Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

QUOTE(blueberry_nights @ 2011 01 05, 14:20)
BDIH sertifikatas žymi natūralią kosmetiką, tačiau jos ingredientų dalis būna dažnai sertifikuoti ekologiški produktai.

Oficialiai tai BDIH sertifikuota kosmetika turi būti vadinama natūralia, tačiau dažnai liaudyje ji vadinama ekologiška..

Aš labai problemos nematau, nes BDIH sertifikuoti produktai tikrai kokybiški ir ingredientai nekenksmingi, taigi galima ją vadint ir ekologiška, bet kas mėgsta kabinėtis prie žodžių, tai tada reik sakyt tik sertifikuota natūrali. smile.gif

ačiū, kad paaiškinote, kažkaip užsikabinau už to posakio... Ne viskas, kas natūralu yra ekologiška, tačiau visa ekologiška - natūralu. ax.gif
ir dar pagalvojau, kad natūralūs priedai gali būti užauginti neekologiškai, t.y. pvz. siekiant išauginti didesnius kiekius kokių žolyčių panaudoti purškimui ar tręšimui kokie chemikalai .....nu aš čia tik mąstau g.gif

ochhh turėsiu dabar kažkaip atsirinkti kokie gaminiai ekologiški, taip per temas viskas sumaišyta kas ekologiška ir kas natūralu unsure.gif gal kas žino kokią nuorodą, kur būtu nurodyti tik ekologiniai gaminiai (aš tik apie kosmetiką) ir su pardavyklomis tas pats doh.gif daug kur vadina mane dominančią kosmetiką ekologiška nors ji turi natūralios kosmetikos sertifikatus .........nesakau, kad tai blogai, bet man reik ekologiškos.

Dėl tušo, turiu Sante dažo normaliai, kas svarbiausiai neelergizuoja labai jautrių mamos akių (turėjo prieš Benecos tai laabai alergizavo), tai užsakysiu ir jai thumbup.gif blakstienų neapkrauna, norint ryškesnio efekto reik patepti porą kartų, Barbės efekto ant mano blakstienų niekaip.... schmoll.gif norėčiau gal kad labiau storintu, netepa.....tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Romans @ 2011 01 05, 14:58)
tačiau visa ekologiška - natūralu.  ax.gif

Nelabai, kai kalbate apie kosmetiką.
Daugeliui standartų, kad produktą laikyti ekologišku, pakanka, kad 95 proc. sudėtinių dalių būti ekologiška. Likusius 5 proc. netgi sudaryti gana prieštaringai vertinamos sudėtinės dalys ax.gif Ir kiekviename standarte yra tam tikros išimtys (bet čia jau reikėtų kiekviena eko sertifikuotoją ir jo taikomą standartą aptarti atskirai) išimčių, todėl galutiniame rezultate praktiškai natūrali kosmetika gali būti lygiavertė ekologiškai rolleyes.gif
Atsakyti
Supratau prilyginti gal ir galima, bet vadinti tuo kuo nėra gal nelabai schmoll.gif pasidairiusi po int. platybes ir pasirankiojus kas prie ko, susidarė nuomonė, kad Lietuvoje galima įsigyti tik ecocert ženklu žymimos ekologiškos kosmetikos, kurioje ekologiški produktai sudaro apie 10% g.gif , tai ko gero pigiausias ekologiškas variantas lietuviams, visa kita natūrali (tikrai manau ne blogesnė) manau tas 10% didelio kokybinio skirtumo tarp šios ekologiškos ir natūralios neturi ax.gif
susidariau sąrašiuką prekių ženklų/vardų, kurios ekologiškos:

Soil Association Certified
Skin Blossom
Pukka
Figs & Rouge
Balm Balm
Spiezia
Viridian
Green People
Pai
Pure Potions
Ecosoapia
Herbfarmacy
Neal's Yard

USDA Certified
Badger
Dr Bronner
Erbaviva

Ecocert Certified
Balance Me
Elysambre
Evolve
Green People
Jo Wood Organics
Madara
Organic Apoteke
Urtekram
Z-Gel Organic

Natrue Certified Natural & Organic Products
Lavera
Primavera

žinoma čia ne visa, tik ką radau šiai dienai, būtu fain jei kas papildytu...

keista, bet tai daugiausiai visokios kūno priežiūros priemonės, papildai ir nerandu dekoratyvinės kosmetikos apart ecocert sertifikuotų g.gif gal dekoratyvinė kosmetika tiesiog pagal savo sudėtį negali būti tarkime 95% ekologiška ir dar keista , kad pvz Green people turi tam tikri produktai skirtingus sertifikatus, o Lietuvoje kiek radau parduodamos Green people turi tik natūralios kosmetikos sertifikato žymėjimą, kaip ir Lavera.......nu visai galva susisuko doh.gif

Atsakyti
Natrue yra 3 skirtingų 'lygmenų', USDA irgi yra 'ekologiškesnė' ir mažiau ekologiška... tad viena gali būti 100 proc. ekologiška (USDA), o NaTrue yra gana liberali, net ekologiškame lygmenyje.
Yra labai daug niuansų ir jei norit teisybės, tai reik ne internetinės inf-jos ir ne tik prekių ženklus žiūrėt, bet tiesiog imt ir kiekvieną standartą perskaityt, su visom sąlygom ir išimtim. Taip rinktis geriausia - matysit kas leidžiama, kas ne, kokiais kiekiais.

