Ka manote apie sampunus is Fainth in Nature ?
Aqua (water from the Lake District)
ammonium laureth sulphate*
sodium chloride** (sea salt)
ginkgo biloba*
aniba rosaeodora* (rosewood)
pelargonium graveolens* (geranium)
citrus bergamia* (bergamot)
rosa centifolia extract* (rose)
vanilla planifolia extract* (vanilla)
viola odorata extract* (viola)
melaleuca alternifolia*
matricaria recutica** (chamomile)
aroma*
polysorbate 20*
sodium citrate*
linaloolº
citronellolº
geraniolº
limoneneº
* vegetable origin ** certified organic º from essential oils
mane neramina kelios sudedamonios dalys gal kas bandete , kazka daugiau galite pasakyti ?
QUOTE(Cherry_ @ 2011 02 17, 14:30)
mane neramina kelios sudedamonios dalys gal kas bandete , kazka daugiau galite pasakyti ?
bandžiau ir net pakartotinai pirkau rozmarinų šampūną, patiko, bet ilgainiui naudojant atsirado toks nemalonus galvos niežulys pvz. nori nenori tekdavo plauti kasdien, nes kitą dieną, jei neplaudavau tuomet galėdavau gana stipriai nusidraskyti toks dalykas atsirado įpusėjus antrą buteliuką
QUOTE(Cherry_ @ 2011 02 17, 15:30)
ginkgo biloba*
melaleuca alternifolia*
aroma*
polysorbate 20*
sodium citrate*
linaloolº
citronellolº
geraniolº
limoneneº
ginkgo biloba*
melaleuca alternifolia*
aroma*
polysorbate 20*
sodium citrate*
linaloolº
citronellolº
geraniolº
limoneneº
Zinoma, as nesu chemike , bet radau tokia citata apie sodium chloride (druska) , ji FIN sampunuose naudojama ( pagal eiliskuma matosi , kad jos tan nemazai)
Sodium Chloride (druska)
Naudojama kai kurių preparatų klampumui padidinti. Gali sudirginti odą ir akies gleivinę. Be to, druskos mikrokristalai labai šiurkščiai pažeidžia ir išdžioviną odą.
Tai gal ji cia taip dirgina visoms oda
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 02 17, 12:25)
o tai tuomet kokį patartumėt dažytiems plaukams?
Mano kažkada buvo dažyti su basma ir chna, tai nežinau ar kokia patarėja iš manęs bus, nes jokių pokyčių po dažymo nepastebėjau Iš man patikusių tai būtų Lavera mangai (jie dažytiems plaukams), Lavera apelsinų, Natuderm dažytiems plaukams (tik jis aliejinių kaukių neišplauna)
QUOTE(Cherry_ @ 2011 02 17, 15:30)
ginkgo biloba*
melaleuca alternifolia*
aroma*
polysorbate 20*
sodium citrate*
linaloolº
citronellolº
geraniolº
limoneneº
ginkgo biloba*
melaleuca alternifolia*
aroma*
polysorbate 20*
sodium citrate*
linaloolº
citronellolº
geraniolº
limoneneº
Kurios konkrečiai? Šios firmos šampūnai ne vienai forumietei sukėlė galvos niežulį, aš pusė buteliuko naudojau, tai jokio niežulio nepastebėjau, bet kažkuo jis man neįtiko, nes pardaviau, dabar jau nepamenu kodėl
QUOTE(darvina @ 2011 02 17, 16:50)
Zinoma, as nesu chemike , bet radau tokia citata apie sodium chloride (druska) , ji FIN sampunuose naudojama ( pagal eiliskuma matosi , kad jos tan nemazai)
Sodium Chloride (druska)
Naudojama kai kurių preparatų klampumui padidinti. Gali sudirginti odą ir akies gleivinę. Be to, druskos mikrokristalai labai šiurkščiai pažeidžia ir išdžioviną odą.
Sodium Chloride (druska)
bet ji praktiskai visur buna... as tai dar bandyciau spet, kad gal ir tie patys naturalus aliejai gali sukelt vienoms ar kitoms kokia alergija, juk mes visos individualios ir daznai pacios nezinom kam esam alergiskos...
