Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

QUOTE(liepa27 @ 2011 01 23, 18:32)
4u.gif as cia ir pirkau,bet kaip jau rasiau,man nepatiko jis schmoll.gif

Matyt, abi pirkom iš antros partijos, nes ir man antrą kartą pirktas nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monet: 24 sausio 2011 - 09:43
QUOTE(Monet @ 2011 01 23, 17:47)
Aš veido neprausiu su muilu, tačiau kūnui man Juodasis muilas patiko- jis nesausina odos. Geriausiai tai pasimatė ant vaikų kūno odos ax.gif

Na, kas mėgsta kvapius muilus ar dušo aliejus žėlė, tai Juodasis muilas gali nepatikti. Jo kvapas, panašus daugiau į ūkiško muilo, tačiau nusiprausus, kūnas neturi jokio kvapo- labai gerai naikina kvapus. Anksčiau, kai po baseino naudodavau dušo žėlę ar aliejuką, tai chloro kvapas vis vien išlikdavo. Po prausimosi Juoduoju afrikos muilu chloro kvapo nelieka  rolleyes.gif 

Abu kartus aš už Juodąjį muilą mokėjau vienodai. Dabar jau neprisimenu tiksliai 29 ar 32 Lt ir abu kartus pirkau EkoKomforte. Už tokią pat kainą ir vienodai įpakuotų mačiau ir Aukime kartu ir kitose eko parduotuvėse.
Šis muilas priklauso minkštiems muilams, todėl tikrai nėra skalsus... 1 gabalas standartiškai, kaip rašo, yra 220-280 gr. Mūsų šeimoje yra 4 žmonės ir sunaudojom maždaug per 2,5 - 3 savaites

Turiu ir aš juodąjį muilą, bet man žiauriai sausina odą jis. Aišku, nuvalo tai super gerai, bet iškart puolu ją drėkinti, nes sausumas tai nesvietiškas.

Patiko mintis su baseinu, nes aš pastoviai jame lankausi ir niekaip nerandu būdų tam chloro kvapui panaikinti. Jaučiuosi kaip Ace buteliukas po treniruotės doh.gif šiandien kaip tik eisiu paplaukiot, tai pabandysiu pasinaudot jūsų patarimu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 01 24, 10:13)
Turiu ir aš juodąjį muilą, bet man žiauriai sausina odą jis. Aišku, nuvalo tai super gerai, bet iškart puolu ją drėkinti, nes sausumas tai nesvietiškas.

Nesu dar bandžiusi juodojo muilo, bet buvau susidariusi nuomonę, kad jis kaip tik riebus yra, nes pagal tradicinį juodojo muilo gamybos receptą esą jis yra gaminamas kaip pagrindines sudedamąsias dalis naudojant taukmedžio ir kokoso aliejus unsure.gif
Kažkada pamenu ieškojau priemonių plaukams, bet juodąjį muilą (skystą) iš karto atmečiau, nes ten buvo parašyta, kad jis tinka sausiems plaukams (riebiems tik nebent kaip kondicionierius). Jeigu jis nėra toks riebus kaip maniau, tai reikės išbandyti. smile.gif
Įdomu, ar labai skiriasi juodojo muilo sudėtis perkant skirtingų gamintojų?
Nes Acamuti firmos juodojo muilo sudėtis nurodoma tokia: taukmedžio sviestas, kokosų aliejus ir kakavos pupelių lukštų liekanos.
Atsakyti
QUOTE(Fruktė @ 2011 01 24, 12:15)
Nesu dar bandžiusi juodojo muilo, bet buvau susidariusi nuomonę, kad jis kaip tik riebus yra, nes pagal tradicinį juodojo muilo gamybos receptą esą jis yra gaminamas kaip pagrindines sudedamąsias dalis naudojant taukmedžio ir kokoso aliejus  unsure.gif
Kažkada pamenu ieškojau priemonių plaukams, bet juodąjį muilą (skystą) iš karto atmečiau, nes ten buvo parašyta, kad jis tinka sausiems plaukams (riebiems tik nebent kaip kondicionierius). Jeigu jis nėra toks riebus kaip maniau, tai reikės išbandyti.  smile.gif
Įdomu, ar labai skiriasi juodojo muilo sudėtis perkant skirtingų gamintojų?
Nes Acamuti firmos juodojo muilo sudėtis nurodoma tokia: taukmedžio sviestas, kokosų aliejus ir kakavos pupelių lukštų liekanos.

