Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema, Daug informacijos pirmo

Man su pirmaja vanda irgi nepsiseke, bet noreciau pabandyt dar karta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulenzas @ 2011 02 08, 14:37)
Labukas!

Gal kas nors galite paaiskinti, ka mano orchideja uzaugino?   g.gif

QUOTE(zuzla @ 2011 02 08, 14:48)
manau, galėjo būti keikis, bet "apsigalvojo" ir užaugo žiedstiebis

Panasiai kaip maniske(tik maniske nauja stieba isleido,o ne ant senojo),irgi maniau,kad isaugs keikis,bet isaugo ziedstiebis su lapeliu ant koto,o gale ir ziedai.Paziurekit-ten matosi lapelis ant storojo stiebo:

user posted image

O as tai norejau paklaust ka man daryt su sia orchideja:

user posted image

user posted image

user posted image

Visiska raizgalyne.Orchidejai jau virs 12m.A.a.mano mama ja persodindavo,bet neskirste.Internete maciau,kad tokio tipo orchideja isskirsto.Bet man baisu ja pjaustyt.Ar esat kurinors kazka panasaus dariusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 08 vasario 2011 - 21:13
QUOTE(Liutukeee @ 2011 02 08, 21:11)
Ar esat kurinors kazka panasaus dariusi?

o iš kokio miesto esi? vilniuje ar kaune gali ateiti į Lietuvos orchidėjininkų draugijos seminarą ir paprašyti išskirstyti ir persodinti
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 02 08, 22:24)
o iš kokio miesto esi? vilniuje ar kaune gali ateiti į Lietuvos orchidėjininkų draugijos seminarą ir paprašyti išskirstyti ir persodinti

Rimtai?O kada jie vyksta?As is Vilniaus,o orchideja kitame mieste(nes mano namuose nebetelpa blush2.gif ).Tai kita menesi galeciau atvezti.Kur galeciau rast info apie seminarus?Aciu! 4u.gif
Atsakyti
kol kas nėra info apie seminarą vilniuje, tik aišku, kad jų bus du - vasario ir kovo mėn smile.gif kokie buvo ir kokie bus galima sekti čia
Atsakyti
Norejau paklaust: kaip "prazydint"-pazadint kambrija? Naujas sakneles leidzia, turi 3 "bulbas", nuzydejo pries koki 1,5 men. Ji dabar ilsisi pries nauju "bulbu" auginima? Beje, ziedstiebiai tik is tu "bulbu" auga ar gali uzsiaugint ir "is niekur" ziedstiebi? doh.gif Klausimeliai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 02 09, 09:26)
Norejau paklaust: kaip "prazydint"-pazadint kambrija? Naujas sakneles leidzia, turi 3 "bulbas", nuzydejo pries koki 1,5 men. Ji dabar ilsisi pries nauju "bulbu" auginima? Beje, ziedstiebiai tik is tu "bulbu" auga ar gali uzsiaugint ir "is niekur" ziedstiebi? doh.gif Klausimeliai doh.gif

kaip ir visoms orchidėjoms,kad žydėtų reikalingas temperatūrų skirtumas
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 02 09, 09:26)
Norejau paklaust: kaip "prazydint"-pazadint kambrija?

Beje, ziedstiebiai tik is tu "bulbu" auga ar gali uzsiaugint ir "is niekur" ziedstiebi?

reikia daaaug šviesos smile.gif ko dabar sunku rasti... na ir priklausomai nuo to, kokie yra hibrido "tėvai", gali būti papildomos sąlygos - temperatūrų skirtumas arba ramybės periodas

iš "niekur" auga naujos bulbos (pvz), o žiedstiebis auga iš "pažastėlės", iš vietos tarp lapo ir bulbos (pvz).. naujas auginys irgi gali būti iš pažastėlės

na ir šiaip, taisyklingiau būtų sakyti ne kambrija, o odontoglossum hibridas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 09 vasario 2011 - 10:15
QUOTE(zuzla @ 2011 02 09, 09:41)
reikia daaaug šviesos smile.gif ko dabar sunku rasti... na ir priklausomai nuo to, kokie yra hibrido "tėvai", gali būti papildomos sąlygos - temperatūrų skirtumas arba ramybės periodas

iš "niekur" auga naujos bulbos (pvz), o žiedstiebis auga iš "pažastėlės", iš vietos tarp lapo ir bulbos (pvz)

na ir šiaip, taisyklingiau būtų sakyti ne kambrija, o odontoglossum hibridas smile.gif

Vat pas mano Odont. iš pažasčių daug lenda, tai dabar nežinau ar auginiai ar žiedstiebiai ax.gif Na po laiko pasimatys, kaip ten iš tikrųju
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 02 09, 09:55)
Vat pas mano Odont. iš pažasčių daug lenda, tai dabar nežinau ar auginiai ar žiedstiebiai  ax.gif Na po laiko pasimatys, kaip ten iš tikrųju

nauji auginiai irgi gali būti iš pažastėlių smile.gif bet linkiu turėti daug žiedstiebių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 02 09, 10:09)
nauji auginiai irgi gali būti iš pažastėlių smile.gif bet linkiu turėti daug žiedstiebių bigsmile.gif

Oi kaip norėčiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 02 08, 23:06)
kol kas nėra info apie seminarą vilniuje, tik aišku, kad jų bus du - vasario ir kovo mėn smile.gif kokie buvo ir kokie bus galima sekti čia

Aciu!O ten gali betkas dalyvaut ar tik organizacijos nariai?Nariu tapt turbut dar neteks,palauksiu kol vaikai paaugs,nes vistiek nebus galimybiu dalyvaut seminaruose.Bet i viena tikrai issiprasyciau jei vasari bus.

O tai koks pavadinimas musu orchidejos(tos raizgalynes)?

As tai vakar persodinau keleta orchideju,saknys isvis nupuve buve(rusiu nezinau,bet smulkiomis saknytemis kaip ir tos raizgalynes),gal nereikejo i ta EKSTRA zeme sodint. g.gif Gal joms kitokios reikejo/Po laiko susimasciau. blush2.gif Ir dar palaisciau,nes ta EXTRA zeme buvo be jokio dregnumo,sausa sausutele.Labai jau deficitas to EKSTRA substrato gaut. doh.gif Pakas su skylemis-tai matyt isdziuvo.Negalejau susitaikyt su mintim,kad nupuvusiomis saknimis orchideja sodint i visiskai sausa substrata. blush2.gif Dabar grauziu save,kad negerai padariau ir galvoju dar syki persodint.Oi,jau nezinau ka daryt,vaikai neduoda miegot naktimis,tai dar ir orchidejos dasidejo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 09 vasario 2011 - 10:58