalininkė, ir tikrai neturiu tikslo gyventi absoliučiai ekologiškai- turint omenyje ne tik kosmetiką, bet ir maistą, buitines priemones ir visą kitą. Ir būtent kosmetiką tiesa sakant pati perku tik iš trijų vietų- Kvapų namų, aroma natural ir Sveikų produktų- jokiu būdu neatsižadu kitų parduotuvių, bet šiuo metu man taip patogiau būtent dėl to, kad nereiktų sukti galvos dėl kokybės tarkim siunčiantis iš kokios užsienio internetinės parduotuvės. Kalbant apie Iwostin, tai savaime suprantama, kad tai nėra jokie ekologiški kremai, bet surasti sau tinkamą ekologišką kremą ar aliejų gali ir užtrukti, tai jūsų vietoje, jei būtent šios priemonės kol kas vienintelės jums tinka, kurį laiką tikrai nemesčiau jų į šiukšlių dėžę. Nuo kuperiozės ir veido raudonumo rekomenduojami tamanų( puiklapių), dygminų ir esu skaičiusi, kad ir lazdynų riešutų ir makadamijos aliejai, taip pat kiparisų arba citrinžolių eterinis aliejus, derinanat jį su kuriuo nors baziniu aliejumi , bet kuris jums gali tikti, galite suprasti tik bandymų keliu. Aš tokios problemos neturiu, bet bent pagal teorines savybes derinčiau tamanų ir kiparisų aliejus , jei toks derinys sausintų odą, galbūt naudočiau pakaitomis su makadamijos aliejumi, nes jis yra prie riebesnių .
Atsakyti
Galadrielė,o taip aš tik pradedanti, o atviriau tai eisiu palaipsniui, kai baisniu krema ruošiuosi nebepirkti naujo kremo, o kokoso alieju, sakiau kai baigsiu prausikli (tas manau greitai dar nebus) galvojo apie moli, pradžiai tiek bent jau norisi pasidaryti, nes nzn nuo ko mane berti pradejo buvau išvykusi išsitirti tai tai ats. buvo kad alerginiai susirgimai, gal sako nuo kosmetikos. O tiksliai nepasake nuo ko doh.gif o kai laisas per tv pasižiūrėjau tai tikrai akys atšvito ir sakau reikia palaikpsniui keisti savo vonios spintele... iš karto gaila viską išmesti
Papildyta:
DA_LI,o tu iš kvapu namu perki nuėjusi ten ar siuntiesi?
Atsakyti
QUOTE(Romans @ 2011 01 09, 22:22)
radau natūralios kosmetikos produktus, kuriuos kontroliuoja BDIH, gal bus naudinga, o jei kartojuos tai atsiprašau  4u.gif

http://www.kontrolli...l_cosmetics.htm

QUOTE(*neva* @ 2011 01 10, 00:45)
man kaip tik tokio psl. reikejo, puiku, aciu  4u.gif

Tik negalvokit, kad visos tos firmos gamina tik BDIH sertifikuotą produkciją: yra ir nesertifikuotų ir Natrue ir BDIH, žiūrėkit konkretų produktą.
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 01 10, 11:18)
Galadrielė,o taip aš tik pradedanti, o atviriau tai eisiu palaipsniui, kai baisniu krema ruošiuosi nebepirkti naujo kremo, o kokoso alieju, sakiau kai baigsiu prausikli (tas manau greitai dar nebus) galvojo apie moli, pradžiai tiek bent jau norisi pasidaryti, nes nzn nuo ko mane berti pradejo buvau išvykusi išsitirti  tai tai ats. buvo kad alerginiai susirgimai, gal sako nuo kosmetikos. O tiksliai nepasake nuo ko  doh.gif  o kai laisas per tv pasižiūrėjau tai tikrai akys atšvito ir sakau reikia palaikpsniui keisti savo vonios spintele... iš karto gaila viską išmesti
Papildyta:

Kuo puikiausiai jus suprantu, nes pati esu alergiška. Tris metus myniau dermatologų slenksčius, kol nepatekau pas puikią daktarę, kuri nustatė, kad esu alergiška formaldehidui ir kvaternijui15, o tai yra konservantai, be kurių praktiškai neapsiena nei vienas nagų lakas, batų tepalas, jais purškiami nesiglamžantys audiniai (ir tie patys džinsai) bei visa tai kraunama į kosmetiką. Tad būtent nuolatiniai bėrimai, alergijos ir kasymasis iki kraujo ir privertė keisti gyvenimo būdą.

