QUOTE(Palomina @ 2011 01 15, 17:59)
ar aliejus rafinuotas, ar nerafinuotas, isduoda jo kvapas.. jei aliejus turi jam budinga (t.y. jei kokosu aliejus, tai kvepia kokosais, jei sviestmedis, tai sviestmedziu ir t.t.) kvapa.. taigi, o taviskis kvapa turi?
Tai vat kad nežinau kaip iš tikrųjų tas arganas kvepėti turi. Tas Goild aliejus tai taip švelniai kvepia. Nutariau pirkti Acamuti argano aliejų (tiksliau mamą įkalbėjau išbandyti
), tai tada tikiuosi ir palyginsiu kas yra kas
QUOTE(DA_LI @ 2011 01 15, 21:48)
Taigi ten parašyta - nerafinuotas
Aš pati nei tokio aliejaus, nei tokios firmos tiesa sakant nei mačius, nei girdėjus, bet gal ir ant buteliuko kas nors parašyta? Bet sakyčiau, kaip tokiam dideliam kiekiui aliejaus ta kaina įtartinai maža, nes tikrai žinau, kad arganas yra nykstanti rūšis, saugoma Unesco ir autentiškas aliejus turi savo vertę. Jūsiškis nors ir parašyta, kad kilmės iš Maroko , bet pagamintas Prancūzijoje, o būtent Prancūzija niekada neturėjo gero vardo kaip būtent argano aliejaus gamintoja.Bet bent panašu, kad nerafinuotas, ir taip pat panašu, kad nelabai kokybiškas. Pvz. ta jūsų firma turi sertifikuotą bekvapį kokoso aliejų - su nerafinuotu produktu čia apskritai sveikas protas prasilenkia. Ir kiti aliejai ten įtartinai pigūs.
Aš pati argano ir šaltalankių al. pirkčiau tik išskirtinai KN ir niekur niekur kitur, nes būtent šitų dviejų kokybė nuo kitų parduotuvių ten tikrai skiriasi( beje ir kaina )
Tai taip, rašo, kad nerafinuotas, bet sakau, vieni pardavėjai mane suklaidino, kad žodį "pure" kiti neteisingai išverčia ir rašo, kad nerafinuotas, o esą yra atvirkščiai... dėl to ir pasimečiau.
Dėl tos Goild firmos tai iš tikrųjų, kitus aliejus peržiūrėjus, nepanašu, kad jiems labai rūpėtų nerafinuoto ir gryno produkto pardavimas. Mane suklaidino tas sertifikatas, bet kaip dabar supratau, tai nėra gero produkto garantas