Mergiukai, gal parekomenduotumete koki akiu tusa Nesuprantu, ko tos akys tokios jautrios pasidare
QUOTE(Asstule @ 2011 02 17, 18:34)
Mergiukai, gal parekomenduotumete koki akiu tusa Nesuprantu, ko tos akys tokios jautrios pasidare
Dauguma giria klasikinį Dr. Hauschka tušą, tinkantį net ir jautriausioms akims, pati dabar jį naudoju - Gražiai padažo, lengvai nusiplauna šiltu vandenuku, nebyra ir netepa paakių, neiškrečia pokštų per dulksną ar sniegą. Daug kas naudojo benecos tušą, tačiau jo šepetėlis nelabai patogus, o ir pats tušas vienoms gražiai tepasi, kitos peikia už tai, kad lipina ir negražiai dažo. Lakshmi nebandžiau, sako panašus į jau minėtą Dr. Hauschka. Taip pat merginos gyrė Annemarie Borlind, bet irgi pati nebandžiau. Populiarus ir vadinimasis "žalio lapo" tušas, Physians Formula Organic Wear serijos, bet jo nebūna pirkti Lietuvoje, tektų siųstis.
QUOTE(Asstule @ 2011 02 17, 17:34)
jautriom akim tiktu Alva tusas,bet jei turite neretas ir netrumpas blakstienas,nes jis nei pastorina,nei pailgina,bet akiu nedirgina,nesijaucia,kad pasidazius.tiesa,turi 1 trukuma,kaip turbut ir dauguma ekotusu-truputi pasitrynus akis, issiteplioja,tiketina,kad ir po menkiausio lietucio nuteketu akys.
QUOTE(Galadrielė @ 2011 02 17, 18:01)
Dauguma giria klasikinį Dr. Hauschka tušą, tinkantį net ir jautriausioms akims, pati dabar jį naudoju - Gražiai padažo, lengvai nusiplauna šiltu vandenuku, nebyra ir netepa paakių, neiškrečia pokštų per dulksną ar sniegą. Daug kas naudojo benecos tušą, tačiau jo šepetėlis nelabai patogus, o ir pats tušas vienoms gražiai tepasi, kitos peikia už tai, kad lipina ir negražiai dažo. Lakshmi nebandžiau, sako panašus į jau minėtą Dr. Hauschka. Taip pat merginos gyrė Annemarie Borlind, bet irgi pati nebandžiau. Populiarus ir vadinimasis "žalio lapo" tušas, Physians Formula Organic Wear serijos, bet jo nebūna pirkti Lietuvoje, tektų siųstis.
cia tai pataisysiu.. dauguma giria Hauschkos Volume tusa, o ne ta paprasta..
QUOTE(Palomina @ 2011 02 17, 20:53)
cia tai pataisysiu.. dauguma giria Hauschkos Volume tusa, o ne ta paprasta..
Sumaišiau vadinasi
Norėčiau ir aš po truputėli pereiti prie eco kosmetikos galvoju pradėti nuo veido kremo, mėginti ir eksperimentuoti bijau, galvoju gal nuo aliejaus pradėti galvoju, koki pasiūlytumėte alerginei ir sausau odai aliejuko ir iš kokio pus. būtų galima užsisakyti?
QUOTE(Ašva @ 2011 02 15, 18:30)
ačiū, kad paaiškinai, aš ir galvoju ką ten ta žvaigždutė reiškia. Žodžiu tik viena žvaigždė. Kaip įtariu Weleda nėra jau tokia super duper ekologiska, gal tik kad natūrali, ar klystu?
Manau taip. Bet šiaip nenurašyk Weledos, tarkim Lavera yra ir * ir ** ir *** ir BDIH - tiesiog stebėk pakuotes ir sudėtis QUOTE(Pearlshine @ 2011 02 16, 18:38)
Merginos patarkit koki sampuna rinktis jei noriu, kad patiesintu plaukus
Ar geri Lavera sampunai
Man vieni iš mylimiausių Mangų turėtų suglotninti, o kartu ir skirtas dažytiems plaukams Ar geri Lavera sampunai