P.S. Klausimas ne man, bet atsakysiu- Kvapų namai neturi el. parduotuvės, prekiauja tik gyvai ir turi dvi parduotuves Vilniuje- Čiurlionio ir Šeimyniškių gatvėse, tačiau nedidelę dalį jų produkcijos galima rasti ir kitose eko parduotuvėse mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 01 10, 11:37)
P.S. Klausimas ne man, bet atsakysiu- Kvapų namai neturi el. parduotuvės, prekiauja tik gyvai ir turi dvi parduotuves Vilniuje- Čiurlionio ir Šeimyniškių gatvėse, tačiau nedidelę dalį jų produkcijos galima rasti ir kitose eko parduotuvėse mirksiukas.gif

va kad aš ne iš VNS, mačiau Klp yra, tad kai ten būsiu reikės užsukti bigsmile.gif
Atsakyti
Kas man gali paaiškinti, ar aš neteisingai tikrinu sudėtį, ar kodėl eko ženklais sertifikuotuose produktuose yra:
Ekologiški, sertifikuoti
Kvepalai (Alcohol denat., parfum (fragnance), aqua (water), punica granatum bark extract, glycerin, butylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, alpha isomethylionone, limonene, hydroxycitronellal, citronelloil, hexyl cinnamal, benzyl benzoate, anise alcohol, citral, cinnamal, linalool), galioja: 36M
Skystas muilas (water, sodium coco sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, glycerin, cymbopogon flexuosus*, dehydroacetic acid, benzyl alcohol)
šituos pirkau ekol.prekių parduotuvėje,
o šituos žiūrinėjuosi, bet jie neekologiški, o natūralūs:
Kvepalai (Alcohol - Aqua - Demin Water - Fragrance/Perfume - Essential Oils)
Skystas muilas (Aqua - Potassium Cocoate - Potassium Oleate – Sodium Chloride –Fragrance - Glycerin - Butyrospermum Parkii Fruit Extract - Potassium Hydroxide - Tetrasodium Glutamate Diacetate – Ci 61570 - Ci 42090 – Limonene- Linalol - Citral - Hydroxycitronellal - Citronellol - Geraniol - Benzyl Benzoate)
Juose kenksminga:
Paraben (Methyl, Propyl, Butyl ir Ethyl) - beveik kiekvienos kosmetikos priemonės sudėtyje rasime parabenų. Jie yra naudojami kaip konservantai. Jie lengvai prasiskverbia per odą į organizmą ir ardo endokrininę sistemą, t.y. trikdo liaukų, gaminančių hormonus (reguliuojančius augimą, brendimą, organizmo funkcionavimą), veiklą. Parabenai “mėgdžioja” hormono estrogeno veiklą ir iškreipia į įvairius organus siunčiamą gyvybiškai svarbią informaciją. Jie taip pat gali sukelti alergines reakcijas.
Fragrances - sintetiniai kvapai, naudojami kosmetikoje, gali turėti iki 200 ingredientų. Gali būti priežastimi tokių sveikatos sutrikimų, kaip galvos skausmas, svaigimas, išbėrimas, padidėjusi pigmentacija, stiprus kosulys, vėmimas, odos niežulys ir t.t.
Kur su žvaigždute, tai ir pažymėjau žvaigždutę.
Aš manau, kad pirmasis muilas geresnės sudėties, nei antrasis, ar aš teisi? Šiaip gal kas gali rekomenduoti kokį paprasčiausią pigiausią skystą natūralų/ekologišką muilą kasdieniniam naudojimui? Šiuo metu esu atradus 500ml - 26 Lt.
Atsakyti
http://www.kiauletau...antysAliejai-lt aš šitą dbr galvoju užsisakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 01 10, 09:18)
[

Aš perku jų parduotuvėje Čiurlionio g., ji man kaip tyčia labai pakeliui, o kaip pastebėjau, tai parduotuvei būdinga tokia specifinė aura, kad ten nuėjęs visada grįžti su daugiau prekių, nei planavai hihihi.gif Bet iš tiesų labiausiai aš vertinu kaip tik KN prekes, be to, jie turi visokių ypatingų dalykų, kurių kitur tikrai negausi( ki vertus kartais aroma natural turi tai, ko neturi KN) Jie el. parduotuvės neturi, bet kituose miestuose kai kurios parduotuvės prekiauja jų produkcija ir galbūt susitarus galima užsisakyti konkrečią prekę, bet kai man nėra reikalo, tai tikrai tuo nesidomiu.
Atsakyti
QUOTE(DA_LI @ 2011 01 06, 19:59)
Merginos, žiūriu Kvapų namų tema tokia apleista, tai su klausimu atsibeldžiu čia.

