Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema, Daug informacijos pirmo

QUOTE(Aprile @ 2011 01 03, 13:27)
QUOTE(Lerikyte @ 2011 01 03, 11:25)

Kaip siulytumet ismatuoti dregme? Ir ar pakanka vandens ipilti i spec vazoniuka, kad jis garuotu ar reik aplink ja kazkaip sukurti ta aplinka g.gif

Siūlyčiau drėgnomačiu. Tada ir spręst ar ką reikia daryt. Bet jei turit tą spec. vazoną tai pagal jo panaudojimą galima ten tą vandenį pilt, bet jis pagrindinio efekto nesudarys, bet keliais procentais gal ir pakels. Čia jau asmeninis pasirinkimas. Nors aiškiausia būtų pasimatavus ar reikia sukti dėl to galvą. smile.gif


QUOTE(~*Besisypsanti*~ @ 2011 01 03, 14:14)

toks vaizdas, kad ji paprasčiausiai nedalaistyta g.gif gal iš tos baimės neperlieti - nedalieji? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(~*Besisypsanti*~ @ 2011 01 03, 14:14)
sveikutės, nežinau kas yra su viena mano orchidėja.. ji nyksta akyse.. lapeliai paglebę, šaknys irgi kažkokios nebegražios.. nežinau nuo ko, nes laistoma atrodo saikingai.. net susitaikiau su ta mintim ka dji man taip ir numirs.. ta lapeli jau leidzia nuo rugsejo menesio, o jis niekaip neuzauga.. jokiu vabaliukų ar kitų pašalinių gyventojų neturi..


man atrodytu kad dregmes trukumas... g.gif nes saknys ne zalios o jau gerai pilkos,o ir ju neperdaugiausia...
Atsakyti
gal tikrai, šiandien jai gerą vonelę padariau, o jūsų manymų ar didelė tikimybė, kad atsigaus? užteks dažniau ją pamaudyt, ar ir trašų reiktų?
Atsakyti
proporcingai didnk laistymą, kad ne duok die nesupūtų. O trąšas naudok, kai prasidės aktyvus augimas ( kai augs žali šaknų galiukai ).
Atsakyti
Aprile, teisingai Lerikyte pasake - gelytei stresas. As kai nusiperku zydincia tai paprastai ziedais dziaugiuosi, bet per daug vilciu i juos ir pumpuriukus nededu, o Jusiske dar pakrapstyta ax.gif o su dregnomaciu tai Jus cia biskiuka pagasdino, nes jei taip kiekvieno kampo dregme matuos tai retai kuriuose namuose pagal terija orchidejos galetu augti. As Jums siulau dabar palikti savo gelyte ramybeje, sviesioje vietoje (jei ant palanges tai paziurekit kad salta nebutu, visgi egzotika:)) ir kai pamatos, kad saknytes jau nebe zalios o pilkos tai statykit i dubeneli su vandeniu, kad pagertu. Perzydes, sulauksit pavasario, tada ir persodinsit, kartu tuscias (apipuvusias) saknis nukarpysit. tik ziurekit i tas baltas ir zalias, kurios dar graziai kietos ir stangrios nesikesinkit tongue.gif Kai atsiras pavasarine saule, tai gelytei bus kaip vitaminas ir ji lengviau pernes persodinima. tik dabar tai svarbiausia jos neperlieti, jau geriau kiek nedaliekit.
Atsakyti
Dekinga Jum 4u.gif Tikras menas auginti sia gele bent jau man biggrin.gif
Atsakyti
Prisukau geliu stova toliau nuo lango ir sukroviau jame dali savo phalaenopsiu. Kazin ar nebus per tamsu situo metu? g.gif nors kiek zinau, phalaenopsiai nebutinai ant palanges turi augti. Kaip manote?
Atsakyti
Augs,kur jie dėsis,ir pas mane ant stalo ,toliau nuo lango sėkmingai auga.Bet,kad ant palangės geriau augs,tai faktas smile.gif
Atsakyti
sveikos merginos gal man pagelbesite! gavau gimtadienio proga orchideja dendrobium pazydejo mazdaug 2 menesius nuo dovanojimo, o poto ja laisciau y savaite mazdaug karta pradejo augti nauji augaliukai ir po kiek laiko tu augaliuku lapeliai gelsti vieni lapeliai nukrito kiti liko bet jie pagelte ir saknys baltos-pilkos isiganday pradejau dazniau laistyti. as nieko nenusimanau ju auginime labai prasau padekite:) ja laikau an palanges pas mus temperatura mazdaug 16 laipsniu.

Papildyta:
My Webpage
Papildyta:
My Webpage
Papildyta:

Papildyta:
Cia mano pavargusi gelyte, sitose foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgita888: 04 sausio 2011 - 14:53
QUOTE(Tina* @ 2011 01 04, 14:24)
Prisukau geliu stova toliau nuo lango ir sukroviau jame dali savo phalaenopsiu. Kazin ar nebus per tamsu situo metu?  g.gif nors kiek zinau, phalaenopsiai nebutinai ant palanges turi augti. Kaip manote?


augs, tik jei saules sviesos gautu tai procesas ir zydejimas butu n+k kartu sekmingesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
Prigasdino tai prigasdino. Aš pati pergyvenau,kad gal per maža drėgmė. Pasimatavau 60+ ir nors mąstymas ką daryt baigėsi,nes phal. to pakanka// Tina,pas mane taip auga. Ir žiedstiebius išleido ten ir subrandino ir žiedai ryškūs,bei taisyklingi. Nematau,kuo tie,kurie augo ant palangės atrodo ar žydi geriau.
Atsakyti
QUOTE(jurgita888 @ 2011 01 04, 14:55)
sveikos merginos gal man pagelbesite! gavau gimtadienio proga orchideja dendrobium pazydejo mazdaug 2 menesius nuo dovanojimo, o poto ja laisciau y savaite mazdaug karta pradejo augti nauji augaliukai ir  po kiek laiko tu augaliuku lapeliai gelsti vieni lapeliai nukrito kiti liko bet jie pagelte ir saknys baltos-pilkos isiganday pradejau dazniau laistyti. as nieko nenusimanau ju auginime labai prasau padekite:) ja laikau an palanges pas mus temperatura mazdaug 16 laipsniu.

Papildyta:
My Webpage
Papildyta:
My Webpage
Papildyta:

Papildyta:
Cia mano pavargusi gelyte, sitose foto.

bent jau man gėlės nerodo schmoll.gif g.gif
Atsakyti