hmmm.. g.gif man pačiai keista skaityti atisliepimus, kad juodasis muilas nesausina ir tt. Gal pas mane koks kitoks g.gif na bet ir mano sesė, ir mano draugė skundėsi, kad sausina baisiai..tai gal tikrai nuo gamintojo priklauso..
na bet po baseino vis vien pabandysiu..
beje vakar pirmąkart bandžiau kokosų aliejų po dušo..na žinokit, geresnio "pienelio" kūnui nesu bandžiusi.. thumbup.gif mano super duper sausa kojų oda dar ir db švelni:) o jau kvapas 4u.gif
Atsakyti
Cituoju kažkurią forumo narę:
"As apie afrikietiska muila galvoju taip.
Jis buna dvejopas - gamintas cia, pas mus, ir gamintas afrikoje. Daznai megsta rasyti, kad 'pirkit tik ta autentiska afrikoj gaminta.. '

Bet as speju, kad butent jis turi nemaza problema - recepto netiksluma. Jis gaminamas, kaip senoveje buvo gaminamas muials, is pelenu sarmo. Tokio sarmo sriprumas nera konstanta ir praktiskai labai sunku pagaminti identiskas muilo partijas.
T.y. gaunasi taip, kad viena partija svelnesne odai (t.y. sarmas silpnesnis ir muile lieka daugiau aliejaus), o stai kita tu paciu gamintoju/tiekeju partija arsesne odai (sarmas stiprus ir sureaguoja visi aliejai, gal net lieka truputis truputis sarmo muile).

As taip pradejau galvoti po to, kai pastebejom, kad akomos juodasis muilas buna skirtingas. Tai jis labai svlenus, tai griauzia ir sausina oda..

Plius tai labai logiska. Tokia ir buvo muilo gamintoju problema senoveje, t.y. iki kol sarma pradejo isgauti laboratorijoje."

Atsakyti
Labai prašau ekologiškų mergaičių pakomentuot mano šampūną...

http://www.dunaturals.com/nude/

Tai štai tas Nude mol be SLS, fosfatų... su žolelių ekstraktais, kurios sudėty eina pačiam prieky, iškart po vandens, tai mažu nėr blogas g.gif Tiesa, kiek žiūrėjau eko sertifikato neturi, bet už ženkliuką primokėt ir nenorėčiau...

Jei taip tiksliai sudėtis: aqua with certified organic botanicals/avec extraits de plantes certifies biologiques: soybean, protein, eukalyptus globalus leaf extract, mentha piperita leaf extract, rosmarinus officinalis leaf extract, bamboosa vulgaris extract, sodium methyl 2 Sulfolourate, disodium 2 sulfolaurate, sosium lauryl sulfoacetate, cocamidopropyl betaine, glycol distearate, coco glucoside, glyceryl oleate, glyceryl stearate, glycerin, panthenol, parfum, sodium hydroxymethylglycinate, polyquaternium 10, sodium benzoate, citric acid

uf... net pavargau

Anot jų tinklapio - šampūnas draugiškas aplinkai, tačiau eko sertifikatų neturi....

Atsakyti
Man juodasis afrikietiskas muilas nepatiko schmoll.gif .Visu pirma tai man labai grauzdavo oda juo prausiantis,nepatinka,kad jis absoliuciai netvirtas-istizus kruva muilinej pupsodavo.As esu bandzius ta autentiskaji,kur i banano lapa ivyniotas.
Atsakyti
O man kaip tik,labai patiko.Gerai putoja,gerai nuprausia makiaza thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif Ar kuri nors bandėte "Benecos" blakstienų tušą? Nuo visų lorealių ir maxfactorų akytės ašaroja, todėl vis pamąstau, gal išbandyti alternatyvą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fille du soleil* @ 2011 01 29, 18:18)
Sveikos.  4u.gif  Ar kuri nors bandėte "Benecos" blakstienų tušą? Nuo visų lorealių ir maxfactorų akytės ašaroja, todėl vis pamąstau, gal išbandyti alternatyvą?  smile.gif

Pasiskaitykite atsiliepimus Benecos temoje, kurią rasite čia
Skaityti tikrai nedaug, atsiliepimų irgi rasite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Galadrielė: 29 sausio 2011 - 17:05
QUOTE(Galadrielė @ 2011 01 29, 18:04)
Pasiskaitykite atsiliepimus Benecos temoje, kurią rasite čia
Skaityti tikrai nedaug, atsiliepimų irgi rasite

Ačiū! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fille du soleil* @ 2011 01 29, 17:18)
Sveikos.  4u.gif  Ar kuri nors bandėte "Benecos" blakstienų tušą? Nuo visų lorealių ir maxfactorų akytės ašaroja, todėl vis pamąstau, gal išbandyti alternatyvą?  smile.gif

Dar šios temos pačiose pirmose žinutėse forumietės rašė atsiliepimus apie Benecos tušą mirksiukas.gif
Atsakyti