O šitą radot, šiek tiek susisteminta inf-ja skaičiais : http://www.sveikipro...rtu-palyginimas

Man asmeniškai tai nei sertifikavimo įstaigos, nei sertifikavimo sertifikatai, ženkliukai - įspūdžio nedaro. Taip, padeda rinktis, bet žinau viena - kas įmanoma, tai geriau makaluot pačiam. O kai perki, tai visada tik perki ir moki už tai, kad reiktų mažiau galvot.

Ecocert yra 'organic' (Cosmétique écologique) ir 'ecological' (Cosmétique biologique ) - skirtingi reikalavimai abiems.

BDIH, Soil Association, Ecocert, AIAB - susivieniję siekiant harmonizavimo kosmetikos sertifikavimo procesuose.

Natrue sertifikavimo niuansai: http://www.natrue.or...-certification/
Atsakyti
oi ačiū už info turėsiu ką pastudijuoti , kad makaluoti pačiai tai įsivaizduoju, kad pigiau ir daug įdomiau, ypač kas liečia kūno priežiūros priemones, man pradžiai užtenka tik kokoso aliejaus, kuris ir plaukam ir kūnui ir t.t. (vėliau jaučiu, kad vis daugiau tai mane įtrauks biggrin.gif ) juk ekologiška gyvensena skatina mažinti vartojimą ax.gif bet pvz akių tušo ar pudros nesusimakaluosi, o man jos vartojimas yra kasdienybė, tad norisi pačio pačiausio, kad ir brangesnio, žinoma sudėtį tikrai reikia stebėti neatsižvelgiant į ženklinimą ax.gif

gal kas žinote lietuvoje ar galima įsigyti dekoratyvinės kosmetikos su Soil Association ženklinimu, kitoms kūno priežiūros priemonėms tokio reikalavimo nekeliu, nes naudojama ne kasdiena pilnai užtenka , kad natūrali thumbup.gif dar karta ačiū už info......
Atsakyti
QUOTE(Romans @ 2011 01 06, 11:17)
bet pvz akių tušo ar pudros nesusimakaluosi, o man jos vartojimas yra kasdienybė, tad norisi pačio pačiausio, kad ir brangesnio, žinoma sudėtį tikrai reikia stebėti neatsižvelgiant į ženklinimą  ax.gif

gal kas žinote lietuvoje ar galima įsigyti dekoratyvinės kosmetikos su Soil Association ženklinimu, kitoms kūno priežiūros priemonėms tokio reikalavimo nekeliu, nes naudojama ne kasdiena pilnai užtenka , kad natūrali  thumbup.gif  dar karta ačiū už info......

Lietuvoje yra tokios dekoratyvines: Dr. Hauschka, Nvey ECO, Miessence, Aubrey Organics, Lavera, Benecos, Lakshmi, Sante, Green People, LilyLolo.. Atrodo tiek g.gif Su Soil Association sertifikatu man atrodo nera dekoratyvines.. g.gif
Sudetis geriausia skaityti ir rinktis.. arba paciai gamintis krempudra biggrin.gif Beje, buvau pasidarius ir visai nebloga buvo..
Atsakyti
Galima pridėti ir Alva......tai vat ir aš nerandu, yra tik su ecocert ženklinimu (kalbu apie ekologišką, ne natūralią) teks apsiriboti tuo kas yra.... rolleyes.gif tikiuosi palaipsniui pasirinkimas vis didės ir didės, o kainos mažės ir mažės biggrin.gif
Atsakyti
ar jus pacios gaminate kosmetika?
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 01 06, 14:30)
ar jus pacios gaminate kosmetika?

ziurint kokia.. bet siaip tai sugebam si bei ta pasigaminti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 01 06, 14:40)
ziurint kokia.. bet siaip tai sugebam si bei ta pasigaminti  biggrin.gif

pvz. veido prausikli
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 01 06, 14:47)
pvz. veido prausikli

tokio kaip pirktiniai buna, tai nemoku dar biggrin.gif
bet va veidui krema pasidarau (kaskart vis tobuleju biggrin.gif ), plauku balzama irgi dariausi ir likau patenkinta.. krempudra dariau visai nebloga isejo, savaiminio idegio priemones dariausi likau labai patenkinta, visokie kuno kremai/sviestai thumbup.gif
Atsakyti
norėjau paklaust - sakot veidui gerai kokosų aliejus...natūralu...o toks ar nekemša odos porų? naudojau iki siol anna lotan kosmetika puikiai tiko mano mišriai veido odai, tačiau norisi naudot dar kažką švariau... nu pvz kad ir tas kokosų aliejus? ar jis švariai pagamintas? g.gif
Atsakyti