Beje, dar vienas variantas- pirkti čampakų pomadą ir vanilės ekstraktą, tik nežinau, ar juos galima naudoti kartu.

tai reikėjo ten užduoti klausimą ir gaivinti temą wink.gif

teoriškai galima, bet koks būtų poveikis ir kvapas į čampakų pomadą prilašinus vanilės - neįsivaizduoju smile.gif

QUOTE(Rastika @ 2011 01 06, 21:15)
va va kaip tik snd man kosmetologe sake atsargiai su tais aliejais, nes poras kemšasi, tai gal čia ne mitas  blink.gif

nebijokim tiesos, kad kosmetologės geriausiu atveju lanko atskirų gamintojų mokymus, seminarus, o aliejais nelabai domisi - štai ir pradedami gąsdinti klientai. Pirmiausiai reiktų atsirinkti, kuris aliejus tinka ir pradėti nuo lengvų, antra - tepti ant drėgnos odos ir trečia - neperdozuoti. Kad ir kaip norėtųsi, mėginti pasitenkinti 1-3 lašeliais visam veidui, nes tikslas, kad aliejus susigertų, o ne padengtų odą. Jei matai, kad aliejus visas nesusigėrė, galima paimti servetėlę ir nusausinti smile.gif

QUOTE(DA_LI @ 2011 01 06, 21:20)
Jeigu oda riebi, ar mišri, tai tikrai visko gali atsitikti, ir aš ne kartą esu girdėjusi nuomonę, kad žemesnėje temperatūroje tirštėjanys aliejai nelebai gerai veido odai,

Tarkim, Sveikų produktų kokosų  aliejus man yra labai puiki priemonė plaukams, rankoms, kūnui ,pylingų gamybai, bet ant veido aš jo netepu, visgi renkuosi kokybiškesnį ( bent mano subjektyvia nuomone), nors Sveikų produktų aliejaus kokybė taip pat tikrai gera.

tikriausiai ne visai taip yra. Yra iš savęs skystesnių ir klampesnių aliejų, pastarieji gali teptis sunkiau, nemaloniau tiems, kurių oda riebesnė. Bet šiaip odos temperatūra juk nenukrenta taip, kad, aliejus sukietėtų ir liktų paviršiuje smile.gif Pačiai juk kokosai gerai tinka wink.gif

SP kokosai ir Kvapų namų monoi skiriasi savo gamyba, KN temoje esu rašiusi, kaip gaminamas monoi smile.gif Nėra kažkuris prastesnis, kokybiškai abu geri, tik monoi, aišku, prabangus wink.gif

QUOTE(Rastika @ 2011 01 10, 11:03)
va kad aš ne iš VNS, mačiau Klp yra, tad kai ten būsiu reikės užsukti bigsmile.gif

Klaipėdoje nėra Kvapų namų, yra tik parduotuvė, kuri turi dalį jų produkcijos ir konsultantes ne pačias nuovokiausias wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2011 01 10, 14:27)
tai reikėjo ten užduoti klausimą ir gaivinti temą wink.gif

teoriškai galima, bet koks būtų poveikis ir kvapas į čampakų pomadą prilašinus vanilės - neįsivaizduoju smile.gif

SP kokosai ir Kvapų namų monoi skiriasi savo gamyba, KN temoje esu rašiusi, kaip gaminamas monoi smile.gif Nėra kažkuris prastesnis, kokybiškai abu geri, tik monoi, aišku, prabangus wink.gif

Klaipėdoje nėra Kvapų namų, yra tik parduotuvė, kuri turi dalį jų produkcijos ir konsultantes ne pačias nuovokiausias wink.gif

Aš nesiruošiu maišyti čampakų pomados su vanile biggrin.gif - tiesiog aš mėgėja kelias priemones naudoti pakaitom. O kad KN gaminiai geresni nei kiti, gali būti abosliučiai subjektyvi mano nuomonė- tieiog jie moka kurti prabangą, specifinę aurą, Kvapų namų prekinį ženklą galima palyginti tarkim su Chanel , Guerlain ar Dior prekiniais ženklais masinės gamybos kosmetikoje- kiekvienas subjektyviai nusprendžia, ar konkreti prekė tiek verta.
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 01 10, 15:11)
http://www.kiauletau...antysAliejai-lt aš šitą dbr galvoju užsisakyti g.gif

O gal zinote kiek gramu tas muiliukas ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gosas @ 2011 01 09, 23:16)

