Nusipirkau substrato orchidejoms,Akropolio Maximoj is EXTRA tebuvo tik smulkaus,tai paimiau,dar ERMITAZE paimiau COMPO,nes konsultante isgyre labai-tai nezinau ar geras tas COMPO,ar nelabai?Dar paimiau keramzito,raso,kad ant dugno reikia pilti.Ar pilat?Ir kiminu paimiau,ar juos det ant virsaus?Konsultante isaiskino,kad orchideju keikius reik vien i kiminus sodint,bet nezinau ar man ja tiket,nes visgi ji neskiria keramzito nuo vulkaniniu uolienu.
Kas del geltonuojanciu orchideju ziedeliu-tai man mistika.Seniau mirkydavau orchidejas kas savaite,dabar jau keli metai kaip ziema kas 2-3sav.Oro dregme pas mus virs 60%-tai manau,kad nesausa.Skersveju niekada nebunu,namiskiai nedrista net langu atidarinet,kad mano gelems nepakenkt.O ziedai nugelsta ir dabar,ir seniau gelsdavo.Gal blogai,kad tresiu kai zydi
,bet raso ant trasu,kad reikia trest ir zydint.
Dar nepaminejau,kad isorines saknis purskiu DULKSNA kas 1-3d.
Na nerandu jokios priezasties kodel gelsta.
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2011 01 31, 21:46)
As vienasyk panasu varianta turejau.Saknys buvo grazios,bet as pati numarinau orchideja,kuria buvo apstoje skydamariai(jei tikrai jie,bet balti pukuoti),paskaiciau,kad reik nupurskt nuodais vabzdziams-tai ir nudeginau.
.Lapu nebeliko,o saknys buvo grazios.Gal irgi butu isleidus naujus lapus,bet nepagalvojus ismeciau.
O nuo tu baltu parazitu man padejo apiplovimai ukisku muilu.2metus vargau su 1orchideja,bet man regis isnaikinau tuos parazitus,dabar isleidus stieba su ziedeliais,ziuresim ar kai prades zydet nebus viduje tu amaru,nes praeitais metais buvo,bet tada ir antlapu vis atsirasdavo,o dabar jau nebebuna.Siaip tai ploviau muilu daug daug sykiu ir dantu krapsuku juos krapstydavau is giliausiu vieteliu.
Dar norejau paklaust-man tokia mintis kilo-o kai mirkau orchidejas vandenyje-tai turbut galiu pernest ir pelesi ir puvini nuo vienos kitai,nes mirkau tame paciame inde.
,nes gaila gi ipiltu trasu.