Sveika prisijungus 4u.gif
Visų pirma patarčiau nueiti į temą „Natūralios kosmetikos gamintojai“, ten pirmoje žinutėje yra pagrindinių kenksmingų medžiagų sąrašas. Jį nusirašyk ar išsisaugok. Eidama į parduotuvę turėk jį kartu, tada galėsi skaityti sudėtis. Po kiek laiko jau atsiminsi didžiausius blogiukus. Kitas variantas, ieškoti kosmetikos priemonių su sertifikatais. Dar vienas variantas, eiti į gerai žinomas, tik ekologiška kosmetika prekiaujančias parduotuves. Dar, nepasikliauk visokių „Eurokos“, „Drogas“ ir panašių parduotuvių konsultantėmis, nes jos gali pripasakoti, kad koks nors produktas yra natūralus/ekologiškas, kai tuo tarpu pamačius sudėti nesinorės daugiau nieko, tik išmesti tą produktą. Na, lyg ir viską surašiau, ką norėjau smile.gif beje, labai labai vertinga perskaityti „Natūralios kosmetikos gamintojai“ ar šios temos senesnes temas, jose gausu informacijos mirksiukas.gif

QUOTE(Axxa @ 2011 01 10, 14:54)
Kas man gali paaiškinti, ar aš neteisingai tikrinu sudėtį, ar kodėl eko ženklais sertifikuotuose produktuose yra:
Ekologiški, sertifikuoti
Kvepalai (Alcohol denat., parfum (fragnance), aqua (water), punica granatum bark extract, glycerin, butylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, alpha isomethylionone, limonene, hydroxycitronellal, citronelloil, hexyl cinnamal, benzyl benzoate, anise alcohol, citral, cinnamal, linalool), galioja: 36M
Skystas muilas (water, sodium coco sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, glycerin, cymbopogon flexuosus*, dehydroacetic acid, benzyl alcohol)
šituos pirkau ekol.prekių parduotuvėje,
o šituos žiūrinėjuosi, bet jie neekologiški, o natūralūs:
Kvepalai (Alcohol - Aqua - Demin Water - Fragrance/Perfume - Essential Oils)
Skystas muilas (Aqua - Potassium Cocoate - Potassium Oleate – Sodium Chloride –Fragrance - Glycerin - Butyrospermum Parkii Fruit Extract - Potassium Hydroxide - Tetrasodium Glutamate Diacetate – Ci 61570 - Ci 42090 – Limonene- Linalol - Citral - Hydroxycitronellal - Citronellol - Geraniol - Benzyl Benzoate)
Juose kenksminga:
Paraben (Methyl, Propyl, Butyl ir Ethyl)  - beveik kiekvienos kosmetikos priemonės sudėtyje rasime parabenų. Jie yra naudojami kaip konservantai. Jie lengvai prasiskverbia per odą į organizmą ir ardo endokrininę sistemą, t.y. trikdo liaukų, gaminančių hormonus (reguliuojančius augimą, brendimą, organizmo funkcionavimą), veiklą. Parabenai “mėgdžioja” hormono estrogeno veiklą ir iškreipia į įvairius organus siunčiamą gyvybiškai svarbią informaciją. Jie taip pat gali sukelti alergines reakcijas.
Fragrances - sintetiniai kvapai, naudojami kosmetikoje, gali turėti iki 200 ingredientų. Gali būti priežastimi tokių sveikatos sutrikimų, kaip galvos skausmas, svaigimas, išbėrimas, padidėjusi pigmentacija, stiprus kosulys, vėmimas, odos niežulys ir t.t.
Kur su žvaigždute, tai ir pažymėjau žvaigždutę.
Aš manau, kad pirmasis muilas geresnės sudėties, nei antrasis, ar aš teisi? Šiaip gal kas gali rekomenduoti kokį paprasčiausią pigiausią skystą natūralų/ekologišką muilą kasdieniniam naudojimui? Šiuo metu esu atradus 500ml - 26 Lt.

Fragrance nebūtinai sintetinis, ten kur paraudoninau parašyta, kad kvapai gauti iš eterinių aliejų. Ant kitų pakuočių, prie fragrance būna padėta žvaigždutė ir apačioje taip pat parašyta, kad gauta iš EA. Būna ir tokių atvejų, kai nieko neparašyta, tada belieka spėlioti. Kai kur pas tave pažymėta tik žodžio dalis (parabenų), tai reikia žiūrėti, kad nebūtų galūnės -paraben. Tokia pat pradžia nebūtinai reiškia, kad medžiaga bloga. Ten kur paryškinau žalia spalva, man rodos nėra geros medžiagos g.gif
Atsakyti